Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 862
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 915
И на мен ми е странно това.
Аз гледам хората дали са елегантни,
дали колите им са добре измити и дали няма някакъв проблем със сметката в заведението.
Не се интересувам от марките.

Всеки си е различен. Аз например не мия кола често, не ми пречи, че е напрашена. Зимата може и кална да е, ама докато не отмине кишата или мокротията от миене полза няма - докато се върнеш от мивката и пак е кална. Не знам от къде се взема толкова кал у нас, на Запад е само мокро, когато вали, у нас е кално.
И елегантността не е мерило - някои предпочитат да им е удобно. Като един удобен комплект дрехи може да струва пъти повече от елегантния.
Обаче ММ се заглежда в маратонки, мания му е. И все си подбира някакви топ такива, па зимни, па летни, и от конкретна марка, че другите не му пасвали на стъпалото.
И всичко това какво издава? Само кой по какво е запален и толкова.

# 916
И аз не забелязвам хората около мен, но другите ми правят забележка, включително и една дама, дето ме познава и ме чете във форума.

Това е много странно, обикновено хората са големи мишоци и на живо не смеят дума да обелят, даже нещо много да ги дразни, а само обсъждат зад гърба ти какви си.

# 917
  • София
Калта е основно в София. В Бургас колите издържат много по-дълго чисти. Включително и когато вали. По другите градове не знам как е.
В София, самите дъждове носят и доста мръсотия. Не е да извира от улиците.

# 918
Калта е основно в София. В Бургас колите издържат много по-дълго чисти. Включително и когато вали. По другите градове не знам как е.
В София, самите дъждове носят и доста мръсотия. Не е да извира от улиците.

Важното е, че я има, и докато вали (сняг или дъжд) няма смисъл от миене на кола.

# 919
Не ми пука кой какво е обул, дали му е чиста колата и какъв е стила му. Забелязвам лизането на шефски задници и загърбването на човечността. Дребните душици ме вадят от кожата. А бмв-тата и найковете станаха като голфчетата за Перничани. Национална емблема, която далеч не говори нищо, преди да си отвориш устата. Обичам ги хората, дето можем да си говорим до 5 сутринта и темата не свършва. Истински и непретенциозни. Ако ще и с гумени чехли от Илиенци да е.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 10:15 от Monet

# 920
Ако се кефят хората,че са си купили скъпарски маратонки за 75 лева, нека, важното е да има щастие. Simple Smile

# 921
Райна, аз с мишоци не общувам, но аз съм много мека и мила с всички.
Всички си ми казват всичко в очите, мъжа ми, синовете ми, майка ми, приятелките и съседките. Супер болезнени за мен неща, тях въобще не ги притеснява, аз как ще се почувствам. От друга страна, аз гледам да не влизам в конфликти и спестявам бая неща на хората. Те на мен не. Чувала съм от колеги, че съм луда, некомпетентна и прочие комплименти. Толкова съм свикнала на подобно отношение, че миналата година направо се смахнах по един тип, дето се държеше мило с мен. Предполагам, че просто аз позволявам на всички да се държат така, ако бях звер, да ги поставя на мястото, нямаше да гъкнат, ама аз да не им мачкам самочувствието, че да се справят с живота уж по-добре.

# 922
  • София
И аз не забелязвам хората около мен, но другите ми правят забележка, включително и една дама, дето ме познава и ме чете във форума.

Това е много странно, обикновено хората са големи мишоци и на живо не смеят дума да обелят, даже нещо много да ги дразни, а само обсъждат зад гърба ти какви си.
Хмм, това е много странно. Обикновено като направиш забележка на някой, започва да се репчи по най-груб начин. Предложиш ли му, обаче, наистина да решите въпроса по мъжки, се изнизва като пръдня и мишок. Щото той си мисли, че всичкото ще е само приказки.
Парадоксално, но през социализма хората си отправяха много повече критики. И някак хората се учеха един друг на възпитание. Дори когато в къщи такова липсва.
Не че подкрепям оня строй, напротив.

Та как да направиш забележка, като хората са се отучили да получават градивна критика. Най-учтиво казаното нещо, и скачат на обиди и врякане.

# 923
Скрит текст:
Последният ми пост беше в отговор на това :
Хубаво е, че започваш да свикваш с идеята, че все пак говорим за нечий личен конкретен житейски опит. Има напредък. Поздравявам те за това.
Въпреки, че оценявам сарказма ти, се почувсвах длъжна да ти напомня, че от самото начало съм в течение, че говорим за личен опит, в частност - моят. И понеже не смея да вярвам, че нарочно си пропуснала/забравила тази подробност за да усилиш ефекта на иронията, предположих великодушно, че четеш по диагонал Kissing Heart
ПП да не би да имаш син, който не бърза да отлита от семейното гнездо. Много лично и навътре приемаш мнението на един от многото анонимни потребители тук.

Пак опити за лични квалификации. Щом те влече, хубаво, но имай предвид, че и тук си остават просто твои си мисли на някаква тема. Отново в случая - не особено верни.

Последно и опростено - всеки има право да си вихри из главата каквито си ще мисли и да си взема каквито и да било решения. Това не е обект на обсъждане.
Обсъждането по поставения въпрос бе по повод безпочвено обобщение, което вече бе цитирано и по никой начин не бе доказано с някакви обективни проучвания и резултати.
Затова то си остана едно обикновено субективно разсъждение.
По това мисля, че повечето тук сме съгласни.
Лошото е когато започне раздаването на тежки и обидни квалификации по отношение на някакъв признак на база такива лични съждения. Защото и тук има всякакви хора, вкл. и такива, попадащи под подобни лични определения, които не са криви за нечия заблуда и не са длъжни да ги търпят.
Иначе това какво правите, смятате, че правите, каните се да правите в личния си живот си остава ваша работа и никой не ви оспорва правото да си постъпвате както ви хареса.
В скрит текст е, понеже стана множко и мисля, че вече е ясно.

Питах, но отговор не получих - защо при общо съжителство на възрастен човак с родителите само мъжете бяха квалифицирани грубиянски.Има и жени, които са в същото положение. Те какви са?

Пропуснала съм 200 отговора и не съм в час какви са следващите критерии,по които някои смятат, че се познават богаташите.
Чистите коли ли са вече?
Чистотата е ценност на конкретния човек и отново не винаги е признак на богатство.
Имаше едно изследване за ценностите относно възпитанието на децата при отделните социални прослойки на населението в САЩ, при което е установено точно обратното - за по-бедните чистотата е на едно от предните места в ценностната скала. Там при тях беше и послушанието, редът и казано по друг начин - подчинението.
За горните социални слоеве на обществото чистотата не присъства в челната десятка. Не че не е важна, не че за богатите е ценност липсата на хигиена, но специално чистотата не е от първостепенно значение. Такова значение във възпитанието имаха предоставяне на възможност за изследване, възпитание, образование, самостоятелност, инициативност, креативност - други предпочитания има тази прослойка.
За мен интересни са не личните размисли по темата, а подобни проучвания.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 10:26 от Judy

# 924
Тангра, именно поради тази причина не отправям критика. Не мога да се натоварвам с чуждото крякане и ребчене. Къде къде по-лесно ми е да го игнорирам.

# 925
...
Чистотата е ценност на конкретния човек и отново не винаги е признак на богатство.
Имаше едно изследване за ценностите относно възпитанието на децата при отделните социални прослойки на населението в САЩ, при което е установено точно обратното - за по-бедните чистотата е на едно от предните места в ценностната скала. Там при тях беше и послушанието, редът и казано по друг начин - подчинението.
За горните социални слоеве на обществото чистотата не присъства в челната десятка. Не че не е важна, не че за богатите е ценност липсата на хигиена, но специално чистотата не е от първостепенно значение. Такова значение във възпитанието имаха предоставяне на възможност за изследване, възпитание, образование, самостоятелност, инициативност, креативност - други предпочитания има тази прослойка.
...
Богатите явно са свикнали някой друг да им чисти. Аз наблюдавам даже средната класа тук, че си наемат чистачки за вкъщи. Не че в Бг го няма, но по-рядко се среща.

# 926
И на мен не ми се мият чиниите, ама бедност 🙂

# 927
Богатите не живеят сред боклуци. Ако чистотата не е ценност, то е, защото са свикнали с нея, а не защото биха прекарали деня, пощейки въшките си и съзерцавайки калните си крака, потопени в безразличието, като някой индиец от долна каста. То се вижда и по света - в бедните страни е мръсно и хората живеят сред отпадък, в богатите дори не виждаш кофите за боклук.

# 928
Не мисля, че въпросът за чистотата е толкова буквален. Разликата е по-скоро във вглеждането в дреболии - в главите, в които се въртят големи идеи, няма място за подробности и ненужно усъвършенстване на дреболии. Маловажните неща се поддържат на необходимия минимум. Капацитетът се разпределя различно просто, много е характерно за успелите или успяващите да си държат известна част от ресурса... свободен, за да има размах и пространство за нови идеи.
Това сега е условно, разбира се, не казвам, че арт-авите (художници и пр.) са най-интелигентните или най-богатите хора на планетата. Нито че най-големите мърльовци са най-умни. И също правя уговорката, че между богат и богат има разлика.

# 929
Това с чистенето обаче е добра илюстрация за темите, които са важни в различните социални слоеве и дори държави. Поне на мен такива неща ми говорят много повече за мястото на човека в координатната система, отколкото цената на маратонките - пиша по принцип, не конкретно за нечий пост.

Общи условия

Активация на акаунт