Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 34 665
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Например...на никнещи зъбки? Simple Smile

# 421
😂мдаа.. ей, ама как нацели 😉. Виж  торбичките едва ли са от това, но ще я наблюдавам.

# 422
Здравейте, ще си позволя отново да постна изследванията от преди няколко страници за мнение, тъй като получи такова и от лекар.

Общо взето, последните 2 години напълнях доста, 72кг съм. Като цяло не се чувствам добре, изморена съм постоянно, спи ми се и  заради това си пуснах и изследванията.
Отидох на ендокринолог. Каза ми, че имам ИР и за да се оправя трябва да отслабна.
Забрани ми брашно, захар, всякакви салами и колбаси, майонеза, горчица, картофи, ориз и банани. Буквално е това по списък. Изписа ми Глюкофаж, за по-бърз ефект, заедно с диетата/режима, но след кратък поглед в/у листовката прецених, че за сега не пия достатъчно вода, за да го започна.
Според нея феритина ми е добре и ако искам мога да вдигна сам малко вит. Д.
В момента си подготвям рецепти и идеи за различни яденета, за да започнем с мъжа ми. При него ще е малко по-трудно, защото не яде месо в чист вид, нито риба.
Ще съм благодарна, ако дадете мнение за изследванията и препоръките!
Лек ден.

# 423
Според мен, феритинът определено трябва да го вдигнеш. От него първо започват да се изчерпват запасите от желязо. Хемоглобинът ти засега е Добре, желязото може да мине за ок. Обаче имай предвид, че ЖСК към горна граница обикновено показва, че тялото има нужда от повече желязо (ЖСК се увеличава когато има повече потребност от желязо). Б 12 също има отношение към желязото- ако резултатът е реален (след поне 10 дни пауза без приемане на добавка), предполагам и заради това хемоглобинът е ок. Фолатът би могъл да се вдигне малко, за вит. Д са ти казали.
По-назад  (не помня в тази тема ли) имаше изследвания с хемоглобин 119 и референтни започващи от 110 (които референтни ми се видяха малко странни)- аз бих казала, че хемоглобин 119 е анемия и се зачудих тези референтни от бг лаборатория ли са?

# 424
dolce miele, не приемам никакви добавки, сега ще започна с вит. Д. За желязото бях чела, че не е хубаво да се взима без лекарско предписание и поради тази причина не смея да взема нищо. Надявам се, че сега като започна да приемам повече месо ще се отрази.
п.с. Аз изследванията ги правих в Кандиларов.

# 425
Да, не е хубаво да се приема желязо като добавка без да е изследвано. Затова е най-добре, ако е възможно, да се набавя първо от храната.
Скрит текст:
При мен само с храна не става засега- но и аз си имам "сага" с ниското желязо и хемоглобин още от 2017 г- когато започнах с желязо 3,9 и хемоглобин 72 Simple Smile Сега с висока доза желязо нивата са около 13-14 и хемоглобин около 130. Обаче феритинът ми през февруари беше 11, а в средата на август беше се покачил до 17-18, т. е. доста бавно се покачва този показател което донякъде обяснява защо човек започва да се чувства наистина зле чак когато е паднал твърде много...А желязото и хемоглобинът могат доста дълго да изглеждат привидно ок докато феритинът си пада...

# 426
Здравейте, ще си позволя о тново да постна изследванията от преди няколко страници за мнение, тъй като получи такова и от лекар.

Общо взето, последните 2 години напълнях доста, 72кг съм. Като цяло не се чувствам добре, изморена съм постоянно, спи ми се и  заради това си пуснах и изследванията.
Отидох на ендокринолог. Каза ми, че имам ИР и за да се оправя трябва да отслабна.
Забрани ми брашно, захар, всякакви салами и колбаси, майонеза, горчица, картофи, ориз и банани. Буквално е това по списък. Изписа ми Глюкофаж, за по-бърз ефект, заедно с диетата/режима, но след кратък поглед в/у листовката прецених, че за сега не пия достатъчно вода, за да го започна.
Според нея феритина ми е добре и ако искам мога да вдигна сам малко вит. Д.
В момента си подготвям рецепти и идеи за различни яденета, за да започнем с мъжа ми. При него ще е малко по-трудно, защото не яде месо в чист вид, нито риба.
Ще съм благодарна, ако дадете мнение за изследванията и препоръките!
Лек ден.
Инсулина ти е висок. Лекарят ти е добър, правилно те е посъветвал.

# 427
Виждам, че в темата за Б 12 са постнати (привидно) същите резултати от изследвания, но от потребител с друго име...? Simple Smile

# 428
... и ако искам мога да вдигна сам малко вит. Д.
Не е ако искаш, ами задължително трябва да го вдигнеш. Нисък е.
Инсулинът е висок както и гликираният ХБ. Имаш си ИР, взимай мерки.

# 429
  • Paris, France
Жулиета, имаш повишени левкоцити. Да си била болна наскоро? Ако си била болна, КЗ и инсулин могат да излязат фалшиво ниски или високи.

Витамин Д е много зле и както Миоки казва, трябва да го качиш обезателно, не ако искаш.

Фолатът е много нисък, макар и в норма. Мутации? Ако Не Знаеш имаш ли ги или не, пий метилфолат, в никакъв случай филева киселина.

Гликирания хемоглобин рябва бързо да падне под 5.4 за да може ИР да намалява.

Щитовидните ти са типична ИР.

Виждам, че в темата за Б 12 са постнати (привидно) същите резултати от изследвания, но от потребител с друго име...? Simple Smile

Загрижен партньор, майка, приятелка😊🥳🤐

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 17:42 от Nevena Virolan

# 430
Здравейте! Според вас има ли смисъл да си пускам глюкоза, гликиран хемоглобин и инсулин, при положение че си бия хормон на разтежа? Част от инвитро лечението ми е, а и хормони си бия в момента. Замерих един гликиран хемоглобин точно преди това 5.64, при глюкоза 4.4., това след 18 часа фаст. Сега като чета, този гликиран хемоглобин хич не ок. Инсулин не съм пускала, не ми е минавало през ума до този момент. Та искаше ми да ги пусна тричките, но май с тези екстри с които се бода няма смисъл в момента.

# 431
Може би е добре да изчакаш докато се нормализира хормоналния баланс. Ако много държиш, по-добре се консултирай с някой доктор, но ми се струва, че може да има отклонения, ако се измериш в момента.

# 432
Мммдаа. Покрай тези процедури много много бавно свалям, нещо което преди ми беше много лесно, изтърва ли се. Та се зачудих дали не ми се е откючила ИР. Но явно скоро няма как да си вляза в моите норми с тези вмешателства.
Благодаря за коментара!

# 433
Мммдаа. Покрай тези процедури много много бавно свалям, нещо което преди ми беше много лесно, изтърва ли се. Та се зачудих дали не ми се е откючила ИР. Но явно скоро няма как да си вляза в моите норми с тези вмешателства.
Благодаря за коментара!
Да не не отчайвам, ама си казват влияние тези вмешателства. На мен ми скапаха вените, а сега и с проблемите със захарта се боря..
Успех ти пожелавам!

# 434
Здравейте отново, благодаря ви за отговорите. Поста в другата тема е от сестра ми, тя следи повече информацията тук и реши, че и от нея може да се извади нещо полезно. Не бях боледувала преди изследванията. За вит Д - лекарката така го каза, аз знам че трябва да се вдигне, определено и започвам. Нямам представа дали имам мутации, ще си запиша обаче какво мога да взимам в случая, благодаря. А гликираният хемоглобин може ли да се свали само с диетата?

Общи условия

Активация на акаунт