Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 877
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 1 035
И на мен ми е много любопитно защо Танграта се е върнал.
И как съпоставя и вижда стандарта. Пренесъл е тамошния тук, или изкараното там го е "превъртял" тук.

С Контесата (Yommy Mommy) биха могли да заформят интересни съпоставки, защото тя е там сега, а той тук.

Тук ни е много добре, всичко си имаме, но за съжаление е един батак, затова много хора предпочетоха да емигрират, и все повече се засилиха процесите последните години.

Реално може да е рай, но няма кой да го направи.
Тези спорадични и некачествени строежи на някой друг км. асфалт нищо не е.
Има нужда от толкова много неща, седнали сме да си мерим маратонки и анцузи.
Разграден двор е навсякъде.

vяsko, подкрепям за привързването към колата.
Има не малко хора си харесват по-старите и си ги поддържат бая години.

Какво е "трошка" за кола?
25-30 годишен кошник, без модерни екстри едвам движещ се в дясна лента?
10-15-20 годишна неподдържана, пушеща, олющена, тропаща, скърцаща?
10-15-20 годишна поддържана, непушеща, неолющена, нетропаща, нескърцаща?

Philomena, каква да е кожата - Напа, Алкантара (която не е естествена), черна, бежова, червена?Thinking
Кафяви махагонови детайли да има ли?

Напротив, всеки прави избор, дори и богатият.
Решения се взимат ежедневно най-различни.
Да, нивото може и да е различно, но пак ще избираш Макларън, или Ферари, или тук отидохме вече в сферата на фантазиите?

Не разбирам защо трябва да се спори, и всеки да избива комплекси, а не правим така, че да ни е приятно тук, да даваме модели, решения, да коментираме реалния живот, на принципно ниво, не лично.
Отново казвам, че никой от никой не се интересува, и милионите, или хилядарките му.

Но в България нещата не стават е така, както си мислят някои.
Бинзнес току-така не се прави, и не се случва, още повече пък да се окрупнява.

Кристина, кой знае тия твоите комшии какво са окрали, на кой снасят поредния "налог" (ясно на кой), може и да не спят добре, заради параноите си.
Случкари няма.

А тези, които имат и са "анонимни", масово работят някакви нишови бизнесчета посредством Интернет, и основно с чуждестранни клиенти, шарани и жабоци.

# 1 036
Малко ми заприлича, както Вяско беше написал някъде, на "гладен веган киноа сънува".
Ал Бънди искаш да кажеш, аз нямам авторски права тук.

# 1 037
  • here and now
Е то как се става истински богат. Освен ако не се омъжиш за някой милионер? Нали трябва все пак да стане някак. За да се реализира в реала, трябва да се мине през някаква през някаква схема.
Повечето хора май не се замислят много в самия процес, където тръгваш от 0та. Като гледат другите, за тях е или богат, или беден.
Не се замислят те как биха го направили. Мислят си, че става наготово. Кацат от някой чичо милионите.
Simple Smile
Именно. Това е единия път.
Ако си разумен, шансовете ти в един момент да станеш "истински" богат са много по-големи.

# 1 038
Аз се възхищавам на хора състоятелни незагубили мярката и себе си по пътя към парите, небрежняги.
... Без да парадират и без да се превземат.
Да говорят и с чистачките нормално.

# 1 039
  • София
Не е удобно да отварям тема за Канада в тази тема. Ще стане съвсем офтопик. Макар, че можем да го завъртим към фалшиво богатите Simple Smile
С 2 думи, върнах се поради лични причини. Но пък така се случи, че и финансово съм много по-добре.
Аз съм писал в един форум за Канада доста. Имало е много спорове с хора, живеещи там. Настъпих доста мазоли, казах доста табута. Разсърдих доста хора. Останахме си приятели, де. Сега вече гледам да съм политкоректен и не ги дразня. Както и те мен. Но постепенно все по-рядко влизам там. Горе долу откакто прописах тук. А тук влязох по работа. Трябваше ми информация за един строител, мнения.
Та който е любопитен може да намери писани теми за и против Канада. Също мога и аз да говоря, тръпка ми е Simple Smile Но ще идат 1000 страници Simple Smile
С 2 думи, там е добре за хора, които си нямат нищо. Жилище, поминък, образование, работа. Които едвам свързват 2та края в България.
Ако зарежеш добър стандарт в Бг, шансовете да не ти хареса никак Канада са много големи. Нито стандартът ще ти е по-висок, а и ще има и доста други негативни бонуси, липса на среда, приятели, отвратителен климат, липса на гаджета, на море, липса на ниски данъци, далеч от Европа, малко бели хора, кратка отпуска, слабо и недостатъчно здравно обслужване, и тн и тн.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 13:26 от Танграта

