ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 629
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Ох, дано се оправи бързо момичето! Как се случи?

За щастие малкият дявол е бил.Имали свободен час и решили да играят волейбол.Докато се преобувала един от младежите нещо и креснал и тя изтичала без да си обуе маратонките ,които е носела за ФВ.Играе с обувки тип кубинки с ток около 4 см,стъпва на криво и.....ние в къщи в луда паника,защото това упражнение сме го играли в предишното у-ще поне 4-5 пъти.То крак,ръка - и  когато отидоха в Пирогов лекарят я е познал.Доброто е,че не е счупено,а само разтегнати връзки.Сега лежи и от време на време почва да плаче - веднъж за това,че не се преобула,друг път,че не ходи на у-ще,трети....а,бе все измисля нещо за да мрънка.
               Сега ви чета за пантофите и си мисля за азиатските у-ща - в тях задължително и в гимназията си сменят обувките и ходят вътре с нещо от типа на маратонки.Опитвала съм се да си представя как би се получило при нас и нещо....не ми се получава.По скоро си представям световна война с летящи обувки и маратонки.
               Чух една перспектива за образованието в световен мащаб и сега си блъскам главата възможно ли е да има подобен план или е просто предположение .С една дума говореше се за задължително ДО въведено постепенно за няколко години,а присъственото обучение скъпо и достъпно само за определени кръгове.Завършиха с това,че "не може да се остави властта на масите,а ако те се осъзнаят ще се управляват трудно" и " колкото по-грамотни ,можещи и знаещи са толкова по-голяма заплаха  са за властта и елита".Дадоха се и примери от конкретни мерки и ограничения въведени в последните месеци.За съжаление не гледах внимателно от началото,а слушах с половин ухо шетайки из КПП-то та не разбрах кой разви тази теория.Водещият беше Никита Михалков.В една от руските ТВ-та беше предаването,но като не съм свикнала да гледам и слушам,а ТВ-то у дома си бърбори нон стоп по 24-ри часа сега ще ровя из нета.Заслушах се в момента ,в който казаха за ДО и присъствено обучение.

# 451
Ох, дано се оправи бързо момичето! Как се случи?

"Сега ви чета за пантофите и си мисля за азиатските у-ща - в тях задължително и в гимназията си сменят обувките и ходят вътре с нещо от типа на маратонки.Опитвала съм се да си представя как би се получило при нас и нещо....не ми се получава.По скоро си представям световна война с летящи обувки и маратонки."

В предишното училище имаха" вътрешни" обувки и според мен това си е една прекрасна инициатива. И гимназистите се преобуваха винаги. Въпрос на създадени навици.
Както и оставянето на телефоните, носенето на униформа.....

# 452
Didia, това, което си написала за намеренията за бъдещо обучение е интересна теория.
Като изчетох постата ти и веднага в главата ми нахлу реалността с масата, съжалявам действителността е такава, прост народ и ми стана смешно. Елитът няма от какво да се притеснява... Винаги ще може лесно да управлява масите и с ДО, и без ДО, просто защото всичко, което целят да постигнат с масите си е залегнало така или иначе в самото образование.
Но ще е инересно да споделиш информация ако намериш.

Didia, девойката бързо да се оправя. Брейс носи ли за по-бързо възстановяване?

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 21:23 от шмърциплянку

# 453
Бързо да се оправя Неда!
Аз писах, при нас носиха пантофи, но не били много и нищо не се получило.
Братовчедите в Исландия казват, че в училище ходят по чорапки.
Днес ще ходим с баткото конци да сваляме в Пирогов. Наборката и тя на екскурзия с нас до София се нагласи да идва.

# 454
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз чух за тази конспиративна теория (от майка ми). Не вярвам на нищо, което излиза от руски медии. Тази теория предполага да има един зъл гений/организация, който стои над всички правителства и държави и успява да ги направлява. Постоянно се карам с майка ми да спре да гледа руска телевизия и руски видеа. Като ми каже "един руски учен"...и направо Rage

Да се оправя бързо Неда!

# 455
  • София
Руснаците са шампиони на тема фалшиви новини.
А конспиративните теории лесно пускат корени, понеже създават усещане за огромна важност у обикновения човек. Толкова е значим, че има цяяяла световна организация, самосъздала се специално, за да му вреди. 🤣

# 456
И аз чух за тази конспиративна теория (от майка ми). Не вярвам на нищо, което излиза от руски медии. Тази теория предполага да има един зъл гений/организация, който стои над всички правителства и държави и успява да ги направлява. Постоянно се карам с майка ми да спре да гледа руска телевизия и руски видеа. Като ми каже "един руски учен"...и направо Rage

Да се оправя бързо Неда!
               gadamer,не е лошо да се гледа всякаква телевизия! Yum За ужас на някои майки,които не разрешават на децата да се гледа ТВ до определена възраст дъщеря ми ,когато донесе бебето ми направи забележка,че спирам ТВ-то и каза,че не иска да си променя навиците си.Този вреден навик явно съм го създала аз. Yum У нас ТВ-то си работи нонстоп 24 часа.Не се гледа определена телевизия,а всеки включва някаква програма.Точно за това не успях да видя подробности.Гледах филм на лаптопа и прескачах до КПП-то да не ми изори хляба,който се печеше.ТВ-то си говореше само и в един момент ,като чух за ДО се заслушах.Разговорът се водеше на английски с озвучен превод на руски.Загледах се,защото водещият е Никита Михалков.За съжаление не разбрах кой е госта.ММ вероятно е гледал по-внимателно въпреки,че и той се занимаваше с нещо друго и каза,че това предаване е спряно и това е запис.Не е на живо.
                Разбира се ,че се замислих ... сегашното положение меко казано си е нереално и дори фантастично.Мъча се да мисля логично,но....нещо ми куца логиката.Първо - на всички май трябва да е ясно,че няма как да избегнеш вируса независимо от мерките,които спазваш.Второ - опираме до лична имунна система.Един минава през заболяването със загуба на обоняние и изгражда антитела,друг-за минути е свален.Трето - рисковата група /възрастните/ са точно толкова застрашени,колкото и всички останали.От моите познати,които минаха през това изпитание възрастните минаха по-лесно,при това с операции и придружаващи заболявания.Имаше репортаж по ТВ-то за първите 10 минали през короната и дали кръв за плазма и една от тях е  моя позната,която е млада,но е астматичка от дете.Знам това,защото получи криза докато говорехме и сериозно ме изплаши.Бивша спортистка и не очаквах,че има някакъв проблем.Това е първият човек от познатите ми ,който беше с корона вирус.Четвърто - тази масова психоза ,дето се лее от всички СМИ,нещо не си я обяснявам колкото и да се мъча да проумея защо е точно така.Минахме през доста други опасни вируси и нямахме абсолютно никаква представа колко са заразени,починали,болни или т.н.Два пъти съм работила с маска - по време на птичия и свинския грип и.....никой не разбра,че имаше такова нареждане,а и се следеше дали го спазваме.Родителите гледаха с очудване,че излизам с маска.Явно решиха,че параноята ме е хванала. Yum Сега обаче истински цирк - носете маски навсякъде,да,ама не - маската е опасна,носете я в ГТ и т.н..Толкова противоречиви мнения,че логически не можеш да включиш нищо разумно.Някакъв хаос и пълна безпомощност.
                  Мога да разсъждавам още в тази насока,но ще ви отегча та спирам.А ние ,майките,се притесняваме за вас и децата ви.По нашата пътечка вървите и вие! Yum

# 457
  • Пловдив
Добро утро!
Мъжа ми каза, че Никита Михалков е привърженик на световната конспирация, аз не знаех, нормално е да споделя това мнение. Сега, аз в конспирации не вярвам, но вярвам, че когато се види възможност, тя се използва. И за това сме на това дередже в момента.
Диди, да се оправя детето!
Бети, и твоето, и приятна разходка все пак.
Абе не знам, мен ме е яд, че туризма отиде, а пътуването е нещото, за което живея. Ей днес ми излезнаха снимки от Япония, трябваше тази година, пак сега, да я посетим пак след Олимпиадата, да видим какво са направили хората. Еми криво си е. То и Олимпиада да няма е престъпление към спортистите.

# 458
Какъвто и световен ред да настане ще му трябва работна ръка. А няма да се връщаме към ръчния труд, че да трябва много и ниско образован народ. Да не говорим, че Европа си внесе вече достатъчно такива елементи u не знае какво да ги прави, а и от къде да вземе пари за да ги изхранва

# 459
Какъвто и световен ред да настане ще му трябва работна ръка. А няма да се връщаме към ръчния труд, че да трябва много и ниско образован народ. Да не говорим, че Европа си внесе вече достатъчно такива елементи u не знае какво да ги прави, а и от къде да вземе пари за да ги изхранва
             За съжаление нещо подобно беше втората версия,която касае ковид-а.Умишлено намаляване на населението на земята.Връзва се чудесно с първата - нискограмотни работници /това не значи,че няма да бъдат обучени да си служат с необходимата техника/ и шепа хора - олигарси.Няма да се връщаме към ръчния труд,но....да обучиш тесен специалист,които да може да си служи само с едно устройство не е чак толкова трудно.
             И в нашето образование постоянно се говори за професионално ориентиране и до сега не съм видяла конкретно умно решение.Смеем се с Бузема,но се съгласете,че от там могат да излязат чудесни специалисти в цветарството например. Yum И неграмотни във всяко друго отношение.
             При това си спомням една мнооого далечна година,когато братовчед на баща ми замина в Япония на специализация и като се върна ни разказваше следното.Бил на квартира в един от гл.инженери на фирмата,в която е специализацията.Гледа той има ТВ,но няма видео и се чуди защо....след като са му дали дори кола.На края се пресрамил и попитал защо няма видео.Домакините силно притеснени му отвърнали,че не знаят как да се включи подобно устройство и трябва да извикат техник.Очите им събрал след като за по-малко от минута включил всичко.Така,че тясната специализация си е вид ограничение в една област.В другите може да се водиш "неграмотен".За нас ,българите,това е малко трудно разбираемо. Yum Не се примиряваме с едностранчиво развитие.Де,да знаеш пък може и това да им е целта - много грамотни ,можещи и най-вече мислещи трудно се управляват ,а и сметките ти объркат.Простите и неграмотните ги купуваш с по едно кебаче и чаша бира ./Пример - нашите избори и братята,които определят бъдещето ни./

# 460
Оф, някой помоли да се снимат тестовете по философия от Педагог 6. Направих го и сега не мога да намеря в коя тема е . Помощ?

# 461
  • София
Tази? Но за десети клас се търси
https://www.bg-mamma.com/?topic=1174225.msg41560866#new

# 462
Мерси. Въобще не съм видяла за кой клас е. Жалко, няма да мога да помогна.

# 463
  • гр.София
Какво правите в десетокласната?
Кажете,ако трябва да почвам да я следя-)

# 464
Ама щом имаш тестове за 8ми клас, хич няма да ги върнем Simple Smile
Ето, да не ти отиде на вятъра снимането:
Моля някой да сподели тестове по философия за 8 клас? 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт