МАРТЕНСКИТЕ ни хлапета вирят дупета и лапат крачета!

• 9 700
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
  • София, център
Честит имен ден на Криси!  bouquet
Честито християнче на boriva!   bouquet

Не мога да кажа точно по колко време отделям на Любомира, но намирам начин да си поиграем, да попеем и да изброим различните му там броилки. Но пък и аз си имам голяма помощница - каката мн се занимава с нея. А бе отмяна ми е - няма да си кривя душата  Laughing
Само да видя какво ще правя като от утре почва училището. Та в тази връзка - да им е честита новата учебна година, да е спорна и да е лека, както и на нас мамите с по-големи деца, ученици.  smile3529 Hug
Иначе, за кухнята, при нас тя е от 6 до 12мес. и от 12 до 18 мес. Аз вече пробвах няколко пъти да взимам храна, но все още не съм редовна, /че някои астия са с глутен,а аз го въвеждам постепенно/ и меша менюто с пюрета. Ще изчакам още 1-2 седмици и ставаме редовни.

И извинете за тъпия въпрос ама в царевичното нишесте и в грис има ли глутен?  Embarassed

Лека нощ и приятни сънища.  Hug

майче нямаше newsm78

# 181
И аз рано, рано един тъп въпрос да задам ама нещо не разбрах в крайна сметка давате или не давате сурови плодове .Аз когато Симона беше малка дори не съм се и сещала да ги варя ядеше си пюрета от ябълка круша банан всичко сурово. А сега на малкия само диня и банан съм му давала а днес и ябълки домашни ще ми донесат та и с тях мисля да опитам ама сега нещо ме объркахте с това варене  newsm78

# 182
Aз досега като съм правила домашни пщрета от плодове задължително съм ги кипвала Peace
Но пък вчера лекарката ми каза, че мога да давам сурова ябълка настъргана и банан.

# 183
  • In the jungle out there..
По въпроса за кърмените бебета - не мисля, че има връзка с лиготията и буденето Naughty Моят калпазан спи по цяла нощ, откакто е станал на два месеца. Буди се като му пробиват зъбки, но само тогава Heart Eyes Яде на режим ,който сам си е направил и така....

Аз давам плодовете САМО сурови. Обожава ги Heart Eyes Зеленчуците ги кипвам, ама той хич не ги долюбва, затова ги пробутвам с банан Mr. Green

# 184
В царевичното нишесте НЯМА гултен,а в гриста ИМА.

# 185
  • София, център
Не, не съм правила с плодовете нищо... с пасатора и айде на пюрето, но явно е че някой е можело да ми каже...като например педиатъра! Thinking

В този сайт, който снощи четох пишеше, да не се водим от нашия вкус за пюретата на бебето - до тук добре...и са изброени няколко комбинации , които много се услаждали:
- ябълка + сладък картоф
- грах + круша
- грах + ябълка
- авокадо + банан
- тиква + банан ( може да се добави ябълков сок )
- ябълка и слива

ПРосто да ви споделя   newsm53

# 186
Като говорим за глезене и навици искам да ви питам...По колко време отделяте на бебето, освен кърмене(хранене), къпане...и всички ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ НЕЩА?

Ами да ти кажа честно не съм се замисляла точно колко време Thinking Но, като изключим времето, в което готвя - обикновено 1 или 2 пъти в седмицата за о/о 3 часа и когато съм в банята, тоалетната или при вас Laughing Май всичкото останало време ми е само съсредоточено към Маги.
При нас е същото. Само дето вече я оставям по няколко пъти дневно да си пореве, за да свикне че не център на вселената. А и ако може да постои в кошарката, че за какво сме я взели

# 187
И аз не съм съгласна,че заинтересованността има нещо общо с възрастта. Всичко си е до човекa.
И аз    bouquet

# 188
Мами, да ви се похваля, че вече нямаме температура и общо взето вече смо си в нормалното състояние newsm44 newsm68 Все още й давам лекарствата, но следабяд ще се обадя на педито, зада питам докога да продължавам.

Относно суровите плодове, знам, че няма проблем да се дават. Но Маги нещо хич не харесва с сурови плодове. Сокове не иска. Тези дни пробвах с пасирани сурови плодове и пак не ги яде с особен ентусиазъм, но поне малко ги яде.

Глутен има в пшеницата, овесени ядки и подобни. А доколкото знам има и безглутенови грисове.

# 189
  • Русе
И аз днес да ви почерпя виртуално  hahaha cook Преси става на половин годинка  Joy Вчера изяде едно бурканче (картофи, ориз и мляко) много и хареса за разлика от първия път  Grinning
     Поздрави на всички

# 190
  • София, център

Глутен има в пшеницата, овесени ядки и подобни. А доколкото знам има и безглутенови грисове.

да царевичния Simple Smile

# 191
И да определено кърмените бебата са по-глезени, контакта и близостта с майката е на друго ниво и ако моето дете се буди нощем не от глад, а за да усети близостта ми, то аз нямам намерение да го лишавам...
И аз така мисля, и не бих лишила детето от близостта ни колкото и да продължи нощното будене. Всичко с времето си, постепенно и умерено!
Почти цялото време отделям на Бобко, оставям го да се мята и играе по 2, 3 пъти дневно в своето легло, както и на нашата спалня, която споделяме  Heart Eyes
Определено всеки си е преценил как точно да отглежда своето дете.
 Hug

# 192
  • София, център
.....
Определено всеки си е преценил как точно да отглежда своето дете.
 Hug

Даааа , аз просто питам за да видя как аз се справям със ситуацията newsm78

# 193
Така е, ама помислили ли сте какво става, когато са две!
Моя хубавец също е кърмен дълго време (до 8 месеца), с нощни хранения и т.н., и все още си мисли, че трябва винаги да съм му на разположение през нощта и че може да си вика все едно че е сам в къщи. Пресен пример от снощи! Събужда се и реве като че ли света се е свършил, а обяснението беше че го боли...пръста на крака! Нищо му нямаше, само че всеки път събуждаше горката бебка, която реве по същия начин. Хм, не ви пожелавам такива нощни преживявания #Crazy

# 194
привет! днес бяхме на консултация - вече сме 7900 на 71.5 см. Много съм доволна - инжекцията я понесе добре и сега почиваме до година и един месец с тея ваксини. От тази седмица трябва да включем и по четвъртинка жълтък по съвет на педито.
Иначе по въпроса с игрите - при нас е доста малко. Играем си заедно от 7-8 до около 10 сутрин и изчезвам за работа. Вечер играем половин час и след това къпане, храна и заспива в 8. По един ден в седмицата отделям само за него и играем непрекъснато, ходим на гости, разходки и т.н. и понеже ни се случва рядко и двамата го оценяваме по достойнство! Това е при нас! Иначе той си има негова си песен, която колкото и тъжен и кисел да е като я запея и се усмихва. Ама като му я пее друг и гледа много недоверчиво - явно я свързва само с мен - незнам.

Общи условия

Активация на акаунт