Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 34 658
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! ВМ-НВХ ли спазвате, или си позволявате плодове и варива? Кое хранене ви се отразява най-добре

# 406
Пъпка като цицина може да се третира с прополис -парченце сплескано като монета , залепено с лепенка . През нощта е най-удобно .

# 407
Благодаря, момичета. Ще се старая да добавя повече протеини. Реално аз и сега на всяко ядене (2 пъти дневно), а и преди при 3 пъти дневно винаги имам я месо, я яйца, я млечни, а понякога и комбинация от тях. Гъби започнах да добавям по-често.
Като гледам тотала на притеините обаче идва май малко ... до към 50-60 гр., като в дни с риба или пилешко е повече, а имам и дни с по само 30-40 гр.
Риба обожавам, но заради тъпия живак не смея много да я ям. Сега съм си намерила сардини е био зехтин, както и паламуд - такива по-дребни рибоци нямат уж много живак.
За кълновете - ще взема и тях да ги добавя, но масово пишат да не се консумирали при бременност, не знам защо. Вероятно пак някакви бактерии/микроорганизми. Чудя се дали ако си правя в къщи, пак би било опасно. Понякога си правим кълнове от слънчогледови семки, но от както съм на режима не съм.

# 408
Здравейте. Знаете ли дали може да се пие противоалергично Ксизал, по време на лечение с Глюкофаж, както и да се използва спрей за нос Олинт, и спрей за задна хрема. От листовката разбрах, че Нурофен не може да се използва, но за другите не съм сигурна , затова се консултирам с вас

# 409
  • Paris, France
Здравейте. Знаете ли дали може да се пие противоалергично Ксизал, по време на лечение с Глюкофаж, както и да се използва спрей за нос Олинт, и спрей за задна хрема. От листовката разбрах, че Нурофен не може да се използва, но за другите не съм сигурна , затова се консултирам с вас

Консултирай се с лекуващия лекар или фармацевт!

Ако влезеш в стабилна кетоза симптомите на алергичен ринити изчезват. Имах, от 7-8 години, всяка година зачервяване на очите, кихане, течащ нос и кашлица в периода около месец май. След диетата изчезна и не се появи повече. Изчезна и алергията към гел за нокти.

Деси, 50-60 грама не е зле, добре си е. Ако не ти се яде повече протеин, не яж! Не е нужен в конски дози когато не си със смъртно затлъстяване, не слабееш, не търсиш да качваш мускулна маса.

За живака - Не мисля, че рибата ще го качи, но ти си знаеш. Доста хора бяха спряли да ядат риба заради висок живак, а като се изследваха се оказа, че след спирането на рибата е станал още по-висок. Само дето са се лишили от омега 3 и хубав протеин.

За пръв път чувам, че кълнове не бивало да се ядат от бременни.  Ще ида да потърся не може ли да се накиснат зърната за кратко в концентриран разтвор на сол, сода  оцет, така че бактериите да измрат, а зърната да покълнат

# 410
Ооо чудесно, щом е достатъчно, ще си карам така. Simple Smile
Да, аз съм точно от тези хора дето спряха да ядат риба и живакът ми скочи двойно. Сега ми е на Горна граница. Аз съм морско чедо, като ми замирише на риба и веднага започвам да слюноотделям - умирам за всякаква морска храна и сега много страдам с това да не знам какво мога да хапна с тези риби от развъдници, замърсявания с тежки метали и т.н. Признавам си, че като видях последните си изследвания на тежки метали след дълго лишаване от риба, се ядосах и започнах от време на време да си хапвам. Даже съм решила сега преди опитите да ида и да се наям поне веднъж със суши, че нали пък сурова риба съвсем не можело. Очевидно ще си ходя бъкана с живак така и така.
Сега пия NAC и пектин и се надявам да позачистят малко тея токсини.

Между другото на мм днес му излезе сутрешната глюкоза 5.6 - малко се беше движил преди това и стояхме на хладно на опашката пред лабораторията, но все пак... не ми харесва тази стойност. Сигурно ще почна да го карам понякога и неговата да я мерим в къщи, да видим как е. Той тренира и яде сходно с моята диета, но с добавка доста плодове. Преди и много зърно и бобови ядеше, но покрай мен ги намали, за да не готвим различни неща

# 411
Деси, по мои спомени, протеините са важни за качеството на яйцеклетките. Не се лишавай. От рибите дънните са по-богати на живак. Иначе за по-дребни и диви се сеща за сафрид, чернокоп, би трябвало в момента да има.

