Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 34 695
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Много е хубаво че си го правите това със содата, аз чааак сега се светнах. Но да кажа, че и домашните ни марули горчат без изобщо да има добавяни торове, освен оборски. Мисля че по-скоро е до сорт, майка ми вика ей от тези си набери, онези горчат. От една градина и двата вида. Сега някакви зелени домати са и останали, които ги прави на миш-маш. Но преди това ги посолява 'да им излезе горчивото', като при патладжаните.

# 481
Мда, котките ядат трева точно за да повърнат, а не защото им е вкусна. На кравите как им се струва вкуса на тревата нямам идея, но те могат да ядат доста повече треви от нас, голяма част от които ако ние ядем, ще се разболеем.
За мен горчива храна е знак за лошо и това си е.

Кисненето е, за да се намали съдържанието на нитрати до колкото ми е известно.

# 482
  • Paris, France
В сода не кисна и нитрати от зеленчуци не махам. Нитратите са полезни за кръвообращението и намаляват риска от рак на стомаха. Индиректно помагат и на инсулиновата чувствителност. Гледам редовно да ям естествено богати на нитрати зеленчуци като цвекло, спанак, маруля.

Опасни са нитрозамините, които се съдържат в преработено месо и риба като пушени месо, колбаси, пълен с риба, консервирани месо. Тях гледам да не ги ям, макар че обичам пълен с сьомга.

https://www.unlockfood.ca/en/Articles/Food-technology/The-Truth- … out-Nitrates.aspx

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4690057/

Содата маха пестициди от повърхността на зеленчуци и плодове. В сода топа някои чушки,  ябълки, но само ако не са био и не са от познати хора.

Миоки, котките ядат някои треви за да си набавят фолат.

# 483
Не знам, котката ми няма идея какво е фолат, но веднъж ми беше пасла филодендрона и след това няколко дни подред повръща здравата. Той е отровен.

# 484
Нали това е идеята на зеленчуците/ тревите- да изкарат ненужното от червата.
След като котките са яли само месо, после имат нужда да се прочистят. Това е моята логика, без да претендирам за достоверност.

# 485
Прочистват се от космите котките, не от месо Grinning.. А моята кучка пасе трева, след като е откраднала някой развален боклук или изсъхнала пица от някоя кофа на улицата. После повръща и се оправя.

# 486
Котките са животни които ядат изключително протеини. Доколкото съм запозната, успяват успешно да си прочистят червата и без да се налага да ядат зеленчуци/треви. Така са устроени като вид. Simple Smile
По отношение на хората- не считам, че човек трябва да ограничи напълно зеленчуците- при положение, че му понасят. Но и да ядеш нещо което те кара да се чувстваш зле също не го считам за полезно, та човек трябва да се ръководи от собственото си състояние на първо място. Аз нямам никакви проблеми със зеленчуците и си ги ям, обаче просто салатите ми не са чак толкова големи както преди. Но пък са по-добре овкусени. Ям зеленчуци, защото са ми вкусни и заради витамините в тях (макар че като нямам домашни зеленчуци мога само да гадая доколко има витамини в купените от магазин), а не за да си прочиствам червата. Simple Smile Рукола, броколи, брюкселско зеле и др. "горчиви" обожавам- не защото горчивият им вкус е полезен или вреден, просто винаги са ми били вкусни. И си мисля, че има разлика между ядивни горчиви зеленчуци и отровни растения (мисля, че има отровни растения които въобще не са горчиви- а това не ги прави по-малко отровни).
Arwen, като бях малка позната все ни обясняваше  (на мен и другите деца), че котките ядяли трева когато ги боли коремчето. Ама дали е било така- не знам, котките никога не са ми споделяли боли ли ги корем или не... Simple Smile

# 487
Прочистват се от космите котките, не от месо Grinning.. А моята кучка пасе трева, след като е откраднала някой развален боклук или изсъхнала пица от някоя кофа на улицата. После повръща и се оправя.
Така де, когато са яли боклук.
Моята котка си повръщаше космите и без да е яла треви.

