Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 32 695
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Аз се надявам, ако се минава на дългосрочно ДО/ не 14 дневна карантина/ да сме взели поне буквите. Тъпо е при първолаците това обучение. Те сега поставят основите.
Точно така се получи при нас миналата година - тамън взеха буквите - и айде ДО. Но до март месец, не виждам как ще е самоприсъствено тази година...

# 106
  • Бургас
Може да оставят само първолаците присъствено и да разделят класовете на две групи.

Гъвкавостта винаги е била голям проблем на цялата ни нация и до голяма степен ни дърпа надолу.

# 107
За да ги разделят, трябва да има персонал, който да ги обучава.
Проблемът не е гъвкавостта, а човешкия фактор. Навсякъде работят с минимален персонал, за да не плащат заплати.

# 108
Може да оставят само първолаците присъствено и да разделят класовете на две групи.

Гъвкавостта винаги е била голям проблем на цялата ни нация и до голяма степен ни дърпа надолу.

Абсолютно съм съгласна! Големите ученици са достатъчно зрели да учат дистанционно, а вниманието да се насочи към малките. Никаква гъвкавост!

# 109
Абсолютно съм съгласна, че трябва да има по- гъвкав подход. Има огромна разлика между ученик в първи клас и ученик в гимназията. Разбирам родителите на малките ученици и мисля, че за тях до последно трябва да се полагат усилия да учат присъствено. Гимназиите обаче са друга бира. Както вчера писах, в нашия клас повече от половината са болни. Може да е корона, може да не е, но спазвайки противоепидемичните изисквания, децата със симптоми на настинка така или иначе си остават вкъщи. Какво присъствено обучение провеждат в момента? Отговорът е - никакво, защото за няколко дни децата буквално окапаха и по- малко от половината са в клас. Останалите наваксват ако и както могат, т.е. всеки се спасява поединично. В съседния клас има по- малко отсъстващи, но доста ученици идват с хрема и кашлица.Твърде вероятно е и те да станат като нас до седмица- две. Трети клас пък е под карантина заради един заразен ученик като сред контактните ученици излязоха още трима заразени и не се знае още колко има. Децата не са тествани по инициатива на училището,  затова предполагам, че са проявили симптоми и родителите са ги тествали по свое желание. Това са големи деца, които могат да стоят вкъщи сами и да учат самостоятелно. Затова се чудя защо не преминат към  ДО или към някаква смесена форма, че поне да учат нещо всички. Защото това, което се случва в момента е пълна пародия. Излиза, че най- добре в момента са карантинираните класове, защото там всички учат организирано на ДО.

# 110
Присъствената учебна година ще е пълен провал.Мисля като Нушка, а и виждам, че така се случват нещата.
За да има качествено образование големите у дома, малките -разредени в училище.
Карантиниран клас- децата пред компютрите.Как, как като си болен учиш въобще.Глупост на квадрат.
Нуше, за кой град  говориш, ако не е тайна?

# 111
  • Бургас
За да ги разделят, трябва да има персонал, който да ги обучава.
Проблемът не е гъвкавостта, а човешкия фактор. Навсякъде работят с минимален персонал, за да не плащат заплати.

Ами например едната група първа смяна, а другата втора смяна. Разбирам, че персонала е малко, но и не работи по 8 астрономически часа на ден. Нашето училище е само една смяна - първа и тези преподаватели, които не преподават в занималня си тръгват на обяд. Да, знам че сега всички ще се изредят да ми обясняват, че има и друга работа извън часовете като проверяване на контролни, но тя не е по 3-4 часа на ден, нали? Освен това при така създалата се обстановка, може децата да не карат пълните си часове с все рисуването, музиката и прочее, когато ученето на буквите е приоритет. ГЪВКАВОСТ и ОРГАНИЗАЦИЯ.

Карантиниран клас- децата пред компютрите.Как, как като си болен учиш въобще.Глупост на квадрат.

Кой е казал, че болните ще учат. Който е болен не сяда на компютъра и се извинява с бележка.

# 112
  • пустинята Гоби
Вчера подочух, че в Шумен има доста болни ученици от корона вирус, включително и в болница. Някой от града с информация?

# 113
Вчера подочух, че в Шумен има доста болни ученици от корона вирус, включително и в болница. Някой от града с информация?
При положение, че болницата свърши местата онзи ден, представям си какво е разпространението в града.С две думи, не се очудвам.

# 114
Стана ясно, че няма да ги разделят малките на две смени, защото за повечето родители основният проблем е, че няма кой да им гледа децата. И на половин работен ден да минат (което за мнозинството не е вариант), пак няма да смогват да ги водят и взимат навреме, ако не работят до училището.

# 115
Аз имам друг въпрос : Кой плаща тестовете на контактни ученици? Значи ако се наложи няколко пъти да тествам семейството си трябва направо перо от бюджета за подпомагане на лабораторията!

# 116
  • пустинята Гоби
В някои училища има занималня следобед за всеки клас, така че не виждам защо да не се редуват занималнята и учебните часове. Вярно, че е неудобно малките деца да учат следобед, когато вече са поуморени, ама нещата могат да се нагодят при желание.

Не мисля, че всички контактни ученици се тестват. Ако е така, защо висят 2 седмици карантинирани.

# 117
Аз имам друг въпрос : Кой плаща тестовете на контактни ученици? Значи ако се наложи няколко пъти да тествам семейството си трябва направо перо от бюджета за подпомагане на лабораторията!
Те се карантинират и след изтичане на карантината отиват на училище. Мисля, че не им правят тестове.

# 118
А родителите на контактните деца също ли са карантина?

# 119
  • пустинята Гоби
Не.

Общи условия

Активация на акаунт