# 1 040
За Канадата образованието е важно. Имаш ли тяхно образование, приравнена ли ти е дипломата  - проблеми нямаш.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 00:18 от Анонимен

# 1 041
Аз като пътувам в чужбина / тази година никъде не ходих/ и България ми е рай.
Обичам само Гълфа, ама там са тузари с яхти и няма жени. Има ама забулени.
Европа вече е пълна с емигранти, много туристи и много мръсотия. За Африка също няма какво добро да се каже. Най ме кефи София. Много е чисто, метрото е най-новото в Европа, ако не вярвате пробвайте римското. Ще ви се стори като бдж.
Обичам много да пътувам и да се снимам, но освен разни екзотични острови, големите градове определено не ми харесват. Канада и студът на север пък въобще / знам го и без да съм ходила/.
Няма ли море, да си ходиш по бански -не ми го фали. Аз ще тренирам и гладувам цял живот и то да няма пред кой да се хвалиш.  Единствено в Испания искам да живея, там ми е най на сърце, ама си имам хубава работа и не ми се почва в ресторант от нулата.
Една приятелка се омъжи за мъж мечта в Канада и избяга на 6 тия месец. Тя нищо не казва, не е като мен, аз да съм разказала поне на целия форум, ама има нещо гнило там.

# 1 042
  • France
Имам приятели, французи, които заминаха за Канада и не искат и да чуят да се връщат. Имаме приятелско семейство, което емигрира в САЩ, мъжът е страшно доволен защото заплата му се увеличи в пъти, с жената е по сложно. Понякога си мислим да поемем натам, но нищо конкретно. В България имам приятели, които работят сходни професии и имат сходни доходи, само че заради малките разходи стандарта им е по висок. Но за мен не е вариант, не искам да се връщам.

Кристина, аз все казвам, че в Андалусия ми е хвърлен пъпа. Може би като се пенсионираме ще отидем там да живеем.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 23:12 от Philomena

# 1 043
Аз познавам истински богати хора. Ни един от тях не парадира с мазерати и тн, най-много джип мерцедес или бмв. Един имаше шофьор на мецедеса си и пак предпочиташе да хване метрото за две спирки до жълтите павета, че по-бързо ще стигне. Тия с яхтите и самолетите си карат сами колите. Някои имат бодигардове, но пътуват зад тях.  Ама и от яхта до яхта има разлика, едно е 6 метра, друго е 60..)
Имам приятелка, която за мен е богата - мъжът й почина и й остави бизнес, 6-7 имота, къща голяма и тн. Ама никога няма да предположиш, защото тя не ходи по магазини, семпло се облича, не се гримира и си кара още 10 г. тойотка.
Познавам и такива, дошли от село, и там вече избива на лъскави изпълнения всякави..)

# 1 044
Аз също не познавам нито един човек с мазерати, ферари и прочие марки. Карат джипове, скъпи, но чак такова изхвърляне не е. Съседите ни ходиха в Мексико за Нова година, дъщеря им е в частно училище,  но се разхожда и си общува със всички хора. Ходи на училище с градския транспорт. Съвсем са си нормални, като нас, нищо по-особено.

# 1 045
Криста, естествено, че няма да казва познатата ти, приятелка, така се прави.
А не по клюкарски му балкански, по-скоро български му.
И като ти каже някой нещо, и веднага се почва с търсене на кусури, или оправдания.
Не визирам теб, а като начин на мислене.

# 1 046
Синът му обаче е приятел с моя, заедно си карат мотори, което е забранено от закона, на тяхната възраст. Толкова за живите милионери.

Не че си позволявам поучения, това си е твоето дете, но теб като майка не те ли притеснява такава дружба? Богатите келеши са много лоша компания - живеят с чувството, че правилата за тях не се отнасят, защото баща им е някой си и дори да стане беля, някой върви след тебе и оправя проблемите, които създаваш. Днес кара мотор без книжка, а утре ще се качи надрусан на някоя от мощните коли на баща си и ако не се размаже в първото дърво, ще прегази човек - новините ги четем всеки ден. А някой като сина ти, дето е бил наоколо, ще опере пешкира и нищо няма да можеш да направиш за него, въпреки че си юрист, защото системата работи за такива като сина на Лъчо-мозъка, на които им се разминава всеки път, а не за сина на Кристина, дето се вози с метрото и живее при свекърва си. Не се ласкай, че богаташкото лайно си дружи със сина ти, защото ще береш ядове рано или късно, такива копеленца нямат приятели, ползват другите, за да се справят със скуката и се държат с тях като със собственост. Откъде ги взимат тия мотори, които карат? Как въобще на 14 ти се дава мотор?

# 1 047
Браво, Райна, така седят нещата.

# 1 048
  • Paris, France
Чак бедност не съм виждала, ама да кажем, че сега се кефя на факта, че мога да си купя всичко което искам. Аз съм чревоугодник - това скъпи сирена, салами, шоколади, суши, розе, къси палтенца от естествена кожа /междудругото за тези палтенца съм отнесла бая критики, че убивали животните мъчително/, та се разстройвам де, ама си ги нося. Такива нещица мога да си позволя и им се радвам.
Просто не намирам за нужно да харча излишно.

Подчертаното не съм го яла и пила в детството и аз. 99% от децата на планетата  не са помирисвали повече от 2 от гореизброените продукта в детството си. Да те успокоя, че в моето детство, освен гореизброените продукти рядко имаше сладолед, пица, пържени картофи или нещо друго пържено, гъби. За  морски дарове, свинско месо, конско, камилско и дума не отварям, защото и у други хора не ми даваха да ги ям.

Баба ми не даваше нищо, на което не беше свикнала да се готви и яде, дори у майка ми, където идваше непрекъснато. Майка беше купила гъби, но се натровихме и оттогава рядко купува и не ги обича. Баба ми изхвърляше от хладилника на майка всяко сирене, различно от бяло или кашкавал с мотива, че е мухлясало и вредно. Изхвърляне е цели пити Stilton, Reblochon. Нямаше сила, която да я убеди в противното. Салам и кренвирш не бях помирисвала у баба. Майка ми беше като тебе - шампанско, розе, морски дарове, луканки, суджуци, кайзер, сирена, хайвери.

Учила съм и съм общувала с много чуждестранни деца от заможни семейства, но и у тях не съм видяла да ядат това, което си искала. Да не ти казвам, че на богатите децата на 13-14 максимум са шитвани в интернати, понякога в чужбина и там ядат каквото им сервират. И не карат мотори без книжки в двора на общежитието. Това с карането без книжка на малолетни го има само в арабските страни и тези, завършващи на -стан.

Суши когато си била дете трудно се намираше извън Япония и Щатите. Японска храна преди 95г имаше в Париж в китайския квартал и в Лондон в Сохо и северните квартали. Все едно аз да тръгна да си описвам детството като клошарско, защото не съм имала мобилен телефон и преносим компютър. Сега като имам два, голям праз.

Никое дете не може да си купи всичко, Кристина. Даже и в залива има граници. Да не мислиш, че в Холивуд им дават розе със салам и шоколад?

Радвай се, че сега имаш хубави зъби, кожа, здрава си. От този и салами излиза акне, мазна кожа, рядка коса.

И пак си противоречиш 🥳🤩. Казваш, че не харчиш излишно, а кожените палтенца, саламаът и розето са далеч от необходимост и даже са вредни. Салам за себе си не съм купила никога в живота си, нито розе, а тук розето го има и по 3-4€ бутилката (прилично).

Жал ме е, че се чувстваш така, самонавиваш се и най-лошото - вярваш си.

# 1 049
Невена, не че нещо, ама Кристина говори в сегашно време точно с цел да направи контраст с едно време. Което обезсмисля укорния ти пост. Смисълът беше, че разните глезотийки, които за някого биха минали за лукс, за нея са част от жизнения минимум, не ги брои дори за излишен харч. Защото може да си го позволи. Сега. Все пак не споменава пряко, че има пари и е богата. Ами ако някой вземе, че забрави?

Иначе, много ясно, че не можеш да искаш неща, за които хабер си нямаш че съществуват. Ти ако си знаела що е то суши по соца, си била нещо като едноок сред слепи.

Общи условия

Активация на акаунт