Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 33 953
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Щом сваляш от талията, значи работят нещата при теб, просто ядеш малко. Ако няма да ядеш, недей яж нищо, но когато се храниш, нахрани се стабилно. Тия ябълки с бадеми ги разкарай и яж нещо "по-плътно" - варено яйце с малко масло или яйце с кашкавал, маслини ей такива неща.

# 211
За съжаление се налага, защото по принцип се храни НВ, спортува, но не се получават нещата, има и ПКЯ.
Аз също пия Глюкофаж от 3 седмици и се чувствам добре.

Абе, има мегдан да се спрат сандвичите и тортите.

За кисти инозитол + фолат са също ефективни. А омега 3, магнезий, цинк, селен, йод приема ли в достатъчни количества? 

Теодоране знам на какъв фитнес отиваш. Да, ясно ми е, че нямаш кила за сваляне. Броколи с кашкавал и сирене ми се вижда мазно и с малко протеин, но за веднъж е ОК.

Не пускай три поредни поста един след друг, моля те! Забранено е. Изчакай някой да пише или поне се извини и обясни защо ги пускаш - минало е време и не можеш да редактирал, постовете са много дълги итн.
Извинявам се!
Но попитах,от незнание,а не от друго,ако вие неприятно да ми отговаряте,не ги правете,но какво означава “ незнам на какъв фитнес отивате?
Бях попитала за апаратче,нищо,попитах за храненето преди фитнеса,нищо!

# 212
Няма нищо специфично в храненето преди фитнеса, освен ако не си високо ниво атлет.
За апаратче не мога да помогна, за нямам и кетони не съм мерила.

# 213
  • Paris, France
Теодора, няма проблем да питаш.

Във фитнеса има бягане по пътека, плуване, а има и вдигане на тежести. Бягането бори ИР след хапване, а преди вдигане на тежести се яде задължително протеин. Има си специфики, които инструкторите знаят, ние по-малко.

За апарат - ако бързо влезеш в режима КЗ спира да се вдига, а ако не се е вдигала преди, няма и да се вдигне. Апаратът е удобен за хора с вдигане и спадове на КЗ. Не знам, честно да ти кажа. Моят го ползувах 10 пъти и го подарих преди време, защото нямаше смисъл. Нямаше да го купя ако почвах сега.

# 214
Теодора, няма проблем да питаш.

Във фитнеса има бягане по пътека, плуване, а има и вдигане на тежести. Бягането бори ИР след хапване, а преди вдигане на тежести се яде задължително протеин. Има си специфики, които инструкторите знаят, ние по-малко.

За апарат - ако бързо влезеш в режима КЗ спира да се вдига, а ако не се е вдигала преди, няма и да се вдигне. Апаратът е удобен за хора с вдигане и спадове на КЗ. Не знам, честно да ти кажа. Моят го ползувах 10 пъти и го подарих преди време, защото нямаше смисъл. Нямаше да го купя ако почвах сега.
Благодаря много ,Невена!
А как да разбера примерно след месец дали имам подобрение?Отивам в лаборатория и какво пускам?Нали обременяване с глюкоза не можа да се прави често?

# 215
Аз не мога да схвана едно нещо. Защо непрекъснато се мери глюкоза, след като всъщност инсулинът прави белите. Тоест, фактът че захарта е ниска в дадения момент, каква информация ни дава? Според мен никаква. Означава ли, че и инсулинът е нисък? Не. При метаболитно здрави хора - след свалянето на захарта, инсулинът също пада и всичко е топ. Ама при ИР това нещо е под голям въпрос. Та, защо постоянно я мерите тая КЗ?

# 216
Вероятно да се види колко се качва КЗ след хранене и от там да се предположи дали се качва много и инсулина, макар че не е 100% точно.
Аз моята не я меря. Мерила съм я 3-4 пъти след определени храни с апарата на майка ми. Та си я мери, защото беше с диабет. Реално има полза за тези, които не вярват, че някои, смятани за "здравословни" храни, изстрелват захарта в облаците.

# 217
Аrwеn, мерила съм КЗ, защото при мен имаше проблем с КЗ и това ми даваше някакъв ориентир в какви граници се движи и инсулинът. При хората с хубава КЗ не виждам особени ползи от мерене- особено ако и след хранене КЗ не се повишава с много...
Иска ми се да отправя една молба- нека се съобразяваме с труда и отделеното време на пишещите в темата! Никой не е длъжен да дава информация, да пише дълги постове и да обяснява (или дори да разбира) всяко едно нещо. Всичко е въпрос на желание и добронамереност. Не разбирам постове в стил "тропане с крак", че някой на нещо не е отговорил, някой нещо не е отразил и т. н. Ами, питайте пак, бъдете мили, не се сърдете, че някой нещо не е прочел или видял...или че е пропуснал да отговори. От известно време започвам да забелязвам в най-различни теми подобни оплаквания конкретно от тази тема- честно казано, на моменти ми се приисква да си взема почивка от темата. Аз никога не съм считала, че някой тук ми е длъжен- ако пропуснат да ми отговорят на нещо, питала съм пак. Без да се сърдя. Лесно е...

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 22:44 от dolce miele

# 218
Момичета, утре влизам в болница.
А в сряда ще махат миомата. Стискайте палци, че ме е много страх. Пъзла съм.
Първа операция ми е с пълна упойка.

# 219
Стискаме. Не е страшна пълната упойка, даже може да е готино Satisfied Имала съм 3 едната беше егаси кефа, втората егати гадорията, третата неутрална. Зависи какво вещество ще ти сложат, но и трите пъти нямаше нищо страшно, така че споко.

# 220
Елора, стискам палчета. Надявам се да си избрала най-щадящият за теб вариант (и да е възможен де) и всичко да мине благополучно!

# 221
  • Paris, France
Теодора, не може да има подобрение след месец и няма смисъл да ходиш да се бодеш. На мене джипито ми отказа направление за инсулин и КЗ на гладно, преди или след хранене с обяснението, че:

1. По време на глад и/Или драстична промяна на количеството изядени мазнини, ВХ и протеини (да, и протеини)нивата на инсулин есе променят рязко временно.

2. След отслабване нивата на инсулин и КЗ са по-ниски, отколкото ще бъдат след 5-6 месеца на същото, намалено тегло ако през тези 6 месеца се върнем към стария начин на хранене

3. Веднага след минаване от кетогенна на ВВ диета нивата на инсулин може да останат ниско  но КЗ може да скочи.

ИР не се оправя за два дена. Не се оправя и за месец. Аз намерих в една група човек, който ми изследва инсулина след кафе, на гладно, след ябълки и подобни глупости и какво????? - пак отне 3 години да се излекувам.

Зависи и от какви нива тръгваш. Колкото е по-висок на старта, толкова по-бавно се поправя и тялото свиква с новите, ниски нива.

Зависи какъв ти е бил инсулина на гладно. Ако е 100 няма да падне до 4 за 2 месеца, но ако е 15 и постигнеш с лекарства или добавки и бързо намалим ВХ и мазнини може да падне под 5 и за 2 седмици.

Зависи колко телесни мазнини имаш.

Няколко пъти писах как са падали моите стойности, вчера пак на лични на едно момиче. Ами ръцете ме заболяха. В тази тема май пак ги писах. Ако искаш да ти ги копираш, но ти не си аз, твоите липси са други, теглото и ръста са други, възрастта е друга, хормоналните ти нива са други. 2 години си дай, примерно, но усилията може да са и само за 3 месеца.

Знам, че ти се иска бързо да се случат нещата  но не може.

Магнезият, дето повечето го мерите в кръвта, нищо не значи, защото тялото го държи постоянен и ако няма прием вади от кости. Клетъчните нива се възстановяват бавно. Дори да си на диета трябва време обвивките на клетките да станат направени от омега 3, витаминните депа да се напълнят.

Ако искаш да се боцнеш да видиш как вървят нещата с диетата, иди и пусни инсулин на гладно! Ако си имала висок инсулин на гладно ще е паднал. Това нищо, обаче няма да промени.

Arwen, повечето не мерим КЗ, не и системно. При мене след двата месеца диета тя спря да се вдига. Смисълът на меренето е индирекно да покаже колко се вдига инсулина. Това става само при диабетици или хора с глюкоза нетолерантност. Няма смисъл при всеки. При метаболно здрави хора КЗ не се качва, а инсулинът малко.

Ако някой мери системно висока КЗ има смисъл да я мери за да вземе мерки. И не, не всички бели ги прави инсулинът. Високата КЗ прави кръвта гъста, над 10 бъбреците се скапват.

След отслабване някои хора продължават да качват КЗ. Те не могат вечно да седят на кето и да гледат как КЗ се качва. Деси е така. Тя е яла ВМ-НВХ и пак имала лоша сутрешна КЗ. Тя си е намерила метод, с който сваля захарта и логично и инсулина, като с нейния метод подобрява и ИР. Ползува глюкомера като ориентир.

При Елора с КЗ винаги под 5-5.3, дори при инсулин 400 или 300 не би имало смисъл да мери  дори в началото.

Аз мерех като почнах да ям ВХ. От една страна не исках да влоша инсулин и КЗ, от друга нямах цикъл на кето. Няколко пъти мери и като видях, че от овесени ядки, боб и ориз не се качва почнах да ги ям спокойно без да меря 

И аз се присъединявам към молбата на douce miele . Гледаме да отговорим разбираемо на всеки, но не винаги е възможно 

Елора, стискам ти палци заедно с всички. Пожелавам ти лека операция, бързо възстановяване и повече да няма болести! 🙏 Благодаря ти за всичко, което правиш и те чакам обратно в темата веднага след като можеш да драснеш. Успех, Елорка!

# 222
Елора, спокойно, не се тревожи за упойките. Минала съм доста пълни,че последно и ме интубираха (което ме ужасяваше), а не ми е окапала още косата, както казват, че се случва 😉. Важното е после всичко да е наред!
Аз бода непрекъснато и гледам каква е КЗ, защото искам да знам коя храна как ми се отразява. По-този начин установих, че мога да ям картофи и кз си остава около 5 и нещо. Със зърнените обаче нещата не са ок. За глюкомер не мога да препоръчам. Аз ползвам Контур плюс, но друг не съм ползвала, за да ги сравня и да кажа кой е ок. Виж цените на консумативите, защото на мен в момента ми отиват към 100 лв за лентички и ланцети на месец.

# 223
  • София
Елорка, после  един месец да мируваш, възстановяването не става за една седмица. Моята миомектомия беше с коремна операция, сега ги правят повече с лапароскопски метод.

# 224
Благодаря ви момичета.
Лапароскопска съм казала, че искам. И се надявам такава да си остане.
Майка ми днес ми каза, че когато си счупи крака и са я оперирали, не са я интубирали.
Не го ща това интубиране.

Миоки, а защо викаш, че едната е била голям кеф? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт