Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 43/

• 35 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • Плевен / София
По желание на vai1, дано не бъркам името...
Ето обшо взето цялото начало.

Енгин :Как си?
Серкан: Беше трудно решение, но направих каквото трябваше
Енгин: Каза ли ѝ?
Серкан: Не. И без това преживяното ѝ е тежко Не исках всеки път когато ме вижда да си спомня за майка си и баща си
Енгин:Добре де, какво ѝ каза?
Серкан:Казах, че ми пречи на работата. Че искам да се разделим.
Енгин: Серкан, това е било малко грубо, бре братче..
Серкан: По-добре да ме мрази, отколкото да знае истината.

Фифи: Какво е това, работата е най-важна за мен
Джерен: Всички работим, всички правим кариера, каква е тази глупава причина?
Еда :Ами права съм била да казсам че е робот. Наистина е робот.
Серкан: накарах я да повярва, че съм безчувствен робот.
Фифи: Ще отида и ще му разкажа играта
Еда: Той не е виновен. Грвшката е в мен
Серкан : Грешката е в мен. Грешка беше, че си повярах, че заслужавам момиче като ангел
Еда: Не изглеждаше така, мислих, ще е сродната ми душа
Серкан: Моята сродна душа. Това е тя, Еда.
Еда: Изобщо не ме е обичал.
Изобщо не ме е обичал.
Серкан: Само ако знаеше, обичах я повече от всичко, от всички
Еда: Мисли само за себе си
Серкан: Теябваше да помисля за нея.
По-добре да ме мрази отколкото да знае истината
Еда: Стана каквото искаше, Серкан Болат, мразя те.
Серкан; Няма да е за първи път.
Еда: Няма да се съсипвам. Видях какво направи със Селин. Вие ме предупреждавахте, дори госпожа Айдан ме предупреждаваше. Дори майка му ме предупреди. Но аз.. Аз съм глупачка. Вярвах, че хората може да се променят, ама. Серкан винаги беше такъв. От първия ден е такъв, но аз не го видях.
Джерен:Ти нямаш вина, Еда. Мъжът излезе непостоянен.
Еда: До такова състояние ме докара, дума не можах да кажа.. Нищо което мислих не можай да кажа. Останах безмълвна.
Фифи: Да му беше казала.
Да разбере що за човек е. Да го беше поставила на мястото му
Еда: Вярно. Защо пък да не го поставя на мястото му.
Джерен :Недей, Еда
Еда:Отивам да говоря с него
Фифи: Остави я да иде
Джерен: Фифи, какво направи
Фифи :Какво в себе си ли да го трупа. Даже трябваше и ние да идем с нея. Да отидем ли

Джерен :Няма да ходим, стой си на юястото, Фифи. Какво ше стане сега?

В къщата на Серкан.
Серкан : И сбогом, Еда Йълдъз.
Еда: Серкан Болат! За какъв се имаш ти?Кой си ти? Няма да ти позволя за втори път да съсипеш живота ми.
Серкан:Еда!
Еда: Какво Еда? Ще ме изслушаш! Погледни ме! Виж ме! Нали оня ден беше влюбен!Любовни обяснения, романтични вечери, купуване на звезди... Каква е тази непостоянност? Да ти кажа що за човек си? Груб, непостоянен, страхлив мъж си (ох ме знам Серкан как можеше да мълчи и да я слуша примирено) ...Проклето да е времето, което прекарахс теб. Застанах срещу всички, свалих си преградите за теб..
Серкан (тихо): Виж Еда
Еда: Позволих да ме нараниш, ама ще видиш кого ще го боли накрая. Ще видиш!
Серкан:Еда
Еда:Млъкни и ме слушай! Аз и преди теб съществувах и след теб ще съществувам, Серкан! Но знай, ти нямаш нищо в живота си, което да ме замести
Серкан: Знам.

Благодаря.... HeartHeartHeartHeartHeartHeart видях...и двамата ги боли, но Серкан взе решението за това и не даде избор на Еда....и го заболя още повече, виждайки я паднала в безсъзнание....
Дали пък бабата няма да се появи сега....

# 721
Благодаря ви за разясненията, поне бях наясно накъде отиват нещата. Кога ще мога да гледам не знам. Само Еда да не е с амнензия след това падане, Айше обича този подход да прати някой от гг в забвението и да го завърне след някое време. А относно Керем, сега го откривам като актьор и мога да кажа, че съм приятно изненадана. Също така и Ханде гледам за първи път и бях леко резервирана, но със всеки епизод е по добра, а и е хубавица.

# 722
  • Варна
Скрит текст:
По желание на vai1, дано не бъркам името...
Ето обшо взето цялото начало.

Енгин :Как си?
Серкан: Беше трудно решение, но направих каквото трябваше
Енгин: Каза ли ѝ?
Серкан: Не. И без това преживяното ѝ е тежко Не исках всеки път когато ме вижда да си спомня за майка си и баща си
Енгин:Добре де, какво ѝ каза?
Серкан:Казах, че ми пречи на работата. Че искам да се разделим.
Енгин: Серкан, това е било малко грубо, бре братче..
Серкан: По-добре да ме мрази, отколкото да знае истината.

Фифи: Какво е това, работата е най-важна за мен
Джерен: Всички работим, всички правим кариера, каква е тази глупава причина?
Еда :Ами права съм била да казсам че е робот. Наистина е робот.
Серкан: накарах я да повярва, че съм безчувствен робот.
Фифи: Ще отида и ще му разкажа играта
Еда: Той не е виновен. Грвшката е в мен
Серкан : Грешката е в мен. Грешка беше, че си повярах, че заслужавам момиче като ангел
Еда: Не изглеждаше така, мислих, ще е сродната ми душа
Серкан: Моята сродна душа. Това е тя, Еда.
Еда: Изобщо не ме е обичал.
Изобщо не ме е обичал.
Серкан: Само ако знаеше, обичах я повече от всичко, от всички
Еда: Мисли само за себе си
Серкан: Теябваше да помисля за нея.
По-добре да ме мрази отколкото да знае истината
Еда: Стана каквото искаше, Серкан Болат, мразя те.
Серкан; Няма да е за първи път.
Еда: Няма да се съсипвам. Видях какво направи със Селин. Вие ме предупреждавахте, дори госпожа Айдан ме предупреждаваше. Дори майка му ме предупреди. Но аз.. Аз съм глупачка. Вярвах, че хората може да се променят, ама. Серкан винаги беше такъв. От първия ден е такъв, но аз не го видях.
Джерен:Ти нямаш вина, Еда. Мъжът излезе непостоянен.
Еда: До такова състояние ме докара, дума не можах да кажа.. Нищо което мислих не можай да кажа. Останах безмълвна.
Фифи: Да му беше казала.
Да разбере що за човек е. Да го беше поставила на мястото му
Еда: Вярно. Защо пък да не го поставя на мястото му.
Джерен :Недей, Еда
Еда:Отивам да говоря с него
Фифи: Остави я да иде
Джерен: Фифи, какво направи
Фифи :Какво в себе си ли да го трупа. Даже трябваше и ние да идем с нея. Да отидем ли

Джерен :Няма да ходим, стой си на юястото, Фифи. Какво ше стане сега?

В къщата на Серкан.
Серкан : И сбогом, Еда Йълдъз.
Еда: Серкан Болат! За какъв се имаш ти?Кой си ти? Няма да ти позволя за втори път да съсипеш живота ми.
Серкан:Еда!
Еда: Какво Еда? Ще ме изслушаш! Погледни ме! Виж ме! Нали оня ден беше влюбен!Любовни обяснения, романтични вечери, купуване на звезди... Каква е тази непостоянност? Да ти кажа що за човек си? Груб, непостоянен, страхлив мъж си (ох ме знам Серкан как можеше да мълчи и да я слуша примирено) ...Проклето да е времето, което прекарахс теб. Застанах срещу всички, свалих си преградите за теб..
Серкан (тихо): Виж Еда
Еда: Позволих да ме нараниш, ама ще видиш кого ще го боли накрая. Ще видиш!
Серкан:Еда
Еда:Млъкни и ме слушай! Аз и преди теб съществувах и след теб ще съществувам, Серкан! Но знай, ти нямаш нищо в живота си, което да ме замести

Сузи, наскоро случайно ми излезе тази реклама, та поизплакнах очи. Баръш ми е една идея по-сладникав, но това не ми попречи наскоро да изровя всички негови сериали. Но определено Керем ми е по-фаворит - на вид, с игра, с талант. Оше малко и кат влюбена тийнейджърка ще прозвуча, събирам си лигитете направо..
Алекс, когато гледах "Любов под наем", Баръш ми беше фаворит. Но след  Керем, ах Керем не го заменям за никой. Невероятен е. Мечта, мечта.

