Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 953
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Явно. Тук жени обсъждат как да спестят подигравки или направо трайни комплекси на дъщерите си, които са с по-видимо окосмение.

# 616
  • В царството на игрите:)
Явно. Тук жени обсъждат как да спестят подигравки или направо трайни комплекси на дъщерите си, които са с по-видимо окосмение.
Ами то подигравки няма да има ако детето не чува това вкъщи или не му се насочва вниманието. Освен това точно тази надпревара с мнението, забележката или просто заяждането на някого може да е непрекъснато. Ще ми се дъщеря ми да е по - устойчива на чуждо мнение и да се влияе предимно от собственото си такова, а не от модните прищевки на останалите. Винаги ще има още нещо, което може да направи, а  тази надпревара може да е много уморителна. Това, разбира се, не означава да ходи като неандерталец, а да има и чувство за мярка и съобразяване със възрастта и обстоятелствата.

# 617
Не знам колко е добре, малката девойка (10.5) си ги маха с лентичките .
Не става. Някак много странна кожа има на нослето и тези лепенки изобщо не действат. Механичното почистване също. Има си няколко различни измивни гела, ексфолиант, тоник, маски си прави и резултат 0.

# 618
  • Mediterraneo

Ами то подигравки няма да има ако детето не чува това вкъщи или не му се насочва вниманието.

Е, глупости ще си говорим сега! КАкво общо има на какво се обръща внимание вкъщи с подигравките за това или онова от другите деца?! Би ли разяснила тезата си?
Аз отлагам възможно най- дълго началото на епилацията. Не им говоря по цял ден за косми и епилиране. Това по какъв начин би предотвратило нечии подигравки?

# 619
И аз не разбрах каква е връзката.

На моите деца и на двамата им се подиграват, че приличат на китайчета и това никак не им харесва. Нямаме нищо общо с тази раса и вкъщи никога не сме обелили дума за китайци Grinning И аз съм с леко дръпнати очи, те на мен приличат. Аз се опитвам да убедя дъщеря ми, че е интересна и екзотична, а малкият засега не се впечатлява. Та, мисълта ми е, ако не са косми, друго ще е. Така са децата, откакто свят светува. Важно е да успеем с разговори да изградим увереност и самочувствие в децата, така че такива подигравки да не ги травмират.

# 620
Моята дъщеря пък се притеснява от ушите си, че и стърчат. Ходи само със спусната коса и дума не дава да се обели да си върже косата на опашка. А толкова и отива с вързана коса. Обещала съм и лятото да си коригира ушите. След като проблемът може да се отстрани, не виждам смисъл да продължава да се комплексира.

# 621
Минавало ли ви е през ум, че децата може да не споделят всичко, за да не ви чупят хатъра или защото не очакват разбиране, или за да не ви притесняват? И когато им се натрупа много и решат да споделят или майката най-накрая вдене, че нещо не е по нейните планове и представи, детето вече е сериозно разклатено. То ясно, че сме най-добрите майки, но дали наистина познаваме децата си на 100%? Аз лично не мога да си позволя да имам такива претенции.

# 622
Моята майка и дума не даваше да се обели за обезкосмяване, гримове, прически, сутиен. Държеше си на това, че съм дете и ми е рано. Е, по едно време вече бях единственото момиче в целият клас с космати крака,вежди, ръце и ходеща без сутиен, а си бях поне чашка А тогава. Ами да ви кажа не беше приятно. Нямах желание да ходя на училище и да контактувам с никой. За себе си реших, че няма да причиня същото на детето си. Започна да се епилира щом пожела. Купих ѝ епилатор и си го ползва. Когато стана на 11 пожела гримове и ѝ взех. Навън не ги ползва, но вкъщи се мацоти. Има си и парфюми и бижута. Нищо от това не ѝ пречи да си е дете. Играе си с играчките на сестра си по цял ден. Според мен ограничаваните деца губят мярка щом получат разрешение.

# 623
Понеже самата аз се поддържам много, никога не бих оспорила желанието й да изглежда добре и да се чувства добре в тялото си.

Сутиени/ бюстиета купуваме от няколко години, а напоследък и спортни такива, но освен за сключените си вежди друго не е питала да си маха сериозно.

Блу, винаги се питам и се съмнявам, затова много си говорим и се надявам да ме чувства достатъчно близка за да ми каже ако нещо я тормози.

Не знам, в чужбина май децата съзряват по- бавно.

