Отговори
# 525
  • София
Е, чак пък “куци оферти”. Дари, imagine, според мен Керем участва в хубави проекти. Поне от това, което съм гледала досега. Както споделих, след като станах фен на Керем и сериала, се разрових за стари негови проекти и т.н. Не съм съгласна, че няма късмет и не избира хубави проекти. Напротив. Щом е успял да разкрие актьорския си потенциал пред нас, значи добре си подбира ролите. Просто успехът на един сериал зависи от много неща, както знаем. Може би дизитата, които Керем си избира и за които го канят, са една идея по-различни и нетипични. Дори Сърцето на крада не беше типичната турска драма. Ето защо е по-сложно със зрителите. Знаем, че по-оригиналните проекти не се приемат добре. Например, Мистър Грешен беше замислен по-модерно, различно и оригинално според мен, със сигурност имаше потенциал. Но не се хареса на турския зрител, не се прие добре и се опитаха да го напаснат по вкуса на аудиторията. Не се получи и набързо го спряха. Не е първият, няма да е и последният. Вижте какво се случва с другия ромком, с Фуркан. Там пък махат главната, защото нямала химия с Фуркан и заради нея рейтингът бил зле. Сменят я с друга, ‘щото била “изпитана рецепта”. Стресът за целия екип в такъв момент е голям. Както са на върха, така изведнъж нямат работа. Трудно е да угодиш на всички. Съгласете се, че няма сериал с постоянен рейтинг. Има спадове при всички. Да не бъдем черногледи и толкова критични, предлагам аз. Сериалчето ни е супер, дори последният епизод не е лош, просто можеше и повече, надявам се този рейтинг сега и конкуренцията, която им диша във врата, да ги мотивира и другата седмица да ни отвеят главите! Hug

# 526
[
Скрит текст:
quote author=dariVale link=topic=1257166.msg41515566#msg41515566 date=1602159818]
Ще помоля да не коментираме обобщено и категорично нравите, обичаите, народопсихологията на Турция и турците. Защото, ако попрочетете написаното по-внимателно, може прекрасно да заместим в текста Турция с България, туркини с българки и картината няма да е много по-различна. Просто ние общо сме 7 млн и абсолютната стойност на българските жени, които са обект на домашно насилие, които са необичани, които са самотни (най-вече от образованите кръгове), които са мазохистки е доста по-ниска от 82-милионна Турция.
Това обаче не прави нашата си картинка по-цивилизована.
Крайност е забраждането и ограничаването в Турция, които наблюдаваме в най-новите времена. Но кажете ми -  не са ли крайност силиконените устни, гърди и каквото друго място за подуване има в човешкото тяло, у всяка почти без изключение, жена до 50 г. Хайде да не вадя стотиците примери за бити и убити българки.
Предлагам да си бистрим сериалчето, да не се кахърим за неща, върху които не можем да влияем и най-вече да гледаме собствената си паница. За всяка точка от света може да се извадят и положителни и отрицателни примери. Подобни обобщения са същите като представата за нас българите в Европа - "много си бяла, за да си българка". На никой не му е приятно да го поставят под общ знаменател.
[/quote]
Скрит текст:
Разбирам,че ръкавицата е хвърлена за моя пост Thinking но ако сте се припознали в нещо то проблема си е ваш....разбирам,че не сте разбрали,какво съм написала и няма да ви се обяснявам,но и няма да приема и да ми слагате думи които не съм споменавала и обсъждала....за напред ви моля ,щом аз уважавам вашите мнения и вие да правите същото не всички сме еднакви и не мислим еднакво,но да ми се налага как да изливам мислите си не го приемам.....не се сърдя ,но за напред няма да коментирам и ви давам път вие да си изливате мислите.....пак ви препоръчвам да разберете,какво съм  писала и какво ме е провокирало ...не държа на отговор,тъй като мен ме няма вече......
.....

# 527
Bulb Вчера фурор ,емоции ,хвалби ,а днес след появата на рейтинга започнахме да търсим кусури на сериалчето ни ! Нещо такова се случи и в темата на  другия летен сериал МГ...
    На мен серията снощи ми хареса!Тъкмо се ядосаш ,пък после те омилостивят ,после ти иде да гръмнеш някой ,пък ти стане жал Joy хареса ми и сцената с воалите.Просто не ми е интересна консумацията , предпочитам детайлите в докосването ,езикът на тялото , погледите ,жестовете.Аз ,например ,през цялото време имах чувството, че ще и разкопчее ципа на роклята Grinning ,но не съм разочарована ,че не станах свидетел на това .
   Отплеснах се ! Laughing Всъщност исках да кажа ,че няма нужда от сега да си разваляме насторението с рейтинги и негативни коментари .Имаме си страхотно сериалче , талантливи актьори,с които преживяваме красиви емоции .Да се средоточим върху момента ,да им се насладим на макс  пък колкото толкова  Heart

# 528
  • София
Съгласна съм, Sezariya.

Дайте сега да не се джафкаме помежду си, разваляйки хубавия тон в темата ни! Нормално е страстите да се разгорещят в такъв момент, разбирам. Явно на всички ни повлия този епизод и рейтингът, но едно ще кажа - истинският фен (каквито сме всички ние) подкрепя своя отбор докрая. А нашият отбор е целият този талантлив и отдаден екип, който ни радва всяка сряда вечер и ни държи тук вече няколко месеца. Нека не си разваляме настроението. Чака ни фраг съвсем скоро... Simple Smile

Еди си коя, няма нужда да се сбогуваш с темата ни. Всяко мнение е добре дошло и прието тук. Не виждам да си написала нещо нередно или обидно. Изказваш мнението си, а всеки има право на това. Simple Smile

# 529
  • Кърджали
Сегабда кажа аз защо лично тсзи сцена с воалите не минседи като излишна, като кръпка.
Серкан сам си призна, че очаква в един момент на Еда да ѝ омръзне от него. Те са доста различни като темперамент, макар че Еда успвва да извади ор Серкан неподозирана дори и за него енергия. С пристигането на Ефе Серкан видя заплаха - симпатичен, жизнен, Еда му се възхищава... Не напразно той попита и Лейля какво мисли за Ефе и когато и тя запопна да го хвали реакцията ми беше "нищо лошо ли няма в него , кажи нещо негативно". Това, съчетано с недоверието на Еда, че Серкан наистина ще остави работата и офиса, за да я последва в друга страна го карат да се чувства неуверен. Като прибавкм и това, че пазеха връзката си в тайна по нейно желание и че все оше не успя да измъкне от устните на Еда признанието, че и тя е влюбена в него (то и за слепия е ясно, но както вече разбрахме, Серкан се нуждае да чуе, да види, да пипне, да има доказателство).
Така Серкан се скри в къщата с идеята да се успокои и да  охлади страстите и мислите си. Но изненадващо за него Еда пристигна и тя. Това си беше нейното "обичам те и искам теб". Май това беше достатъчно за Серкан вече да отпусне спирачките и да заяви " моя" и да пусне в действие страстта си. Това беше тяхното признание. Да, мобе би щеше да е добре да имст някакъв разгояор преди това, но те си поговориха с очи, ръце и устни (макар че тази част ни бе спестена и оставена на нашата фантазия).

# 530
  • In the light side of the Moon!
Здравейте момичета, Two Hearts
Не съм очарована от епизода, но искренно се надявам това ми усещане да се промени със субтитрите. Сцената с воалите, която ми бръкна в очите ( в туитър я наричат "Серкан срещу пердетата"  Sweat Smile ) ми стои като зашита с бели конци, не логична ми е, натрапена, излишна, не добре представена, не на място представена, дори ми  изглежда леко еротична, което според мен стои по-нескопосано от една нормална целувка заснета по нормален и красив начин. Дори не ми беше изиграна убедително, от клиповете дет излезнаха на места ми се струва, че и Керем и Ханде се подсмихват.
Не ме убивайте, моля ви! Smile
Нещо не разбирам, защо толкова се напъват да показват такива сцени и да държат публиката в напрежение, когато могат да им дадат това, което искат.

Не знам вие на какви постове попадате, но аз чета коментари и повечето фенове обвиняват сценаристите за падането на рейтинга - определят епизода като тривиален, недостатъчно интересен и вълнуващ, предвидим, клиширан и все в този стил. Казват, че някои от сцените са били ужасни, не добре заснети, че са очаквали повече от историята. За сцената с воалите много се тръшкат. Като цяло има едно всеобщо недоволство в социалните мрежи. Frowning1

И аз на такива попадам, тук таме се появи някой положителен коментар.Hushed
Снощната изненада, която си беше чисто замазване на очите, народа полудя, под поста на MF YAPIM има хиляди не доволни коментари и никой не си поплюва в изказванията си.
Чувстват се измамени и манипулирани, взети за мезе и молят да спрат да си играят с тях.
Относно епизода като цяло феновете също са недоволни. Не е балансиран, диалозите не били толкова дълбоки и свързани, "Лошо режисиран и лошо изигран" , "силните характери, които видяхме в началните епизоди, бавно си губят чара", сцените били нарязани и т.н

Аз лично очаквах спад в рейтинга, а според мен и целия екип имаше притеснения. Точно преди епизода и Керем и Ханде пуснаха туити освен лайфа, а до момента не го бяха правили.
Феновете ги обичат и подкрепят, но за съжаление не всичко зависи от тях.

Има и доста позитивни фенове, подготвящи разни изненади за екипа, с които искат да ги накарат да се усмихнат. Има идеи за видеа с позитивни изказвания и нещо красиво написано саморъчно.
Скрит текст:

Между другото, снощи в лайфа Керем и Ханде благодариха на феновете си за шоколода, подаръците и плодовете, които получават, но призовават всички, да похарчат тези парички за някой който наистина има нужда, а не за тях!

Оправдавам спада на този епизод с бурята, която ги удари миналата седмица, ако не се лъжа 2 дни ги валя силен дъжд, че и град ги удари и е възможно това да е объркало целия епизод като цяло. Някъде четох, че само 3 дни са снимали до 3-4 часа сутринта. Затова и нямали време да направят фрагмана.
Искренно се надявам следващия епизод да подсладят горчивия вкус останал във феновете.

Относно Керем и затова, че не е много харесван в Турция, не го знаех. ((Гости, мерси за емотиконките, използвам си ги с удоволствие)) Но е нормално. Той е различен от масата, освободен, изглежда доста уравновесен, което го прави здраво стъпил на земята! Всеки живял и отраснал в чужбина е чужд в собствената си родина. Манталитета е различен, мислите му са различни. А и да не забравяме турския му, за който поне 70/100 са си казали " е, и турски "незнае" , какво ми се прави на интересен"!

И с пожелание за един прекрасен ден, Two Hearts

от сторито на Керем

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 16:55 от MegiTeo

# 531
Бърборанка, под "Куци оферти" имах предвид проекти, които в повечето случаи за съжаление са недовършени. Иначе разбира се, че има спадове в рейтинга , но истината за мен е, че сценария за този епизод е недобре обмислен, точно в момент в който се очаква доста голяма конкуренция. Не само този екип, всички екипи работят под напрежение, това не е извинение за нескопосани части от епизода и разпокъсаност в основната линия. В крайна сметка, едно нещо, като ще се прави, нека се прави както трябва! Всеки епизод струва много пари, но и от него трябва да се изкарат пари и най-важното е, зрителят да не остава с горчив привкус или че нещо му липсва. Но, разбира се, ще се надявам нещата да се оправят в следващият епизод и дано това да е обеца на ухото.

# 532
Дано тази вечер ни пуснат един готин фраг и ще си оправим настроението Simple Smile

# 533
  • София
MegiTeo, +1 за целия коментар. Simple Smile

Аз също искам да споделя с вас едно мнение, на което попаднах (копирам го без редакторска намеса): True fans always support. Despite the dropped rating, we are behind you. The series is wonderful. Do not change the day. Don't become another drama. Be a romcom. Just suggest a more exciting scenario, with more twists and some intrigue. Keep the love between Serkan and Eda, because they are the magic of this show. Heart
(В превод: Истинските фенове те подкрепят винаги. Не обръщайте внимание на падналия рейтинг, ние сме зад вас. Сериалът е прекрасен. Не си сменяйте деня. Не се превръщайте в поредната драма. Бъдете си ромком. Препоръчвам просто по-вълнуващ сценарий, с повече обрати и някаква интрига. Пазете любовта между Серкан и Еда, защото те са магията на това шоу.)

То напълно описва моите мисли в момента.

Imagine, сега вече те разбрах правилно. Simple Smile Но нека един по-слаб епизод не определя целия филм, който е прекрасен. Неслучайно сме се събрали тук и толкова месеци си обсъждаме историята на Еда и Серкан. Сигурна съм, че сценаристи, режисьори и сие ще си вземат поука и ще запреднат ръкави. Актьорите си играят прекрасно, в тях вина не мога и няма да търся. Особено Керем, Ханде, Биге, Неслихан, Аликан...

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 00:13 от Бърборанка с розови очила

# 534
Снимката беше със заглавие: Да нахраним Серкан Болат Wink

# 535
  • София
Снимката беше със заглавие: Да нахраним Серкан Болат Wink

Ами така де... здраво ни е момчето, тези мускули трябва да се хранят! Grinning Това с храната, която яде и не яде Серкан, обаче ми напомня много на Демир от Навсякъде ти. И той беше архитект. Беше живял в Япония и се хранеше много чисто, правилно и диетично. Постоянно се заяждаше със Селин за пърженото. Сцената, където Еда му набута двете пържени картофчета, супер много прилича на една от Навсякъде ти, където Селин се опитваше да пробута на Демир едно пържено пилешко бутче ала KFC. Grinning Както сме коментирали неведнъж, във всички ромкоми се повтарят някакви неща. Но всяка сцена си има чар, разбира се. Важно е от кого е изиграна все пак. Simple Smile

# 536
  • In the light side of the Moon!
Трудно се контролират емоции, когато вихрушката ЕдСер ни понесе, че и ни отнесе та не можем да се освестим.
Sweat Smile Sweat Smile Sweat Smile
Драгия зрител трудно се задоволява, все му е малко, иска и още и още, а и е безпощаден отгоре на това.
Така, че да му мисли екипа, как ще ни задоволява! Sweat Smile
Пердета обаче не ща повече да гледам!!!!

Предстоят ни хубави романтични моменти, сигурна съм. Конна езда, бокс.... Revolving Hearts
За Керем знам, че язди, а Ханде язди ли?  Animal Racehorse

Аз самата съм любител на ездата, яздих 7-8 години, докато не паднах един път доста страшно и се отказах. Та определено ще ми е интересно да ги видя на коне! Laughing