# 723
  • Кърджали
Еда не чу неговото "Знам", той го каза след катотя си тръгна, помълча малко и тогава го каза.

Понеже не ми се спи още (знам че утре ще се псувам) ето превод и на сцената, в която се залъгваха зашо носат пръстените си все  още

Серкан забелязва пръстена нанръката на Еда.
Серкан:Пръстена?
Еда :Хммм, кой? А този ли? Когато исках да го върна на майка ти, тя мк каза нещо
Серкан : Ъъъъ
Еда: Всеки оът като го погледне, Серкан ше си спомня за теб. Затова си го сложих. За да може всеки път като го погледна да си припомня що за човек си. А и ти видя що за човек си, добре стана.
Серкан: Да д.а
Еда: И ти носиш пръстена?
Серкан: Да. За да не се случва повече една жена да ме отдалечава от работата ми. А и държи другите жени далеч от мен.
Еда: Вътре пише името ми. Щом с нещо може да помогна на дугите жени, добре дошло
Серкан( усмихва се) :Да. Искам да тв питам нещо. Защо работиш с Ефе?  На инат на мен ли?
Еда:Много жалко, но света не се върти около Вас, Серкан Болат! Дори и да си мислите така. Ако мислих за теб, нямаше да съм тук. Щях да съм далеч от теб.
Серкан: Значи заради Ефе...
Еда:Не, заради мен.
Серкан: мммм
Ефе: Защото Ефе е от най-добрите архитекти с които мога да работя.Тук съм заради себе си.
Серкан: Разбрах. Значи избра да следваш разума си.
Еда: Защото вече не взимам емоционални решения. Ако няма друго...

# 724
  • София

Добре де, след това ЗНАМ, не й ли светна лампата... Ако някой на мен така ми каже моментално ще се развикам, че е идиот и като знае защо така прави, нооо сериал 😂

Nalbantova , няма как да й "светне лампата" както си задаваш въпроса, просто защото тя, Еда това "Знам" не го чу! Серкан едва, едва го пророни след като Еда вече се беше обърнала и си беше тръгнала! Но и да беше го чула, не съм убедена дали точно в този момент щеше да се замисли сериозно, защото в момента Еда е толкова силно, дори болезнено наранена, обидена, засегната и ядосана, че стигна до там да самообвинява себе си за раздялата! Очакванията на голяма част от пишещите момичета, че Еда ще се държи първосигнално, детински, наивно и т.н. не се оправдаха, аз поне видях в този епизод една наистина наскърбена и с накърнени чувства Еда, върху която допълнително се стовариха още болка и разочарования! Направо за чудо, че се държи достойно и е в състояние да върши каквато и да е работа! Ще се повторя, ако трябва да симпатизирам на един от главните герои, то това беше и си остава Еда!

Спокойни сънища!

P.S. Алекс, видях че си отговорила и ти на въпроса за "Знам", писали сме едновременно!
И аз съм от тези, които когато са емоционално развълнувани от нещо или някого, трудно могат да легнат и да заспят! Което никак не е добре за самите нас, утре е нормален работен ден, но.....

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 01:19 от nrgmama

# 725
  • Плевен / София
Скрит текст:
Еда не чу неговото "Знам", той го каза след катотя си тръгна, помълча малко и тогава го каза.

Понеже не ми се спи още (знам че утре ще се псувам) ето превод и на сцената, в която се залъгваха зашо носат пръстените си все  още

Серкан забелязва пръстена нанръката на Еда.
Серкан:Пръстена?
Еда :Хммм, кой? А този ли? Когато исках да го върна на майка ти, тя мк каза нещо
Серкан : Ъъъъ
Еда: Всеки оът като го погледне, Серкан ше си спомня за теб. Затова си го сложих. За да може всеки път като го погледна да си припомня що за човек си. А и ти видя що за човек си, добре стана.
Серкан: Да д.а
Еда: И ти носиш пръстена?
Серкан: Да. За да не се случва повече една жена да ме отдалечава от работата ми. А и държи другите жени далеч от мен.
Еда: Вътре пише името ми. Щом с нещо може да помогна на дугите жени, добре дошло
Серкан( усмихва се) :Да. Искам да тв питам нещо. Защо работиш с Ефе?  На инат на мен ли?
Еда:Много жалко, но света не се върти около Вас, Серкан Болат! Дори и да си мислите така. Ако мислих за теб, нямаше да съм тук. Щях да съм далеч от теб.
Серкан: Значи заради Ефе...
Еда:Не, заради мен.
Серкан: мммм
Ефе: Защото Ефе е от най-добрите архитекти с които мога да работя.Тук съм заради себе си.
Серкан: Разбрах. Значи избра да следваш разума си.
Еда: Защото вече не взимам емоционални решения. Ако няма друго...

[/i]
значи и Еда се променя....
Скрит текст:

Добре де, след това ЗНАМ, не й ли светна лампата... Ако някой на мен така ми каже моментално ще се развикам, че е идиот и като знае защо така прави, нооо сериал 😂

Nalbantova , няма как да й "светне лампата" както си задаваш въпроса, просто защото тя, Еда това "Знам" не го чу! Серкан едва, едва го пророни след като Еда вече се беше обърнала и си беше тръгнала! Но и да беше го чула, не съм убедена дали точно в този момент щеше да се замисли сериозно, защото в момента Еда е толкова силно, дори болезнено наранена, обидена, засегната и ядосана, че стигна до там да самообвинява себе си за раздялата!
Очакванията на голяма част от пишещите момичета, че Еда ще се държи първосигнално, детински, наивно и т.н. не се оправдаха, аз поне видях в този епизод една наистина наскърбена и с накърнени чувства Еда, върху която допълнително се стовариха още болка и разочарования! Направо за чудо, че се държи достойно и е в състояние да върши каквато и да е работа! Ще се повторя, ако трябва да симпатизирам на един от главните герои, то това беше и си остава Еда!

Спокойни сънища!
+1

# 726
Александра и nrgmama това не го знаех 🤭 понеже днес съм само на превода тук и не знаех какво се случва по Фокс-а. Но е логично да не е чула, щом не е станало на въпрос нещо.

Относно края на епизода - защо си мисля, че ще е като всяко едно нейно събуждане до Серкан? 🤔 Всеки път като отвори очи и лепва една доволна детска усмивка 😏

# 727
"Еда: Защото вече не взимам емоционални решения. Ако няма друго..."......Щом до сега е вземала ЕМОЦИОНАЛНИ решения то мноооооого боб трябва ,още да яде докато почне да взема решения с разума или сърцето....ми детинщини....дай си ми кукличките -вземи си парцалките....много си противоречи тази девойка хич не е последователна ,щом и не разбра сигналите от Серкан, колко я обича и държи на нея то ,какво да пиша или да и се възхищавам....ми глезла си е.......ако беше някой друг до сега да и е бил дузпа......и колко бързо прости на леля си,а иначе трудно давала прошка дори и никога,абе да се кръсти,че не се омъжи за първия тогава щеше да го....господ я среща с възпитан,богат,скромен,а нашата си го гледала ЕМОЦИОНАЛНО.....не гледах епизода прочетох последните ви коментари и все едно ,че съм го гледала...никакво развитие...

# 728
  • София
Александра и nrgmama това не го знаех 🤭 понеже днес съм само на превода тук и не знаех какво се случва по Фокс-а. Но е логично да не е чула, щом не е станало на въпрос нещо.

Относно края на епизода - защо си мисля, че ще е като всяко едно нейно събуждане до Серкан? 🤔 Всеки път като отвори очи и лепва една доволна детска усмивка 😏

Аз сега изгледах отново края на епизода и всъщност Еда не се събуди напълно! Докато Серкан се опитваше да я събуди показаха само един много кратък момент, в който тя си отвори очите и отново ги затвори! Така че не се е усмихвала или нещо подобно! Ще трябва търпеливо да чакаме до следващата сряда, ако не ни покажат преди това в трейлърите какво се случва с нея! Nature First Quarter Moon With Face

# 729
И аз нещо не заспивам, та си мисля - дали по някое време Серкан и Ферит няма да успеят да превъзмогнат Селината, която ги предаде и двамата, и да успеят взаимно да спечелят уважението си като бизнесмени. Този разговор в офиса ми се стори добро начало. Сложиха картите на масата открито. Изясниха си някои неща. Ферит не е глупав. Има желание да се докаже сам, извън името на баща си. Серкан също не иска да е в сянката на Алптекин. За другите проблеми няма да споменавам. Серкан е разумен в бизнеса, амбициозен, не обича да губи.  Иска ми се Ферит да го оцени в тази светлина и да застане на негова страната ако се създаде ситуация, т.е. когато Ефе създаде такава. Също и Серкан да види, че Ферит е добър в работата си, а не лежи на името на баща си (това не сме го видели, но съм с розовите очила и да речем е така, поне с Джер като говориха стана ясно че се бори да се докаже).

nrgmama, за мен Еда действа точно първосигнално, на инат и детински. И отрича чувствата си. Опитва се да покаже на всички, че не е наранена, че всичко е наред, живота продължава. Това е нейния начин да премине през това изпитание. Но това е лъжа. Тя не даде възможност нито на Серкан да каже нещо, нито на леля си. И се хвърли на първото (пардон второто) излязло предложение, (толкова удобно за Ефе) без да се замисли много. Тя действа на принципа "що пък аз да се спирам от нещо, нека другия му мисли". За отношението към Айфер вече съжали. Сега чакам да видя как ще реагира, като разбере защо Серкан я остави. И двамата ги боли. Но различно. Еда е с разбито сърце, а не знае защо. Мисли, че всичко, което преживя със Серкан е лъжа. Серкан е с разбито сърце, и знае защо. Той пожертва любовта си, за да бъде Еда добре. Той знае, че единственото истинско нещо в живота му е Еда и тези няколко дни щастие, които тя му подари. Съвсем ясно осъзнава, че в живота му няма да има повече цвят. Но мислеше за нея. Искаше да я предпази. Аз не искам да вземам страна. Но Серкан ми е слабост. Sunglasses Обожавам моментите на сближаване и опознаване на двама влюбени, и очаквам следващите няколко епизода това да гледам. Да, няма да ги съберат веднага, но Еда ще започне  да вижда, че не работата е най-важното за Серкан. И да вземе да и светне лампичката. И не искам да го дразни умишлено като дете. Искам и тя да се бори за него. Нещо като споменаха г-жа Идил и тя се понаежи малко. Време е да вкарат малко ревност и от нейна страна. Баланс трябва да има. Blush
Сега ви пожелавам леко нощ /добро утро, според това кога ще четете. HugKissing HeartFlowers Hibiscus

Nalbantova, вярно много сладко се буди Еда до Серкан - тези влюбени, усмихнати погледи много добре ги прави Ханде.

# 730
Нещо май аз не нога да се изразя правилно 😂 Само предполагам какво ще е за следващия епизод, а не че е било в този. Погледнах малко клипчета, едното й оЧо е леко отворено, но си представям ситуация като на плажа, когато той я събуди и тя се усмихна като ученичка, само че този път ще се осъзнае и след нея ще има мрънкане 😒
bkue`- да де, това имах предвид и аз 😂
Ето този поглед очаквам 😂😂😂

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 02:04 от Nalbantova

# 731
  • Кърджали
Днес съм добра.

Къмпинга
Енгин:Ох бе, свеж въздух...
Еда: Наистина, добре го измисли, Ефе!
Пъръл: Имам въпрос, Серкан наистина ли няма да дойде?
Еда: Сам го каза, неговата мотивация е работата, от допълнителна нямал нужда.
Ефе: Много е инатлив
Енгин :  Ааа, дойде
Серкан:Дойдох само защотомсте тук. Не че вярвам в тия глупости
Лейля:Добре  дошли, господин Серкан

Човека им обснява там за правилата.....
Серкан: Участвам
Лейля: господин Ефе, изгоряхгд. Серкан е много добър на пистите... Късмет
Ефе: Лейля, и ние в Италия сме виждали писти. Участвам и аз
Копилота на Ефе е Селин на Серкан се пада Еда.

Еда:Не. Не. Не става. Няма. Не става
Серкан :Защо?
Еда:Защото не може.
Серкан: Еда, не преувеличавай. Все еднонне скнсе качвала в колата ми.
Еда: Може да схм искала да е било последното мк качване.
Серкан:Еда, нали поиска от мен да дойда тук?
Еда:Аз ли съм поискала? Казах че ние идваме тук
Серкан: Подрабираше се. Подрабираше семв думите ти
Еда: Да не беше идвал пък ти
Серкан: Или те е страх?

Еда: Приемам, но с едно условие

Серкан: Не
Еда :Аха
Серкан Не

Серкан: Така, помним, че предния път когато караше колата ми щеше да ни убиеш
Еда:Страх те е да не те убия ли, Серкан Болат?
Серкан :Да тръгваме

Селин: Дай газ дай газ

Серкан:Еда, намали малко

Ефе: ама и ти си много нахъсана
Селин: Ще натиснеш ли педала или аз да карам
Ефе: Добре добре

Серкан: Изпревариха ни
Еда: Я се успокой.
Серкан :Хайде Наляво ляво
Еда :Не ми казвай какво да правя.
Серкан: Завий...
Еда:Дръпни се, не ми се меси.  Не се меси
Серкан: Ще продължиш ли да караш?
Еда: В момента живота ти е в моите ръце, осъзнаваш ли?
Серкан: Завий надясно
Еда: Махни си ръцете

Ефе :Абе това момиче лудо ли е?
Селин: Лудо е, я, ти сега ли го разбра.. Дай газ.

Еда тъгва по друг път
Ефе: Какво стана, къде тръгнаха тия?

Серкан:Какво стана къде отиваме?
Еда:Ще те изслушам.
Серкан:Добре, ама излезнахме от пистата

Еда: Ще тв изслушам. Нали каза че трябва да те изслушам.
Серкан :Какво искаш да чуеш, караш по грешен път сега
Еда: Дължиш ми едно извинение, Серкан
Серкан :Точно сега точно за това ли ти се говори?
Еда: Дължиш ми извинемие за всичко, което ми причини.
Серкан; Наистина си странна. Отиваме право към морето, осъзнаваш нали. След това са скалите само
Еда:Според теб не го ли осъзнавам?
Серкан: Еда, спри, какви ги вършиш? Еда, какво правиш? Еда? Еда, ще излетим в морето!Добре, съжалвам, спри!
Серкан :Еда! Еда, добре, права си, дължа ти извинение. Доволна ли си? Съжалявам! За това, че съсипах живота ти, затова, че те измамих, за всичко, извинявай.
Еда: Ако не помисли ще ще умреш , нямаше и да ти мине през ума да се извиниш, забелязваш лк...
Серкан: Какво общо има? От къде ти хрумна? Ами ако на теб ти се беше случило нещо?

Еда: Има ли някакво значение?

И последно, частат от разговора със Селин, която засягаше него и Еда. Защото ми хареса какво му каза (нищо че ще си го защитавам)

Серкан:Кма ли нещо което пропуснах е на събранието?
Селин:Не, няма
Серкан :Добре , при възможност искам да погледна документите по ПР-а.
Селин: Добре да пуснем ли съобщение, че Ефв е съдружник в холдинга
Серкан: Няма нужда, който знае вече знае
Селин: А за раздялата ви с Еда?
Серка: Не
Селин: Пръстена ти стои и без това. Какво стана та стигнахте до тук?
Серкан: Живот , всичко може да се промени. Селин:Променя се разбира се. И в последния момент може да се промени. Дори и на сватбената маса. На мен ли ми го казваш?
Серкан : Нямах това предвид. Как да е, да се концентрираме вече върху това да си върнем холдинга.
Селин: Щемти кажа нещо. Серкан, нсистина няюаш равен в това да разбоваш сърцата на жените. Ферит и той не е погнадолу от твб. К как успявате на всичко отгоре да оставате така хладнокръвни не знам наистина.

Ако искате още нещо, кажете, ама вече ще е сутеинта. Наистина ще си налобанда лягам, че след два часа трябва да ставам. Как ще стана, не знам още...

# 732
  • София
nrgmama, за мен Еда действа точно първосигнално, на инат и детински. И отрича чувствата си. Опитва се да покаже на всички, че не е наранена, че всичко е наред, живота продължава. Това е нейния начин да премине през това изпитание. Но това е лъжа. Тя не даде възможност нито на Серкан да каже нещо, нито на леля си. И се хвърли на първото (пардон второто) излязло предложение, (толкова удобно за Ефе) без да се замисли много. Тя действа на принципа "що пък аз да се спирам от нещо, нека другия му мисли". За отношението към Айфер вече съжали. Сега чакам да видя как ще реагира, като разбере защо Серкан я остави. И двамата ги боли. Но различно. Еда е с разбито сърце, а не знае защо. Мисли, че всичко, което преживя със Серкан е лъжа. Серкан е с разбито сърце, и знае защо. Той пожертва любовта си, за да бъде Еда добре. Той знае, че единственото истинско нещо в живота му е Еда и тези няколко дни щастие, които тя му подари. Съвсем ясно осъзнава, че в живота му няма да има повече цвят. Но мислеше за нея. Искаше да я предпази. Аз не искам да вземам страна. Но Серкан ми е слабост. Sunglasses Обожавам моментите на сближаване и опознаване на двама влюбени, и очаквам следващите няколко епизода това да гледам. Да, няма да ги съберат веднага, но Еда ще започне  да вижда, че не работата е най-важното за Серкан. И да вземе да и светне лампичката. И не искам да го дразни умишлено като дете. Искам и тя да се бори за него. Нещо като споменаха г-жа Идил и тя се понаежи малко. Време е да вкарат малко ревност и от нейна страна. Баланс трябва да има. Blush
Сега ви пожелавам леко нощ /добро утро, според това кога ще четете. HugKissing HeartFlowers Hibiscus

