Януари бавно наближава, тогава бебе ще се гушка в мама!

• 14 317
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
Ми аз мислех, че е кам 15, тя се оказа 16,4 кг  #Crazy Тежко ми!  Grinning

# 211
На мен сега ми се обадиха, че имам много вискок риск на БХС и трябва да ми правят амниоцентеза. Много ме е страх  newsm45 , какво може да стане? Дали е защото съм на 32? newsm45 newsm45 newsm45
Здрасти!
и аз се притичвам на помощ малко да те успокоя. Нали знаеш че БХС дава само статистическа вероятност за проблем. Не знам колко висок риск са ти съобщили, но даже риск 1:100, който се води за висок, всъщност означава само че вероятността твоето бебе да има проблем е 1:100. Помисли, че даже риск 1:10 означава че 9 пъти по-голяма е вероятността всичко да е ок. Така че, кураж! Моят съвет е преди да си направиш амниоцентеза, отиди с резултатите при още един доктор, ако ти е възможно. Амниоцентезата също носи някои рискове. Това че си на 32 не може да е причина само по себе си!
Стискам палци!

# 212
Ей, ама много сте напред с покупките.Браво на вас.
Аз все още абсолютно нищо не съм купила - нещо май съм суеверна, и аз незнам. Има ли други мами като мен???

Има, да, не се притеснявай!!!: засега само гледам и харевам по- голмите неща - количка, легло и др. такива, ама тях най-вероятно от Варна ще купуваме, за да не ги разхождам само от Бургас до Варна, където ще раждам и после  пак до Бургас. Незнам дали е от суеверие, по-скоро от липса на време, но това ще се поправи скоро!!!!!

# 213
  Мили участнички на форума,абсолютно категорично искам да заявя,че в никакъв случай не съм дала НЕВЕРНА информация относно доц.ТОМОВА или каквото и да е било друго!
  Повтарям,доц.Томова поначало Е ПЕДИАТЪР,тази ИНФОРМАЦИЯ аз имам ОТ НЕЯ ЛИЧНО!Въз основа на знанията си,като педиатър,тя прави фетална морфология и ехокардиография с 2Д ехограф,който струва 50лв.!
  Освен това прави прегледи и на 3Д ехограф в клиниката Св.Лазар за 200лв.И тази информация аз имам от нея лично!
   Ако си спомняте имаше въпрос "нещо да сте чули за доц.Томова?" и аз отговорих на въпроса ЗА НЕЯ!Нищо не съм казвала за други лекари и други цени!
   ако все още ви остават съмнения относно моите думи,ето ви номера на доц.ТОМОВА да проверите информацията лично! 0887606830
Чуствам се изключително засегната по повод обвинение в "неверна информация" по моя адрес.

# 214
  Мили участнички на форума,абсолютно категорично искам да заявя,че в никакъв случай не съм дала НЕВЕРНА информация относно доц.ТОМОВА или каквото и да е било друго!
  Повтарям,доц.Томова поначало Е ПЕДИАТЪР,тази ИНФОРМАЦИЯ аз имам ОТ НЕЯ ЛИЧНО!Въз основа на знанията си,като педиатър,тя прави фетална морфология и ехокардиография с 2Д ехограф,който струва 50лв.!
  Освен това прави прегледи и на 3Д ехограф в клиниката Св.Лазар за 200лв.И тази информация аз имам от нея лично!
   Ако си спомняте имаше въпрос "нещо да сте чули за доц.Томова?" и аз отговорих на въпроса ЗА НЕЯ!Нищо не съм казвала за други лекари и други цени!
   ако все още ви остават съмнения относно моите думи,ето ви номера на доц.ТОМОВА да проверите информацията лично! 0887606830
Чуствам се изключително засегната по повод обвинение в "неверна информация" по моя адрес.

Миличка, моля ти се, не се впрягай.
На мен също не ми стана ясно какъв беше тоя дебат за професията и цените.Принципно може да има ехограф и за 300лв, стига да има кой да ги плати.
А ти все пак имаш информация от първа ръка и аз специално не се съмнявам въобще в това, което си написала.

Просто някои мами са много крайни(незнам на какво се дължи това).
Нека първо всички сме сигурни в информацията, която публикуваме, и да бъдем толерантни една към друга.

Хайде, отивам на работа.
Весел ден!

# 215
ejkajujka, съгласна съм с теб, но не всеки може да знае такива подробности... исках да ти пиша на лични, но кутията ти е пълна 

# 216
Здравейте, мами!
dobito, покупките ти са сладурски  newsm10.
Аз все още не съм тръгнала да пазарувам, все си мисля че е рано (може би, защото съм суеверна, но във всеки случай няма да чакам последния момент), може би другия месец ... newsm78

Цитат на: galina_dimova
Да ви кажа, че получих стягане на корема, но само от едната страна. Дали това са контракции незнам. 
Гали, вземи си почини малко, не си давай толкова зор.
Преди 2 седмици полежах в болницата заради контракции (тогава бяха много силни, включително и болките). Преди си мислех, че това свиване на корема се получава, когато бебчо се върти, но се оказа че са контракции. Сега пак имам от време на време (без болката) и лекарите ми казаха да пазя леглото, даже на гимнастика за бременни ми забраниха да ходя. Така че според мен трябва да се пазиш повече, домакинската работа няма да избяга, важното е да си добре. Може да се консултираш даже с лекар.

# 217
ejkajujka не се ядосвай! Има мами на който тази сума им се вижда много висока и не могат да повярват, че е реално. Аз пак искам да кажа, че там бях за установяване на бременността на 2Д и ми струваше 80 лв. за 5 мин. Който не вярва да се обади и да провери какви са цените, дават информация по тел. Не се разстройвай! Няма смисъл да се спори за такива дреболии.

# 218

Цитат на: galina_dimova
Да ви кажа, че получих стягане на корема, но само от едната страна. Дали това са контракции незнам. 
Гали, вземи си почини малко, не си давай толкова зор.
Преди 2 седмици полежах в болницата заради контракции (тогава бяха много силни, включително и болките). Преди си мислех, че това свиване на корема се получава, когато бебчо се върти, но се оказа че са контракции. Сега пак имам от време на време (без болката) и лекарите ми казаха да пазя леглото, даже на гимнастика за бременни ми забраниха да ходя. Така че според мен трябва да се пазиш повече, домакинската работа няма да избяга, важното е да си добре. Може да се консултираш даже с лекар.

Да и аз мисля, че сега трябва да си почиваме най-активно, но какво да правя като искам и да ми е чисто. След като се наспах съм добре и нямам стягане, днес ще довърша нещата с по-бавно темпо. И като приключа се отдавам на книги, филми и спане. Е по някое време трябва и на лекции да ходя след Октомври!

# 219
  • София
Добро утро!
Давайте го леко с чистенето, аз доста се поизморих с този ремонт, хиляда пъти кляках и ставах, даже мускулна треска имах на краката.  Laughing Embarassed контракции имам от време на време , но ни им се впрягам, понеже никога не са болезнени. Ще взема да родя второ дете без да знам какво е болезнена контракция, голям срам. Embarassed
Днес ще се отдам на разходки с Никол и покупки за нея и бебето, може и аз да намажа нещо  newsm78, ако си харесам тука .

# 220
Здравейте момичета,

Аз следобяд ще ходя до Шейново да си взема всички досегашни изследвания, при личния ми лекар за талон 7 и после се прибирам да си почивам. Нещо съм унила ми се струва......
Във вторник в 9.00 трябва да съм в МД и после 3 дни да лежа....
Благодаря на всички дето ме успокоихте. Надявам се всичко да е наред, толкова време чакахме беби....

Приятен ден пожелавам   bouquet

Тити, аз това съм го чела още преди да направя БХС. Даже го бях пускала някъде с всички контакти на Доцента. Благодаря все пак Simple Smile

# 221
Добро утро  Naughty Аз съм много весела и щастлива днес.Дали защото пак е четвъртък или... защото постоянно ме рита девойката  baby_neutralи й говоря небивалици. hahahaДобре,че няма хора днес,иначе ще ме помислят за ненормална-да си говоря сама. #CrazyНо важното е ,че днес ми е топличко на краката-не съм с чехлите вече.Вчера мъжо ми купи маратонки три номера по-големи,за да не мръзна. ooooh! Никакви обувки не ми стават,а ми е студено. Rolling EyesМайка ми е много щастлива откакто й казах,че са ни казали дъщеря-сигурно вече е накупила фибички  Joy И аз съм на седмото небе-въпреки,че исках първото да е момче,но е важното да ни е живо и здраво отрочето,пък няма значение какво е.  bouquet 
Успешен ден на всички  Party

# 222
Недей да униваш, мисли за хубави неща за да си помогнеш и на теб самата и на бебчи да е по-добре. Стискам палци всичко да бъде наред!

# 223
  • София/Варна
mimi_81, това с обувките е нормално Simple Smile. Аз си купих едни есенни обувчета, номер 40, а аз по принцип нося 38-39. От бременността ставните връзки се разхлабват и краката се деформират - при едни мами на ширина, при други на дължина.
Мен ме притеснява, че ще трябва да си купувам и за зимата обувки, които са доста скъпи  Confused
, след което ще събират прах в шкафа до следваща бременност, евентуално ...

# 224
 KayRenn честно да ти кажа не ми се мисли за зимата-изправя ми се косата при мисълта  ooooh! Ако мога да си изкарам само с пазарските маратонки ще е добре,ама за 10 лв. незнам колко ще издържат,но не си заслужава да дам 40 лв. за обувки,които ще нося  има-няма 3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт