Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 985
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 660
  • France
ЧС, има го този момент. Преди х години, аз бях още млада и току що дипломирана и един "старши" пред пенсия ми се навдигаше, че той знаел повече от мен. Сега той е вече пенсионер, а аз съм го задминала по можене.
Надявам се, че преувеличавате за лошото качество на бг образованието. Съвсем ще ме отчаяте

# 661
  • Обран бостан ;)
Моите приятелки искат богат и свестен, но софиянец, защото Софето им харесва. Лондон и Женева отпадат като вариант.
Дайте идеи за София.

Дондуков 1 Trollface

# 662
Криси, да решат богат или свестен и ще е по-лесно. 😂

# 663
В огромното мнозинство е точно така, Гал. Разликата е само, че паплачта в НБУ има добри програми и адекватни (в повечето случаи) преподаватели, докато в другите университети преподавателският състав е доминиран от замръзнали в каменната ера професори, без реално запълнени междинни звена между тях и клетите хонорувани асистенти, които изнасят товара за почти без пари.

Фил, много ми се иска да преувеличавам и да греша. Все пак, само след по-малко от 4 години, животи здраве, дъщеря ми ще се сблъска с висшето образование и зле ми става, като си помисля. Особено предвид специфичността на бранша, към който се е насочила.

# 664
в момента негативното отношение към имането на диплома е поза
Негативното отношение не е към имането на диплома, а към липсата на академично и  прагматично покритие на дипломата, което я превръща в хартийка, нужна далеч не във всеки бранш.
Защо, мислите, напоследък толкова се повиши интересът към педагогиките?

Тук ей така, наедро-наедро се приказва
Интересът към педагогиките се повиши в предимно в провинцията, където това е една от малкото възможности за намиране на работа и сигурен доход. В София например, хората с да кажем английска филология нямат особен интерес към педагогиката, защото имат възможности за значително по-високи доходи с далеч по-приятна работа от учителската.

Всъщност, ти говориш наедро за ценността на дипломата. А дипломата може да е ценна за дадена професия, бранш и други конкретни обстоятелства и без особена стойност в други.

Темата за дипломите излишно се разля, защото , както често се среща, особено във  форума, не се четем добре и се оспорват концепции и позиции, каквито не съществуват.
Никой не е изразил отношение нито против дипломите по принцип, нито против образованието.
Накратко и в опит да върна темата в руслото й - идеята бе, че наличието на диплома или камион с дипломи не е гаранция за акъл и богатство на приносителя им. Особено ако те са нашенски, понеже последните години ги дават по пет за лев. Преподавателите ходят да се молят за студенти още в 10-тите класове на гимназиите,преподават онлайн, на място по фабрики, само и само да си запазят работните места. Не късат, разбира се, никого, дори хора с доказано ментални и психиатрични страдания. Завършва всякакъв народ от години тук.
Но това няма нищо общо с твърдението, че образованието не е ценно. Напротив, то е в основата на изграждане на индивида. Но ако си говорим за образование. Не за нашенския му заместител.

Скрит текст:
За педагогиките е точно така - имам приятелки и познати, които завършиха сега, на по 40+ години, второ или поредно висше педагогическо, по съвсем земни съображения - затова, защото качиха началната заплата на 1200.00 лв. Даже имам приятелка, завършила "Немска филология" на 58. С перфектен немски е,преводач, икономист, преподавател във ВУЗ. Но взе кетап, за да си доработи до пенсия в училище.
Преди седмица бях с една друга такава приятелка точно на планински уикенд с компания - ми радва се жената /завърши педагогика тази година, на 48 г./, до момента с икономическото си образование /висше/ години наред е работила в малък град за 600.00лв. чисти, без възможности за измъкване. Сега на тия 1200 /почна тази година като учител в едно село/ им се радва като на 12 000.

Чета осмокласната тема, понеже имам осмокласник. В София трудно се намират заместничи по езици. Вчера една майка се оплака за уж престижно езиково училище, как учителката поиспански отсъствала и няма заместник, та се наложило да се сменят часове по език с други. Ами май в малките градове е по-лесно, защото учителските места са сравнително добре платени и дават сигурност, каквато в малкия град по-трудно се намира. Та затова е интересът ТАМ към педагогиките и учителските места.
Съжалявам за офтопика, но то и без друго страници наред е разводнено, при това - излишно.

Цитат
Стига с тези дипломи. Давайте съвети как се намират богати и свестни мъже. Повечето неомъжени това ги интересува, а на авторката не й върви на богати приятелКи.

Ми в началото на темата съм пуснала линкче с  идея за уебинар ли беше, семинар ли - обърках се - по тази тема, воден от професионалистки /два броя даже/.
Ама не ви се плаща! Ай, вие, все по тънката лайсна искате да минете!
Laughing
Ами за да получите, първом трябва да се вложите!

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 13:21 от Judy

# 665
  • Далече, далече
Много преподаватели в София работят в няколко университета. Някои даже отскачат до Пловдивските. Откъм академичен състав май няма голямо значение кой къде ще учи.

# 666
Като завършила НБУ /макар и в началото, когато не бяха такива таксите /, съм съгласна, че се дава добра основа. Който иска, успява да вземе много, останалите взимат диплома.

# 667
  • Обран бостан ;)
На 11,5 ли си, че още пишеш кекс?

Добре де - фелацио. Доволна ли си ?

Доколкото помня, говорехме за грижовни и умни мъже, не кой какъв секс прави. Инак, и в секса умни се събират с умни.
Абе умните са с предимство, освен ако подборът не се прави от глупак.

Да хванеш грижовен и умен мъж без да правиш хубав секс е почти невъзможно. Съжалявам ако го научаваш от мен.

# 668
  • France
Всъщност какво имате предвид под богат? Хилиардер, милионер?
Аз само на свестни съм попадала, но не и на богати. Иначе служебно съм си имала взимане даване с тях. Но пък да ходиш да сваляш клиенти не ми се вижда много професионално. По едно време ходихме на голф с братовчедка ми и имаше някакви старци, които изглеждаха богати.

# 669
  • Пловдив
Един практик с опит винаги може да затапи младия инженер. Те и с това се забавляват открай време, може би за да си доказват сами на себе си, че не са по-лоши. Но след време инженерът ще се научи (не всички, вярно е) и може да достигне нива, до които онези не могат.
То и в така спряганото ИТ е така - кодер може всеки да стане, ама едва ли без образование ще може да мине на по-високо ниво.
Понеже имам поглед над това къде работят двама от тези тримата, които описах в по-горната случка, разиграла се преди 7 години, мога да ти отговоря лесно.
Скрит текст:
Единият все още работи в същата фирма и стои на ниска заплата, защото не се е развил грам и изготвя някакви простички чертежи и изчисления. Но и от самата фирма не искат да вдигнат нивото на производството и си карат дълги години със старите изделия, а новите им са под всякаква критика. Даже беше забавно да го гледам по едно ТВ предаване как е отворил мой триизмерен модел и го върти на екрана, преструвайки се, че той го е измайсторил и се оплиташе в опитите си да описва какво точно вижда интервюиращата на екрана. Най-смешният момент беше, когато с цел да се изтъкне и впечатли зрителите, обясняваше колко много труд и време е отнела тази работа и като спомена датата, се изложи много, тъй като тя беше около две години преди самият той да дойде във фирмата като чирак.
 Другият пък, година след моето напускане, също се премести в друга фирма и започна да прави триизмерни изображения на вътрешно обзавеждане по картинки и задание на поръчителите, което няма нищо общо със завършената от него инженерна специалност. Сега не зная как е, но допреди една година вземаше съвсем леко по-висока заплата от тази в старата фирма преди 7 години, само дето вече не може да скатава както преди, защото е единственият с подобни задължения в новата фирма. А преди 7 години цените на всичко и наемите бяха съвсем други.

Но дипломата определено помага в някои специалности. Не бива с лека ръка да се отрича и нейното значение.

# 670
  • Paris, France
Скрит текст:
Моята приятелка умря на 40 сет години, обаче и тя само ме караше да ходим на търсим богати и свестни мъже. Мъжът ми такива, дето ме подхлъзват не може да ги трае, буквално. Имах чувството, че като му казах, че е починала, направо камък му падна от сърцето. Иначе имахме планове да и търсим тузар на Сейшелите. Това като го чу ММ и побесня. Имах чувството, че ще ме удари, ама за щастие не смее.
В момента и една друга 35 иска богат и свестен. И тя само ме кара да и търся. Ама къде ги бе...

На Сейшелите е пълно с всякакви мацки, включа местни, млади, със страхотни тела. Никой богат и свестен няма да иде чак там за да води възвишени разговори с 40 годишна стара мома от България. По-лесно е да се завърже връзка с богат, "свестен" там, където той живее и работи. В този смисъл млада келнерка в лондонското сити, живееща в коридор или деляща стая с още три в краен квартал има много по-голямо шанс да получи брачно предложение от такъв типаж. В Ситото работят от сутрин до сутрин много мъже. Добре платените ядат сами или с клиенти в близък ресторант поне през ден и ето ти възможност.

На Сейшелите малко мъже отиват сами. Факт. Това е дестинация за двойки и сами мъже почти няма и на трите острова (за туристи).

Моите приятелки искат богат и свестен, но софиянец, защото Софето им харесва. Лондон и Женева отпадат като вариант.
Дайте идеи за София.

О, сега и това. Богатите свестни софиянци са или женени с деца или плейбои на 40+ години. Свободните рядко заглеждат жена във възрастовата група на приятелките ти с цел брак и деца. На тях такива жени им миришат на скука, досада и проблеми.

Не знам как издържаш с такива приятелки и разбирам защо често звучиш  депресарски. На мястото на мъжа ти щях да забраня имената на гореспоменатите приятелки да се произнасят в къщи.

Жребче, не навсякъде навън търсят диплома. В Англия и Америка може да се пробие и без в някои отрасли.

# 671
Аз свестни /не пият, не пушат, не изневеряват, но са мързеливи и не ти помагат, основно лешперят на дивана/ сами, познавам много, но моите приятелки не ги искат. Искат богат, успешен, амбициозен, с бизнес и хъс. А то няма достатъчно такива.

Невена, мъжът ми ми е забравнил да им се произнасят имената, той разсъждава като теб. Не ще да слуша за кариера, за пари, за пътувания, за нищо. Почна ли да му ги говоря тия неща, или излиза или ми казва нещо не много приятно. Точно като у форума е.
Но понеже едно момиче тук се интересува, за това повдигнах темата... За което се извинявам на аудиторията...Просто всеки с интересите си.

# 672
В Търново съм имала часове с преподаватели от СУ. Брат ми също. От СУ ходят и в РУ.
1200 начална учителска?! Бре, да взема да завърша тая педагогика май, а?

Ал Бънди, нищо не научавам от теб. Показваш ми поредния тотал щета, който силно се надценява. Не е ценно знание, а безполезно - и то, и мъжа, за когото се отнася.

# 673
  • Далече, далече
Всъщност какво имате предвид под богат? Хилиардер, милионер?
Аз само на свестни съм попадала, но не и на богати. Иначе служебно съм си имала взимане даване с тях. Но пък да ходиш да сваляш клиенти не ми се вижда много професионално. По едно време ходихме на голф с братовчедка ми и имаше някакви старци, които изглеждаха богати.

За мен богат е някой, който може да си купи къща в центъра на Лондон без да тегли кредит. В кръга на шегата.

Мисля, че повечето ССФ биха приели и някой, който изкарва 5 хил. на месец.

# 674
  • Пловдив
Мисля, че повечето ССФ биха приели и някой, който изкарва 5 хил. на месец.
Какво е "ССФ"?

Общи условия

Активация на акаунт