Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 34 583
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • Paris, France
След секциото имах катетер. В 1.30 през нощта ме оперираха, на другия ден го махнаха и нямах абсолютно никаква болка или проблем по никаква нужда. 

Най-гадното при мене беше, че след 3 или 6 месеца почна да ме сърби около кожната рана. При апендектомията нямаше такова нещо. Майка каза, че нервите се възстановявани, защото били прерязани. Кожния разрез ми е хоризонтален. Сърбия ме известно време и ми мина. Белегът изобщо не се вижда, а от апендектомията беше станал широк и мадигмат, та го изрязват и натискаха с нещо като гумена пръчка.

# 331
Вероятно си с катетър. Като го махнат, да те предупредя - ще те боли при напъните да пишкаш и при по-свриозната работа.
Не е задължително това за катетъра. При мен нямаше проблеми.

# 332
Птиче, много се втелясваш с това мерене на КЗ. Води се от това как се чувстваш и за конпрола си прави изследвания в лаборатория от време на време, ако ти е интересно как се движат нещата във времето. Това постоянно мерене не ти прави услуга явно.

Така изглежда, Миоки, реших да меря по - стриктно 2 седмици, защото усещам ,че вървя надолу, откакто се върнах от ваканция. Не мога да обясня как и защо, просто така го усещам. Смяна на  обстановката, връщане към стария начин  на живот ако щеш,  но съм неспокойна. Започнах  отново трудно да спя, сутрин съм парцал, събуждам се и пак забивам глава... симптомите говорят сами. Отделно  започвам да трамбовам върху кантара, за месец не е мръднал и грам, цикълът и него никакъв го няма.  А че ще се правят изследвания скоро е ясно, макар че какво ли ново ще ме изненадат се чудя.

Може би ще се наложи да сменя режима на хранене,  в момента съм на ниски вх,  и никси калории.Докарвам ги от режимни зеленчуци, но не меря. Веднъж, най много два пъти да хапна на ден, нямам пристъпи на глад, обаче ме гложди мисълта за сладко, като видя плод и ... стискам зъби.
пп Днес например, се чувствах добре, по нищо не разбрах че КЗ е 2.7, но силно се съмнявам да съм в кетоза. Реално аз почти не влизам.

Птиче, при напреднала ИР е нормално да скача КЗ след движение. Савина 33 се оплакваше от същото, но продължи, свали 40 кила и се излекува. Натоварването повишава хормони, които карат черния дроб да бълва захар. Затова не се и препоръчват. някои видове спорт на диабетици.

Ти си постила и инсулинът е паднал. Ударът с кафето и млечните в него е вдигнал кортизол и захарта. Не е болка за умиралка. Следващият път яж нещо като протеин и зеленчуци и не бързай с кафето.

Ако пишеш от компютър, цъкни на профила на Деси 123 и чети прогреса и! Има регрес някои дни, но КЗ на гладно вече почва да се стабилизира стабилно под 5. Това за няма и 2 месеца. След година може и да седи под 5 след спагети болонез с парче пица. А може и да не успее. Но ако не пробва, никак няма да успее.

Инозитол никога не съм пила по 4гр и се оправих и без него. По-важно е да се пие далече от кафе, 2 часа преди и 2 часа след инозитол да няма кафе. Затова го и разкарах 🥳

За добавките идеята е добра, но трябва да се обясни коя за какво и кога. Някой е предложил хром, примерно, а из групите доста хора са го пили без ефект. Преди 2 години направихме списък, но е за преработване. Има и индивидуални особености.

А какъв ти е проблема сега? Само качващата се отвреме навреме КЗ?

Аз затова го ударих само на ходене, вкъщи не правя никакви упражнения, но това 8 вчера ме изненада, добре че е инцидентно. Или поне се надявам.
Номерът с кафето вече ще го прекратя. веднъж грешка, втори път грешка, стига ми. Тъпото е че не мога да го разкарам все още от живота си.  Преди обед не съм човек без него.

За инозитола, и въобще за всички вит и добавки има куп тънкости, имам чувството че цял ферман трябва да си лепна на бюрото, кое преди , кое след, въобще не е толкова просто. Права си,че не е  универсално за всеки това със списъка, но пък не е и нужно буквално да се преписва без всеки  персонално да си прецени нуждите.

Освен играещата Кз, липсващия МЦ и немърдащите кг, друго май не мога да формулирам... с нередовния сън  от 20 години, дотолкова съм свикнала, че не го броя.
Похвалвам се ,че косопада който ме тормози 3 години пупу спря. Няколко месеца пих биотин, освен инозитол и фолиева.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 23:23 от Птиче

# 333
Пробвай да увеличиш калориите. То само на салата не се живее. Може да ти се е забавил метаболизма с тези ограничения, ако ядеш много малко.
Защо мислиш, че не влизаш в кетоза? Ако не консумираш ВХ и не си в кетоза, от къде енергия? Звучи ми като на недостатъчно храна по това което описваш.

# 334
Пробвай да увеличиш калориите. То само на салата не се живее. Може да ти се е забавил метаболизма с тези ограничения, ако ядеш много малко.
Защо мислиш, че не влизаш в кетоза? Ако не консумираш ВХ и не си в кетоза, от къде енергия? Звучи ми като на недостатъчно храна по това което описваш.

Не е само салата, макар и салатите ми едни малки. Метаболизмът ми винаги е бил бавен, заради  заседналия начин на живот. Уж го поразчупих с ходене, но явно трябва по кардинална промяна. Пробвала съм да увелича храната, същата работа, сега поне не се насилвам.
За кетозата съдя понеже за изминалата година повече от кило , кило и нищо не съм смъквала за месец, барабар с хапчето и диетата, а тръгвам от тежката кагегория. Ядосвам се на себе си,че за този не малък период не намирам правилния път към тялото си..

Вода днес не ми дават.

Елорка, изпращам ти положително енерджи, бързо да се възстановявяш. Flowers Four Leaf Clover

# 335
Ако наистина не ядеш ВХ (не знам колко гр се стараеш да поддържаш) няма как да не влезеш в кетоза. Абстрахирай се от кантара и меренията и си прегледай отново храненето и като количество и като макроси и главното, не се ядосвай, това също е противопоказно.

# 336
Явно има как, реално преди да ме диагностицират бях 1 година на режима, на стриктно кего  до 20 гр  вх на ден... първия месец смъкнат 3-4 кг и дотам бях. Сега с хапчето, се поразмърдаха нещата, макар и със скоростта на валяк. Поспрях да меря, но явно ще трябва да подновя  практиката. По мои изчисления съм около,понякога и под 1000 калории напоследък.
на 1200 също трамбовам.

пп  Аз реално от ядове се докарах дотук, системни и с години. Парадокса  е, че на този етап съм спокойна , като знам какво е зад гърба ми, в момента е песен   живота ми.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 23:44 от Птиче

# 337
Ами това са си сериозно малко калории, особено ако имаш физическа активност, ако да е само ходене.
А инсулинът как ти е?

# 338
Малко са, да. физическа активност освен разходките нямам.  Не изпитвам глад и потребност от храна.
Инсулинът последно го мерих юни, беше 6. половин година по- рано 15. 

# 339
Птиче, преди около месец и при мен се стопираха нещата точно на следващия ден след като се върнах от морето Grinning Нова учебна година, стрес, вдигане на тежко, недоспиване/натрупана умора... към 2 седмици мисля свалях всичката задържана вода! Междудругото, имам много за сваляне и пак на 1000-1200 калории дневно не свалях почти нищо, костенурска работа...С фастове обаче (ден стабилно ядене/ден фаст) нещата започнаха да се получават. Виж си и ЩЗ как е, прилича ми на забавен метаболизъм...и аз не изпитвах глад на ниски калории...
Елора, аз пък не помня след секциото да са ми слагали въобще катетър! Не ми даваха храна и вода около 12 ч преди операцията, нито след това на другия ден (някакви газове чакаха да изпусна Heart Eyes ). Раздвижването е много важно, дано се възстановиш безпроблемно, ще мине! Hug

# 340
То стана вече месец при мен, Долче(((  Ще трябва явно дасе прежаля и да хапвам стабилно през ден, май това не съм пробвала.... дано не ме удари пак психически, това тъпкане, че покрай хапчето много тежки месеци минах. Вече нямам странични ефекти, гадене wc и целия букет от гадории.

Щз не е добре, усещам я, стяга ме от лятото насам, но явно не попадам на добрия ендо. Изследванията не били чак много зле, но вдигат рамене.,а с режима може още да съм я разбутала.

# 341
Със сигурност я разбутват постоянно твърде ниски калории. С дни на достатъчно храна и мазнини едва ли. Поне мен ядене на повече вгх не ме кара да се чувствам по-добре...

# 342
Точно, много е права dolce miele. Ниските калории ти скапват метаболизма от там и жлезата. Ако искаш да ограничиш храната, фаствай, но през времето в което се храниш, яж стабилно. Но не прави прекалено дълги фастове. Периодичното гладуване 16/8 или 18/6 или веднъж на 24 часа са пре-достатъчни. Инсулинът ти е добре, така че там няма какво да се притесняваш, но яж, не гладувай!

# 343
Това са ми на мен фастовете,  16/8 , 18/6 през повечето време. Последната седмица реших да сменя на еднократно хранене, да видя  ще има ли промяна някаква.  Освен   варираща Кз друго не засякох.
Фастовете не ги правя с цел да огранича храната, тя реално е малко. Не гладувам, не се ограничавам, защото няма глад.  Примерно омлет от 2 яйца за обяд със салата не голяма / 3 рядко мога да изям, ако съм преди мц и ме гони глада/  вечеря парче месо +салата и това е.  Грешката ми беше , че не вдигнах калориите при еднократното хранене. Глупаво от моя старана.
Пак ще се мери, то се е видяло.

# 344
Имай предвид, че захарта може да скочи доста, ако си притеснена или под стрес. Важното е да не си в това състояние постоянно. Инцидентните скоци не са проблем, ако през повечето време ти е нормална.

Общи условия

Активация на акаунт