Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 34 570
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Солгар са малко по-скъпи, но си заслужават всяка стотинка.

# 661

Този пия сега. Преди аптекарката ми пробута с 300 зора някакви разтворими таблети с витамини Б, фолиева к-на и един тон подсладители и боклуци вътре. Подарих ги на една приятелка. То тва не се пиеше от сладост.

# 662
Вече внимавам какви добавки точни приемам, защото не всички се усвояват еднакво. Но не всеки го знае или се доверява на фармацевт.
Диаспорал не е с изкуствени подсладители.

# 663
Доколкото видях, Диаспорал съдържа захароза и малтодекстрин, а също и прах от портокал и цвекло.

# 664
Доаспорал съдържа захароза и малтодекстрин.
Аз пия този магнезиев цитрат. В него няма добавено нищо, но е гаден на вкус. Е, преживява се де.
https://gymbeam.bg/magneziev-citrat-gymbeam.html

# 665
Лимонче, писали сме заедно Grinning Гаден вкус, но все пак ще го оприличиш ли на нещо? Grinning

# 666
Не мога да го опиша понеже го пия с разни други прахообразни добавки и се смесват вкусовете. Довечера ще го изпия самостоятелно, че сега пих кафе и ще пиша как е. Като цяло се преживява. Не знам дали е ок да се пие с витамин ц, но аз си взех от същият сайт и витамин ц на прах и слагам вътре. Така става кисело и проглушава вкусът.

# 667
Аз си взех този, не мога да преценя добър ли е, но няма подсладители и други добавки. И ми се струва на добра цена  - 100 таблетки са. Имаше и една още по-голяма опаковка, май 500 таблетки, но реших първо да го пробвам. Мисля, че действа, защото преди да го почна ме боляха бъбреците, а сега не. https://www.fitneshrani.com/magnesium-citrate

# 668
Какво мислите за калиевата сол ( не съм сигурна дали точно така се казва)? Видях опаковка 500 грама за 3,20 лв- това нормална цена ли е за това количество? И дали съдържа същото количество йод както и обикновената трапезна сол?

# 669
Долче, пих самостоятелно магнезият. На нищо не прилича 😀 Нещо блудкаво, странно. Но го пия набързо и не е голяма драма.

# 670
Какво мислите за калиевата сол ( не съм сигурна дали точно така се казва)? Видях опаковка 500 грама за 3,20 лв- това нормална цена ли е за това количество? И дали съдържа същото количество йод както и обикновената трапезна сол?

И аз си купих такава. Четох, че е по-добра от другата. Мисля, че от балев био.

# 671
  • Paris, France
Невена,
четох ти и старите публикации. Би ли споделила в началото как си се вкарала в норма с няколко думи. Че съм след гестационен диабет и взимам глюкофаж 3по 1000 и пак захарта ми е 5,8 на гладно. Много ме е страх от диабет. Храня се от години нвх, само с плодове прегрешавам, лиспваше ми спорта, но сега съм редовна, най-накрая.

Няма какво да те е страх от диабет, ти вече си го имаш 😎🤩😎😻👍. Това ми каза моето джипи като видя подобна захар на гладно, но и 10-11 на първи час.

След като имаш такава захар не се храниш достатъчно НВ. Не може да имаш прегрешения. Когато започнеш дадена диета трябва да я спазваш така, че да ти подобри КЗ. Ако аз ям плодове и мазнини ставам още по-зле от тебе.

Самата ВМ-НВД влошава ИР, но когато не се приемат ВХ инсулинова чувствителност не е нужна. Ако се храниш с години ВМ-НВ и не свалиш мазнини (не отслабнеш) след тези години ти ще имаш още по-лоша ИР, отколкото когато си започнала. Факт. Ако имаш и неблагоразумието да се тъпчеш с мазнини, че и от неправилен тип, на такава диета можеш да стигнеш и до диабет с няколко прегрешения.

Аз вече не съм ИР от 3-4 години, но внимавам с плодовете и съм изключила алкохола  (и преди не пиех).

В стари постове съм разказвала какво съм направила.

1. Почнах метформин и да ям по 5 салатки, от по 3 зеленчука, както ме посъветва ендокриноложката. Почнах да чистя яденето, да намалявам захар в кафето. Салатите ме напълваха и така ядях по-малко.

2. Започнах да закусвам. Често ядене помага да се забърза метаболизма и да няма скици на КЗ.

3. Започнах да намалявам хляба, ориз, картофи, бобови, като заменят 1 грама ВХ за 1 грама протеин от риба, яйца, месо, гъби. Ядях по около 2-3 филии на ядене и започнах всеки ден да махам по половин филия от някое ядене до спиране. Килата почнаха да падат.

4. Започнах да се храня кетогенно, като менюто ми се състоеше от яйца, риба, месо, гъби + много салати, особено листа от магданоз, маруля, лапад, спанак. Ядях масло, кисело мляко, кашкавал и сирене всеки ден, сметана в кафето, но без захар.

5. Изследвах се и се оказа, че съм дефицитна на Б12 и Д3, леко на фолат и имам омазнен черен дроб. Решихме да пробвам нискокалорична, но да си остана на кетогенна. Също ме посъветваха в този момент да спра Метформин, а аз го бях намалила вече до 1 път на вечеря от 500мг. Бях вече свалила 10 кила.

