Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 289
  • 810
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Мога да кажа при нас как е, организирани са 2 потока, за учещите в училище, и за тези онлайн. Сигурно им е трудно, но се справят. Моята дъщеря е в клас, но си говоря с майки на деца от вкъщи, часовете си вървят.
Не се преподава синхронно, тоест, не е с включена камера в час, защото са тествали през ваканцията и са се отказали от този вариант.
Разпределени са учителите някак, всеки час имат или редовен, или онлайн час, не знам в детайли.
Бърди, това включва ли ПУК - 3 клас или е само за 4 - 7 клас?

# 511
  • София

Това, което ми се стори странно е първото изречение - повече от двама ученика в клас. Все си мислех, че по МОН още при първия болен ученик карантират класа и се минава на дистанционно обучение.
МОН няма нищо общо, в София кметът определя и всички над 5-ти клас са ДО до 27.11. Заповедта на здравния министър с тези подробности касае останалата част от страната, но пак щабовете по региони си решават.

# 512
  • София
Аш, дъщеря ми е в 4 клас, при нас са 1-4кл това, което при вас са ПУК-3ти.
Така че,  да. Всички над 5кл при нас са в ДО отдавна. Само 1-4 учат, с маски и както описах.

# 513
Ние имахме анкета тези дни. Писаха, че утре ще изпратят резултатите. Междувременно, след вчерашната заповед, днес получихме мейл, че и 5 клас ще минат онлайн за същия период. За мен поне е разбираемо защо и одобрявам решението. От разговори с други родители обаче, оставам с впечатление, че мнозинството не са доволни.

Само едно дете има в момента останало у дома тази седмица. Майката каза, че е се справя добре, но не знам никакви подробности за процеса. Мисля, че си влиза във всички часове с лаптоп насочен към дъската. На всички, така или иначе, домашните и самостоятелните работи се качват в Класрум.

# 514
От утре и ние сме ДО - до 27/11/2020г..... Засега

# 515
  • София
Това кой клас?

# 516
Това кой клас?

5-ти.

Ето и мейла

Скрит текст:
Уважаеми родители,

За съжаление се налага да излезем в онлайн обучение за периода от 13 до 27 ноември. Учениците от 5, 6 и 7 клас са предупредени да си вземат всички помагала, а учебниците по усмотрение. Прилагам линк за регистрация и ползване на безплатни електронни учебници на издателство Просвета.

Учениците от 8 клас продължават онлайн обучението за посочения по-горе период!

Във връзка с преминаване на прага от 20 % на заболеваемост и карантиниране на ученици от 5. клас и Заповед  РД-01-651/ 11.11.2020 на МЗ, както и съгласно дадени инструкции от старши експерт по организация на образованието от РУО София град, че се очаква всеки момент получаване на Заповедта за преминаване към онлайн обучение, издадена от Министъра на образованието, следва да Ви уведомим за това. За огромно съжаление ще добавя и това, че колега е с ковидоподобни симптоми!

Онлайн обучението ще се провежда изцяло в платформата ZOOM, по досегашното седмично разписание и онлайн класните стаи на всеки преподавател. Прилагам отново данните за тях. Обръщам внимание, че е абсолютно задължително ученикът да бъде с включена камера и микрофон. Силно пожелателно е да работи от комютър, а не от таблет или телефон!

Пожелавам да сме здрави и отново заедно след не повече от предстоящите две седмици!

С уважение,

# 517
  • София
При нас можеше напоследък при присъствено обучение родителят да задържи по свое усмотрение детето вкъщи - имахме 2 деца по този начин, чиито родители се притесняваха да ги пускат, участваха онлайн синхронно с другите чрез зуум, компютър насочен към учителя. Знам от дъщеря ми /която беше болна преди време за 2-3 дни/, че не е най-прекрасният вариант, защото понякога не чуват добре, не могат да зададат въпрос, но става все пак. Във всички часове ги включват.

# 518
Не знам защо в нашето училище решиха , че отсъстващите деца ще имат  достъп онлайн само до 1 от часовете по  английски, математика и български, а  до втория час не /при малките/.  Ами да включат компютъра сутринта , да го насочат към дъската и децата да си слушат, да си правят упражненията, диктовките... Да е пасивно ДО, но да е до всички часове по основните предмети -детето не задава въпроси и не участва, но присъства. Явно в доста училища е въведено именно така.
 Разбирам, че участието им затруднява учебния процес и пречи по някакъв начин на другите в клас, но пък има доста отсъстващи деца било поради притеснение,  било поради карантина на член от семейството или такива, на които им е изтекла карантината, но ги задържат още дни, болни от нещо друго....

# 519
Вероятно, за да се съобразят с изискването часовете да са по 20 мин. пред екран за малките. Не знам дали искам да коментирам изобщо...

# 520
Цитат
Явно в доста училища е въведено именно така.
Къде другаде е въведено това?

# 521
  • София
Вероятно, за да се съобразят с изискването часовете да са по 20 мин. пред екран за малките. Не знам дали искам да коментирам изобщо...

Това къде го пише за 20те минути?

# 522
# 523
Това за 20те минути се отнася за случая, когато всички деца преминат на ДО, а не за това, което Миленче обсъжда.

# 524
  • София

Ха, наистина го пише... благодаря. В училище са по около 30 мин. обаче, поне при нас, явно някак компенсират и за това махат другите, нямам идея.

Редактирам, сега виждам, че Дъждец е обяснила... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт