Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 968
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 645
Диплома за педагогика, право и всичко в сферата на медицината си трябва, както и за икономика, ако искаш да си гл. счтоводител и да подписваш отчети, също и за някои инжинерни специалности. За чужбина искат и диплома за готвачи.
Аз определено съм ЗА имането на диплома, всичко си зависи от конкретния човек, какъв му е характера и как ще се реализира.

# 646
Нищо подобно.
Подобни разговори (за книги и интереси) е най-добре да се провеждат сутринта, когато си пиете кафето в кухнята по бельо (или без).
Значи пак съвсем подобно - нискоинтелектуален тъпкач с претенции да не се занимава с прости кифли, а накрая пак при кифли отива, защото не вижда другите жени. Буквално не ги вижда.

# 647
  • Далече, далече
Стига с тези дипломи. Давайте съвети как се намират богати и свестни мъже. Повечето неомъжени това ги интересува, а на авторката не й върви на богати приятелКи.

# 648
  • София
Всъщност, ти говориш наедро за ценността на дипломата. А дипломата може да е ценна за дадена професия, бранш и други конкретни обстоятелства и без особена стойност в други.
По-скоро е точно обратното.
На едро се говореше против дипломата, и се генерализираше, че "дипломата е една хартийка". Също така, че няма връзка за вероятността, като срещнеш непознат, ако човек има диплома, дали е и умен.
Не се е говорело нито за лоши университети, нито за лоши специалности, нито за лоши професори, нито за лош материал, нито пък за България конкретно.
Не знам как може да си помисли някой, че друг твърди, че ВСИЧКИ университети в България са извънземни, студентите им са извънземни и от дипломите си са станали Нобелови лауреати.
Никой не го е твърдял това. Даже е абсурдно да се твърди такова нещо.
 Започна едно яко извъртане, отначало се даваха примери 1 на 1 милиард (Мъск, Гейтс), после като това не проработи, се започна изолация "в България", "в НБУ", "в моята специалност" и тн.
Също и изолация в друга посока "то може и да не ти послужи, ама си имам"
Също и изолация в 3та посока "ами хубаво е да има детето диплома (с половин уста), ама няма да се ядосвам много, ако не вземе".
Това са изцяло логично грешни схеми. И не оборват началното твърдение.
Което започна от там (да припомня!), ако е образован един мъж, дали е по-вероятно и да е умен (разбира се, не задължително).
Всичко друго останало са усуквания, от 9 кладенеца вода, и разказване на "лична драма", нямаща връзка със спора и тезата.
Още повече, както вече дадох пример, в 90% примерите във форума дори потвърдиха 1та теза, а именно "имате ли някакви дипломи, дори и да не ви служат? Имате!" Примерът приключва.

Ако извадите от 100 произволни без дипломи и 100 произволни с дипломи, от първите 90 супер умни, от 2те 90 супер глупави, тогава ще е интересен пример. Но ме съмнява да има такова животно.

Направо се чудя защо в обявите за работа пише "изисква се образование комп сайънс или еквивалентно".
Защо не вземат да напишат "изисква се да НЯМА диплома, никаква!". Само това би ви доказало тезата.

# 649
  • София
А направо полудявам като почнат да плюят НБУ. Той чул недочул, никога не е помирисвал кафето във фоайето, пък ми говори как не бил сигурен в качеството на образованието там.

А, сетих се нещо. Аз нали си доучвам от 2017. И си викам - сега кой знае какви баровки ще са там. Накрая се оказа, че почти всички от групата бачкат и си плащат сами.

# 650
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Нищо подобно.
Подобни разговори (за книги и интереси) е най-добре да се провеждат сутринта, когато си пиете кафето в кухнята по бельо (или без).
Значи пак съвсем подобно - нискоинтелектуален тъпкач с претенции да не се занимава с прости кифли, а накрая пак при кифли отива, защото не вижда другите жени. Буквално не ги вижда.

Ако кифлите правят хубав кекс, а "другите" не - да така е.

Стига с тези дипломи. Давайте съвети как се намират богати и свестни мъже. Повечето неомъжени това ги интересува, а на авторката не й върви на богати приятелКи.

Въпросът "Как ?" следва да се зададе след въпроса  "Къде ? ". Не можеш да намериш дини в магазин за железария дори да си завършил вишО по намиране и разпознаване на дини, или пъпеши Trollface

# 651
  • София
Ха, ха, сякаш точно по темата. Днес съм в почивка и попаднах пак на 90 дни до сватбата. "Нашият герой" е американец, стар герой и пак се загаджи с една бразилка. Бразилката си отиде в родния край и се води диалог по скайп:
Той - Майка ми мисли, че ми е твърде рано за връзка, защото може и ти само да искаш зелена карта. Но защо замина за Бразиля без мен, нали искаше да дойда?
Тя - Баща ми смята, че ти не си подходящ мъж за мен.
Той - Значи не съм важен за теб, за теб баща ти е по-важен?
Тя - Да, баща ми е по-важен за мен. Той не те одобрява.

Какви богати мъже? Сега за милионери ли ще си говорим? Между беден и богат има доста степени на заможен. Вашен е общният комплект от качества, а ако е богат, но не е особено привлекателен или няма любов, то тогава ще трябва жената да си търси любовник като "вредни" за това, че трябва да има отношения с мъж заради пари.

# 652
Моята приятелка умря на 40 сет години, обаче и тя само ме караше да ходим на търсим богати и свестни мъже. Мъжът ми такива, дето ме подхлъзват не може да ги трае, буквално. Имах чувството, че като му казах, че е починала, направо камък му падна от сърцето. Иначе имахме планове да и търсим тузар на Сейшелите. Това като го чу ММ и побесня. Имах чувството, че ще ме удари, ама за щастие не смее.
В момента и една друга 35 иска богат и свестен. И тя само ме кара да и търся. Ама къде ги бе...

# 653
  • Пловдив
Направо се чудя защо в обявите за работа пише "изисква се образование комп сайънс или еквивалентно".
Защо не вземат да напишат "изисква се да НЯМА диплома, никаква!". Само това би ви доказало тезата.
Аз и преди бях писал в темата, че дипломите при някои професии са полезни или направо задължителни, но при други не гарантират усвояването на знанията, които са били преподавани в университета, както и не гарантират бъдещото попиване на знание по време на практикуването на професията като вече завършил специалист.

В една българска фирма, в която работех, преди да реша замина за чужбина, трябваше да се направят шаблони-разгъвки за рязане на метални тръби. Трима дипломирани с отличие инженери (именно поради оценката в дипломата бяха наемани във фирмата) гледаха в екрана на единия от тях и няколко минути се чудеха как се прави това в програмата SolidWorks, на която ги бяха обучавали няколко години в университета. След известно време се наложи аз да погледна за какво иде реч и макар да пипвах програмата за пръв път (работех на коренно различна програма), за секунди успях да намеря заветната команда за разгъвка на цилиндрични тела. На същите им вършех и част от другата работа, защото просто нямаха практически опит с проектирането на метални конструкции.

Какви богати мъже? Сега за милионери ли ще си говорим? Между беден и богат има доста степени на заможен. Вашен е общният комплект от качества, а ако е богат, но не е особено привлекателен или няма любов, то тогава ще трябва жената да си търси любовник като "вредни" за това, че трябва да има отношения с мъж заради пари.
"Вредните" на жената на богаташа са именно парите и лукса (и вероятно свободата тя да не работи), които получава срещу "хубавеенето си" до него.

# 654
  • Далече, далече
Добре, кажете първо къде, освен Лондон и Женева.

# 655
Един практик с опит винаги може да затапи младия инженер. Те и с това се забавляват открай време, може би за да си доказват сами на себе си, че не са по-лоши. Но след време инженерът ще се научи (не всички, вярно е) и може да достигне нива, до които онези не могат.
То и в така спряганото ИТ е така - кодер може всеки да стане, ама едва ли без образование ще може да мине на по-високо ниво.

# 656
Ако кифлите правят хубав кекс, а "другите" не - да така е.
На 11,5 ли си, че още пишеш кекс? Сигурно се подхилваш под девствения мустак, докато набираш думата.
Доколкото помня, говорехме за грижовни и умни мъже, не кой какъв секс прави. Инак, и в секса умни се събират с умни.
Абе умните са с предимство, освен ако подборът не се прави от глупак.

# 657
А направо полудявам като почнат да плюят НБУ.
Защото качеството на един университет много зависи от студентите в него. Дори с най-добрите преподаватели и програми (а НБУ ги имат) нищо не може да се постигне, ако студентите не струват. А огромното мнозинство от студенцията в НБУ е просто паплач, плащаща за диплома.
То и в така спряганото ИТ е така - кодер може всеки да стане, ама едва ли без образование ще може да мине на по-високо ниво.
Без образование няма да мине, но нужното образование няма да получи в нито един наш университет, а в други обучения по съвсем друга линия.

# 658
Навсякъде вече е паплач, плащаща за диплома. Разликата при студентите е само в сумата. При университетите - няколкото големи лежат на стари лаври. Завърших бакалавър в единия, и то реномиран факултет. Почнах магистратура в също така реномиран факултет в другия. Ми не стават.

# 659
Моите приятелки искат богат и свестен, но софиянец, защото Софето им харесва. Лондон и Женева отпадат като вариант.
Дайте идеи за София.

Общи условия

Активация на акаунт