Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 792
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 60
Вероятно на тази дама и се е искало да си повярва, надявала се е, че ще забогатее някога, но това не се е случило и затова е измисляла тези лъжи. Честно казано, не я обвинявам, всеки иска да живее добре и да има повече пари. Иначе на въпроса, трудно може да разпознаем кой е истински богат.

# 61
  • Paris, France
Не разбирам защо си тръгнала по екскурзии с жената, след като сте били приятелки и явно я познаваш каква е.
.
Поведението На приятелката ти няма общо с бедност или богатство, а с характер.

Имам приятелка, която се държи точно като приятелката ти, но нито е луда, нито е бедна. Наследница е на няколко сгради в Лондон и цепи стотинката. На екскурзия си носеше домашни сандвичи и пиеше само бира от магазина, като броеше и калории.

По твоята логика повечето англичани, немци и холандци са направо клошари, обаче си имат имоти на завидни цени и прилични заплати.

Забелязах, че по-южните хора доста разхищаваме и сме прахосници. Климат.

"Иди при бедния да се наядеш и при богатия да се нае*еш" е казал народът и е много вярно.

Следващият път си вземи някоя бедна приятелка, но не бивша любовница на кмет, намерете си някой богаташ да ви заведе на яхтата си и си прекарайте весело. Тъкмо няма да охарчите за бензин и бира.

Много мъка имало по тоя свят.

# 62
На тази авторка май едно-единствено нещо й се е случило в тоя живот и сега ще го мъчим до посиняване във всички разговори и теми на света Simple Smile Simple Smile Simple Smile
По-просташко изложение скоро не бях чела (поне докато не прочетох цитираното от същата авторка за кметската любовница Simple Smile)

А твърди, че не е същата авторка, нищо че и с кметската любовница, която била фейк рич и ядяла солети, авторката 2 дни стояла в хотела, щото се стиска да даде пари за билет, такси или кола под наем. Така е, животът е пълен с разочарования. Отиваш с някаква особа на екскурзия/почивка, като си мислиш, че има пари и си мечтае да те развозва като чувал картофи из чужбината, и да те кани по хубави ресторанти за нейна сметка, а тя окъсана като авторката, яде солети и гироси, и си търси с кого да си подели разходите, че да ѝ излезе по-евтино. То изобщо как е възможно да имаш някакви очаквания за богаташки прояви и пилеене на финанси към някой, който търси най-евтиния хотел? Оттам нататък какво чака с дни? Да я заведе в ресторант с 3 звезди на Мишлен ли? Като иска да ходи някъде, да ходи. Ако е приятелка, пък да я почерпи в края на краищата. Аз, ако си мисля, че някой от немотия кара на солети, бих го поканила да хапне с мен.

# 63
Един познат евреин ми казваше: "Моето момиче, никой не трябва да знае ти какви финансови възможности имаш." Той пък постилаше пред вратата на дома си скъсана черга и споделяше, че си има достатъчно пари, но важното е хората около него да не знаят това.

# 64
  • Paris, France
Имам една приятелка, която вече не ми е никаква откакто се оказа, че много вероятно не е с всичкия си (Може би затова ротителите й са я гледали "като в саксия" ... има вероятност те да са си знаели каква е).

А, хм, ъ, само приятелката ли не е със всичкия си?

# 65
Не разбрах драмата... Трябва навсякъде да се изхвърляме с харчове, за да не ни мислят за "мизерници" ли? Срамно е да си правиш сметка на парите ли? И с какво ви е длъжна жената на вас?

# 66
Богатият човек, наследник на богат и успешен род с традиции, е рядкост за България, защото комунистите са избили точно тази зараждаща се прослойка и не сме имали време да си отгледаме нова такава. Затова тук със самочувствие на богаташи се разхождат най-вече разни селяндури, позамогнали се цървули, които не могат да се нарадват на париците си. Познават се по показното харчене и силната си привързаност към материалните придобивки. Такъв човек, където и да се появи, е издокаран като сгоден циганин и може с часове да говори за цените и марките на нещата, които има, а като седнете да ядете, поръчва повече, отколкото може да поеме, защото гените му крещят "яж, че утре може и да няма". Дето има една приказка - дай на просяка пари и ще се купи още парцали.
Културните и образовани хора, печелещи добре заради експертния си труд, които на свой ред образоват и предават традиции на децата си, може би тъкмо полагат началото на прослойката на богатите, но още е твърде млада и тънка тази прослойка у нас.
Фалшивото винаги дрънчи на кухо - по това се познава.

