Правите ли зимнина?

• 18 723
  • 304
  •   1
Отговори
# 135
Няма сравнение с домашното

# 136
да правим двете със свекърва ми Peace

# 137
под зимнина разбирам да напълня фризера и нашите да направят кисели краставички. тази година всичко е толкова скъпо, че не смятам нищо да правя.

# 138
Понякога

# 139
като бях малка помагах на майка ми да проготвя зимнина всяко лято. Особено много обичах да правим лютеница (така можех да си похапвам на воля печени червени чушки - любинмите ми).
Сега, като имам свое семейство ми се иска понякога да си направим нещо сами с мъжо. Пробвахме да консервираме кисели краставички....станаха ужасно гадни, а следвах инструкциите и рецептата за направата им. Не могат да се ядат от гадост  Sick. Това лято не сме се "напъвали" да сътворяваме "вкусотии". Майка и татко ни заредиха с тяхно производство, ахахахахаха

# 140
само червени чушки за пълнене във фризера !!! Иначе съм за туршийката и киселото зеле , добре че родителите ми слагат по големи количества .... та има и за нас

# 141
Не, не правя.
Не разполагам с градина за полодове и зеленчуци, а в магазина има всичко.

# 142
Не, не правя.
Не разполагам с градина за полодове и зеленчуци, а в магазина има всичко.
smile3521

# 143
  • Бургас
Не, не правя (освен сладко от малини и вишни по 3-4 бурканчета), но много ми се иска да си имам някой, който да ми прави...През зимата реших да купя компот от ягоди, да го пасирам вместо сок за детето - отврат! Ягодите с вкус на вкиснато, а сокът (после прочетох) като бонбонен - с подсладители  #2gunfire Така че ако имаше кой да ми даде домашен, не бих отказала  Simple Smile

# 144
не правим зимнина понеже всички продукти вече са много скъпи и не си заслужава.миналата година си затворихме цели домати за готвене и това беше.

# 145
  • в мъжки прегръдки
Правя единствено сладко от диви ягоди и боров мед. И то като ходим на планина лятото. Друго всичко има по магазините и не си струва усилията. Забелязала съм че не излиза много по-евтино само дето се гърбя.

# 146
Не. По принцип гледам да не ядем много консерви, предпочитам да купувам сурови или замразени зеленчуци.
 От време на време купувам 2-3 кг картофи, беля ги, нарязвам ги на кубчета и ги прибирам във фризера да са ми готови за мусака.
Това не знам брои ли се за зимнина?

# 147
Тц. Ей-на, вчера и днес - само 10 компотени буркана кьопоолу и 57 бурканчета лютеница - на това зимнина ли му викате?  Tired
Ама поне няма нишесте и бои вътре, де, и това е някакъв келепир...  Mr. Green

# 148
  • Плевен
Аз не правя. Не мога и да си представя да правя. Майка ми и свекървата се занимават обаче.

# 149
Правиих беее преди 2 години компот от праскови направих 30 буркана имаме още 29  Laughing Laughing трийстия гръмна

Общи условия

Активация на акаунт