Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 33 989
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Храната ти ми се струва много малко, протеините също. За мазнините не си казала по колко добавяш в таратора и в супата, но и те ми се струват малко. Според това което виждам от менюто и ВХ са ти малко, но достатъчно, че да не може да "бръкнеш в склада" и да се "нахраниш" от собствените си мазнини.
Реално си на режим глад, нищо чудно, че ти става лошо.

# 181
Искам съвет - ходя по лекари и чета от няколко месеца по въпроса

Стандартни показатели на гладно
Инсулин 13,63 (референтни 2,60-25,00)
Глюкоза 5,31 (референтни 3,60-6,10)

2 часа след обременяване с глюкоза
Инсулин 22,94 (референтни 2,60-25,00)
Глюкоза 2,92 (референтни 3,60-6,10) (влизам в хипогликимия)

Според лекарката ми няма нищо, максимум да съм в зоната на риска, но не с резистентност. Дебелея без да преяждам и имам движение (карам всеки ден колело)

От месец съм на предимно месо, яйца и зеленчуци, съгреших 1-2 пъти с бонбон и спагети. Вместо да свалям - качих още един килограм.

Пия пак от месец л-тироксин за гуша в начален стадий.
Искам да пробвам метформина - ще има ли смисъл или просто да се вкарам въобще в гладуване и да си продължавам на кетото, защото и без това ям със фастинг без проблем (не закусвам, обядвам към 1, вечерям към 7)?

# 182
Аз бих изкарала на режим още известно време, един месец не е много. Метформинът по аптеките няма да се свърши, няма къде да ти избяга.
Предписан от лекар, естествено, че това "искам да пробвам метформина" никак не звучи добре. Лекарство е, не добавка. И не безобидно, има си странични ефекти.
Ако все пак стигнеш до метформин, виж там да не го въвеждаш на пълна доза от раз, дори и лекарят да не ти направи схема за началото. Малко хора го понасят добре ако почнат веднага пълната доза. Някои така и никога не свикват с него де, ама това е отделна тема.

# 183
Имаш ли изклишни кг?
Според мен, на база показаните изследвания и това че "дебелееш от нищо", не е нищо. Глюкозата ти не трябва да играе така. В гладуване няма нужда да се вкарваш, напротив, трябва ди стабилна храна, защото намаляването на калориите ще ти влоши проблемите с щитовидната.
1 месец режим, при това с чиитване, е много кратко време. Ти вероятно дори не си се адаптирала да гориш мазнини за енергия, така че не знам какво очакваш от метформинов препарат. Отделно, че той не е без странични ефекти като намаляване на нивата на Б12.

# 184
Имам излишни килограми, не знам какво да правя просто - за хипогликимията пише да ям захар, за инсулиновата - да не ям захар.
И двете лекарки при които ходих общо взето казаха "абе нищо ти няма, въобразяваш си" 

# 185
Хипогликемиите не се оправят с ядене на захар, освен ако не го броиш за  "оправяне" моментно да я вдигнеш колкото да не ти е зле тогава. И после и по-зле става, и с времето още повече.
Номерът е да си стабилизираш кръвната захар, не да играе нагоре-надолу и на теб да ти е зле от това. Общо взето всички дето пишем тук знаем какво е чувството, за щастие повечето вече не го изпитваме.

# 186
Като ядеш захар за хипогликемията е все едно да те боли зъб от гранулом или гангрена, а ти да пиеш аналгин и да си свиркаш. Само дето, ако е зъб - ще падне и може и да ти се разминат усложнения. А това води до неминуем диабет и всякакви болести, свързани с него.
Тия доктори са за убиване, честно.

# 187
Никаква зарах не ти трябва за хипогликемията - това е най-лошия възможен подход. Ще ти облекчи симптома в конкретния момент, но няма да ти помогне по никакъв начин да не получиш пак, по-късно през деня дори.

И на мен така ми казваха. Захар само ако изпаднеш в сериозна хипо и нямаш достъп до друго. Ако някой лекар ти препоръча да си управляваш хипогликемиите със захар, бягай с 200 от там.

# 188
Значи да си си карам на кето и да чакам да се случват нещата много бавно. Еми ще се мъчим значи Simple Smile Благодаря

# 189
Значи да си си карам на кето и да чакам да се случват нещата много бавно. Еми ще се мъчим значи Simple Smile Благодаря
А като си ядеш режимно, получаваш ли хипота?
Аз за година и половина имах едно единствено подобие на хипогликемия, на следващия ден, след едно настоятелно похапване на тиквеник. Иначе се е случвало да кривна с картоф, ориз или нещо подобно еднократно и малко - не съм имала епизоди.

# 190
Ако не се лъжа не, освен ако не кривна с плод или с въглехидрат. Но изпотяването ми е постоянно, без значение на какъв режим съм.

# 191
Храната ти ми се струва много малко, протеините също. За мазнините не си казала по колко добавяш в таратора и в супата, но и те ми се струват малко. Според това което виждам от менюто и ВХ са ти малко, но достатъчно, че да не може да "бръкнеш в склада" и да се "нахраниш" от собствените си мазнини.
Реално си на режим глад, нищо чудно, че ти става лошо.
Има мазнина и в двете. Опитах се да увелича протеините, като вчера например бях си приготвила 2 яйца, обаче не успявам да ги изям /даже пробвах и първо тях да ям/, така и с месото.... около 300гр.салата/зеленчуци и 100-150гр. протеин и съм готова. Средно 3 хранения, рядко има 4ри. Така както го казваш, като се замисля......май, май си много права, проблема освен всичко друго може би е и психологически, незнам.

# 192
Ако не се лъжа не, освен ако не кривна с плод или с въглехидрат. Но изпотяването ми е постоянно, без значение на какъв режим съм.
Изпотяването може да се дължи на щитовидната, щом няма промяна при различните варианти на хранене. Все пак имай предвид, че си съвсем в началото и е възможно симптомите да се дължат на разнообразни фактори.

Just а Woman, опрости си менюто колкото можеш повече. Първо си изяждай протеините и мазнините, а салатите остави за накрая, ако имаш място. Старай се да се нахранваш, без да се тъпчеш и в началото яж колкото пъти огладнееш. Не ограничавай броя на храненията и количествата храна - това ще дойде от самосебе си. Трябва да се адаптираш към горене на мазнини - това ти е най-важното в момента. Редуцирай и чиитването, най-добре е първите 1-2 месеца поне да нямаш такива. Соли щедро и също не се пресилвай с физически упражнения.

При мен първите месец - месец и половина -два имаше изключителна мускулна слабост. Едва изкачвах стълбище от 9 стъпала, а за физически упражнения изобщо не можех и да си помисля - разхлопваше ми се сърцето.
Според мен си в период на адаптация и изипитваш симптоми на "кето грип" и от там са ти неприятните усещания.

# 193
  • Paris, France

Според лекарката ми няма нищо, максимум да съм в зоната на риска, но не с резистентност. Дебелея без да преяждам и имам движение (карам всеки ден колело)

От месец съм на предимно месо, яйца и зеленчуци, съгреших 1-2 пъти с бонбон и спагети. Вместо да свалям - качих още един килограм.

Искам да пробвам метформина - ще има ли смисъл или просто да се вкарам въобще в гладуване и да си продължавам на кетото, защото и без това ям със фастинг без проблем (не закусвам, обядвам към 1, вечерям към 7)?

Уууужас. Стреснах се от резултатите. Все едно видях моите в началото. Не пишеш какви са стойностите на инсулин и КЗ на първи час, но моите бяха КЗ 11 и инсулин 190.

Аз пих Метформин. Изписаха ми го и тогава не знаех това, което зная сега. Ако знаех нямаше да го пия.

Магнезий, коензимирани Б витамини (Не се усвоява без Б6, Б12, фолат, но трябва да са коензимирани), оцет преди ядене на ВХ свалят КЗ и инсулин толкова, колкото и Метформин. Около месец или 2 пих Метформин. След влизане в стабилна кетоза не е нужен.

Фактът, че правиш хипогликемии показва висок инсулин на първи час. Не пишеш какъв е, но вече няма и значение.

Това, че не сваляш кила на кетогенна диета значи, че:

1. Ядеш повече ВХ, отколкото понасяш. При ИР всяко прегрешение се плаща с дни, особено ако има висок инсулин на гладно и излишни телесни мазнини. По-добре намалявай ВХ бавно, отколкото да ги спреш и после похапва отвреме навреме.

2. Не си заменила ВХ с протеин. В началото се замества грам за грам, а мазнините се държат ниски. След това може да се заменя протеин с мазнина, но при затлъстяване и ИР не е добра идея.

3.  Имаш висок кортизол. Моят беше нисък и нямах проблем с кетогенна диета. Тя не работи добре за хора с висок кортизол.

4. Преди този режим си яла ниски калории и спортуваш усилено и обмяната на веществата се е намалила. Организмът ти се е пригодил към новите, ниски калории и се е научил да гори по-малко калории. И Ааз тръгнах от дебелеене на 1200 калории + тичане като луда. Решението е покой и кетоза и намаляване на калориите до пълен глад, ако искаш или под една трета от тези, които си яла преди, но това става само при нисък кортизол. Другото е преяждане и спорт през ден и глад и покой на следващия. Може да качиш кила в началото, но после ще почнеш да сваляш. Ако Сега ядеш по 1200 калории, примерно, започваш да ядеш по 2400 един ден и нищо на другия или по 2000 един ден и 400 на другия. Нещо такова. Периодичен пост. Тялото регистрира само деня с повечето калории и настройва разхода на калории към този ден без да отчита гладния ден.

Инсулинът на гладно не позволява да кривваш. Нива на Д3? И аз се потя като падне. Яденето на ВХ по време на кетогенна е по-лошо от яденето на балансирана. Инсулинът е нисък и качва КЗ, като се усети и се качи не пада. В момента ти не можеш да влезеш стабилно в кетоза, а точно това е смисъла на кетогенната.

С твоите резултати свалих удърно 15 кила за два месеца и след това правех друго. Но през тези 2 месеца не прегрешавак с нищо извън квадратче черен шоколад 85-90%.

Изчети първия пост за да не гърмим патрони нахалос и да се разбрицаш тотално.

Спортът, ако е прекалено интензивен, преди ядене може да те влоши заради производство на ROS.

Б12, фолат, селен как са ти?

От щитовидна не разбирам. Моето ТSH беше 2.5 и след диетата падна на 1-1.5. Т3 беше на горна, падна на долна, та смених режима..

Добре е да започнеш да закусваш дори и да не си гладна, и то с протеин. Това усилва метаболизма.  Бледолилава и тя така започна да сваля.

# 194

Уууужас. Стреснах се от резултатите. Все едно видях моите в началото. Не пишеш какви са стойностите на инсулин и КЗ на първи час, но моите бяха КЗ 11 и инсулин 190.

Аз пих Метформин. Изписаха ми го и тогава не знаех това, което зная сега. Ако знаех нямаше да го пия.

Магнезий, коензимирани Б витамини (Не се усвоява без Б6, Б12, фолат, но трябва да са коензимирани), оцет преди ядене на ВХ свалят КЗ и инсулин толкова, колкото и Метформин. Около месец или 2 пих Метформин. След влизане в стабилна кетоза не е нужен.

Фактът, че правиш хипогликемии показва висок инсулин на първи час. Не пишеш какъв е, но вече няма и значение.

Това, че не сваляш кила на кетогенна диета значи, че:

1. Ядеш повече ВХ, отколкото понасяш. При ИР всяко прегрешение се плаща с дни, особено ако има висок инсулин на гладно и излишни телесни мазнини. По-добре намалявай ВХ бавно, отколкото да ги спреш и после похапва отвреме навреме.

2. Не си заменила ВХ с протеин. В началото се замества грам за грам, а мазнините се държат ниски. След това може да се заменя протеин с мазнина, но при затлъстяване и ИР не е добра идея.

3.  Имаш висок кортизол. Моят беше нисък и нямах проблем с кетогенна диета. Тя не работи добре за хора с висок кортизол.

4. Преди този режим си яла ниски калории и спортуваш усилено и обмяната на веществата се е намалила. Организмът ти се е пригодил към новите, ниски калории и се е научил да гори по-малко калории. И Ааз тръгнах от дебелеене на 1200 калории + тичане като луда. Решението е покой и кетоза и намаляване на калориите до пълен глад, ако искаш или под една трета от тези, които си яла преди, но това става само при нисък кортизол. Другото е преяждане и спорт през ден и глад и покой на следващия. Може да качиш кила в началото, но после ще почнеш да сваляш. Ако Сега ядеш по 1200 калории, примерно, започваш да ядеш по 2400 един ден и нищо на другия или по 2000 един ден и 400 на другия. Нещо такова. Периодичен пост. Тялото регистрира само деня с повечето калории и настройва разхода на калории към този ден без да отчита гладния ден.

Инсулинът на гладно не позволява да кривваш. Нива на Д3? И аз се потя като падне. Яденето на ВХ по време на кетогенна е по-лошо от яденето на балансирана. Инсулинът е нисък и качва КЗ, като се усети и се качи не пада. В момента ти не можеш да влезеш стабилно в кетоза, а точно това е смисъла на кетогенната.

С твоите резултати свалих удърно 15 кила за два месеца и след това правех друго. Но през тези 2 месеца не прегрешавак с нищо извън квадратче черен шоколад 85-90%.

Изчети първия пост за да не гърмим патрони нахалос и да се разбрицаш тотално.

Спортът, ако е прекалено интензивен, преди ядене може да те влоши заради производство на ROS.

Б12, фолат, селен как са ти?

От щитовидна не разбирам. Моето ТSH беше 2.5 и след диетата падна на 1-1.5. Т3 беше на горна, падна на долна, та смених режима..

Добре е да започнеш да закусваш дори и да не си гладна, и то с протеин. Това усилва метаболизма.  Бледолилава и тя така започна да сваля.
Невена,може ли да попитам за този Метформин,ти си спряла да го пиеш,но на мен не ми е ясно как после разбираш,че си ОК ?Достатъчно ли е диетата без прегрешения и спорта?

Общи условия

Активация на акаунт