ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 921
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Велико Търново
Дъщеря ми беше изявила желание да пие Инка по едно време, с мляко - купих един пакет и я има два пъти да си е направила, я- не.
Онлайн обучението върви добре, ще видим как и ще я "тестуват" днес по БЕЛ, от утре мисля да се завръща присъствено в редиците. Озадачи ме класната, която иска бележка от личния лекар /така казала на щерката/, а всъщност вчера и днес тя присъства в часовете, само в понеделник липсваше, и защо имам спомен, че класният ръководител можеше да извинява отсъствията до 3 дни....Ще говоря днес с нея, за да знам в бъдеще как да процедирам.

# 121
  • Велико Търново
Грейпфрут, бързо да го преборва!

шмърциплянку, браво на младежа, кой знае колко е голям вече.Спомням си го като бебе с Йовчо.
Божидара пиеше някаква гадост, която дори баща й е купувал, но за разлика от мен той не чете опаковики, като го видях какво нещо съдържа това..лошо ми стана.От как не го пие е много по-спокойна.

Опавих линка да е публичен.

# 122
Соня днес и тя остана вкъщи заради хрема. Но вчера не ѝ попречи след училище да изтърчи до Шератон и тя да види пристигналите актьори. Изпрати ми няколко клипчета и на мен. Много развълнувана беше, че ги е видяла "на живо".

Ние пък в училище спорехме кой е по-хубав - Брад Пит или Джони Деп. Гледахме ги на изрезка от вестник.Grinning

По математика тъкмо свършиха преговора и не съм чула за нов материал, а като ви слушам вас ми се струва трудно.  Чакаме първата оценка по немски от първото писмено изпитване.

А тези хубави актьори, докога са тук Satisfied, че на дъщеря ми снощи и казах, че няма да отиде, докато не оправи оценката по математика и настана един рев.....
Иначе фрапе и капучино и тя пие от лятото, но чисто кафе все още не е пила.

# 123
Бети, кой ви беше класен? На сина ми е по английски, харесва я.
По-възрастен, по физическо. Иначе по английски е страхотна, много си я харесва. Добре, че физическо имат само днес. Във вторник някакъв измислен модул се появи, по ФВС. Нямаше го в програмата. Уж избрахме да е туризъм, веднъж в месеца да ходят някъде. А вчера като час на класа минал въпросният модул.
Като дете харесвах много Том Круз и Патрик Суейзи. Все още харесвам Патрик Cry , но добавих още един любим - пак Патрик - Демпси. Simple Smile

# 124
И двамата обичат като минат покрай чашата с капучино да си пийнат, но с баткото не знам до кога ще удържам фронта. В училище масово си взимали момчетата енергийни напитки, а момичетата от готовото студено мляко с кафе. Споделя, че иска да пие нещо което до го събужда, защото и той първите два часа се разсънва. Пред другите алтернативи от време на време малко кафе май е за предпочитане.
В неделя вечерта му се разтече носа с онази хрема като вода и беше невъзможно така да ходи на училище. С инхалатора, фрешове, джинджифил,мед и вчера вече почти му беше минала и щастлив, че днес ще може да ходи. И  след първия час хоп изненада, ще имат контролно по френски. Няма да се справи, защото даже не знае какво са взели последните два дни, но ще се успокоява, че благодарение на запушения нос е успял да докара малко произношението.

# 125
  • Между гори и планини
Моя има леблебия и ръж, понякога следобед му варя и двамата пием "кафе". Разказвал ми е , че в училището им има машина за топки напитки и е много изненадан, че има деца от 5кл още да пият кафе. Наскоро ме пита за безкофеиново, но аз се направих на луда и му казах, че е същото. Иначе пие черен чай - английският с мляко, турският без. Във втори клас баща му му даваше 4 зърна чисто кафе. Обикновено на по- подвижните деца, какъвто беше моя им действа успокояващо и се концентрират по-лесно. Мъжът ми някога е бил с диагноза хиперактивност, та ги разбира тия неща 🙄
Иначе моя синковец, беше 4 клас когато съученик си купил някаква енергийна напитка и му станало толкова лошо, че викали бърза помощ. Още го държи. За цигарите - много ги мрази и дано е все така, че и аз ги мразих, ама от 20 години с прекъсвания пафкам.

