Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Дъщеря ми има дълга коса и постоянно я носи на опашка, но я връзва ниско. Как мога да я науча да я връзва по-високо?
Какво мислите за предоставянето на джобни пари на децата всеки месец?
Какви са мненията на родителите относно храненето на тийнейджърите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Дъщеря ми има дълга коса и постоянно я носи на опашка, но я връзва ниско. Как мога да я науча да я връзва по-високо?
За някои хора е неудобно косата им да е стегната за продължителни периоди от време. Вместо да настоявате дъщеря ви да връзва косата си по-високо, можете да й предложите различни прически, които не изискват толкова стягане, като например сплитане на плитка или използване на различни аксесоари за коса.
-
Какво мислите за предоставянето на джобни пари на децата всеки месец?
-
Какви са мненията на родителите относно храненето на тийнейджърите?
Родителите имат различни възгледи относно храненето на тийнейджърите. Някои смятат, че децата им се хранят здравословно, предпочитайки плодове, зеленчуци и качествени храни. Други родители обаче изразяват загриженост относно прекомерната консумация на нездравословни храни от тийнейджъри, като джънк фууд и енергийни напитки.
-
Какви са мненията на родителите относно самоопределянето на децата по отношение на тяхната полова идентичност?
-
Какво е мнението на родителите относно даването на пари на децата за вършене на домакинска работа?
И аз съм с леко дръпнати очи, те на мен приличат. Аз се опитвам да убедя дъщеря ми, че е интересна и екзотична, а малкият засега не се впечатлява. Та, мисълта ми е, ако не са косми, друго ще е. Така са децата, откакто свят светува. Важно е да успеем с разговори да изградим увереност и самочувствие в децата, така че такива подигравки да не ги травмират.
Когато аз бях дете обществото се грижеше предимно за това децата да са образовани и да не преминават границата на доброто възпитание и поведение. Тогава поводите за подигравки бяха други, но на никой не би му хрумнало да се подиграва на някого заради сключени вежди или косми по краката, или поне не на 10- 11 години. Днес обществото /като цяло/ обръща преди всичко внимание на външния вид и децата попиват тази поп култура. Ако на някое дете се подиграят, че не е прочело някоя книга, една ли ще се засрами или ще се травмира, но, виж, ако му се подиграят заради косми тогава нещата са супер срамни и недопустими. Тук няма виновни. Това е попкултурата, в която те растат и аз ще не ща се опитвам да се нагодя без да изпадам в крайности, щото, нали и аз си имам праг на търпение