# 412
Сега не мога да се сетя точно конкретното обяснение, обаче бях чела нещо за причината морската риба да не вдига живака, даже обратното. Имаше някакво обяснение свързано със селена.

# 413
Аз сега започнах да приемам селен под формата на бразилски орех - не повече от 1-2 на ден и не всеки ден, защото е много богат на селен. Реших, че е безмислено да купувам синтетична добавка за това, като има храна, много по-богата от таблетките и вкусна, че и общо взето съвместима с режима ми. Като реша, че искам десерт/подхапва ми се още в края на хранене основните ми десерти са бразилски орех, макадамия или тъмен шоколад.
Ето ми изследванията. Нищо не разбирам от това желязо -ок ли е?

# 414
Здравейте,
Аз пак да досаждам, но ако може да сподели мнение.... Не мога да си обясня причината за високият инсулин, честно казано....бях притеснена преди изследването, но това е 2 повече от първият път, когато изследвах с обременяването.....Confused
MPV   10.7   fL   6.5 - 12.0
MCV   87.8   fL   80.0-100.0
Lymph%   39.5   %   20.0-40.0
PCT   0.276   %   0.108 - 0.282
PDW   14.9      9.0 - 17.0
PLT   258   x109/L   140 - 440
RDW-SD   41.7   fL   35.0 - 56.0
RDW-CV   12.6   %   11.0 - 16.0
MCHC   329   g/L   320-360
MCH   28.8   pg   27.0-34.0
HCT   0.361   L/L   0.370-0.540
RBC   4.12   x1012/L   3.50-5.50
HGB   119   g/L   110-180
Gran%   53.5   %   50.0-70.0
Mid%   7.0   %   3.0-14.0
Gran#   2.8   x109/L   2.0-7.0
Mid#   0.3   x109/L   0.1-1.2
Lymph#   2.1   x109/L   0.8-4.0
WBC   5.2   x109/L   4.0-10.0
CHOL   3,8   mmol/L   <=5.20

ТРИГЛИЦЕРИДИ
Показател   Резултат   МЕ   Реф. стойност
TG   0,47   mmol/L   <=1.70
Глюкоза
GLU   5,62   mmol/L   3.5 - 6.1
ГГТ
ГГТ   20,9   Е/л   до 30
АЛАТ
алат   22,1   Е/л   до 50
АСАТ
асат   18,5   Е/л   до 50

Инсулин -19.66, направо съм втрещена двойно повече от предният месец....
Натрий -141,1
Калий - 4,28
Магнезий - 0,84

# 415
  • Paris, France
Just a woman,  за да ти обясним защо се е повишил инсулина трябва да ни кажеш каква беше стойността ма КЗ при предишния тест, Инсулинът, без съответна стойност на КЗ нищо не значи. каква промяна има оттогава в тегло и оо-скоро мазнини, хранене, двигателна активност, дали си била болна, стероиди, други лекарства дали си пила.

Моят инсулин скочи 4 пъти за месец от стероиди, излежаване и получава храна като останали макаронени, вафли и подобни боклуци. От 4.5 скочи на 18 и такъв не е бил и като бях ИР. 1 месец кето, свалих кулата, размърдах си задните части и краката и беше 5 на следващия месец.

Ако се храниш псевдо ВМ-НВ, не е трудно инсулинът да се качи.

# 416
Just a woman,  за да ти обясним защо се е повишил инсулина трябва да ни кажеш каква беше стойността ма КЗ при предишния тест, Инсулинът, без съответна стойност на КЗ нищо не значи. каква промяна има оттогава в тегло и оо-скоро мазнини, хранене, двигателна активност, дали си била болна, стероиди, други лекарства дали си пила.

Моят инсулин скочи 4 пъти за месец от стероиди, излежаване и получава храна като останали макаронени, вафли и подобни боклуци. От 4.5 скочи на 18 и такъв не е бил и като бях ИР. 1 месец кето, свалих кулата, размърдах си задните части и краката и беше 5 на следващия месец.

Ако се храниш псевдо ВМ-НВ, не е трудно инсулинът да се качи.