# 126
шмърциплянку, браво на младежа, кой знае колко е голям вече.Спомням си го като бебе с Йовчо.
Много голям - с две глави над мен и с една над баща си... Питаме го как е времето горе Simple Smile

# 127
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ема пие от време на време фрапе или мляко с нес кафе, но гледа не свиква.

Звънче, какъв материл включва тестът по АЕ?

# 128
  • Между гори и планини
Някой като е болен и пропуска материал, няма ли начин да се обади на съученик и да пита какво са взели, домашни, думи, снимки? Ние така правим от 1 клас та до днес. Във Варна беше една негова съученичка, тук също. Той също помага при нужда. За това не обича да отсъства, защото му се събират много уроци на куп.

# 129
  • о`майна лунна нощ е
Наборът все пак не си направи кафе. Явно вижда как му се наслаждавам и какъв ритуал ми е и за това реши преди време да направи опит от моето. Но тъй като го пия без захар, само с мляко, явно му дойде горчиво и сбръчка вежди като отпи. Не е повтарял.
Вкъщи позволяваме да се опитва от всичко, което си позволяваме ние. Да се опитва, не да се пие или яде в количества. С времето сами ще решат кое и какво им харесва.

Грейпфрут, пиши като минете през лекаря или поне как е наборчето.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 12:06 от `ТуиГ

# 130
  • о`майна лунна нощ е
Ха-ха
Излезна ми нещо забавно и го споделям с вас. Инфантилна работа, ама ме накара да се усмихна на фона на всички притеснения за ДО.
Скрит текст:

# 131
  • софия
Звънче, какъв материл включва тестът по АЕ?
Аз не съм от следящите учебния материал, а и на родителите не ни изпращат подобна информация. Това, всъщност, на мен много ми допада - ангажиментите по учене са на ученика и той получава подробни указания и задания: кой урок, какво, до кога трябва да се подготви/предаде. Вчера детето ми показа какво им е изпратил учителят (всичко е в класрум) - имаше 5 подробно описани части, по които ще има въпроси, брой на въпросите във всяка и точки, кои уроци и упражнения да погледнат за подготовка.

Веднъж дадох да опита кафе. Не ѝ хареса, а беше със захар дори. Енергийни напитки никога не е пила или поне аз не знам за това Simple Smile Ако ѝ се пие нещо, пие айрян, чай с мед или домашен сироп.

грейпфрут, важното е да оздравява и да не се задълбочава настинката. Материалът ще се навакса. Бързо оздравяване.

Триш, как върви възстановяването?

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 10:08 от zvаnchе

# 132
  • Sofia
Нашата наборка също пропи кафе по време на ИП, но пие кафе със захар и много мляко. И на Старбъкс са фенове, но там не са много концентрирани напитките и не се впечатлявам толкова.

Аз започнах много късно и не съм пристрастена и до днес - пия го главно за кеф или освежаване. Без възможност да му се насладя или без адска нужда от съвземане - спокойно мога да се откажа от кафе. 

Класна в последните години на гимназията ми бе химичка. Тя много подскачаше като видеше някой с кафе и винаги обясняваше - не пийте кафето черно. Може да са 3-4 кристалчета захар, но винаги слагайте по нещо вътре. Имаше обяснение, но аз... тогава слабо се интересувах какво точно трябва да не неутрализира...

# 133
Някой като е болен и пропуска материал, няма ли начин да се обади на съученик и да пита какво са взели, домашни, думи, снимки? Ние така правим от 1 клас та до днес. Във Варна беше една негова съученичка, тук също. Той също помага при нужда. За това не обича да отсъства, защото му се събират много уроци на куп.

Имат група на класа, в която помоли да му кажат какво имат за домашно, но никой нищо не отговори. Писа на едно момиче и от там глас пустиня. Явно всеки си мисли, че друг ще изпрати и накрая нищо.

# 134
  • София
На първото домашно по БЕЛ наборът е яко порязан, но аз съм доволна. Трябва да се научи, че знанията изискват пълнота и изчерпателност, а не минаване през пръсти за отбиване на номера. Хубавото, че има доста време до крайния срок и ще може да се коригира, тъй като му е изпратила коментари какво трябва да подобри.

Общи условия

Активация на акаунт