Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 48

• 30 994
  • 798
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз казах 40к лева, не евро.
За колко пари ще го направи собственичката не е критерий.
Писах за колко може да се направи, с компромис без луксове.

Ясно, че може и за 100к.

Иска се и някакво умение и дупе, за да подбереш правилния майстор, да се спазариш, и тн.
Ако мижаш, няма да стане за 20.

# 571
Да, така е по канадско. Ама там взимат книжка на 16

# 572
Писал си 40 Е.

И не спори и не върти какво трябва и кой как мижа, щото сметките ти не са верни, приеми го. Предположението ти по-точно. Сметки е силно казано 😀

# 573
какви са тези 20 К. Е. ?
не се ли пише 20 х. евро?
това К така ми вади очите. просто не ми е ясно защо е по-интересно от х. то

А за Канада ... имам доста племенници там и ги разкарват училищни автобуси. Ако решат да не ходят в училището срещу тях.
Това да разкарваш детето с кола години на ред всеки ден значи че си нямаш никаква друга работа

# 574
С извинение за офтопика, само 2 изречения за училищните автобуси.
В нашето тестват въвеждането на такъв. Маршрутът е по цяла София. Нали приемът е райониран, точки, тва онова. Какви са тия автобуси с деца от др.край на Сф, като децата от квартала не могат да влязат, че нямало места. И паралелките са х 30+. Абсурдистан.
Сори. Споделих си възмущението 😀

# 575
Иначе никой не спори, че има предимства.

Аз споря Simple Smile Не, че няма предимства, но има и недостатъци и са на кантар. Кое натежава е субективно и зависи от човека. Аз например никога няма да отида в къща, хем земя си имам. Даже самата идея ми е абсурдна.

# 576
  • София
Нарочно не го написах. Гледам да съм по-обран Simple Smile

# 577
Просто аз съм с нагласата, че като даваш пари за къща и земя ги даваш за себе си и семейството ти. Сградата в която имаш апартамент и се съобразяваш с много хора, също иска подръжка и е супер грозна, ако жителите не се разбират и погаждат. Да не говорим, че трябва домсъвет, редовна подръжка и т.н. Най-накрая всъщност имаш въздух. И стените не са твои.
Както и да е. Всеки преценява за себе си.

Ами да, всеки преценява за себе си. 90% от хората (поне) имат само въздух, по твоите думи. Някои от тези хора искат къща, но доста от тях - не искат.

# 578
Аз например никога няма да отида в къща, хем земя си имам. Даже самата идея ми е абсурдна.
Защо няма да отидеш ?

# 579
И на мен ми дойде в повече това за въздуха и се готвех да пиша, но после се спрях, защото тя май не говори по принцип, а за панелка конкретно. В панелката донякъде е така - собствениците нямат собственост върху земята (то не, че им трябва) и евентуално е грозна.

Но иначе апартамент е по-ликвиден от къща и разходите са много малки (както на труд, така и на пари). Аз сега плащам там 20-30 лева на месец и никой не ме бута за нищо. В своя къща ще трябва да кося, чистя всичко, поддържам ограда и градина, сама да боядисвам, поправям покриви и какво ли не.

Аз например никога няма да отида в къща, хем земя си имам. Даже самата идея ми е абсурдна.
Защо няма да отидеш ?

- Много по-скъпо и трудоемко поддържане
- "Природата" свършва на прага ти - мишки, паяци, мравки и всякакви гадини ти се навират постоянно
- Болницата е на майната си
- Магазини и кръчми също са на майната си
- Грижи с лайнарка, парни котлета/дърва, градина
- Транспортът изисква колИ
- Пак няма гаранция за тишина и спокойствие
- Малката ти улица (ако изобщо я има) едва ли се чисти от сняг
- Повреди по електро и ВиК не се отстраняват за 2 часа
- Много често напрежението е слабо, защото трафопостът е претоварен, може и с водата да има проблем с налягането или спиране в суша
- сигурно и още има.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 17:43 от Черна станция

# 580

- Много по-скъпо и трудоемко поддържане
- "Природата" свършва на прага ти - мишки, паяци, мравки и всякакви гадини ти се навират постоянно
- Болницата е на майната си
- Магазини и кръчми също са на майната си
- Грижи с лайнарка, парни котлета/дърва, градина
- Транспортът изисква колИ
- Пак няма гаранция за тишина и спокойствие
- Малката ти улица (ако изобщо я има) едва ли се чисти от сняг
- Повреди по електро и ВиК не се отстраняват за 2 часа
- Много често напрежението е слабо, защото трафопостът е претоварен, може и с водата да има проблем с налягането или спиране в суша
- сигурно и още има.
Всичкото това все едно за моята къща го каза Laughing

# 581
  • София
Дам, 1 приятел си купи доста прилична къща в отлично състояние.
Има всичките горни проблеми.
Отделно, нестандартни свързвания към интернет и телевизия.
Може да имаш влага в мазето.
Ако са високи таваните (има холове по 4м+) отоплението е много трудно.
Не изхвърлят какво да е в отходния канал. Май прахове за пране беше, убивали някакви бактерии, служещи за пречистване в ямата.
Тук там са хапани от кучета на съседи.

# 582
Всичко е така както го описвате, вкл. и влагата  в мазето Laughing  И въпреки всичко там се усещам в естествената си среда, жива и  свързана със земята. В апартамента - като гостенка ...

# 583
  • София
Аз и преди съм го писал. До 19 съм живял в къща, само че в центъра на града. На 2 мин съм пеш до главната, магазини, аптеки, поликлиники, спортни площадки. Така е гот.
Но да се зафуча на полето на село, само и само да съм в къща, е ту мъч. Може би, като се пенсионирам.

# 584
Всичко е така както го описвате, вкл. и влагата  в мазето Laughing  И въпреки всичко там се усещам в естествената си среда, жива и  свързана със земята. В апартамента - като гостенка ...

Ми супер, трябва и такива да има, иначе на кого ще си продам земята? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт