Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 34 587
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, с какво брашно мога да заменя бялото в рецептата за кашкавал на фурна?
Аз замествам с овесено. Даже малката прави бисквити и палачинки с овесено брашно и казва, че много й харесва вкусът.

# 646
Момичета, с какво брашно мога да заменя бялото в рецептата за кашкавал на фурна?
Кокосово, ако не те дразни миризмата на кокос де, на мен не ми се връзва с несладки неща. Иначе сусамово, ленено, бадемово, хуск също би трябвало да свърши работа... общо взето каквото имаш под ръка.

# 647
Овесеното брашно е по-въглехидратно като за ВМ-НВХ и ИР, но зависи и от използваното количество. Аз използвам нвх "брашна"- към тези които е изброила Натка бих добавила и брашно от тиквени/слънчогледови семки, конопено...Кашкавал си го представям най-добре с бадемово и сусамово брашно или със смес от тях. Аз самата най-често използвам кокосово брашно като добавка (когато то не е основният продукт в печивото).
Змей, я я дай тази рецепта за кашкавал на фурна! Никога не съм правила... Simple Smile

# 648
Например за закуска една заквасена сметана с шепа боровинки, за обяд 3 яйца бъркани в масло с кашкавалче, за вечеря свински гърди печени. А може и за закуска 3 яйца, за обяд 2 пилешки бутчета печени с течна сметана, вечеря хайде пак заквасена сметана с малко боровинки.
Общо взето изпичах някакво месо, което да ям 2-3 дни + заквасена сметана и яйца, че ми се струваше най-бързо. Салати нямах много време да режа и съм си купувала няколко пъти от тези готовите зелени в пликче.

Естествено, че  ще напълнееш. Къде са ти зеленчуците.
Скрит текст:
Затова казвам да се чете и да се разбира.
А ти си разбрала да се тъпчеш само с протеини и мазнини.
На всяко ядене сурова салата със зехтин.
На мен даже често салатата ми е била като количество повече от протеина.
Не е до зеленчука/салатата....аз с подобна храна,че и повече, не качвам.
До организъм е.
Това,което понася на мен като вид и количество, не е задължително да понася на всеки.
Аз от салати, че и огромни, се подувам, получавам газове и спазми в корема, та не си ги причинявам.Ако изобщо добавям въглехидрат, той е половин домат/половин краставица/авокадо/3-4 репички/1-2 л зеле.....само като "цвят на чинията".

# 649
Аз правих кашкавал на фурна с брашно от лимец и добре се получи.

# 650
Аз не знам дали ще напълнея, но просто с течение на времето абсурд да изям такова количество храна. Може би зеленчуците се препоръчват, за да запълнят стомаха, докато поема такива количества, не знам. Иначе и мен ме подуват салатите. Ям ги по малко и защото са ми вкусни, като гарнитурка.

# 651
Скрит текст:
Например за закуска една заквасена сметана с шепа боровинки, за обяд 3 яйца бъркани в масло с кашкавалче, за вечеря свински гърди печени. А може и за закуска 3 яйца, за обяд 2 пилешки бутчета печени с течна сметана, вечеря хайде пак заквасена сметана с малко боровинки.
Общо взето изпичах някакво месо, което да ям 2-3 дни + заквасена сметана и яйца, че ми се струваше най-бързо. Салати нямах много време да режа и съм си купувала няколко пъти от тези готовите зелени в пликче.

Естествено, че  ще напълнееш. Къде са ти зеленчуците.
Скрит текст:
Затова казвам да се чете и да се разбира.
А ти си разбрала да се тъпчеш само с протеини и мазнини.
На всяко ядене сурова салата със зехтин.
На мен даже често салатата ми е била като количество повече от протеина.
Не е до зеленчука/салатата....аз с подобна храна,че и повече, не качвам.
До организъм е.
Това,което понася на мен като вид и количество, не е задължително да понася на всеки.
Аз от салати, че и огромни, се подувам, получавам газове и спазми в корема, та не си ги причинявам.Ако изобщо добавям въглехидрат, той е половин домат/половин краставица/авокадо/3-4 репички/1-2 л зеле.....само като "цвят на чинията".

Точно щото е до организъм при нея смятам, че липсват точно зеленчуците. Но тя сама трябва да опита. Не я знам какво точно е яла или пък колко вода е пила, защото и водата е от значение.
Сама казваш, че с такава храна ти не качваш, но при нея има проблем. Значи тя не е като теб.
То и ако някой друг пробва точно моя НВ, може да му свърши работа, но може и да напълнее.
Интересно как пък точно аз със салата с един тон магданоз спрях зверския глад и хипогликемиите. А уж бях на НВ от дълго време.

# 652
Змей, я я дай тази рецепта за кашкавал на фурна! Никога не съм правила... Simple Smile

dolce, ей я рецептата, снощи я правих, много вкусно стана. Прилича на пица, децата и те я харесаха Grinning

Кашкавал на фурна

3 яйца
250 мл прясно мляко
1 ч л бакпулвер
1 ч л сол
250 гр кашкавал
3-4 лъжици брашно
малко масло

Яйцата се разбиват с млякото, отделно се разбърква брашното с бакпулвера и се добавя към яйчено-млечната смес. Добавя се настъргания на едро кашкавал и солта. Намазва се тавичка с масло (мойта е кръгла около 25 см в диаметър), изсипва се сместта (около 2 пръста на дебелина) и се пече в загрята на 200 градуса фурна около 20 минути.

# 653
Момичета препоръчайте магнезиев цитрат на пазара има страшно много марки ... та незнам на какво да се спра ?

# 654
Невена,
четох ти и старите публикации. Би ли споделила в началото как си се вкарала в норма с няколко думи. Че съм след гестационен диабет и взимам глюкофаж 3по 1000 и пак захарта ми е 5,8 на гладно. Много ме е страх от диабет. Храня се от години нвх, само с плодове прегрешавам, лиспваше ми спорта, но сега съм редовна, най-накрая.

# 655
Момичета препоръчайте магнезиев цитрат на пазара има страшно много марки ... та незнам на какво да се спра ?
Аз бих търсила от разфасовките които са прах цитрат в голям грамаж, предимно където продават фитнес добавки съм мяркала такива. Прахчетата които са единични дози са масово с подсладители, оцветители и още куп излишни неща, освен че излизат доста по-скъпо. За марка предполагам че повечето стават, там вече и финансовият фактор се намесва че някои са скъпи само заради името на марката. Не е нещо сложно за направа тоя цитрат че да не могат всички да го произвеждат еднакво.

# 656
Bybs, цитираното тук Нигари не върши работа. Но с огромно предимство препоръчвам Диаспорал 400. Всеки ден пия по едно прахче и разликата е забележителна. С 4 гр. на ден от Нигари продължавах да имам крампи /да не говорим за отвратително горичвия му вкус/, след смяната му с Диаспорал само сред 4 приема спряха.

# 657
  • Пеликания
В момента пия този https://www.forlife.bg/produkt/magnezii-tabletki 
На Now foods също съм чела, че са хубави.

# 658

https://trimart.bg/produkt/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7% … 1%80%D0%B0%D1%82/ аз купувам от този.

# 659
Много ви благодаря 🤗
Относно Диаспорал - приемах го докато бях бременна  но точно заради подсладителите не ми се иска да продължавам с него.

Общи условия

Активация на акаунт