Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 958
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Инсталирах програма за ограничаване на телефон и таблет.
Може ли повече инфо ?

# 631
  • Mediterraneo
Аз не съм много съгласна, че едно време обществото е възпитавало по- добри деца. Даже изобщо- биехме се, унижавахме по- слабите, обиждахме, булинг като термин не беше познат, но си го имаше в най- чист вид.
Сега на децата им се говори повече. За т.нар. булинг, например, моите деца имат редовно сесии в училище. Аз съм казала само едно- обиди за външен вид са недопустими! Едно е да кажеш на някого, че е тъп, друго- че е дебел( което не значи, че поощрявам първото, разбира се).
Преди 3-4 години едно злобно момченце се опита да превърне дъщеря ми в жертва точно на булинг. Всеки път, когато моята мине покрай него, оня започва да я обижда, че смърди, че му става лошо от миризмата й и т.н. Съответно моята се прибира омърлушена, тъжна, кисне часове в банята. Накрая излязоха нещата. Убедих я, че не мирише лошо в никакъв случай, говорих с възпитателя в автобуса и с класния им и нещата хоп! се оправиха. Сега са приятели с Хавиер Simple Smile

# 632
Винаги старото поколение твърди, че е по-добро от новото, но това е далеч от истината. И едно време си е имало гадни дечица и сега си ги има. Не мисля, че моето поколение или поколението на родителите ни са възпитавани по-добре и в по-възвишени ценности от сегашните деца. И сега има много интелигентни и възпитани деца. Е, имат по-малко косми от поколението на майка ми, но това не ги прави по-лоши хора. Да се съди по този показател също е повърхностно.

# 633
  • тук и там
Да,и аз съм на мнение че едно време нещата бяха по-зле. Аз лично си спомням обиди към по-пълните деца, със щръкнали уши,по повод височина  и т.н. Още по-зле,имам спомен че момчетата  правиха опити да ни опипват,особенно момичетата с по-голям бюст си бяха подложени на редовен тормоз.(аз включително).
Можеше да ти намалят поведението за виц за Тодор Живков,а да се неглижират  съзнателно и много успешно по-сериозните проблеми в едно училище..
Мисля че в днешно време по това отношение има голям напредък. В занималнята имат и момче,което се чувства момиче. Странно им е,но не съм чула някой да говори за това с неуважение,обидно  и т.н. За Бг може да стоят по различен начин нещата. За външен вид съм чувала много рядко подигравки,но пак зависи от каква среда идва детето което обижда  и от какъв етнос е.(да,и това има значение по мои наблюдения).

Г-жа Рамацоти,  Гугъл имат приложение-фемили линк. И моето малкото има ограничения,ама постоянно ме врънка  за още време и не ни се получават нещата. Но аз давам разрешение за изтегляне на приложения и игри,има лимит  за използване  ,мога да му спра достъпа по всяко време и т.н.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 15:06 от Kaisia

# 634
Като поколение сме възпитавани в духа на замитането под черджето, прикрито като псевдоморал. Демек - какво ще кажат хората. Всички важни за децата разговори бяха определяни като глупости. Насилието масово се случваше от възрастни авторитети. Учителите, които приучаваха децата да са нормални, променяйки водещата ръка е най-елементарен пример.  Или униженията в казармите. Тъпият секстизам, който все още се счита за нещо нормално.
Всеки трябва да се чувства добре в кожата си. Между естетиката и пошлото има огромна разлика и който не го вижда, проблемът е в него.

# 635
И в БГ нещата вървят в положителна насока.
В класа на щерката имат дете със синдром на Даун. Никой не се държи зле с него. Всички много внимават как се отнасят. Навремето в моят клас имахме дете с недъг и няма да ви обяснявам какво беше отношението. Даже веднъж едно момче го наби. Боят между деца всъщност си беше съвсем в реда на нещата.
Подигравки за уши, нос, косми, дрехи също. По-пълните деца пък не смееха да ядът, защото ги подиграваха жестоко.
Сега в класа на щерката има доста пълни момиченца. Ходят си с клинчета, къси блузки и никой не го прави на въпрос. Едно време колко обиди щяха да отнесат.

# 636
В темата най-редовно се тръгва от косми/грим/кичури и се стига до ранния секс, даже се учудвам, че само до малките жени спря “разговорът”.

Щерката навърши 12г. това лято. След като обръсна ръце и крака, защото я било страх, че ако ми каже, че иска да маха косми, ще ѝ направя коло-маска и ще я боли, ѝ предложих крем. За ръцете пък беше абсолютно безсмислено, защото са ѝ малко и са светли. Показах ѝ първия път как става с крем и я оставих сама да се оправя. Отказа се и сама ме помоли да ѝ направя коло-маска (имам ролон). По принцип съм добра и съм бърза, та издържа. После още 1-2 пъти ме тормози да ѝ правя и се разбрахме ако иска да бъде без косми, да се учи сама да си ги маха, защото мама все пак не е козметик и едва намирам време за лични разкрасителни процедури. Може би ще ѝ взема епилатор преди лятото.

# 637
Майка ми не ми даваше да си оскубя мустака като малка и след 2-3 години подигравки в училище ( имах съученичка, която ме преследваше и ми викаше “ Мустачки, мустачки” всяко междучасие) накрая взех че го обръснах в 5ти клас 😄😄 Обаче се порязах и тя разбра и най- накрая кандиса. Така че само чакам дребната да каже- не искам да преживява същото. Пък и няма как да я убеждавам , че е много хубава с мустаци, защото честно казано и аз не го намирам за много красиво.

# 638
Да ви кажа честно намирам хиляди минуси и поколението на дъщеря ми ( 13 г.) и в моето когато аз бях на 13. Сега съм на 34 и през тези очи мисля,че едни от най големите недостатъци на днешното поколение е липсата на авторитети, неуважението,нахалството,липсата на "рамки" в няколко отношения.
Вече засегнахте пък,че в нашето поколение боят не беше изключение, алкохолът също( с тази разлика,че не стигахме до там да ни прибере полиция, щото като сме се напили и най-важното нещо е да пищим  и трошим по улиците за да може всеки да види колко сме независими и луди. Пиехме си компанията и ни беше добре. На повечето от нас родителите бяха обикновени работни хора,които не ни обясняваха че сме велики и че да се учим е едно от най -важните ни задължения. Като изключим лятната ваканция,тогата задължението ни беше по градините с баба и дядо да трудим.
Не само сега влияе поп културата. По мое време това, което влияеше на момичетата бяха топ моделите: Клаудия Шифър,Синди Крауфорд.... Даже доведоха много девойки до анорексия, булимия.
Подиграващи се деца винаги ще има. Няма как. В природата ни е да се съревноваваме.
Дъщеря ми е много космата,но все още е пълно "перде" . Аз съм тази която настоява да обръща повече внимание на външния си вид. Все обяснявам,че от септември ще е в ново училище,нови хора, а приказката " По дрехите посрещат,по ума изпращат" е валидна за всички поколения.

# 639
И аз помня много лоши неща от миналото. В първи клас на път за училище (никога не сме имали кола, а и всички си ходехме сами на училище) ме спряха две момчета малко по-големи и ми поискаха парите. Тогава сме ходили с по 20 стотинки на училище. Дадох ги веднага, много се уплаших, но въпреки това ме удари единия с юмрук под окото. Очен лекар ни каза, че на милиметър съм се разминала да остана без око, момчето е било с пръстен с камък. Аз бях супер дребничка и слабичка и беззащитна, нито съм отказала да им дам джобните си, обаче гаменчета. И могат да направят голяма беля. В гимназията пък момчетата ни редовно ги причакваха местни, биеха ги, взимаха им парите, маратонките, якетата. Подигравките бяха задължителнии за всички с очила, по-пълни, по-пъпчиви, по-ученолюбиви. При това съм учила в елитна езикова гимназия в София. Мой познат почина от свръхдоза в 8-ми клас. Сега опасностите са същите и нови, социалните мрежи влияят много, но от друга страна и ние имаме повече контрол или най-малкото постоянна връзка.

# 640
Инсталирах програма за ограничаване на телефон и таблет.
Може ли повече инфо ?
Фемили линк.

# 641
  • Пловдив
https://butikjamtangan.com/bg/
Поръчвали ли сте на вашите госпожици от този сайт? Харесала си е един лот, който не ми се вижда много добра изработка. Дали сайта е надежден и дали дрехите са с добро качество?

# 642
  • В царството на игрите:)
Тъй като мой пост стана, волю не волю, повод за разговорите през последните две страници, както и повод за лоши спомени от детството, искам само да отбележа, че никъде не съм окачествила моето поколение като по - добро или това като "лошо", а само като различно. И даже се съгласих, че това е неизбежно имайки предвид, че животът е коренно различен, както и ценностите ни. Аз също съм оцелявала в детството си и не съм занимала майка ми с това /въпреки, че беше супер грижовна/, но не смятам това за минус, а даже напротив. Ако няма крайности!!!,  така се израства в социума и така се научаваш да оцеляваш. По този повод се сещам за любима моя реплика от един сериал наскоро "Отмяната":
„-Понякога не се ли притесняваш, че отглеждаш сина си под похлупак?
-Та това е същността на съвременното родителство. Пазиш ги от реалността докато можеш, а като се сблъскат с нея започват да се самонараняват. В това отношение се справяме.“
Р.р. Бих добавила, че като се сблъскат с нея почват да посещават психолог 
Иначе ще се възползвам от контрола за ползване на телефони, защото особено при дъщеря ми, той вече е част от тялото и. Благодаря за идеята...

# 643
И моята дъщеря има проблеми с черните точки. Цялото й лице е в точки, а някои вече са набъбнали и зачервили се.
В тази връзка, водите ли децата си на козметик? Смятате ли, че е време да я заведа?
Ходихме на кожен лекар преди 3 месеца, изписа й крем на Авен, но не действа кой знае колко.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 23:40 от Кристал

# 644
Просто трябва да се почиства добре, редовно и да внимава какво яде. Какъв козметик, ще й изстиска лицето, ще й отвори порите и после така до безкрай. Никога не съм ходила на козметик да ми почиства лицето.

Общи условия

Активация на акаунт