Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 34 685
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Това с играта на калории при мен е много ефективно. Бях го зарязала за известно време, защото ме мързеше да смятам и имах застой. Вие ме подсетихте и си приложих отново схемата. Един ден 3 хранения, повече калории, 2 дена ниски калории 2 хранения. Резултат в деня с повече калории-задържане, за двата дни с ниски калории  - 1 кг.

Супер, обаче Птиче е по-добре да не пости в два последователни дни, защото обмяната на веществата пада след 24 часа. Исках да кажа, че трябва да редува два с високи и ден с ниски калории или глад ако не иска застой.

При тебе е различно, защото си с нормално тегло, а не с наднормено. Също за година да си свалила 1кг, а да ядеш като птичка  Не е нормално, а при Птиче точно това се е получило.

Отивам да търся на Миоки поста, че съм изтървана.
Аз за себе си говоря. На нея ти ѝ даде много добри съвети.

# 466
Миоки, умрях си от смях с един твой пост, 373 или някой около него Grinning Ама си е вярно, че точно в часовете за хранене упорито по тв дават реклами за всякакви хапчета против газове, подуване, запек, диария и ги вместват умело измежду рекламите за джънк... Joy
Е ми така си е. Затворена система Simple Smile

# 467
Здравейте, прочетох някои неща из темите, но са доста, а нямам време да ги изчета обстойно.
Днес за първи път си правих обременяване с глюкоза, с Хашимото съм.
Резултатите леко ме притесниха, ще помоля за вашето мнение, на лекар съм в четвъртък:

# 468
  • София
Имаш Хашимото, засега нямаш ИР.

# 469
А на какво се дължи толкова ниското ниво на инсулина на 2рия час?

# 470
Инсулинът ти на гладно не е много зле- особено като за тази тема Grinning , на 60 минута също се вдига до доста приемлива стойност и на 120 минута даже спада. Но реално на гладно нямаш кръвна захар под 5,5- 5,7. Антителата ти обаче са си високи (сигурно си го знаеш). Трябва да обърнеш внимание на храненето и на КЗ, защото поддържането на подобни стойности на гладно след време могат да доведат и до по-висок инсулин. Хубавото е, че засега на 120 минута инсулинът ти спада- според мен, това по-скоро трябва да те радва, отколкото да те притеснява. Simple Smile Тук повечето си мечтаем за стойност под 5 на гладно на инсулина Grinning

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 20:23 от dolce miele

# 471
  • София
Горчивият вкус лекува ИР и мазен дроб.

На позната със стеатоза лекар е казал, че патладжанът е препоръчителен зеленчук. Дали заради горчивината?

# 472
Честно казано, за мен лично, горчивият вкус е знак, че не е добре да се яде даденото растение или част от растението което има такъв.

# 473
Аз откакто се зачетох за антинутриентите в растителните храни, специфичността на човешкия храносмилателен тракт и т.н., ставам все по-скептична към зеленчуците. Ще ги ограничавам, но едва ли ще ги спра изцяло. Вкусни са ми.

# 474
Аз откакто се зачетох за антинутриентите в растителните храни, специфичността на човешкия храносмилателен тракт и т.н., ставам все по-скептична към зеленчуците. Ще ги ограничавам, но едва ли ще ги спра изцяло. Вкусни са ми.
Е, то остана ли нещо за ядене? Месо само, ама е то си има завидно количество противници.

# 475
Така е, има си противници, но тези които обичаме месо и не толкова зеленчуци, не е никакъв проблем. Аз продължавам да се чувствам отлично на месо и яйца и зеленчуците не ми липсват изобщо. След 2 месеца ще станат 2 години.

# 476
  • Paris, France
Честно казано, за мен лично, горчивият вкус е знак, че не е добре да се яде даденото растение или част от растението което има такъв.

Животните ядат горчиви треви, даже котките. И на мене му харесват. Ако на крава предложиш люцерна или ябълки ще избере люцерната 
А на какво се дължи толкова ниското ниво на инсулина на 2рия час?

Не е ниско. До 25 трябва да бъде. Добре ти е инсулинът, но трябва да свалиш КЗ на гладно под 5, идеално към 4.5. С Хашимото се развива ИР с времето понякога. КЗ 5.7 е близо до 6, а това вече си е пред диабет и става трудно свалянето. Засега можеш и със спорт след хранене, но не е нужно да намаляващ въглехидрати. Ако се изпуснеш ще трябва строга диета.

Артемис, на мене ми препоръчаха чушки и патладжан, че помагали, но не запомних с какво. Нямат ВХ и затова, мисля. Някъде пета, че не били препоръчителни заради някакви нощни сенник и си ги ям.

# 477
Да споделя нещо казано от ендокринолог-диетолог специално за ендокринния баланс при жените. Та казва зеленчуците да се киснат 2 часа във вода със сода, или оцет, и после обилно изплакване. Знам за кисненето в студена вода, или в солена против паразити, но сега тренда е сода... Интересно дали след цялото изплакване все пак не са се алкализирали от содата, това ли е целта. Разбира се и да се махнат пластмасовите прибори, бутилки, кутии и т. н. Трудно е това с бутилките.
По повод горчиви те, ох, аз обожавам чай от бял равнец, той си е горчив доста . Бера си го из балкана, нищо общо с купешкия. И мъжа ми е пристрастен. Без подслаждане разбира се. Знам че трябва да се почива от него и зорлем го спираме.

# 478
Винаги ги кисна в сода. Много бързо им падат нитратите. После ги мия, защото нитратите излизат от листата но са на повърхността. Листата на марулите стават едни като мазни и когато се измият не горчат. Опитайте една маруля
с нитрати- половината само я измиете , а другата половина накиснете и после измиите. Разликата е огромна . Едната горчи, а другата не

# 479
Ядат треви кучетата и котките, когато имат проблеми със стомаха, за да повърнат. Моята, като я боли корем може да пасе с часове, после повръща и е като нова.
А кравите....е, те имат 4 стомаха и километрично дебело черво.

Общи условия

Активация на акаунт