Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 33 953
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Като чета предните коментари и погледнах на дъщеря ми изследванията, гледам, че  на гладно КЗ е 5,58, след 1 час след обременяването пада на 4,27, след 2 часа пак е 5,62. Това значи ли хипоглекимия?

# 241
Предполагам кои са "здравословните", ама на мен не ми вдигат захарта.
Ами честито, на мен обаче ми я вдигат, което значи, че ми вдигат и инсулина, а за мен това е проблем, та аз се грижа за моето тяло, не за твоето Simple Smile

Жените обикновено трупаме на бедра и задник или пък гърди и рамене според персоналните особености, но натрупването на корем е проблемът. Появата на корем, говори за натрупване на мазнини около органите, което всъщност е проблемът и води до заболявания дори да няма излишно тегло като цяло.
Повишаването на кръвното налягане също е проблем и е симптом, да а може да показва и проблем с бъбреците.

maq-mi, на мен ми прилича на хипо. Инсулинът сваля КЗ ниско, а после черният дроб произвежда глюкоза, за да компенсира.

# 242
Тотка, да, трябва да се "притеснявал" или по-точно да вземеш мерки, за да не стигаш до диабет тип 2 Simple Smile Хубавото в случая е, че все още не е твърде късно. Не са изследвани инсулин и глюкоза на 60 минута, тогава се води пик, но и така се вижда, че имаш ИР. За да не изпадаш в хипогликемия трябва още да промениш храненето.
 Змей, триглицеридите трябва да са под 1. КЗ над 5  може да показва ИР, но ако е инцидентно може и да е от друго. Трябва да изследваш и инсулин. Какви симптоми имаш освен излишните кг?
VV, ти имаш ли ИР? Защото това е тема за ИР и в масовия случай така наречените здравословни храни не се отразяват добре на хора с ИР и затова предполагам Миоки е сложила кавичките. Simple Smile За протеина- сигурно го знаеш- но да напомня, че няма такова нещо като "заредих се с протеин за 2 г напред" Simple Smile Предполагам, изразила си се образно...Протеините са нещо което трябва да си набавяме ежедневно, за да функционираме оптимално- надявам се, макар и от други източници, да си набавяш нужното. Simple Smile

Имам, или по- скоро имах. Сега не съм се изследвала.
Има и друг начин за лекуване, даже аз за вашия не смятам, че лекува, по- скоро замазва, дори вреди.
Но тъй като сте мнозинство, не съм много активна. Ако има някой, който смята, че не се справя с НВ, да види, че има и друг начин.

Миоки, ами тук в темата, много тела сме се събрали. Но ти обобщаваш, та за това.

# 243
А ти продължаваш да се чудиш, защо си малцинство?

# 244
А ти продължаваш да се чудиш, защо си малцинство?

Не, защото знам.
Хората като се излекуват, повече не се занимават.
Виждаш, че и тук сте няколко постоянни, другите минават, заминават, някои се връщат, за да могат пак да влязат в "правилния" път и така до безкрай.
Иначе не отричам, че за повечето хора вашият режим се оказа доста по лесен и достъпен за спазване от моя.

# 245

maq-mi, на мен ми прилича на хипо. Инсулинът сваля КЗ ниско, а после черният дроб произвежда глюкоза, за да компенсира.
А ендокриноложката вчера не обърна внимание на това. Погледна инсулина, че е 15,11, на първи час 45,88, на втори 29,09 и каза ИР . Ако това с КЗ е хипоглекимия, трябва ли да пие Глюкофаж?

# 246
Мда, само че не отчиташ факта, че повечето постоянни тук не се оплакваме от здравословното си състояние.
Ти какво правиш тук като си оздравяла? Същото и ние - опитваме се да помогнем.

Няма такова нещо като постоянно излекуване, ако не спазваш правилата. Кривнеш ли от пътя, неминеумо следват проблемите, рано или късно. Само че когато знаеш, че даден подход работи и е подходящ за теб, винаги се връщаш към него. За това и толкова дами се връщат тук, а не експериментират с непроверени от тях методи.
Не че е невъзможно, но съмнявам се в другата тема всички да са оздравяли завинаги и са продължили с живота си.

maq-mi, аз правех много сериозни хипогликемии, с разтреперване, потене, сърцебиене и т.н екстри. Не съм пила хапчета, само с режим се оправих и не съм правила пристъпи откакто си оправих храненето. Не знам дали дъщеря ти трябва или не да пие Глюкофаж, но не пречи да пробва първо само с диета, а ако не се получават нещата, тогава да прибегне към хапчетата.

# 247
Мда, само че не отчиташ факта, че повечето постоянни тук не се оплакваме от здравословното си състояние.
Ти какво правиш тук като си оздравяла? Същото и ние - опитваме се да помогнем.

Няма такова нещо като постоянно излекуване, ако не спазваш правилата. Кривнеш ли от пътя, неминеумо следват проблемите, рано или късно. Само че когато знаеш, че даден подход работи и е подходящ за теб, винаги се връщаш към него. За това и толкова дами се връщат тук, а не експериментират с непроверени от тях методи.
Не че е невъзможно, но съмнявам се в другата тема всички да са оздравяли завинаги и са продължили с живота си.
Е, аз не съм толкова активна, но ако мога да помогна, надничам.
Иначе си права, човек трябва коренно да промени лошите хранителни навици.

# 248
  • София
Здравейте, скоро си правих натоварване с глюкоза, защото имаше период когато се нахраня след известно време започваш да ме боли главата. Иначе от известно време се храня, като съм изключи ла хляб, тестени, сладки храни. С една дума всичко вредно Там е работата, че не съм отслабнала и в крайна сметка, като се появи някой да почерпи с нещо вредно понякога отказвам понякога не. И така резултатите са ми следните:глюкоза-5,48 след 120 мин е 4,49 Серумен инсулин 16,03 след 120 мин е 51,89 Та ендокриноложката ми каза, че изпадам в хипогликемия и ми изписа естествено хапчета и трябва ли да се притеснявам, че съм кандидат за диабет тип 2 Да забравих на 53 години съм 103 кг и висока 1,64 см

Трябва да се притесняваш дори само заради килограмите. Трябва поне 30-40 да свалиш.

# 249
Как ядете риба, така че да се намали инсулиногенния й ефект?
Обичам риба и гледам да ям поне 3 пъти в седмицата. Избирам по-мазна - сьомга, скумрия...
Винаги преди нея изяждам една салата.

# 250
Ям рибата печена или пържена. Не ми създава проблеми с инсулина. Тая работа с инсулиногенността на храните е голяма глупост и изключително симплистичен поглед върху нещата.

# 251
Аз пък забелязвам, че точно постоянните тук нямаме никакви оплаквания, а минаващите и заминаващите си, се връщат все с усложнения. Странно Joy

# 252
Това за отслабването го знам ама нещо не ми се шолучава

# 253
Аз пък забелязвам, че точно постоянните тук нямаме никакви оплаквания, а минаващите и заминаващите си, се връщат все с усложнения. Странно Joy

Да, малко са тези, които могат да пазят режим до живот.
Защото лечение по принцип няма, само режим.

Тотка Димитрова 678978, обичаш ли месо?

# 254
Е, как да няма лечение. Гълташ хапчета и се “излекуваш”.
Някакси предпочитам с кИфтета да се “мъча” аз Joy

Общи условия

Активация на акаунт