Май се храня псевдо ниско въглехидратно, според мен нещо не правя с диета. Опитвам се да се вслушвам и да чета повече, обаче вместо да се подобрявам, аз взех че се влошавам. Правя упражнения 4 пъти в седмица, тази седмица особено бях доста активна и правех по 11к крачки, обаче ми ставаше лошо от 2/3 седмици не се чувствам добре и последната включих и бобови, и от време на време някой бавен въглехидрат, започна да ми е по-добре, но този инсулин......... Спазвах преди това около 1200-1300макс калории за ден...
Това са ми изследванията от обременяването ОГТТ + Трикрат. Инсулин Профил * *
 Глюкоза ( Glucose ) 5.04 mmol/l 3.60 - 6.10
 Глюкоза - 60та мин 10.06 mmol/l 3.30 - 8.90
 Глюкоза - 120 та мин 6.30 mmol/l 3.30 - 7.80
 Insulin ( Серумен Инсулин ) 9.66 mU/l 2.60 - 25.00
 Insulin ( 60 м post 75g glucose ) 77.70 mU/l
 Insulin ( 120 м post 75g glucose ) 83.40 mU/l
 HOMA ( IR ) индекс 2.16 индекс <

# 417
  • Paris, France
Just a woman, напълно нормално е да ти се е повишил инсулина на гладно, защото и КЗ е по-висока с над половин единица, яла си ниско ВХ и инсулинът е паднал, след което си включила боб и при нисък инсулин КЗ се е качила и инсулинът я е последвал за да я свали.

При твоите резултати е добре да спреш ВХ за известно време. Имаш висок инсулин и висока КЗ, наднормени мазнини 

1200 калории на НВ са много, много малко за начало. Протеините ако са били и те малко, ето ти застой и спортът го влошава. Като си на кетогенна нямаш нужда от много спорт, а в началото той те срива. Мене ме посъветваха да спра да тичам и да се концентрирам на диетата.

Това тичане + ниски калории + боб в момента ти сваля обмяната на веществата.

Аз не съветвам никого да почва кетогенна преди да се е информирал, да е разбрал принципите и особеностите при неговото състояние и да се е подготвил да я следва стриктно за някакъв период. Ако режимът не даде резултати трябва да сме готови за още промени, за друг режим.

Магнезий пиеш ли? Оцет преди боба? Витамини? pH на урината ти какво е?

Поеми си дъх и си направи план за действие, така че да не ти прималява и да няма връщане назад. Връщането назад с една крачка прави бели за месеци напред.

# 418
Писала съм нееднократно, първия месец след като си смених режима бях като парцал във физическо отношение. Не можех да си и помисля за някакви упражнения, че дори и дълго ходене. Задъхвах се при изкачване на 9 стъпала и чувствах слабост в мускулите, получавах сърцебиене, получих и киселини. Отне ми месец-месец и половина, за да отшумят тези симптоми и бях стриктна с храненето. Ядах малко зеленчуци (броколи, карфиол, краставици), а също гъби, авокадо освен месото и яйцата. Никакви бобови и зърнени и "забранени" кето храни, никакви подсладители, никакво чиитване. Следях си макросите в майфитнеспал и си мерех кетоните в урината с лентички.
Дефакто ми отне това време, за да се адаптирам към горене на мазнини, вместо глюкоза и докато трая тази адаптация не се чувствах добре. 
Едни от големите грешки които смятам, че много правят е да сменят храненето и да се хвърлят на упражнения едновременно както и недостатъчното сол в храната.В добавка, някои се опитват и да фастват или да ограничат калориите /количествата храна/.
 Промените се правят една по една, не всичко на куп и после олеле лошо ми е, с малко ВХ се чувствам по-добре, а после няма резултат.
Just a woman, първото и най-важно нещо е да смениш горивото, а после да обърнеш внимание колко ядеш, колко спортуваш и най-накрая какво показва кантара. Изследвания ще правиш поне след 3-4-5 месеца. През останалото време ще си стриктна с храните, които си избрала и ще се щадиш от към физически натоварвания докато не започнеш да се чувстваш нормално и добре на диетата си. Също ще се стараеш да си винаги сита и няма да си броиш храненията. Ако ти се яде 5 пъти на ден, ядеш 5 пъти, ако ти се яде 10 пъти, яж 10, ако ти се яде веднъж - веднъж. С две думи, ядеш когато си гладна и никакви компромиси и чиитване.
Аз така бих постъпила. Както каза Невена, с псевдо НВ ВМХ няма да се получат нещата и даже още може да се влошиш.

# 419
Минавам да се похваля. Кз на гладно сутринта - 4.4, след закуска също 4.4. Може и случайно да е, но все пак е приятно. Иначе съм тотален парцал след поредната нощ с будения от моите девойки. Бебето обаче е с торбички горе-долу откакто намалих въглехидратите и малко се притеснявам да не и навредя по някакъв начин. И спи все по-лошо, което разбира се може да се дължи и на друго.

Общи условия

Активация на акаунт