Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 914
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 1 050
Не че нещо, но точно тя е писала в друга тема, че се храни и живее изключително скромно - от рода на супа от коприва, на следващия ден - от дреболии, на третия - нещо подобно. Тези скъпи сирена и розета, и кожени палта гледам са споменати... не знам... Малко е в тона на момците, да не ги споменавам поименно, които не че се хвалят, но в десетки постове едни и същи не спират да обясняват как жените все ги питали колко пари имат, но те твърдо заявявали, че това са маловажни неща. Не че тук някоя ги е питала, ама те да си кажат - до едно време беше по-завоалирано, сега гледам, че се е появила и конкретика - шест, седем цифрени спестявания и т.н. Иначе били много над нещата Simple Smile

# 1 051
Темата е за това как често се заблуждаваме, че някой е богат. И че явно за авторката е важно да може да различи кой е наистина такъв.
Та да даваме практични съвети, а не кой какво яде и тн.
Че и яденете не е признак за богатство - а за самосъзнание, което не изключва да си богат и да ядеш само кълнове или да гладуваш/пречистваш здравословно.

# 1 052
Леле, ужасни сте. Разбира се, че не ям такива неща всеки ден. От време на време. Копривата, червената леща и червения боб са супер храни, тях ям редовно, за да съм красива. От време на време се глезят и се радвам на живота, тоест фалшиво богата съм. Обожавам да си качвам снимки във фейса на разни скъпи места, а вкъщи си готвя качамак. Аз съм точно като приятелката на авторката от темата и за това се забавлявам с вас. Виждам обаче, че ви дразня. Дразня и повечето жени в реала. Избирам си само приятелки, които не дразня и си говоря пред тях каквото ми е кеф. Нали за това е темата, да бъдем себе си. Нещо като във вица: първо в Марая, после с трамвая.
Райна, мен като майка много ме е страх за децата ми. Говорим нон стоп. Надявам е да станат добри хора, всяка майка иска това за детето си. Сега не мога да му забраня, да дружи с еди кой си, защото има много пари, много повече от нас. Аз нямам комплекси на тази тема. Единствените комплекси, които съм имала, са че не мога да си възпитам децата, ама форума, особено Контесата, Анди и Уиш така са ме насвивали, че някак го преодолях. Каквото такова.

# 1 053
Крис, веднага да изключиш евтините храни от менюто. Освен това богатите не трябва да пестят никога и от нищо.
Шегувам се де. Sunglasses

# 1 054
Кристина, просто си в групата на ситуационните лирически герои - в темата за нямането живееш аскетично, в темата за ѝмането - с кожени палта и луксове, - не че дразниш или жените ти завиждат Simple Smile Други - отсъстващи - потребителки отдавна са ни имунизирали с къде-къде по-значими разминавания като брой деца Simple Smile

# 1 055
Колкото по-богат ставаш, толкова повече всичко ти омръзва.
Баба казваше - стигнеш ли до там, да си гладен и да не може да се наядеш с хляб и чубрица.... Си нещастник.

# 1 056
  • Пловдив
Скрит текст:
Не че нещо, но точно тя е писала в друга тема, че се храни и живее изключително скромно - от рода на супа от коприва, на следващия ден - от дреболии, на третия - нещо подобно. Тези скъпи сирена и розета, и кожени палта гледам са споменати... не знам... Малко е в тона на момците, да не ги споменавам поименно, които не че се хвалят, но в десетки постове едни и същи не спират да обясняват как жените все ги питали колко пари имат, но те твърдо заявявали, че това са маловажни неща. Не че тук някоя ги е питала, ама те да си кажат - до едно време беше по-завоалирано, сега гледам, че се е появила и конкретика - шест, седем цифрени спестявания и т.н. Иначе били много над нещата Simple Smile
Винаги съм твърдял, че парите имат значение, пък кой каквото ще да си разправя. В тази връзка, благодаря, че си отбелязала тази част от темата като нещо съществено, защото действително е!
 Само не стана ясно за кои момци (обобщаващо с "момците") става дума, понеже не се сещам някой "твърдо да е заявявал, че парите са маловажно нещо". Smiley Аз четох как няколко човека изразяват мнение, че за тях не е важно да парадират с пари, което е много различно от твоето твърдение.
 За питането иначе е така. Много жени питат мъжа направо, а други жени този въпрос относно мъжа ги вълнува доста силно, макар и привидно да не обелват дума за това пред него.

# 1 057
Край мен има друга тенденция - хора с възможности, които очевидно са се наживяли и посещавали места с “Мишлен” звезди, искат да си поръчат в ресторанта просто розов домат с хубаво сирене и печена чушка. А ако има и хубав зехтин и стрък пресен лук - изпадат във възторг направо.
П.С- колкото и проста “манджа” да си поръча богатия - той ще държи на хубавия зехтин и ще върне олиото или помачето..)

# 1 058
  • Пловдив
Скрит текст:
Край мен има друга тенденция - хора с възможности, които очевидно са се наживяли и посещавали места с “Мишлен” звезди, искат да си поръчат в ресторанта просто розов домат с хубаво сирене и печена чушка. А ако има и хубав зехтин и стрък пресен лук - изпадат във възторг направо.
П.С- колкото и проста “манджа” да си поръча богатия - той ще държи на хубавия зехтин и ще върне олиото или помачето..)
Дано не те прочете бабата на gerda1, защото те "хората в България само зехтин са употребявали навремето". Smiley

# 1 059
Може, но сега употребяват..)

# 1 060
Това, че човек с възможности се движи свободно в спектъра евтино-скъпо (стига да му харесва), не е новина

# 1 061
christina1980, проблемът ти не е какво ядеш, какви дрехи носиш и т.н. Проблемът е, че позволяваш на сина си да кара мотор без книжка. Още повече, че си адвокат... Или за вас законите не важат?

# 1 062
  • Пловдив
Може, но сега употребяват..)
Повечето купуващи "зехтин" в България всъщност купуват някакво менте, което няма нищо общо със зехтина. Другото е, че мнозина от използващите истински зехтин всъщност готвят на висока температура с по-евтините разновидности на зехтина, които не са 100% чисти, а тогава - поради ниската си температура на опушване - те дори може да бъдат опасни за здравето, тъй съставът им се преобразува на друг тип мазнини.

# 1 063
В момента времената са следните:
бедните ядат пържоли, богатите глухарчета.
Ема, да кажем, че детето отиде да учи в Холандия /хипотетично де/, тогава за да го издържам, а имам и още едно дете /то също има желания/, ще трябва да се примиря с доста по-нисък стандарт, за това обожавам теми за пестене на пари /как се живее с мин. работна заплата/. Казвам ви пак, мразя да харча и ако мога да мина евтино, винаги го правя. Ако някой ме почерпи, никога не отказвам. Това достатъчно ли е.
За мотора сте прави, но става въпрос за скутер и всички деца при нас карат. Че е забранено, така е.

# 1 064
  • Пловдив
Синът му обаче е приятел с моя, заедно си карат мотори, което е забранено от закона, на тяхната възраст. Толкова за живите милионери.
Лошото е, че покрай живите примери за богаташки синчета, незаконно управляващи мотоциклети, има и недотам живи примери... Не само деца на богаташи.

Общи условия

Активация на акаунт