Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 50 006
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Обяснявам със същия тон, с който тя ми е отговорила. Ако мрънка за нещо и е прекалила, й казвам, че няма да направя нищо по въпроса, докато насреща си имам мрънкащ звяр, а не дете, които знае хиляди други начини. В краен случай викам. За сега държи влага поне около месец.

# 526
  • тук и там
Моята и тя отговаря -но рядко , но манипулира подмолно  брат си(с 5 години по-малък от нея) и го дразни,повишава тон на него и вечно има оправдание за ВСИЧКО. Също може да ревне и без да и се реве(това съм и го признала,направо драматична актриса ще я правя,как ги вади тези сълзи?!), и лъже за елементарни неща,гледайки  ме право в очите..А да-ако я хвана в лъжа,пак не се отказва  и не си  признава , а продължава да ме убеждава че черното е бяло Rolling Eyes..

И да кажа че моята е от уж от  кротките и послушни деца,и е на 11..Не ми се мисли след още някоя година какво ще е..Confused

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 17:55 от Kaisia

# 527
Kaisia,
Описваш сина ми на 10,5 г. едно към едно. Дъщеря ми е на 13 г., но големият дразнител е той. Все той е невинен, онеправдан и т.н.Rage

# 528
  • София
Моето 7-годишно май върви към ранен пубертет. Държи тон, инати се, има вагинална слуз в нормални количества и миризма, появяват се пъпчици по лицето, но за радост не са постоянно там, косата се омазнява.
В интимната област забелязах един косъм - дълъг, но безцветен. Наблюдавам за поява на други.
Дъщерята на мой приятел се окосми на 7 г. и аз се съмнявах в истинността на думите му тогава, но сега май и моето върви натам.

# 529
  • вече Пловдив
Пандачина, на моята вече почти 12-годишна дъщеря за първи път й излезе косъм в интимната област точно на 7 г. и няколко месеца. От тогава окосмяването прогресивно расте, вече е добре окосмена навсякъде, но цикъл още няма.  Та ... индивидуално си е.

# 530
Здравейте мами! Вчера бях до личната и ми каза, че на 12 г. може да и сложи, ако искаме ваксина за рак на шийката матката. Та съм в чуденка дали да я ваксинирам. Може ли да споделите, вие слагали ли сте на вашите момичета?

# 531
  • Mediterraneo
Доста пъти коментирахме ваксината. Аз на голямата не сложих, на малката също ще я откажа.

# 532
Против сме с мъжът ми.

# 533
Тази ваксина коментирахме преди 1-2 месеца, преди това също.

Сложихме я и на трите деца.

# 534
  • Някъде по Дунава
И ние с мм сме против ваксината.

# 535
Ние мислим да я сложим.
Защо сте против? Ако не ви се пише, ще се върна назад да погледна. Спомням си, че се коментираше преди време в темата.

# 536
Тук е в имунизац. календар и за двата пола. Ние я отказахме.

# 537
Да, периодично се коментира тази тема с ваксината, но пък е нещо важно.
Моята лична сподели, че дори на 50% да предпазва, пак е нещо и е добре да се сложи..... Thinking И аз се колебая. Във всяка една ваксина ме притесняват евентуални странични ефекти и недоброто й понасяне и натоварване на организма..... Хмммм, не знам, ако беше задължителна хънта, мънта, ясно е, ще се сложи, ама така пожелателна ..... Човек се колебае.

По принцип съм ЗА ваксините, защото все пак с тяхната употреба са ограничени много болести.

# 538
  • тук и там
Aз мисля да слагам на моята. На 11 е ,има още време-но за сега не съм се разколебала.

# 539
  • Mars Hotel
Ще я слагаме през март. И личната, и моя близка, която е гинеколог, я препоръчват.

Общи условия

Активация на акаунт