Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 879
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 1 230
E, и в гордостта няма лошо, стига да не прераства в надуване. Какво лошо има да си трето или четвърто поколение с висше образование в рода? Нещата малко или много се мултиплицират с времето.
А това с манастирите не е вярно, някой писа по-горе как чорбаджиите (градските/селските първенци) са си пращали децата да учат в чужбина. То не Ботев, ами и баща му е учил и в Одеса, хем е роден преди 200 години.
Мен са ме учили да не се гордея с нищо, за което нямам заслуга.
До към 18 век единствените образователни центрове са били баш килийните училища. Спомни си кого е създадена Априловската гимназия, кога СУ. Единиците, изпращани да учат в чужбина, не могат да коментират масата малограмотни.

# 1 231
Много ми е интересно как след около 3тата страница на която и да е тема тя става абсолютно безполезна за автора й и всеки си пише каквото на него му е интересно и си измества разговора в някаква друга посока....
Защото повечето теми в този форум са чиста проба умишлена "пързалка" и авторите им се забавляват какво се случва след това. Дори пусналите темите често само четата и нарочно не отговарят на отделилите внимание хора, които ги питат нещо съществено относно техните тегоби (или поне привидно написани като такива, с цел създаване на драми и интерес сред останалите да пишат).

А останалите продължават да си пишат защото?

А/ имат дефицит на контакти извън форума
Б/по-лесно да изразяваш мнение, без да те познава лично никой, скрит за потребителско име
В/си нямат работа и ей така за спорта си философстват

# 1 232
Мен са ме учили да не се гордея с нищо, за което нямам заслуга.
До към 18 век единствените образователни центрове са били баш килийните училища. Спомни си кого е създадена Априловската гимназия, кога СУ. Единиците, изпращани да учат в чужбина, не могат да коментират масата малограмотни.

То тогава директно да отпишем и патриотизма, и славното минало и споровете с македонците Wink
Налиташ да обобщаваш - килийните училища може и да са преобладавали, но не са били единствения път за получаване на образование след научаване на азбуката. А и 18 век започва в 1700 година, докато аз писах за век след това. И да, единици са били истински образованите, но точно затова са и повод за гордост. Умерена, разбира се.

# 1 233
Точно последните месеци не правя и съм спрял с изводите, намилания, четене на морал, буквояДство и т.н.
В момента всеки се е изолирал.
А, който не е, си е за негова сметка.
Едно ще кажа, бъдете хора, ако не можете, след "пречистването", ще си проличи кой какво.
И преди съм казвал, винаги може да ни е готино и тонът да е нормален, но явно много не могат да се сдържат, или им е скучно, и т.н

# 1 234
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
?
Ле-ле до къде стигнахте

Иначе съм съгласна, че трябва да отпишем патриотизма, не води до нищо добро

# 1 235
Много ми е интересно как след около 3тата страница на която и да е тема тя става абсолютно безполезна за автора й и всеки си пише каквото на него му е интересно и си измества разговора в някаква друга посока....

И не е ли нормално? То, каквото полезно е имало да се каже по темата, е казано до тази трета страница. Мненията след това са най-малкото закъснели и неактуални, тоест безполезни за автора. И след като темата си е изпълнила задачата по отношение на питащия, а не и заключена, то остава да си поеме по свой път и да води свой живот. А причини това да става има бол - хора с желание да убиват времето и някаква форма на логорея дал господ.

Ако не можеш да схванеш какво имам предвид, няма смисъл да се хабя да пиша.

Ами не, не схванах това хващане за правописа защо беше нужно. Обикновено това е последното средство в един спор, нещо като "а вие защо биете негрите". Да се издребнява за правопис в чат не е кой знае колко полезно.

Защото не може да парадираш с висше образование, и то в хуманитарната сфера, и да не умееш дори да четеш с разбиране и да пишеш елементарни думи вярно. Не може да си със самочувствието знаещ чужд език едва ли не перфектно, и да допускаш елементарни грешки. Това е форум, разбира се, че основно от писането ще си направи човек съответните изводи, но при хора с липсваща реална самооценка в една-две сфери, обикновено и в останалите сфери има неособено реална преценка за способности, таланти и умения.

# 1 236
  • Пловдив
Скрит текст:
Защото повечето теми в този форум са чиста проба умишлена "пързалка" и авторите им се забавляват какво се случва след това. Дори пусналите темите често само четата и нарочно не отговарят на отделилите внимание хора, които ги питат нещо съществено относно техните тегоби (или поне привидно написани като такива, с цел създаване на драми и интерес сред останалите да пишат).

Б/по-лесно да изразяваш мнение, без да те познава лично никой, скрит за потребителско име
Ти ще си кажеш. Все пак вземаш дейно участие в темата, докато аз съм по цял ден навън на разходка или по задачки. Wink

# 1 237
?
Ле-ле до къде стигнахте

Иначе съм съгласна, че трябва да отпишем патриотизма, не води до нищо добро

"Най-ужасната катастрофа,която може да постигне един народ е да загуби патриотичното си чувство" - Гюстав льо Бон

# 1 238
Ако патриотизмът се изчерпва с „gordeia se 4e sam balgarin", по-добре да се забрани. Макетата са добър пример колко нелепо е да се гордееш с нещо, за което нямаш грам заслуга.

# 1 239
  • Пловдив
Родолюбието му е майката. Мащехата patriotism не вирее по наш'те земи. Измамно богатите в България имат много английски думи в речта си, заместващи българските им преводи.

# 1 240
Родолюбието му е майката. Мащехата patriotism не вирее по наш'те земи. Измамно богатите в България имат много английски думи в речта си, заместващи българските им преводи.
Прието, професор Балан!

# 1 241
  • София
Като каза професор Балан, се сетих за една много полезна книжка с картинки, която четем всяка седмица с малкия -
 "Българите! Забравените постижения"
на Сиела.

Там можете да си сверите часовника кой е бил истински богат и истински образован.

# 1 242

Нормално, малко или много кръгът на познатите ни е ограничен, а в нета е практически безкраен.
Б/по-лесно да изразяваш мнение, без да те познава лично никой, скрит за потребителско име.
Не е по-лесно, а е по-безопасно. Анонимният е освободен от социалните условности и нуждата да си мери приказките, а и от страха да не се разкрие прекалено.
Мдам, именно. Успешно запълва времето.

Що се отнася до патриотизма - той е измислен от аристократите за да мобилизират и мотивират селяните да им защитават богатството. Първоначално на селянина му е било все едно кой феодал ще владее земите, но с времето са у втълпили да брани своя феодал от чуждия.

# 1 243
Черна станция наистина си черна станция! Joy Виждаш само тъмната страна на живота. Още малко ще кажеш,че Ромео и Жулиета са се водили само от плътски нагони и инатливото желание да натрият носа на родителите си.
За патриотизмът. Току-що научих,че главният прокурор на Нагорни Карабах Карен Григорян е загинал с оръжие в ръка на първа бойна линия защитаващ свободата на родината си. Сещате се накъде бия...! Blush

# 1 244
  • София
Ние нямаме нито аристократи, нито потомствен интелектуален елит, та всичките претенции за уникален произход изглеждат нелепи.
Абе вие, мандраджиите, кога ще се научите да не говорите от името на народа?

Бая се постарахте да избиете елита, ама още се намира. Мъка!

Най-сладката ви дъвка е, че "Народът е прост!" Промиване на мозъци и зомбация в най-подъл вид.
Онова плешивото чучело, Слави, и той слуга на комундерите, и той все това му е мантрата.

Общи условия

Активация на акаунт