# 67
  • София
Въобще не вярвам, че съществува приятелката. 😜🥶
Нито почивка в Гърция точно тази година. Все пак, ПСР тестът все още е 100 кинта.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 11:49 от Rockstar

# 68
Много приятелки съществуват, само за да бъдат обсъждани с други приятелки или в интернет, миг след като им видим гърба. Ако не беше приятелството, щеше да ни се налага да мълчим през повечето време.

# 69
Май разочарованието идва от там, че приятелският кръг се подбира по критерия материални възможности и положение. И очакванията са това да се демонстрира. Не върви явно да си "богаташка" (каквото и да се разбира под това у нас) и да пазаруваш от намаленията, а в заведението да си на едни пържени картофи, примерно. Или за подарък да не дадеш едно 500 лв.. Сигурно е горчиво разочарование.. Май по-важни бяха едни човешки качества за приятел, но кой ти гледа днес това...

# 70
Невена, защото не съм знаела каква е наистина. Мислиш ли, че ако знаех за какво става въпрос щях да се кача в една кола с нея.

Защото още съм в шок как без да искам  се оказах в такава ситуация в чужда държава. Всеки си пази децата от "пияните и лудите", а аз не знаех и не предпазих своето.

Дуенето й не ме притеснява. Притеснява ме, че се представя за голямата работа, а безсрамно се опитваше да ни използва финансово, защото я гледам как не може да си позволи тази екскурзия. Защото тя ни покани и сметката, която си е направила е била: Елфичка ще плати.

Съгласна съм, че проблема е до човека, не до финансите.

И като цяло дали някой е с маркови дрехи, скъпи коли, ходи по ресторанти или не, не значи автоматично, че е богат или беден.

За мен фалшиво богат е да не си направиш сметка на парите, да се опитеаш да ползваш неща, които не можеш да си позволиш. Може да си фалшиво богат с яхта, а може да си фалшиво богат със солети за из път. Всичко, според мен, опира до това дали можеш да си позволиш начина на живот, който се представяш че имаш или не.

И пречи ли да се говори за общия случай не за мен в тази тема.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 22:50 от Елфичка

# 71
Хората, които могат да предложат повече от клюка, маса, рамо и/или заем са единици. Тъй че да, финансите са един от критериите за сформиране на приятелски кръг. Примерът е не само в темата - единият приятел се свива като скарида, а другият какво да прави? Или също се свива, или приятелството се разпада. При това положение кому е нужно изобщо да започва?

# 72
Затова преди пътуване в чужбина тези неща се уточняват - къде ще се спи, къде ще се яде, какво ще се посети, с какъв бюджет горе-долу се пътува и после няма драми. Цените лесно могат да се намерят в нета. В чужбина без достатъчно пари просто не се ходи, всичко става, не е само до покупките.

# 73
Никъде не съм виждала човек, който ще се лиши от комфорта и стила си на живот в името на приятелството. От приятелството се лишаваме много по-лесно. Може и да не е красиво, но беден приятел е като беден роднина - никой не го ще наоколо. То и на бедния му е некомфортно да е в това положение, та сам страни и измисля начини да отказва срещи, които не са му по джоба. Разбира се, че бедни и богати не могат да си бъдат никакви приятели, защото не само нямат нищо общо, но и няма къде да се срещнат. Затова ако приятелката ни е бедна кокошкарка, да си помислим защо пък ние сме се сприятелили точно с нея, едва ли е случайно и може би имаме повече общо, отколкото си мислим.

# 74
Ако те отхвърлят с презрение, защото си "беден", то само ти правят услуга. Беден и богат са относителни понятия. Ти може и да забогатееш финансово, това не е константа. Духовно богат обаче трудно ще станеш, ако не ти е заложено или нямаш възпитанието.

Общи условия

Активация на акаунт