ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 918
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Има си разлика от земята до небето между билки и хомеопатия. Хомеопатията е една лъжица активно вещество, разредено с море вода и се очаква да действа. Продават вода с по-малко от молекула от веществото с лечебна цел. А билките са силни, лекарствата от тях се правят и действат, въпроса е при тях да се намери дозата и да е точната билка. Моите деца са много заспали, само малката и то явно от лош късмет, не от жизнерадост й се случват неща - цял гардероб падна върху нея в един хотел, не знам как оживя, аз инфаркт щях да получа, и до сега не разбирам как 100 кг ще паднат върху дете на 4 и няма да го смачкат, и си счупи миналата година крака от ролерите. Цяло лято беше в гипс, после не искаше да ходи, на морето я носехме, чак като тръгна на училище и проходи. Голям ужас е. С набора се скарахме снощи, много ме изнерви, 8 страници песни от Илиада не искаше да чете, наложи се цял час да му вдигам скандали и да ми губи времето, за да отвори Христоматията. Не бих го тормозила, обаче наистина нищо не отваря по БЕЛ, а рано или късно ще се наложи нещо да напише. Не знам какво учат. Той също не знае, мънкали си под носа и това е. Как може такова отношение, не ми е ясно. Иначе днес се похвали, че има 6 на входното по БЕЛ. Изобщо съм тотално отчаяна. Не може само езика цяла година, после другите предмети как се наваксват. Ама и учителите не помагат в това отношение, казвали им, че езика им е важен, което е така, и били важни знанията, не оценките,което е също така, ама децата го разбират като да не учат.

# 571
  • София
Те понеже знанията падат от небето...

# 572
  • София
И аз съм вадила на Митко ръката. Беше на 2-3 години и се запъна на една улица, а идваше кола и аз го дръпнах силно. После ръчичката висеше, но него не го болеше. В Пирогов за секунди го оправиха.
Мария, като те прочетох се зарадвах, че не сме при вашата по математика. Никакви листчета не са дадени, но ако на входното има такива задачи с построение Митко и тройка не може да хване, та какво остава за бленуваната от мен петица или за очакваната от него четворка Simple Smile

# 573
Мони, аз съм доволна от листа със задачи. Много полезни, провокират мисленето. И Ния им се израдва. Не са им задължителни за домашно. Не вярвам да има такива на входното. Задачите в Тиймс са съвсем училищни и също са хубави, а не обидно лесни. Предполагам ще са такива на входното. Ще разберем днес Simple Smile.

# 574
На набора ръката няколко пъти е вадена като малък, докъм 5 годишен. Случвало се е през 2-3 дена да ходим да я наместват. После този проблем изчезна. Имах преди години познат, при който обаче това лесно вадене на ръката не беше отшумяло дори в зряла възраст.
С малкия сме ходили по-често в спешно. Кърпили са му глава и коляно, лепили са му главата, миналата есен се дранна в успоредката при едно упражнение и беше с чудовищна цицина. И разбира се, в спешно се ходи обикновено в празничен или почивен ден.

# 575
Ние обикновено лятото ходим до Пирогов. С баткото - счупена ръка, лежахме три дни - аз през деня, мъжът ми през нощта, че аз още кърмех наборката, леко комоцио, шев и кройка - под коляното отпред, заби си брадвичка, отзад на прасеца, от веригата на колелото, на една люлка си разпра ръката, между показалеца и средния пръст. Различни инциденти. И миналата седмица след катастрофата - под окото. С девойката веднъж сме били в Пирогов, но качествено - миналата година като си изби зъбите и лежахме в лицево-челюстна хирургия. И мъжът ми се разписа миналата година, да не ми е скучно. Убоде си ръката по време на риболов. Замърси се, възпали се, натравяне... Страшничко беше. И той полежа няколко дни.

# 576
Ох, с тези зъби много мъчително Sad. Сега как е

# 577
  • Варна
Свят ми се зави от толкова травми.
Моето като малко от едно падане се удари и захласна, глътна си езика, още го преживявам този кошмар.
Похвалвам се с първата 6-ца по немски. След две 5-ци и три 4-ки най-накрая успех!
Но на входното по математика малко не ѝ стигнало за отличен. Вчера преговаря разни вариации, пермутации, ама хич не ѝ се учеше, даже изяви желание да се мота с нас по плажа, че беше чудно временце.

# 578
  • Sofia
Мария, би ли споделила задачите? Много ме заинтригува!

# 579
  • София
Моя се записа в библиотеката Simple Smile

# 580
Ох, с тези зъби много мъчително Sad. Сега как е
Ами, добре е. Благодаря ти! Не може да захапва нищо твърдо. Горните, които бяха счупени, са изградени и не личи, но ги пазим. Долната челюст беше счупена навътре някак. Поне зъбите оцеляха, изправиха челюстта, но стоят някак по-високо. Носи шини, но вкъщи само.

# 581
Момичета, знаете ли някоя добра програма, за автоматичен превод от руски? Племенницата ми готови дипломна работа и има материали от руски, та иска да си помогне, за груб превод. Като отсее, мъжът ми ще помогне, но няма как да чете много страници, а и не е специалист в нейната област Simple Smile

И ние сме абонати на Пирогов. По едно време, бях забранила футбола, все пак са математици, трябва да пазят главата Simple Smile . Не са сериозни травмите, но редовни. Няколко пъти пука хрущяли и връх на палците на краката.
Тази година, покрай дистанционното обучение, реших, че ще се размине. В края на юни, под нокътя се заби треска, поне 2 см. и пак тичахме да я вадят в Пирогов. Като дойде да ми покаже треската под нокътя, каза: "А аз мислех, че тези година ще пропусна. Ама нали не е свършила годината, ще се разпиша Simple Smile !"

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 13:35 от citron

# 582
  • софия
Гугъл транслейт не върши ли работа?

# 583
Гугъл-транслейтът е добър само в английския. С руския съм виждала ужасяващи неща. Ако става въпрос за специализирана научна литература, лично аз не бих го ползвала. Но пък и на мен ми е достатъчен просто един добър качествен речник за 1 от 50 думи, които бих ползвала за специализираната литература, примерно. Че и по-малко дори.
Цитрон, племеницата знае ли все пак руски? Или е на ниво нула?
Ако е второто, по-добре друг човек с що-годе добри познания и специализиран речник да помогне.
...
Синът се гордее с пълната липса дори на кариеси към момента, потвърдена миналата седмица. В основното училище беше единственият в горната степен. В гимназията още не знае дали остава сам с палмата на първенството.
Не е най- в хигиенно отношение. Хич. Мие, но понякога пропуска. И сладко яде понякога, не се е лишил /обаче близалки, зрънчо и подобни лепенки за зъби никога не сме купували/. Зъболекарят е категоричен - изцяло въпрос на организъм, не на поддръжка. Моите ги мия повече от редовно и имам доста кариеси.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 17:20 от Judy

# 584
  • софия
Знам, че е трагичен и става само на английски и всичко на английски превеждам. Тя търси груб превод.

Състоянието на зъбите е въпрос и на ген. Постоянните зъби се формират още в утробата. До постоянни зъби, дъщеря ми беше с пломби на всичките без предните. Как сме ги правили само зъболекарката ни (жива и здрава да е!), аз и баща ѝ си знаем. Нито е прекалявала със сладко, нито газирано пие, миеше ги относително постоянно. Сега няма пломби, но да видим до кога.

Общи условия

Активация на акаунт