# 537
Сегабда кажа аз защо лично тсзи сцена с воалите не минседи като излишна, като кръпка.
Серкан сам си призна, че очаква в един момент на Еда да ѝ омръзне от него. Те са доста различни като темперамент, макар че Еда успвва да извади от Серкан неподозирана дори и за него енергия. С пристигането на Ефе Серкан видя заплаха - симпатичен, жизнен, Еда му се възхищава... Не напразно той попита и Лейля какво мисли за Ефе и когато и тя запопна да го хвали реакцията ми беше "нищо лошо ли няма в него , кажи нещо негативно". Това, съчетано с недоверието на Еда, че Серкан наистина ще остави работата и офиса, за да я последва в друга страна го карат да се чувства неуверен. Като прибавкм и това, че пазеха връзката си в тайна по нейно желание и че все оше не успя да измъкне от устните на Еда признанието, че и тя е влюбена в него (то и за слепия е ясно, но както вече разбрахме, Серкан се нуждае да чуе, да види, да пипне, да има доказателство).
Така Серкан се скри в къщата с идеята да се успокои и да  охлади страстите и мислите си. Но изненадващо за него Еда пристигна и тя. Това си беше нейното "обичам те и искам теб". Май това беше достатъчно за Серкан вече да отпусне спирачките и да заяви " моя" и да пусне в действие страстта си. Това беше тяхното признание. Да, мобе би щеше да е добре да имст някакъв разгояор преди това, но те си поговориха с очи, ръце и устни (макар че тази част ни бе спестена и оставена на нашата фантазия).

Да, точно така, освен това Серкан пита и Еда за Ефе, а тя му каза, че е идол за нея. Неувереният Серкан, ревнуващият Серкан, Серкан, който почти не може да повярва, че една фея може да го обича избяга, като малко момче и се скри на място, което чувства сигурно. Ох, само аз ли мога да оправдая момчето ни, каквото и да направи, момичета, но това е едно ранено самотно ❤️. Направо сърце не ми дава да му се сърдя, защото това, което прави е следствие на неизживяно щастливо детство, на разбито на парченца и изоставено(захвърлено) дете, да се оправя само, под предлог, че му се дава добро образование и ще намери приятели на непознатото място. Както и вие много добре сте описали вече, в края на епизода пак се случи същото. Родителското тяло, което трябва да дава безрезервна обич и привързаност отново го захвърли и го остави сам в безизходица. Направо едно виртуално гушване искам да изпратя на тази душица...
Естествено нашата Еда е прекрасна фея, която не може да изостави и да се разсърди на това обичащо, но загубено сърце. Тя му е всичкото и въздуха и лекарството.
Весела вечер, момичета! Чета ви сигурно от 2 часа, вие сте свежа почивка, приятна компания, след има-няма нлко минути пак ще ви прегледам за нови мнения и кадри. Heart Eyes Heart Blue Heart

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 18:00 от Ели-mama

# 538
Всъщност тук съм си аз виновната, че реших да изразя теория по въпроса защо на турците им харесват повече драмите, а не ромкомите. Голяма грешка направих, извинявам се и искам да каза, че абсолютно нямам против това кой какво носи - изразих впечатление, заради това което ми бяха разказвали и аз какво действително бях видала близките седмици, но наистина времената се менят. Няма да казвам колко обожавам турската храна, култура и дори турските мъже, така че не съм казала нищо с омраза или опетняване на турската култура, дори днес ходих да си взема кюнефе, че не успях да го пробвам в Турция. Grinning (даа, беше доста вкусно)
Не искам да си създаваме излишно напрежение и да се нападаме. Ясно е, че всеки има мнение, но аз ще премахна моето, защото виждам че не е приятно да се чете от всеки. Извинявам се отново, ако има засегнати тук, няма да чеша повече тази тема..

И такааа, качвам ви една снимка за хубаво и романтично настроение

# 539
  • София
В скрит текст споделям с вас още едно мнение от Инстаграм, което ми хареса:
Скрит текст:

Няма да го превеждам мот-а-мо, че е дълго. Но в общи линии тази дама споделя, че вижда и чете само негативни коментари, което я огорчава. Описва нейния прочит на епизода. Споделя какво й е харесало. Съветва ни да се вглеждаме в детайлите. За финал казва, че няма търпение за следващия епизод. Едно позитивно мнение, което контрастира на фона на тръшкането на други “фенове”. Simple Smile

Някой има ли инфо кога се очаква нов фраг? Може би чак уикенда ще ни изненадат. Сигурно в момента са в шаш и паника и те. Thinking

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 00:18 от Бърборанка с розови очила

Общи условия

Активация на акаунт