Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 48

• 30 237
  • 798
  •   1
Отговори
# 765
  • София
В Бг още няма наддавателни оферти или как да го преведа и аз не знам, то едва ли има и много имоти, за които това е осъществимо. 

За да има трябва да има по-малко предлагане и по-малко търсене. А тук има предлагащи се неща от години като цената е в един loop - плюс 5000 евро, минус 5000, и така 1-2-3 години. Наскоро едни приятели в Холандия си продададоха апартамента с наддаване и за една седмица получиха добра оферта. Но там предлагането е малко и като излезе нещо има опашка от хора готови да купуват. Тук е по-скоро обратното, особено в Лозенец с цените - метнеш въдицата с някаква невъзможна цена и чакаш риби да закълват... Понякога има такива риби - хора, които не си знаят парите. И така, животът си върви. В моя блок пуснаха един апартамент на 200к - абсолютно нереална и невъзможна цена, сега е 138к и пак няма желаещи (щото още е висока). Какво наддаване в тоя случай. То те трябва да наддават за купувачи. Simple Smile

# 766
Елементи на капитализъм - прословутото " пари-стока пари' " е имало още от момента, когато е започнала търговията. И при римляните го е имало, разбира се. И крупни земевладелци е имало, но това не прави строя капиталистически, защото основата на онова общество е била робският труд, а не наемният. Което тотално променя нещата.  Същото е и с феодализма - и там имаме капиталистически отношение (иначе просто няма да има търговия и производство), но обществото е било организирано не на базата на власт на капитала, а на власт на земевладелците (феодалите) и закрепостяване на селяните. Което формира и обществените отношения и затова също не е капитализъм.
Чак пък тотално да ги променя. Нима сега като ти дават 800 лв и те гърбят като работлива пчеличка не е робски труда? Сега ти дават малко пари, колкото да преживяваш, по онези времена са ти давали малко храна, колкото да преживяваш. Чак толкова фундаментална разлика не виждам, ако трябва да съм честен.

# 767
Скрит текст:
Елементи на капитализъм - прословутото " пари-стока пари' " е имало още от момента, когато е започнала търговията. И при римляните го е имало, разбира се. И крупни земевладелци е имало, но това не прави строя капиталистически, защото основата на онова общество е била робският труд, а не наемният. Което тотално променя нещата.  Същото е и с феодализма - и там имаме капиталистически отношение (иначе просто няма да има търговия и производство), но обществото е било организирано не на базата на власт на капитала, а на власт на земевладелците (феодалите) и закрепостяване на селяните. Което формира и обществените отношения и затова също не е капитализъм.
Чак пък тотално да ги променя. Нима сега като ти дават 800 лв и те гърбят като работлива пчеличка не е робски труда? Сега ти дават малко пари, колкото да преживяваш, по онези времена са ти давали малко храна, колкото да преживяваш. Чак толкова фундаментална разлика не виждам, ако трябва да съм честен.

Не е, защото мога и да откажа работата за 800 и да отида другаде. Аз конкретно не работя, защото не намирам задоволяваща ме работа и предпочитам да си стоя безработна. Робите не го могат. Работната сила днес е мобилна и свободна, а ако някой сам се е заробил вината си е негова.

По въпроса с променяшите се цени, ето едно апартаментче, което следя от любопитство. Някой може ли да ми обясни каква е идеята от тия ценови промени по 2 пъти в седмица. Simple Smile

Предполагам само, че в някои сайтове обявите изплуват нагоре ако е имало промяна. Или купувачите си слагат филтър търсещ променени цени. И така с това мърдане обявата все плува отгоре.

# 768
Не си свободен. С тежък кредит в София малко трудно ще идеш да работиш в Бургас.
А скоро ще видим колко лесна ще е продажбата. Чакаме .

# 769
Не си свободен. С тежък кредит в София малко трудно ще идеш да работиш в Бургас.

Нямам кредит. И ипотека нямам. Човек може да мисли, преди да вземе кредит. А и не виждам защо преместване на по-добра работа да пречи на кредита? Само ще помогне. И за ипотеката не е чак толкова пречка - отдаваш софийския под наем и наемаш в Бургас. Важното е, че има избор, а робите не са имали. А пълна свобода никъде няма, винаги има ограничения.

# 770
  • София
Ако някой е роб в главата, никакъв капитализъм не може да го освободи.

# 771
Ако някой развява лозунги , колкото и да се пребоядисва все си проличава как е възпитан

# 772
Лозунг, лозунг, ама си е прав - робството започва в главата на човека. Ботев е казал  „Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си..."

# 773
  • София
Имаме ипотека с мъжа ми за общо жилище купено 2013- ста г. . Но всеки от нас има и по едно "ергенско" малко жилище, като наемите на 2те жилища, сега покриват ипотеката на общото + сметките.
Ние всичко това го постигнахме без наследствени пари и имоти.

Иначе и баба знае.
Та няма какво да говорим, кое и как е по-добре, ако нямаш имоти и живееш по квартири, както аз съм живяла. бих взела и кредит и всичко... Не е толкова страшно , ако си направиш сметката. Wink
С наследства вече по-лесно ... но и без обобщения.

# 774

Нещо против волята ти те е накарало да теглиш кредит, или пък те спира да продадеш имота? Или те спира да се преквалифицираш и да работиш по-добре платена работа? Или пък ти е забранено да работиш в Европа?
Малко логиката ти е кой ми сра в гащите...

# 775
Виждаме ги напоследък къде пада глави. Безумие просто. Стига с тези жертви и пр.
Виж един филм за продадени деца на какаови плантации или за работещи с години по публичните домове ...
и иди на тях им кажи къде започва робството и къде свършва.
Тези последните постинги са страшно егоистични.

Tatul да почакаме малко. 2008 видяхме в колко гащи беше срано.

# 776
  • София
Някъде около 2012та списвах в един конспиративен форум. С гугъл мненията и темите могат да бъдат намерени.
И там имаше една агитка, дето разпалено обещаваше как според календара на Маите през 2012та ще дойде Нибируто и "всички ще се покаем".
Та форумите, темите и годините се сменят. Но все се чака "края на света".
Как се досетих за горното. Ами спомних си, че и тогава призовавах, напишете, кажете какво точно ще се случи, че да се посмеем после.

# 777
Виждаме ги напоследък къде пада глави. Безумие просто. Стига с тези жертви и пр.
Виж един филм за продадени деца на какаови плантации или за работещи с години по публичните домове ...

Tatul да почакаме малко. 2008 видяхме в колко гащи беше срано.

Ами аз затова казвам всеки да си прави сметката и да не купува на всяка цена. 2008 хората, които изгоряха сами са си виновни има ли са избор както всички останали. Същото положение е и сега.

# 778
Tatul,в Унгария Орбан обезщети унгарци теглили заеми във швейцарски франкове... Сещате се за какво става дума?

# 779

Това излиза от темата на дискусията и изобщо не е аргумент. Тези наистина са роби, а ние говорим за нашето общество, където има свобода и хората са наемници, и ако някой при нас все пак се чувства роб, това е заради главата му.

Иначе и тези горните имат избор да умрат.

Tatul,в Унгария Орбан обезщети унгарци теглили заеми във швейцарски франкове... Сещате се за какво става дума?

Аха, за приватизация на печлабата и национализация на загубата. В случая с популистки ефект.
Някои се писаха тарикати и взеха кредит във франкове заради ниските лихви. И не са слушали като са им говорели, че кредит се взема във валутата, в която са ти доходите. Ако бяха спечелили щяха ли да дата част от печалбата на държавата? Да, ама друг път. Но те загубиха и поискаха държавата да им поеме разходите, задето са се писали хитреци. И държавата го прави, за да му гласуват на Орбан, че ги е защитил от лошите банки.

Общи условия

Активация на акаунт