6. 10-15 дена на 600 калории дневно от гъби и яйца, вътрешни органи + зелено и, без млечни + магнезий, коензимиран Б комплекс, инжекции Д3 и Б12, йод, селен от бразилски орехи, фолат и инозитол, 3-4 грама омега 3 (много важно!!!!!!), калиев цитрат - задължотелно за да не правя камъни в бъбреци. Изключих всички млечни и наситените мазнини.. Свалих още 5 кила и вече нямах мазен дроб.

Оттук нататък продължих с добавките, които написах в точка 6 без инжекциите, само през устата, с ходене след ВХ, но ВХ ядяха само преди спорт. Важно е да се цели КЗ под 4.5. При мене тя си седеше такава.

Ще ти намеря стойностите на инсулин и КЗ и какво правих още 2 години. През следващите години се хранеха ВВ, но с добавки и инсулинът на първи час падаше наполовина всяка година. Имам плодови дни като ям ВВ, но не мога да си позволя плодове ежедневно. Всъщност мога, ама не знам докога.

Ти в момента нищо не правиш с тези плодове. Не си на ВМ-НВХ. Тези псевдо диети разболяват.

Взимаш се в ръце и изгаряш захарта и след това седиш кето известно време. Смъкваш килата, ако има и след това си подобрява ИР като мене и Деси123. Дотогава никакви прегрешения.

Дай си срок! Така е по-лесно. Аз си казах в началото, че след 2 години ще ям торта. Ядох след 2 месеца и КЗ даже не се качи, защото бях отслабнала  нямаше мазнини да пречат и защото вече се опразвах редовно от глюкоза.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 21:35 от Nevena Virolan

# 672
Йеп, за тия стойности и моето усещне е такова. Брррр.
Почвам да чета с внимание. Килата  са 5 макс, обаче не мърдат, толкова си излязох родила.
Много съм ти благодарна за систематизираната информация. Ще пиша какво се случва.
Един час след закуска яйца, домати, маслини и 25 мин велоергометър захарта беше 5,6. Това пък какво чудо е?

# 673
  • Paris, France
shanti, копирам ти писмо, което бях пратила на едно момиче. Има приблизителните стойности на инсулин и КЗ, но са по спомен, не преписани от изследвания, защото ги нямам тук.  

Аз имах мазен черен дроб, недостиг на Д3, жесток недостиг на Б12. Моето започна след стероиди за изкълчрн крак. Спря ми и менструацията. В старо теми съм си разказвала историята. Направих кетогенна и свалих 10кг  и после кетогенна с глад на 600 калории дневно и свалих още 5 и се видя, че дробът вече не е мазен. След това си ядяха нормално, но тичах или ходех бързо след ядене на ВХ. Ще ти напиша приблизителните стойности от ОГТТ-тата.

2014 август

0ч КЗ 5.8  инсулин 11 или 14, вече не помня точно

1ч КЗ 11 (диабет направо) инсулин 193

2 час КЗ 3.5 и инсулин над 100

Диета,Метформин,оцет, магнезий,Д3 инжекции, Б12 инжекции

Февруари 2015

0ч КЗ 4.8 инсулин 8

1ч КЗ 8 инсулин 80

2ч КЗ 4.5 инсулин около 60,но не съм сигурна

След това ОГТТ само ходя и тичам

юли 2015

0ч КЗ 4.5 инсулин 7.5

1ч КЗ 7.5 инсулин 75

2ч КЗ 4.3 инсулин не помня,но нещо като 50

Стягам се и тичам цяла година и ходя пеша. Ям веганска, основно,но без мазнина, пия магнезий и витамини

юли 2016 - качила съм 2 кила

0ч инсулин 5 и КЗ 4.5

1ч инсулин 40 и КЗ 6

2ч инсулин 20 и КЗ 4

Скачам от радост и продължавам с веган основно, но имам свински ден за ядене на всичко И постя 2 дни.

август 2017
0ч КЗ 4 и инсулин 4.5

1 ч КЗ 4.5 и инсулин 20

2ч КЗ 4.3 и инсулин 8

Излекувана съм.

Ям от всичко,о без алкохол, без плодове и без наситени мазнини като масло. Е, ям масло, но внимавам. Постя, тичам.

Не мога да ти обещая,че ще ядеш всичко. Ще можеш да разхлаби нещата, да.

Ям баница, торта, но не и двете наведнъж и не всеки ден. Имам един свински ден седмично и тогава ги ям, грух, грух, грух, грух👍

# 674
Вие сте машина, госпожа.
Чудя се дали няма връзка и с неспането тая захар, но както и да е.
Почвам и аз със салати и органи за 15тина дена, ще ви държа в течение. Смятам след хранене да въртя на велоергометъра. А и да закусвам, че и това пропусках.
Отново огромно благодаря.
Някой да знае отговорен ендокринолог, защото последната ми каза диабет като стигнеш 7 на гладно, сега си ок. Тогава не приемах глюкофаж и имах 6, 6 на гладно. Ужааас!

Общи условия

Активация на акаунт