# 624
  • В царството на игрите:)
Е, глупости ще си говорим сега! КАкво общо има на какво се обръща внимание вкъщи с подигравките за това или онова от другите деца?! Би ли разяснила тезата си?
Аз отлагам възможно най- дълго началото на епилацията. Не им говоря по цял ден за косми и епилиране. Това по какъв начин би предотвратило нечии подигравки?
Явно не се изразих правилно. Ще уточня Simple Smile Когато аз бях дете обществото се грижеше предимно за това децата да са образовани и да не преминават границата на доброто възпитание и поведение. Тогава поводите за подигравки бяха други, но на никой не би му хрумнало да се подиграва на някого заради сключени вежди или косми по краката, или поне не на 10- 11 години. Днес обществото /като цяло/ обръща преди всичко внимание на външния вид и децата попиват тази поп култура. Ако на някое дете се подиграят, че не е прочело някоя книга, една ли ще се засрами или ще се травмира, но, виж, ако му се подиграят заради косми тогава нещата са супер срамни и недопустими. Тук няма виновни. Това е попкултурата, в която те растат и аз ще не ща се опитвам да се нагодя без да изпадам в крайности, щото, нали и аз си имам праг на търпение Simple Smile Разбира се, че крайностите в едната или другата посока не водят до нищо добро. Не знам дали съм голяма приятелка с дъщеря си, но за сега основно съм и родител Simple Smile Дали се справям? Едва ли? Simple Smile Аз не искам да влизам в конфронтация, а просто споделих наблюдение, което не ме радва, но и срещу, което нищо не мога да направя. Все пак преди два дни щерка ми си купи някаква козметика "Флоренс" на Мили за 120 лв. Не знам как го преглътнах, така, че и аз съм в джаза и се опитвам да оцелея Simple Smile

# 625
Точно така! В различните държави е различно, затова попитах натюр ли си ходят в Канада.
Има лоши деца! Усещат къде е слабото място на другите и точно там атакуват. Дали ще е косми, уши, криви крака, малък бюст, висок ръст или друга особеност няма никакво значение. Както няма значение, че в нашите очи това е маловажно. В тийн годините е важно какво казват приятелите, съучениците, средата. За мама и тате обичайно са най-прекрасни!

# 626
Това наистина го има, откакто свят светува. Някъде повече, на други места по-малко. Живяли сме в Италия и в България. Мога чистосърдечно да призная, че в България децата са по-лоши. Някак по-брутални и жестоки са шегите, подигравките. Но пък има и добри деца и лесно се отличават. Аз гледам положително на нещата - добра школовка за характерите им е. Не ги жаля чак толкова, и ние сме минали през същото - оцелели сме.
На мен също не ми даваха да се гримирам, мацотех се във входа и после се триех, преди прибиране. С голямата реших, че няма да я спирам - маза се, клепа се, изкуствени мигли слага (това едва го преживях Grinning ), на 19-20 приключи с гримовете, сега ако си сложи една спирала чат-пат и то за специални случаи.

# 627
  • София
Цоп и аз при Вас. С 2 момичета на 12 и на 7 г.
Каката вече се крие като се къпе.....яко я тресе пубертета....позволява си да отговаря, да се налага...успеха тръгна надолу. Но иначе телефона е нон стоп в ръцете и, игрите са на ниво, иначе е много "заета" да учи.
Започва да се окосмява, но е над нещата.....нито и прави впечатление, нито има желание да се поддържа.

# 628
Инсталирах програма за ограничаване на телефон и таблет.
Засега имам успех, пускам ги,когато си научи уроците.
Март месец ще стане на 12 години.

# 629
  • София
Инсталирах програма за ограничаване на телефон и таблет.
Засега имам успех, пускам ги,когато си научи уроците.
Март месец ще стане на 12 години.

Така е, ама при нас има яко отбой.......тъй като аз не съм и доведена майка. И като не е при нас не е ограничена и даже ни се направи проблем защо детето се ограничава.....иначе съм много за ограниченията особено в тази възраст. Трябва да има контрол иначе не е свобода, а свободия и нещата могат да отидат в доста погрешна посока.
Ще видим 2-рия срок как ще е и догодина. Защото ще трябва да кандидатства след 7 клас.
Но и с това забиване вкъщи толкова месеци хич не им се отразява добре на децата за съжаление. Чакам с нетърпение да тръгне защото там няма да е нон стоп на телефона в час. И ще се ограничи ползването му.
Но и забелязвам, че поне при нея започна и копирането от другите и съученички - държание, обличане..как те са свободни събота и неделя и тези дни + ваканциите били за почивка, а не за учене?!?!?

Общи условия

Активация на акаунт