Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 850
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 1 215
  • Пловдив
Нямах предвид това, а обсъждането на зехтини, олио и какви бяха преди това. Само плетките не сме обсъдили.
Истински богатите обикновено не умеят да плетат шушони.

# 1 216
Ние нямаме нито аристократи, нито потомствен интелектуален елит, та всичките претенции за уникален произход изглеждат нелепи.

# 1 217
Истински богатите обикновено не умеят да плетат шушони.

Open MouthOpen MouthOpen Mouth

Че то шушони никой не може да плете. Все едно да тъчеш ламарина.

Ние нямаме нито аристократи, нито потомствен интелектуален елит, та всичките претенции за уникален произход изглеждат нелепи.

Не е така. Произходът като повод за гордост го оставям настрана, но както вече се писа начинът на мислене и ценностната система във фамилията са супер важни, а те се формират от предците. Малко или много  едно 2-3 поколения висшисти зад гърба имат сериозно значение за възпитанието и мирогледа на следващото поколение.

# 1 218
Аз точно за произхода като повод за гордост говорех. Естествено, че образованието и възпитанието на родителите имат значение, но не е далече времето, когато по тези земи извън манастирите грамотни хора рядко са се срещали.

# 1 219
Много ми е интересно как след около 3тата страница на която и да е тема тя става абсолютно безполезна за автора й и всеки си пише каквото на него му е интересно и си измества разговора в някаква друга посока....

# 1 220
E, и в гордостта няма лошо, стига да не прераства в надуване. Какво лошо има да си трето или четвърто поколение с висше образование в рода? Нещата малко или много се мултиплицират с времето.
А това с манастирите не е вярно, някой писа по-горе как чорбаджиите (градските/селските първенци) са си пращали децата да учат в чужбина. То не Ботев, ами и баща му е учил и в Одеса, хем е роден преди 200 години.

# 1 221
Имаше един такъв виц, където един се хвалел с произхода си, а друг му казал, че е като картофите - най-ценното му било под земята.

Втрещявам се как хора, които пишат "буквоятство" и разни подобни, и видимо не са особено умни, се хвалят с интелект и висше образование. Далеч съм от мисълта, че да пишеш правилно елементарни думи е знак за нещо повече от завършено начално образование и среден интелект, но ако не успяваш дори това да направиш, значи става дума за много сбъркана самооценка.

# 1 222
  • София
Да, всъщност съм трето поколение висшист. Рядко се замислям за това.
Къде опряхте пък в манастирите? Говорим само за миналия век, все пак.

# 1 223
Много ми е интересно как след около 3тата страница на която и да е тема тя става абсолютно безполезна за автора й и всеки си пише каквото на него му е интересно и си измества разговора в някаква друга посока....
Предполагам защото самият автор спира да се интересува от темата си. Или се обижда или не му понася и се изнася. Не говоря точно за тази. По принцип.

# 1 224
Втрещявам се как хора, които пишат "буквоятство" и разни подобни, и видимо не са особено умно, се хвалят с интелект и висше образование. Далеч съм от мисълта, че да пишеш правилно елементарни думи е знак за нещо повече от завършено начално образование и среден интелект, но ако не успяваш спи това да направиш, значи става дума за много сбъркана самооценка.

Недей да съдиш на 100% по писаното тук. Тук действат фактори като бързане, натискане на грешен  клавиш и какво ли не. Всеки може да сбърка, даже и ти в поста си, критикуващ правописа на другите Wink На мен ми е пределно ясно, че това твоето не са грешки от незнание, а от бързане и сбъркан клавиш, но е показателно, че се случва на всеки.

# 1 225
Еми ние така си живеем и просто обясняваме, че проблемът не е в авторката. Тя си е идеална, ние сме си фалшиви.

# 1 226
  • Пловдив
Защото повечето теми в този форум са чиста проба умишлена "пързалка" и авторите им се забавляват какво се случва след това. Дори пусналите темите често само четата и нарочно не отговарят на отделилите внимание хора, които ги питат нещо съществено относно техните тегоби (или поне привидно написани като такива, с цел създаване на драми и интерес сред останалите да пишат).

# 1 227
Черна станция, няма нужда да ме поправяш, това е резултат от редактора на телефона, освен ако не си мислиш, че съм от малцината със завършен успешно трети клас на основно образование, които не могат да съгласуват по род думите в родния си език и пишат думи без никакъв смисъл в контекста на изречението. Примерът, който съм дала, далеч не е техническа грешка или корекция от телефона. Ако не можеш да схванеш какво имам предвид, няма смисъл да се хабя да пиша.

# 1 228

И не е ли нормално? То, каквото полезно е имало да се каже по темата, е казано до тази трета страница. Мненията след това са най-малкото закъснели и неактуални, тоест безполезни за автора. И след като темата си е изпълнила задачата по отношение на питащия, а не и заключена, то остава да си поеме по свой път и да води свой живот. А причини това да става има бол - хора с желание да убиват времето и някаква форма на логорея дал господ.

Ако не можеш да схванеш какво имам предвид, няма смисъл да се хабя да пиша.

Ами не, не схванах това хващане за правописа защо беше нужно. Обикновено това е последното средство в един спор, нещо като "а вие защо биете негрите". Да се издребнява за правопис в чат не е кой знае колко полезно.

# 1 229
  • София
Всичко се върти в един порочен кръг в този форум и новите теми. Старите кучета не пускаме нови теми, защото си знаем какво ще се случи. Някой млад балък или откровен трол пуска тема и старите кучета се спускат да лаят. Младокът се отдръпва или смело се защитава. Ако е трол, просто изчезва. Темата се завърта по обичайната схема - не се дават съвети, само плюнки.
Да си го кажем правичката - само за извратени забавления става Форумът.
Вчера пак се излъгах да поискам помощ, получих един среден.
Трябваше да съм се научила за 16 г. Шматка!

Общи условия

Активация на акаунт