Има такива мъже...

• 21 047
  • 555
  •   1
Отговори
# 210
Не, Джеймс, това се нарича конформизъм, добро възпитание, лицемерие и нежелание да влизаш в конфликти. Аз това го умея идеално, което не означава, че не знам истината, просто не намирам за нужно да я споделям. Както се казва, на такъв етап от живота съм, че дори и да ми кажеш че 1+1=5,   Аз ще се съглася с теб.

# 211
понеже темата е за клишета разни, ето едно, което ми попадна в друга тема:

"На света няма чудовища, нито светци. Само безкрайни нюанси, преплетени в една и съща тъкан от светлина и мрак. Онова, което е чудовище за един, е любимо същество за друг."

Да удължим клишето с един въпрос.
Трябва ли да се съобразявам с мнението на тези за които една жена е светица, след като към мен е чудовище?
Wink

когато го копирах, мислех за мъже, които за мен са били любими или близки приятели, а според други жени са били чудовища

# 212
  • София
Много мъже / може да има и такива жени, не знам/ изглеждат душата на компанията навън, а вкъщи са 👹

# 213
Буби, когато си наранена е много лесно да демонизираш. Това е запазена марка на почти всички жени. Особено пък при развод.

# 214
Бубанке, виждам, че сама достигаш до заключение за неудобствата от клишетата Simple Smile Даже и да са верни, всеки си ги тълкува от собствена гледна точка.
Дявола се крие в тълкуването Simple Smile Е така и на библията ѝ се срина репутацията . От много клишета.

-----------------------------

Кристина, твоят пост да го тълкувам ли в смисъл, че си съгласна? Wink

# 215
Тва демонизиране е част от някакъв модерен бг мамски изказ ли? Не, не демонизирам, казвам го както е (за мен).

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 21:40 от Дренка

# 216
всъщност клишетата са много удобни, когато на човек не му се занимава с мислене

Буби, когато си наранена е много лесно да демонизираш. Това е запазена марка на почти всички жени. Особено пък при развод.

възможно е и аз да греша - или да не съм получавала от тяхната чудовищност независимо от близостта ни, или да не съм разбирала, че съм нейна жертва Simple Smile
за демонизирането си права, но съм го виждала и от двата пола

# 217
  • София
Моят съпруг, примерно, никога няма да се развика на друга жена. Така че...

# 218

Представяш ли си до каква степен успяваш да вбесиш един така възпитан мъж, че да ти вика само на теб?
Simple Smile Simple Smile

# 219
Аз пък точно на собствения си мъж не мога да се развикам, ако сме си у дома. Виж ако сме някъде пред хората, мога да му кажа и нещо по-грубо, там даже няма да ми направи забележка, но вкъщи ще е ужасно. Така, че отдавна не вярвам на хората, които изглеждат идеални.

# 220
  • София

Представяш ли си до каква степен успяваш да вбесиш един така възпитан мъж, че да ти вика само на теб?
Simple Smile Simple Smile
Ах, горкия, за 3 лв вдигна скандал като за 3000.

# 221
  • София
Aбсурт, верния отговор е друг Wink
Зависи кой отсъжда Simple Smile
Щото ако излезем от тесния случай на отношения мъже-жени ("тесен" е употребено във фигуративен смисъл, да не се заяждате за това сега), въпроса е, че ако аз казвам на черното - черно, а другите му казват бяло, то те имат властта да ме накарат и мен да го наричам каквото според мен не е. Защото са повече и са по-силни.
Това се нарича "Силата на общественото мнение"
Wink

А, не! Верният отговор за теб, си е за теб.
За мен, никога не е бил верен твоя отговор.
Аз данък "обществено мнение" не съм плащала дори когато ни слагаха печати върху бедрата, като ни хванат да носим минижупи.
И днес е така- както го мисля, така го наричам, но и съм готова да си поема последствията.

# 222
Аз пък вече съм се зарекла да не казвам, какво мисля. Само се съгласявам и усмихвам. Просто не мога да я плащам цената на това да говориш каквото мислиш. Не намирам смисъл да се хабя излишно.
Роки, на мен в личен план ми помага факта, че пари не искам от никой. Мисля, че щеше да е кошмар да очаквам финансова издръжка.

# 223
Тия светици обикновено са такива само пред хората, вкъщи е друго. Аз отдавна не контактувам с перфектни жени. Не е ли да пие и да ходи по барове и кръчми, въобще не ми я хвали. Тия , които нямат личен живот, обикновено командват домашните с извинението, че щом са светици им се полага уважение и подчинение.
Какво е "перфектна" жена?
Барове и пиянстване за теб е "положително" качество и "личен живот"? Rolling Eyes

Не, Джеймс, това се нарича конформизъм, добро възпитание, лицемерие и нежелание да влизаш в конфликти. Аз това го умея идеално, което не означава, че не знам истината, просто не намирам за нужно да я споделям. Както се казва, на такъв етап от живота съм, че дори и да ми кажеш че 1+1=5,   Аз ще се съглася с теб.
Може би "професионално изкривяване" от адвокатлъка, но за мен това е безумно лицемерие.
Това да не влизаш в конфликти, и да си дипломатичен, е съвсем различно нещо.

Аз пък вече съм се зарекла да не казвам, какво мисля. Само се съгласявам и усмихвам. Просто не мога да я плащам цената на това да говориш каквото мислиш. Не намирам смисъл да се хабя излишно.
...в личен план ми помага факта, че пари не искам от никой. Мисля, че щеше да е кошмар да очаквам финансова издръжка.
Поредното лицемерие, противоречие и глупост.
Каква е "цената" на това да казваш, каквото мислиш? Rolling Eyes

Единственото ти положително качество на фона на изписаното е, че имаш кариера и се "самоиздържаш", демек независима жена. Независимостта от всякакъв характер е безценна за всеки човек. Simple Smile
Ясно е, не си "държанка". Това е единствената причина да имам някакво бегло уважение към подобен женски типаж. Peace

P.S. Е, аз пък съм от типажа, казващ каквото мисли, дори и да не се хареса.

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 22:28 от FragranceFanatic

# 224
Ето ФФ е идеален, ама за него идеална не може да се намери. Трагедията на светиците и светците, че света е твърде гнусен и покварен за тях. Лошото е, че навсякъде ни заливат с техните проблеми и ни сочат колко сме недостойни. Забавното е, че на нас "чудовищата" дори не ни интересува.
Джеймс, сега изясни ли ти се моята позиция. С една дума: ние няма да се превъзпитаме и поправим.

Общи условия

Активация на акаунт