ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 928
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Радвайте се, че имате добри учители. Нашата учителка по математика за добре дошли им събрала работните тетрадки, проверила домашното отгоре отгоре и скъсала страницата с отговори! Третира ги като престъпници и преписвачи. Даже ги уведомила с усмивка, че изхвърлила отговорите в кофа, която не е в стаята, за да не си ги вземат от там. И това е учител в елитно училище с висок бал!

# 166
  • София
Дъщеря ми не пие кафе, не й харесва засега, а има интерес, защото аз много обичам - чисто, късо. Големият ми син също не пие, дори капучиното не му харесва, макар да обича пр. мляко.
Нашата класна е в болнични, имат НЕ със заместник, но не е същото.

# 167
A то пък много сложно да си купят по още една тетрадка с отговорите .. Брей големи даскали, голямо нещо!

# 168
Кафе вкъщи пия само аз.
Пробвала е, не й харесва.

Оф, ама като започнат някои учители да важничат по такъв елементарен начин и ми идва да завъртя пръстена на Румбурак.

# 169
  • софия
Радвайте се, че имате добри учители. Нашата учителка по математика за добре дошли им събрала работните тетрадки, проверила домашното отгоре отгоре и скъсала страницата с отговори! Третира ги като престъпници и преписвачи. Даже ги уведомила с усмивка, че изхвърлила отговорите в кофа, която не е в стаята, за да не си ги вземат от там. И това е учител в елитно училище с висок бал!
Кажи на кое издателство е тетрадката и ще се намери кой да снима. Голямо геройство на учителката, отлично поведение, достойно за подражание, няма що! После децата не били възпитани.

Тази година, за първа година, нямаме работна тетрадка по нищо. Алелуя!

# 170
  • о`майна лунна нощ е
Доста грубо изпълнение е това с късането на тетрадките.
Две неща ме дразнят много в постъпката - първо, че това са материали, лична собственост на децата. За тях са давани пари, и то не от училището или госпожата. Правата й са до там да проверява, не да поврежда или унищожава чужда собственост, на колкото и незначителна стойност да е тя. Второ - унижението, което се опитва да им насади - ако си искате отговорите, бръкнете в боклука. Кое точно е възпитателното тук, не мога да открия.

Големият ми син още не пие кафе. Той е почитател на чая. Пие всякакъв по всяко време, чист без подсладители. Наборът и той пропи повече чай, за кафе не му е и хрумвало, но газирани напитки пие доста.

Всъщност ето, че не ми дойде на акъла да предложа на набора чай. И двамата със сестра му са способни да се давят в такъв, но основно билков или плодов, когато са болни. Обичат чай. Аз зимата също пия доста.
ще му предложа да си направи следващия път. Имаме и черен вкъщи, а дозата кофеин в него е не по-малка от тази в чаша кафе. Горчивината ще го накара да го прави по-умерен и да не прекалява с кисненето на пакетчето във водата.

# 171
И нашите имат за домашно диалекти от родния край на родителите. Че то в София е букет от диалекти Simple Smile

Ния пък за първа година има УТ по математика Simple Smile, но не я употребяват (засега). След като прочетох условията на задачите за домашно от учебника по математика още повече се учудвам как някой очаква да има деца, които да решават от учебник с кеф, с разбиране или да развие любов към предмета?
Скрит текст:
Ей тази задача е потресаваща:

Условието не е еднозначно: никъде не се казва АМР (и ВМQ) дали са на една права; броят се триъгълници, което е скука, а и какво ако не видиш някоя двойка; подточка В (без да има Б) е меко казано инфантилна и човек се чуди за тъп ли го имат или има нещо, което изпуска. Реве ми се от нивото на образованието ни!
Това е задачата за домашно, която не е решена в учебника, другите 2 са решени.

Проработиха ми съобщенията в Школо.

Днес в един момент кипнах. Дойде ми вповечко дзен ситуацията. После Ния се прибра отново с думите "щастлива съм без причина" и се кротнах. Колко ли време трябва да мине, за да спра да се вживявам? Завиждам на всички, които са над нещата Simple Smile. Започнах да пиша списък с въпроси ако се случи да имаме РС. До тук са 9.

# 172
Аз даже и не получавам известия по имейл от админплюс Simple Smile Миналата година получавах, тази не. Не знам на какво се дължи....

# 173
  • София
Днес централният вход на хотел Милениум цял следобед беше обграден от сладки малки (и малко по-големи) хора. Чакали Хироу и Джозефин. Викам им, ама те най-вероятно снимат в стаите и ще напуснат през подземният паркинг, но те казаха, че ще чакат, можело да им се покажат.
Момичета, имате ли представа от къде мога да поръчам, трябва ми за подарък, от тези ретро табелите- метални, с култови соц надписи?

# 174
  • София
благодаря на всички за пожеланията, ще го бъде детето Kissing Smiling Eyes
Горкото чака 2 часа и половина пред лекарския кабинет, прередили са го сума ти хора, за да вземе тъпата извинителна бележка (рецепта дори няма, защото майка му знае какво да му дава за гърло).
Бясна съм, че не помислиха по-рано за възможността да си остават децата вкъщи само с родителска бележка, иначе мерки всякакви сме взели на хартия.

# 175
Бясна съм, че не помислиха по-рано за възможността да си остават децата вкъщи само с родителска бележка, иначе мерки всякакви сме взели на хартия.
И мен това много ме дразни. Тамън се излекувало детето и да ходи да чака два часа при куп болни пред кабинета. Ама важното е, че имаме мерки на хартия и документално всичко ни е наред!

# 176
  • софия
Мария, ще ни разбереш ти нас - майките на деца от нематематически държавни училища, като пишехме, че децата няма как да научат математиката с тези учебници, тетрадки и часове.

Не смея много да се възторгвам, но за сега всичко, което се случва при нас, ме убеждава, че това е училището за моето дете. Мимоза, която е пред припадък всеки път, когато трябва да каже нещо пред непознати или класа (център на внимание), днес е чела теза по БЕЛ и всички деца са й ръкопляскали. Госпожата по английски им е прегледала тетрадките и й е написала положителен и вдъхновяващ отзив. Гледах отзив от учителя по английски - хем е позитивен, хем я насочва как може да направи заданието по-добре и правилно. Сега иска нова задача, за да я направи, спазвайки насоките. Ей така, за кеф и упражняване. Ами такова отношение до сега не е имало. И няма компромис или занижени критерии, нито различно отношение към ученето и подготовката от страна на мрън. Само подходящ за нея подход. Не мисля, че това е само въпрос на заплащане.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 17:58 от zvаnchе

# 177
  • София
Аз даже и не получавам известия по имейл от админплюс Simple Smile Миналата година получавах, тази не. Не знам на какво се дължи....
Ами то  няма нищо за получаване в този измислен дневник...( и ние миналата година бяхме  с него, но  сега е тотално пусто)

# 178
Вашите учебници са дошли, ама нашите хеомбуци...ех...

# 179
  • Между гори и планини
Оф, тая комбинаторика... Моя имаше една! Една задача и не може да я реши. Чете урока, решава по всички начини с формулата и не става отговора към учебника. Накрая се предаде и каза, че ще моли учителката да я обясни. В час не са решили нито една задача - писали план, формулата и толкова. 3 часа седмично математика са направо смешни и никакви знания няма да има. Ще говори с нея да ходи на допълнително часове след училище, и без това се прибира рано и бързо приключва с уроците. Май и сборник ще му взема, че да му намирам работа. Сега след домашните чете книга и пак пред монитора.

Общи условия

Активация на акаунт