Nalbantova, вярно много сладко се буди Еда до Серкан - тези влюбени, усмихнати погледи много добре ги прави Ханде.

blue` , отнасям се с уважение и респект към различните гледни точки! Чудесно е, че не мислим еднакво всички, иначе нямаше да го има вълнението, което съществува в темата ни! Sunglasses Но очевидно сме на различни мнения по въпроса за това кой, кого, колко, защо е наранил в сериала! Пишеш, И двамата ги боли. Но различно. Еда е с разбито сърце, а не знае защо. Мисли, че всичко, което преживя със Серкан е лъжа. Серкан е с разбито сърце, и знае защо. Той пожертва любовта си, за да бъде Еда добре.

Напълно естествено е, че Еда е с разбито сърце, че не знае защо, на нея й бяха посочени измислени от самия Серкан причини! И пак напълно естествено е, че тя е убедена, че Серкан не я обича и дори обвинява себе си за това (в смисъл, силно влюбена е повярвала наивно, че той я обича, така каза самата Еда на приятелките си)! Т.е до тук нямаме различия в мненията!

Но, продължавам да твърдя, че разбитото сърце на Серкан, "пожертвал любовта си", за да бъде Еда добре, освен че звучи клиширано, звучи нелогично! Обсъждаме същия този Серкан, който убеждаваше Еда в еп. 2, че ако повече от двама души знаят една тайна, то тя престава да бъде такава и същия Серкан, на когото Енгин многократно повтори в еп. 14, че истината за инцидента ще излезе рано или късно на светло? Серкан в настоящия момент е напълно наясно с това, колко много хора индивидуално и/или колективно знаят за инцидента, като някои от тях са дори запознати с подробности и детайли за него, това са: 1) сем. Болат; 2) Енгин; 3) Екипа на Алптекин и съдружника му (т.е. бащата на Селин); 4) Екипа на подизпълнителя; 5) Самия подизпълнител, т.е. работниците присъствали на инцидента; 6) Журналистите, които са публикували подробностите за инцидента! Пропускам Ферит, Ефе, адвоката му и екипа му само защото по презумция Серкан не знае за тях. И той се самозаблуждава, че като се раздели с Еда (в смисъл зареже я), тя няма повече да идва в офиса, той ще освободи жилището си от нейните вещи, ще страда известно врече, но ще му мине, прави всичко това в "името на голямата му любов към Еда"?! Е, определено не ми звучи като постъпка на разумен човек, не виждам никаква логика в неговата саможертва! Така обрисуван в сериала неговия герой - разумен, успешен, съзнателен, отговорен, успешен и т.н., как всъщност не си дава сметка, че с тази си постъпка в буквалния и преносния смисъл "уби" Еда веднъж и ще го направи втори път, когато истината излезе наяве и тя научи, че заради истината свързана с инцидента и неговото семейство той я е зарязал?! Съжалявам да го кажа на всички, на които героят на Серкан Болат е любимец, но аз намирам неговата постъпка в края на 14 еп. с Bitti за изключително неетична, некоректна, жестока и трудно поправима спрямо Еда! Кой е жертвата в случая - Серкан или Еда?    

И  моля, да се прави разграничаване между актьорът Керем Бурсин и героят Серкан Болат! Всичко, написано по-горе се отнася само и единствено за главния ни герой и каквото и отъждествяване да правим по принцип (аз самата съм фен на Керем Бурсин), в този случай яростната ми критика е само и единствено по отношение на героя, който е измислила и изгражда в сериала Айше Кутлу и екипа й!

Добро утро, момичета! Хубав, слънчев и усмихнат есенен ден!

Ако някоя от вас има време и желание да гледа еп. 15 с руски субтитри, то ето ви линк за преведения епизод!
https://uteta.tv/movies/serialy/72641-postuchis-v-moju-dver-15-s … kie-subtitry.html

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 04:15 от nrgmama

# 733
Nature Sparkler Добра вечер на совичките, които като мен не могат да заспят!
Flowers Sunflower Добро утро на ранобудните птички!

Blush Здравейте, прекрасни момичета! Не си мислете, че съм се покрила! Гледах и четох преводите и анализите ви, вълнувах се заедно с вас! Парти у дома, но всички заедно в мислите и вълненията! Направо ви се чудя как го правите това да гледате, да пишете ...
Аз не мога да бъда Наполеон - това е! Мога само да ви напиша първите си впечатления!
Blush А за Алекс нямам думи!!! Kiss Златна си, Алекс! Без твоя превод ще сме само на картинки! Нека животът ти бъде сладък като любимия ти шоколад! Chocolate Bar Колкото до Керем - ще кажа само, че това момче го обичаме всички! Ако е завладял мислите ни, значи обичаме го, но не ние, големите! Обича го душата на момичето в нас, останало на 18 години! 
Wear Ring Алекс, хубаво е, че се върна за допълнителен превод на красивия момент с пръстените! За първи път след раздялата видях как Серкан се " усмихна ", когато видя пръстена-цвете! Устните му не се засмяха, но как Керем го изигра това, сякаш душата му се засмя! Значи не всичко е загубено! Няма значение, че обясненията и на двамата бяха смехотворни! Освободиха се от всичко, което напомня за другия, но пръстените останаха, защото това са техните невидими белезници, които ги свързват! Никой от тях не може и няма да хвърли пръстена си - това е техният залог за любов!
People Family Родителите на Серкан - мисля, че никога няма да станат истински родители! Обичта им е само на думи! Дори сега, когато виждат, че сърцето и душата му изгарят, го оставят да страда сам! Сладките думи на мама или някакви си съвети няма да излекуват болката му! Като малък го лишиха от семейство, сега той сам ще си тръгне!
Dart Снимката на Серкан на стената - Еда и приятелките я превърнаха във Вуду-кукла, която да забиват със стрелички! Всички се опитват да я подкрепят, разсейват я, разсмиват я и това й помага! Докато Серкан е сам!  Мислеше, че ще може да се справи с тези скрити чувства, но се лъже! Постоянно я търси с очи, винаги е около нея! Ако беше заминала, щеше да е в мислите му, сега трябва да благодари на Ефе, че я задържа на работа. Но вечерите и нощите му са най мъчителни, когато остане сам с болката си !
Lollipop Ефе - засега изглежда добронамерен, знае за отношенията между Серкан и Еда и се опитва да я подкрепя и защитава като приятел. Това, че е от Мардин потвърди съмненията ни, че е подставено лице на бабата на Еда. Сякаш с отношението си към момичето, той иска да предизвика Серкан и наистина успява! Много леко и неусетно го пързаля по снега! Когато Ефе и Серкан се видяха на билярда и разговаряха, Серкан каза нещо, което ми направи впечатление - " Аз с никого не свиквам, така по лесно се отказвам "! Каза го, но дали е така?! Не само свикна с Еда, но и не може без нея! За кой ли път наруши правилата си и замина на този къмпинг!
Heartbeat Обичам ги тези двамата и техните престрелки, и техните спорове! Толкова заряд носят, че от километри си личи как летят флуиди между тях!
Състезанието - няма да разказвам, Алекс е превела всичко! Беше интересен момента, когато Серкан каза на Еда "извинявай". Тя не очакваше такива думи - много добре Ханде го изигра този специален момент! Според мен точно тогава Еда си зададе въпроса защо Серкан скъса с нея ... и беше готова да направи крачка назад! Серкан също щеше да каже нещо повече! Появиха се тези "навлеци" и объркаха хубавото! Но след това "извинявай", Еда има нужда от разходка и "хвана гората"!
Fearful Падането на Еда беше момента, в който Серкан ще вдигне бялото знаме! Същото стана и в "Ранобудна птичка" - ГГ изнесе момичето на гърба си, сега Серкан как ще я извади от дупката?! Сега е стресиран, ще й помогне, но ако се окаже, че Еда е лошо ранена и остане в болница - ето тогава Серкан ще преосмисли решението си! Нека Айше добре да го измисли този момент! Най хубавия - тогава, когато паднат завесите и чувствата се разкрият! Искам Еда да разбере истината от Серкан, но вече да е успяла да преодолее лудостта си и да си зададе най важния въпрос - "Защо?" .
Heart Exl Отново и отново въпроси и предизвикателства да станем писатели, следователи, сценаристи! Втора професия - колко хубаво! Blush

Balloon Края на темата е, утре сме в нов дом! Ще пренесем и там своето настроение и жажда за нови открития!

Heartpulse Добро утро и прекрасен старт на деня, момичета! Пазете се и бъдете здрави! Kiss

# 734
Аман от  ребусите на Айше.... Любовта ще почака.... Поне до следващия епизод... Полупрошепната, заявена, изстрадана и възродена...

Общи условия

Активация на акаунт