Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 33 955
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
На мен секциото със спинална упойка ми беше голям кеф. В съзнание бях, но нищо не усещах и ми бяха дали маска да си дишам кислород- много готино Grinning Бяха ме подготвили да очаквам гадене, придърпване, главобол и какво ли не по време и след- нищо такова нямаше.

# 226
Миоки, а защо викаш, че едната е била голям кеф? Grinning
Щото като излизах от нея, чувствах едно невъзможно спокойствие и мир. Никога не съм усещала нещо подобно - голям кеф. Просто тишина, безгрижие и релакс все едно нямах тяло. Даже реших, че са забравили да махнат абоката и го изскубнах. След това гледах как хвърчи кръв на фонтан за няколко секунди обаче ми прищрака че не трябва да е така та си стиснах ръката да огранича кръвоизлива. Въпреки това не усетих никакво притеснение дори не се почувствах неудобно след като сестрата ме видя и започна да ми се кара. Яко мe бяха надрусали :sweat_smil:

# 227
Успех, Елора, дано всичко мине добре и бързо да се възстановиш. С добър анестезиолог упойката е песен, мен за година 3 пъти ме упоиха . Не се тревожи.

Много се ядосвам на тъпата ми идея за ябълката. Не съм вярвала, че е възможно подобно нещо, но ей на Тома неверни като видя цифрите на глюкомера, ще си научи урока. Добре поне, че не е от банана. Мисля да продължа да избягвам всякакви плодове, само от време на време ще си позволявам минимални порции малини или къпини, а парченце банан само за голяма награда и само преди повечко спорт. Ще трябва обаче да започна да ям пак всеки ден ленено семе, че от салати и месо някак перисталтиката ми не е на ниво.

# 228
  • Paris, France
А какво те е страх от интубирането? Ще те интубират, когато вече си заспала и като се събудиш тръбата вероятно няма да я има.

За да те интубират трябва да ти отпуснат мускулите с кураре, а това не става докато си будна. Изключвам случаи на коматозни след катастрофа, примерно.

Аз бих им казала да ме отворят ако през лапароскопия не могат да видят и извадят всичко. Нямам вяра на лапароскопия, опериращи роботи и подобни. То при мене е и невъзможно, де, защото съм оперирана много пъти, а след една коремна лапароскопия май не може втора, но не съм много сигурна. Тръбите ми ги клъцнаха с лапаро.

На мене секциото ми беше с пълна упойка, защото имах треска и не можеше да рискуват спинална. Поисках да ме обезболят и с местна, та като се събудя да не ме боли. Не знам каква беше тази упойка, обаче се събудих в полова възбуда. Може да са прерязали някакви нерви. След това донесоха една помпа с морфин и казах, че не искам, обаче една сестра натисна копчето, че като се раздрайфах. Дадоха ми на сутринта закуска и след това обяд. Супер си беше. Това в Англия. Там ако оживееш да те приемат си супер обезболен.

долче, къде роди?

# 229
Какви дози магнезий (магнезиев цитрат) е подходящо да се приемат дневно?

# 230
Елора, успех! Всичко да мине много леко и бързо да го забравиш!
Аз съм минала през три пълни упойки и една спинална 😀 Всеки път си ме е шубе въпреки, че няма причина. После ме е яд, че напразно съм треперила толкова. Особено второто ми секцио със спиналната упойка беше супер леко. На другият ден вече се изкъпах и си гледах бебето без да го давам и през ноща. След още един катерех стълбите.
Само първата пълна упойка ми беше гадна, но го отдавам на смотаната болница, в която родих голямата щерка. А и беше преди 11 години. Сега нещата са много по-напред.

# 231
Невена,
Скрит текст:
в Италия. Много съм доволна от анестезиоложката, явно много добре ме е дозирала. 

# 232
Елора, споко, интубирането е за тежки случаи. Аз бях подготвена за махане нна матката при раждане секцио с плацента превиа акрета, имаше неизвестни как ще протекат нещата. Не ми я махнаха, за щастие. Интубирането е при друг вид упойки, свързано е с отпускането на мускулите и невъзможност да дишаш сам.
Да се оплача, последните дни не успямам да дока.ам КЗ под 5 преди хранене и сутрин. Явно съм се отпуснала нещо с яденето, прегреших с едно парче торта, но след него не бях вдигнала много -6.1 + чаша вино, по друго време обаче.. Подвивам опашка и се връщам на яйцата 😂.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 08:42 от alivi

# 233
  • Cobrs
Елора, гледай да не се тревожиш. На мен са ми отстранявали ендометриални кисти с лапароскопия. Много е страхът, но самата интервенция не е нищо особено. Събуждаш се от упойката в доста приповдигнато настроение! Болките след това са като при по-болезнен цикъл, нищо повече.

