ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 959
  • 544
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Момичета, след 600+ публикации и още 30 страници се престраших да погледна в темата. Радвам се че всички сте родили и сте добре.

Нашите бебки растат и дебелеят Simple Smile За 2м голямата е качила 2 кила, малката - 1.5. Утре сме на педиатър да видим какво ще ни каже Simple Smile))

# 436
Честит Александър! Да е жив и здрав и много щастлив 🙂

Дели, много се рсдвам, че писа и че всичко е наред🙂 Браво на пухкавите  девойки 🥰

При нас засега драмата с акането мина. Нищо не съм давала, че то не беше запек (нямаше твърдо ако), та на 4ия ден сам си ходи. Няма описание на радостта 😁 Беше 5 сутринта и събудих ММ да види 😄😄😄
Иначе и той си има напъване и газове, но предполагам е нормално.
Спинка си в леглото си, сложиле сме гнездо в него, за да усеща нещо като скача с ръцете си, успокоява го. Лепнато ни е до леглото, та аз веднага реагирам при нужда.
През деня като имам възможност да спинкам с него, слагам си го на спалнята си и спинкаме заедно 🙂
Къпаме през ден, но дупето се мие всеки ден.

# 437
Моята бебка пък се роди със запушени мастни жлези и цялото й лице и все още е на бели пъпчици.
Първите дни пръсках всеки ден разтвор в коса, сега почисвтам с навито фитилче салфетка, ако видя сополче.

Подадох заявка за фб групата, надявам се да ме приемете ☺️

# 438
Здравейте мами 🤱 не съм писала скоро тук 🙂
Честити да са всички бебоци 👶 Живи и здрави да бъдат 🙏
В понеделник сме на преглед, да видим колко е порастнал юнака за 1месец 🙂
В момента ни мъчат колики, изцяло на кърма сме.
Имаме силно подсечено дупе, след смяна на няколко мазила май намерихме точното и дупето е значително по добре.
И ние имаме 2-3 пъпчици по лицето, но не третирам с нищо специално.
Аз също съм в голяма дилема за погачата. Първо бебе ми е и имам голямо желание да я направя и да събера приятелки, но пък много ме е страх с този вирус ( всеки ходи напред назад и не ми се рискува ). Вие ще правите ли погача или ще отидете само до черквата.

# 439
Ние направихме погача, 2 баби, 4 приятелки, 4 деца, аз и бебка. Засега няма драма, здрави сме, пък да видим.. На църква отидохме с майка ми и бебето. Не планирам други събития с гости.
Иначе ние добре се гледаме. Бебето ми е блага работа, но баткото ми изцежда силите. При това, не го гледам аз през деня, и пак едвам гледам вечер щом се стигне до вечеря, баня, приспиване. Много се промени след появата на бебето. И само хвърлям боб в какво настроение ще са и двамата, ако бебето е кротко и заспи, се справяме добре 🤣

# 440
Аз още съм в дилема дали да правя погача или не,заради обстановката в страната, въпреки че много ми се иска да я направя може би защото ми е първо бебче. Иначе на църква ще отидем.
За подсеченото дупе на нас много ни помогна Бепантен.

Последната седмица моя бебо е наддал по малко от колкото трябва 180гр.Не знам дали се дължи на това, че му спрях добавката и минахме само на кърма или е нещо друго. Памперсите ги пълни яко,сменяме по около 6 наакани. Сега педиатърката ме посъветва да го оставям на гърда докато той не пожелае, но той заспива и така можем да стоим цял ден,което на мен не ми се нрави много,но ще търпя да видя ще има ли ефект или пак ще давам добавка. Иначе видимо не е гладен,за да го дохранвам. Също ни изписаха и сироп за рефлукса който има,но на него никак не му харесва и е голяма борба. А изобщо не ми се даваха лекарства на толкова малко бебче,но като чух какви последствия може да има и го купих.

# 441
  • София
Какъв е сиропът?
И аз съм с капитан Драйфус.

# 442
  • Пловдив
Ние ходихме до манастира и погача правихме. Така или иначе ежедневно сме навън, а и няма вариант да живеем под похлупак. Но и не гледам новини/статистики за смъртност и т.н., изобщо и през първата вълна и сега короната изобщо не ми е на дневен ред.

# 443
Здравейте момичета, да споделя и аз, че моето щастие Данаил се роди на 27.10 с много дълги мъки и накрая наложително секцио, вече седмица сме си вкъщи и се гледаме.

# 444
Какъв е сиропът?

Сиропа е Рефлуксейд Нипио

# 445
  • София
Какъв е сиропът?

Мерси. На нас пък ни предписаха добавка храна Naan A.R. антирефлуксна. Почвам я от днес ... Да видим дали работи.

Sisito, честит син! Да е жив и здрав!

# 446
Какъв е сиропът?

Мерси. На нас пък ни предписаха добавка храна Naan A.R. антирефлуксна. Почвам я от днес ... Да видим дали работи.

Sisito, честит син! Да е жив и здрав!
много ли повръща? Нашата по малко, но редовно, като засуче лакомо... Да ви питам позволявате ли си кафе, вино? Аз почнах по чаша кафе, но винце по малко не смея, рядко само с повод, а имаме домашно...

# 447
  • Пловдив
Кафето и бирата не съм я спирала нито по времето с корема, нито сега, не е на 100% кърма, но поне 3-4 пъти на ден давам да суче. Хранително също ям всичко.

# 448
Кафе пия, алкохол не. Не правя такава пауза, че да има как да не попадне в кърмата
Дагни, рефлукс ли има или преяжда и повръща излишното?

# 449
Dagny, а вие на АМ ли сте само или смесено хранене? Ние сега сме само на кърма,но ако почна пак да дохранвам сигурно и на нас ще ни препоръчат А.R. добавка.

А темата какво ям и пия ми е болна. Нашата педиатърка ми даде един списък с храни които не мога да ям защото са или алергени или образуват колики и общо взето този списък е точно с храните които аз ям и ми е много трудно.Обаче вече май няма да я слушам защото това дете не може да го лишавам от всичко. По-добре чрез кърмата постепенно да се запознава с тези алергени. А и с тази диета вече имам съмнения че кърмата не ми е хранителна. Иначе пия само вода и чай.Кафе не смея да пия защото моя син и без това будува много и ме е страх, че ако изпия едно може съвсем да не заспи.

Общи условия

Активация на акаунт