Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 923
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 1 020
Е, има и наследени пари, има и честно изкарани пари, но не като Вълчо, а с по-иновативни решения, има и богати бащи.

По-полека с определенията.

Връщам тезата в началната и точка: Аз АКО МОГА ДА ИЗБИРАМ ще избера новото, удобното, красивото. Не съм виждала примери на хора С ИЗБОР, които ще си клатят задниците в трошки просто ей така. Мен също никога не ме е било срам да карам стара кола, защото знам какво съм избрала пред това да отделя пари за нова.

Говорех единствено за претенцията, че видиш ли, имам огромен избор, но не се възползвам.
Да, бе, да... и един мармот увива на rt 6-цифрените спестявания в станиол...

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 21:01 от Анонимен

# 1 021
Rf толкова си далеч от истината, че няма по-накъде.
Човекът с вкус и стил обича комфорта. Хиляда пъти казах, че не е до пари и автомобили. Както би ми харесало да имам картини на определени художници, така ми харесва и колата да е удобна.
От сто кладенеца вода ще донесете, а не става въпрос за пари.
Аз не знам Вълчовци и др. хора от народа спечелили пари с тежък честен труд, тези примери си ги знаете вие. Моите примери са от нормални жени моя възраст, което е и нормално за моята среда и хора, с които общувам, толкоз.
Чакай малко сега, последно за кои става въпрос, за човек със стил и вкус или за "наистина богат човек"? Защото в предишния си пост посочваш вторите, а тези характеристики изобщо не е задължително да се припокриват.
Комфорта също е нещо относително. Когато за първи път се качих в новата си (тогава) кола, преди това бях карал само руска, ми се струваше като в космически кораб. И изобщо не става въпрос за някаква луксозна марка, а за по-евтините, но все пак качествени марки.

# 1 022
Ами някои хора се привързват към колите си и не биха ги сменили и да имат всичките пари на света. Едва ли е новина.

# 1 023
редактирано

# 1 024
Говорех единствено за претенцията, че видиш ли, имам огромен избор, но не се възползвам.

Ако от целия ми пост само това си разбрала...
Съжалявам.

# 1 025
Да не си ги мерим. Който разбрал, разбрал.

# 1 026
Аз, защото се чувствам богата се привързвам само към хората, е и към роклите си изпитвам силни чувства, но повече ценя хората от предметите. Не ви разбирам в тая тема изобщо. Изобщо.

# 1 027
Комфорта не е задължително лукс, а стил и вкус имат и много хора от средната класа. Не познавам милионери, но хора с възможносни , да. Единият веднъж ми сподели , че никоя не би го търпяла, ако не бяха парите му . Той е остър характер, но забелязвам че го радват съвсем простички неща. Разходка в планината, закътани селца и т.н. Та в този дух...всичко могат да си позволят, но много неща им липсват.

# 1 028
  • София
И аз предпочитам новото. Старото си заслужава само ако е антика. И двата пъти, когато сме купували на старо, все само проблеми е имало. Затова новото.

# 1 029
Имах приятелка, снаха в много богата фамилия /една от фирмите, която строи метрото/, та тя почина от рак на 30 години. Гледахме си заедно децата. Така, че плачат и богатите. Никой от нищо не е застрахован, стига си ги мерете.

# 1 030

Ей на това не можах да се стърпя.
Малко ми заприлича, както Вяско беше написал някъде, на "гладен веган киноа сънува".
Понеже явно наистина не можеш да разбереш този начин на мислене, ще ти дам директен пример. С около 300 к от завитите от мармота 6 цифрени спестявания построих база преди 10-тина години, която сега струва двойно повече. Вместо това ако бях ценител на стил и вкус, и си бях купил една супер луксозна кола за 100 к, сега щеше да струва 10, айде 20 к.

Обаче наистина някои хора не могат да надскочат себе си, дори и съответните възможности да им бъдат тикнати в ръцете. Толкова от мен по този въпрос.

# 1 031
  • France
Аз още чакам определението на богат човек.

Колите и смартфоните не са ми фетиш, но обичам качествените и естествени материи, както и хубавите кройки. А те са скъпи. Може би за страничен наблюдател това е излишно изхвърляне, за мен е въпрос на удоволствие и комфорт.
Ако един ден си навием на масрафа с ММ, ще си купим луксозна кола. Друго си е хубавият кожен салон от висок клас. Но това ще е когато сме приключили с всичко останало

# 1 032
  • Пловдив
Пак бях няколко часа на разходка и сега влизам да дочитам 3 нови страници с мнения, но като чета, излиза, че съм с няколко милиона по-беден от половината съфорумци и съфорумки. Smiley Яко е, че има толкова заможни люде из нашите земи.

# 1 033
  • here and now
rf22, на истински богатия човек не му се налага да прави избор между едното и другото. Разумния човек постъпва като теб, но темата е за друго.

# 1 034
  • София
Е то как се става истински богат. Освен ако не се омъжиш за някой милионер? Нали трябва все пак да стане някак. За да се реализира в реала, трябва да се мине през някаква през някаква схема.
Повечето хора май не се замислят много в самия процес, където тръгваш от 0та. Като гледат другите, за тях е или богат, или беден.
Не се замислят те как биха го направили. Мислят си, че става наготово. Кацат от някой чичо милионите.
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт