ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 928
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Вашите учебници са дошли, ама нашите хеомбуци...ех...

В училището щяло да има само една паралелка с хроумбуци, сега всички се молят да не са избраната !
Иначе реклама, реклама .. вестници, сайтове гърмят, но  никъде и намек, че  иновациите ще са само в един клас!

# 181
Е как, нали 3 бяха тази година, че к платиха хората
Е ако е само една, ще сме ние, спокойно

# 182
Happy, при вас може и да са три, при нас щяла да е сал едничка .. и всички си викат "Дано не сме ние" Simple Smile
8 класниците мисля сме спокойни, ще изгорят  в
Скрит текст:
п
горните класове

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 20:26 от скаридка

# 183
ще изгорят  в порните класове
Какви класове? 😂

Вашите учебници са дошли, ама нашите хеомбуци...ех...

Какво представлява това, за Бога?
Понякога, през тази година, не вярвам, че живея в реалност и мисля, че сънувам... Правя жалки опити да се ощипя и да се събудя.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 09:46 от Judy

# 184
  • гр.София
Хромбук!!  Ще учат без хартиени учебници.
Дори и аз чакам с нетърпение хромбука на сина на Хепи.
Хепи,поне дава ли някой обяснение,защо ги бавят.

# 185
Ма информирайте ме що е туй, моля.
Вече се чудя ще пия ли уиски или вече пих...

# 186
  • софия
И с хромбук, и без, все си имат учебници, но мъкнат още едно нещо. Чантата не тежи по-малко в сравнение с миналите години. Имат шкафчета.
Миналата седмица на връщане от училище паднал смях в метрото. Около 60% са съученици от различни випуски. Метрото спряло изведнъж, събрало ги, а някой се провикнал "Пазете хромбука, пазете хромбука!" Още една отговорност.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 19:39 от zvаnchе

# 187
Хромбук!!  
Дори и аз чакам с нетърпение хромбука на сина на Хепи.

HAPPY, може би пък не е лоша идея да отправите едно официално запитване до Министъра на образованието относно изпълнението на STEM обучението от кога всъщност са предвидили да стартира то? Дали тази година само сте заплатили хроумбуците и се очаква да ви ги доставят малко преди завършването на 12-ти клас, когато децата ще са придобили на хартия необходимите дигитални компетенции и ще знаят с включватето на кой бутон ще стартират вече остарялия модел на хроумбука?!
Хубаво е все пак да има яснота кога е залегнало това в програмата на МОН и ако някой директор се е объркал със сроковете, то Министъра да упражни контрол по отстраняване на проблема, че с това темпо учебната година скоро ще свърши...

# 188
  • гр.София
Само че за 2 АЕГ това не е новост. И миналата година имаше паралелка с хромбук.

ПП. И аз очаквах по-лека чанта тази година, ама  не -тежи, а на практика няма нещо,което да може да остави в училище,понеже всичко е необходимо и вкъщи, заради подготовката.

# 189
  • София
В старото училище карахме 2 години с качени ел. учебници на таблети, който родител какъвто прецени.
Правих много точна сметка тогава - мерих учебник по учебник на кантари и т.н.
Спестяваха се към кило и половина до две, с калкулиран в чантата 10 инчов таблет с тегло малко над 500 грама.
Един хромбук обаче е над килограм, има разновидности и по кило и триста, та не мисля, че кой знае колко ще се спести от тежест поне тази година.
Иначе след голямата дигиталност, която ни сполетя тази година, вече хич не искам такива работи. То направо ми е чудно как още виждаме. 🤣

# 190
  • Между гори и планини
Ние сме старомодни, караме с хартиени учебници. Децата имат шкафове с ключ. По време на извънредното положение, половината клас пропищя, че учебниците са по шкафчетата в училище.
Тая година раницата му е извънредно лека - само два дена седмично има по 3 предмета максимум. А като си спомня какво костенурче беше във втори клас с раница 7кг!

# 191
Е то има и по 2 предмета дневно...но единия е НЕ, а там: учебник, работна книга, работна тетрадка, тетрадка речник 100листа с тв.корици, и пет упражнителни тетрадки с редове, всяка поне по 60 листа голям формат...и раницата 100килограма Simple Smile

# 192
Точно същото. Под 8 кг не пада раницата. В дните с бел е 10.

# 193
  • София
Е защо трябва да се носи цялото това бойно снаряжение всеки ден?
Тетрадката речник си седи вкъщи; евентуално се носи за проверка отвреме навреме. Винаги е било така. То и без това е по-полезно думите после да се препишат в нея.
Пет упражнителни тетрадки накуп - това пък защо?

# 194
  • Между гори и планини
Е то има и по 2 предмета дневно...но единия е НЕ, а там: учебник, работна книга, работна тетрадка, тетрадка речник 100листа с тв.корици, и пет упражнителни тетрадки с редове, всяка поне по 60 листа голям формат...и раницата 100килограма Simple Smile
Ехе... Много бре!
Моя сега ще носи по английски учебник, учебна тетрадка, граматика, тетрадка речник голям формат, тетрадка голям формат обща за работа в клас и домашни. Взех му ги с меки корици, 60листа.

Общи условия

Активация на акаунт