# 234
Вероятно да се види колко се качва КЗ след хранене и от там да се предположи дали се качва много и инсулина, макар че не е 100% точно.
Аз моята не я меря. Мерила съм я 3-4 пъти след определени храни с апарата на майка ми. Та си я мери, защото беше с диабет. Реално има полза за тези, които не вярват, че някои, смятани за "здравословни" храни, изстрелват захарта в облаците.

Предполагам кои са "здравословните", ама на мен не ми вдигат захарта.
Иначе лятото изядох морето. Имам протеин за 2 г напред Sweat Smile
Сега пак влизам в "час" и махам всичко животинско, някак ми просветна пред очите.
В кг нямам разлика.

# 235
Здравейте, скоро си правих натоварване с глюкоза, защото имаше период когато се нахраня след известно време започваш да ме боли главата. Иначе от известно време се храня, като съм изключи ла хляб, тестени, сладки храни. С една дума всичко вредно Там е работата, че не съм отслабнала и в крайна сметка, като се появи някой да почерпи с нещо вредно понякога отказвам понякога не. И така резултатите са ми следните:глюкоза-5,48 след 120 мин е 4,49 Серумен инсулин 16,03 след 120 мин е 51,89 Та ендокриноложката ми каза, че изпадам в хипогликемия и ми изписа естествено хапчета и трябва ли да се притеснявам, че съм кандидат за диабет тип 2 Да забравих на 53 години съм 103 кг и висока 1,64 см

# 236
Здравейте, момичета,

Аз май също съм с ИР, мисля да си пусна натоварване с глюкоза другата седмица.
Засега разполагам само с тези изследвания на гладно, за съжаление няма инсулин:

Знам, че кръвната захар общо взето нищо не значи, но горе-долу картинката как е според вас?
С доста излишни килограми съм.
Преди 2 години правих натоварване с глюкоза, на което резултатите бяха супер, но впоследствие се оказа, че никой не ми беше казал да си кротувам в лабораторията. Та между вземанията на кръв си търчах до вкъщи да работя, после търчах обратно до лабораторията Laughing Та общо взето на тия резултати не може да им се вярва...

# 237
Елора, най-вероятно ще те интубират. Секциото не е като коремна операция за кисти или миома. Махани са ми кисти с операция и бях интубирана, махали са ми слюнчена жлеза с операция и бях интубирана, сега, когато ми се спука киста и се установи, че имам още и ми трябва операция с лапароскоп, доктора каза, че задължително трябва да съм интубирана. При коремните операции мускулатурата трябва да е абсолютно отпусната, а това става единствено и само с интубация. В това няма нищо страшно. Нито усещаш интубирането, а вероятно и ваденето на тръбата след това няма да усетиш, но това зависи от анестезиолога. При всички положения трябва да си събудена, за да ти извадят тръбата, но това събудена при пълната упойка, не е като да си събудена след ставане от сън.   

# 238
Тотка, да, трябва да се "притесняваш" или по-точно да вземеш мерки, за да не стигаш до диабет тип 2 Simple Smile Хубавото в случая е, че все още не е твърде късно. Не са изследвани инсулин и глюкоза на 60 минута, тогава се води пик, но и така се вижда, че имаш ИР. За да не изпадаш в хипогликемия трябва още да промениш храненето.
 Змей, триглицеридите трябва да са под 1. КЗ над 5  може да показва ИР, но ако е инцидентно може и да е от друго. Трябва да изследваш и инсулин. Какви симптоми имаш освен излишните кг?
VV, ти имаш ли ИР? Защото това е тема за ИР и в масовия случай така наречените здравословни храни не се отразяват добре на хора с ИР и затова предполагам Миоки е сложила кавичките. Simple Smile За протеина- сигурно го знаеш- но да напомня, че няма такова нещо като "заредих се с протеин за 2 г напред" Simple Smile Предполагам, изразила си се образно...Протеините са нещо което трябва да си набавяме ежедневно, за да функционираме оптимално- надявам се, макар и от други източници, да си набавяш нужното. Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 14:06 от dolce miele

# 239
Змей, триглицеридите трябва да са под 1. КЗ над 5  може да показва ИР, но ако е инцидентно може и да е от друго. Трябва да изследваш и инсулин. Какви симптоми имаш освен излишните кг?
dolce, благодаря за отговора!
За други симптоми можем да броим огромното шкембе, с което се обзаведох след втората бременност.
Все си мислех, че е от излишните килограми и второто секцио, но като чета може да е (и най-вероятно е) симптом на ИР.
Аз имам този тип структура на тялото, при която се трупат мазнини в долната част - дупе, бедра, а не в талията. И досега въпреки излишните килограми през годините никога не съм имала корем. Но последните две години имам голям корем, чак не ми се вярва, че това съм аз.
И друг симптом - високо кръвно. Пак много нетипично за мен, винаги съм била с нормално към ниско. А напоследък имам високо кръвно вечер, през деня не. И пак го отдавах на килограмите, но може и да е симптом на ИР.

Общи условия

Активация на акаунт