# 488
Здравейтиии,
Прибрах се днес.
От лапаро стана коремна. Ще се преживее, какво да се прави.
Влязох 66 кила, излязох 74. Всъщност не съм яла много. Даже много малко, корема ми е много свит.  Ядох това, което ми даваха, без хляба.
Заради операцията три дни не можех да слиза да си взема нещо от ресторанта като за моя режим.
Мислех, че съм напълняла в началото, но явно е задържана вода. Може би от многото лекарства, залежавена и въглехидратите.
Всъщност като се събудих си бях подута.
Пиех си вода. Почти 2 литра дневно, но малко пиках. Ама минерална на Бачково. Отврат. Днес се прибрах като балон. Почнах да си джуря моята чешмяна филтирана водица и за 5 часа 7 пъти пиках.
Иначе още съм на антибиотик, че някакъв пиелонефрит според тях от катетъра съм развила.
Мъка ми е сега. Ще седя, ще лежа, няма спорт, няма гимнастика, няма кросче Cry
Яденето хем си беше оскъдно хем въглехидратно. Хляба го махах. Но събота мисля, че беше за вечеря имаше 4-5 лъжичи зеленчукова супа. Никакво месо. Малко сложих от белия хляб.
Ама то и да не го бях сложила пак щеше да озверея.
Такъв зверски глад ме зацепи към 10 вечерта, че едвам мигнах. Плюс, че ми се гадеше от антибиотиците.
Сутринта е*ах майката на всичко. Дотътрих се до ресторанчето и си поръчах една принцеса с кайма и кашкавал. Дреме ми че има хляб. Нали има месце и кашкавал.
То стомаха ми свит, та я изяхох на два пъти. Тя и доста големичка си е.
Та ме успокои.  На другия ден пак една принцеса с луканка и кашкавал. Викам си и без това отиде коня у реката. Дай да се полигавя, че пет години не съм яла такава чудесия. Пък горчица как вървиии....ех споменииии Grinning
Ама поне взех за резерва зелева салата и 2 кюфтета, че току виж пак ме прецакали на вечеря.
Днес на изписването пробвах и принцесата с шунка и кашкавал Rolling Eyes     
Та така с моите преживявания.
Вкъщи съм си вече и няма изкушения. Бързо ще го смъкнем тоз инсулин. Аз не съм вчерашна.
То даже и съм го смъкнала. Обядвам много малко супа топчета, ама по НВ рецепта и сега съм си екстра.

# 489
  • Paris, France
Елора, благодаря, че писа. Всеки ден те мислех и даже едвам се сдържах да не ти пиша, но зная, че не е хубаво да те притесняваме в такъв момент. Радвам се, че си в къщи.

Килограмите не са много. Аз се прибрах с + 5 след седмица в родилната клиника като родих дъщеря ми, но бързо качените кг бързо се свалят . Мисля, че си подпухнала.

Изобщо не мисли килата, гледай си цитрат, витамините, храненето и всичко ще си иде по местата.

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

И бързо възстановяване. Яа

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 01:07 от Nevena Virolan

# 490
Мерси Невенче.
Много ми е гадно, че не мога да спя настрани. Само по гръб засега. Схващам се.
Установих, че леглото в болницата е по-удобно от моето Grinning
Явно матракът е сдал багажа.

# 491
Елора, радвам се, че писа. Според мен, антибиотикът също ти е повлиял на килата, от някои така се качва КЗ...освен задържането на вода и т. н.

# 492
  • Paris, France
Елора, радвам се, че писа. Според мен, антибиотикът също ти е повлиял на килата, от някои така се качва КЗ...освен задържането на вода и т. н.

+ че може да са и преляли няколко банки глюкоза за да я подсилят. Като я напълнят с кило глюкоза + автоматически 4 кила вода и ето 5 кила от нищото.

# 493
Не знам дали са ме пълнили с глюкоза. Едната банка я зърнах. Пишеше нещо като натриев хлорид.
Дано смъкна бързо, ама когато тогава.

# 494
Успешно възстановяване, Елора.
Антибиотиците са гадно нещо, но понякога се налагат и по-малкото зло. Като влезеш в релси с храненето, ще си дойдат и нещата по местата. Хубавотое, че знаеш как става Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт