Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 43 829
  • 783
  •   1
Отговори
# 240
Много благодаря, пуснах Simple Smile

# 241
  • София
thelastmoan, аз с първата си бременност имах такъв риск. Имаше един фактор, който беше в норма, но трябва да си видя изследванията да си спомня. Този фактор беше и знам, че бебето може да е момче (както се оказа). Не правих никакви други тестове, всичко си беше наред и на ФМ. Така че, тези стойности не винаги са повод за притеснение. Този път директно си пуснах неинвазивен тест. Всичко ще е наред ❤

Забравих да спомена, че имаше форум май на страницата на Майчин Дом, където проф. Кременски отговаряше на въпроси, така че може да пробваш и на него да пишеш. Много бързо и любезно отговаря.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 21:06 от AnMary

# 242
Привет и от мен отново. Аз пак малко ще пркъсна темата с един друг въпрос. Тъй като вече съм страшно нетърпелива да си купя някоя дрешка (боди, блузки или клинчета) за очакваното бебче, обаче имам следната дилема. Предвид, че терминът ми е в края на май какви дрешки би следвало да купувам повече с дълъг ръкав, с къс ръкав? Предполагам, че за самото изписване и първите дни може би бебчето ще трябва да се облича с дълги ракавчета или? Ами после през юни-юли, когато живот и здраве ще е на месец, два може би за тогава ще трябват някои къси ръкавчета. Може да е малко тъп въпрос Grinning но наистина ми е трудно да взема решение на какво да наблегна. Благодаря предварително!

Иначе днес ми беше първата ФМ, лекарката каза, че бебето позирало, каквото и да значи това Grinning предполгам, че е искала да каже, че добре се вижда. И общо взето и аз чакам резултати от БХС от Майчин дом. За пола и казах ако нещо се вижда да не ми казва, а когато е сигурна да ми го напише на листче, тъй като ще си правим изненда със съпруга и заедно ще разберем пола, за което разбира се нямам търпение. Накрая преди тръгване само подпитах леркатка дали все пак се е видяло нещо и тя спомена, че си имала предположение, но нали не съм искала да ми казва Grinning и аз, да, да... та съм в очакване на някой от следщатите прегледи.

# 243
Рано е за покупки, не заради друго, но на пролет изкарват новите колекции и има много по-подходящи предложения. Сега са основно есенно-зимни дрехи които са по-плътни.
Колкото до първите дни вкъщи, макар да съм фен на целите пижами, ви съветвам да купите от комплектите от две части
А ако са цели пижами да имат копчета и на двата крака, много по-удобни са нощно време за смяна на памперса Simple Smile

След първия месец вече може и по-леко да е облечено детето, според времето навън и температурата .
Не наблягайте на много дрехи в началото, защото голяма част ще останат неизползвани, но е хубаво да имате няколко цели пижами, бодита с къс ръкав и няколко комплекта ританки и боди с дълъг ръкав. Със сина ми една нощ не уцелих правилно слагането на памперса и се наложи да сменим 4-5 пижами. Затова е желателно от всичко в началото да имате поне по 4-5 броя.

# 244
Тeɣa Благодаря Ви! Ама колкото и да е рано от сега ще си купя нещо, дори и за в бъдеще, т.е. визирам и за след 2-3 месеца. А относно колекциите, предвид, че ще съм мама за първи път, всичко ми харесва и не различам особено кое е нова и стара колекция, така че това не ми е особено водещо Relaxed

# 245
Тeɣa Благодаря Ви! Ама колкото и да е рано от сега ще си купя нещо, дори и за в бъдеще, т.е. визирам и за след 2-3 месеца. А относно колекциите, предвид, че ще съм мама за първи път, всичко ми харесва и не различам особено кое е нова и стара колекция, така че това не ми е особено водещо Relaxed

То не е до нова и стара колекция, просто сега са по есенни цветове, а на пролет са по цветни и понякога и по-тънки комплектите Simple Smile Също така ви съветвам да имате и няколко броя размер 50. Аз сглупих да слушам др майки как 50 умалява за ден два и накупих 56 размер. Е да, но детето се роди 50 см и в деня на изписването го оставих на майка ми и ходих в ХМ да купувам бодита 50 размер. Израсна ги за 10 дни, но няма как малко дете да е с дрехи, които са му големи Simple Smile Затова вземете 2-3 бр и размер 0.

# 246
Друга особеност на зимната колекция е, че на пролет абсолютно същото нещо можем да го купим на по-ниска цена. Аз лично не обичам да пълня гушите на гиганти за дрехи, като мога да не го правя Grinning

Комплектите от 2 части са нещо, с което трябва много да се внимава. Много са красиви, но моята щерка например имаше ужасни колики и като й сложа панталонче и положението ставаше в пъти по-зле.
На нея размер 0 й бяха големи около 2 седмици, въпреки че се роди 3400.
Сега съм заръчала 3 бодита пижами с дълги ръкавки, с които мисля да изкарам първите 2 седмици. Няма да ги купувам аз. Ще ги вземе приятелка, която ще ги изпере и ще ги донесе веднага като родя.
После ще чакам да видя какво ще ми подарят като излезем от болницата и тогава ще купя с късо ръкавче и тънки жилетки.

За дъщеря ми бях взела много дрехи и 80% от тях си останаха необличани.

# 247
Здравейте. И аз плахо се включвам. На 35 съм, първа бременност, инвитро. След почти 3 години, Господ ни дари с чудо. Все още не вярвам, че това се случва на мен.
В 13-та седмица съм, термин около 15.05. Засега нещата са ок, само където се чувствам зле почти всеки ден и доста си лежа. Имам непоносимост към доста миризми и храни, та карам на тестено главно. И аз минах през лек шок, когато комбинираният тест за синдромите не беше много убедителен, та се наложи да си правя прентал. Там резултатите бяха ок, оказа се също, че ще имаме момиченце.
Пожелавам ви много здраве и търпение, момичета. Аз лично изпитвам някакъв страх, който е винаги в съзнанието ми, и някак не мога да се отпусна все още. Надявам се, че всичко ще е наред, т.е вярвам го и че скоро ще гушкаме дечица.
Аз ще ви питам за много неща, защото съм в Англия, а както знаете, тук здравната система не е много детайлна и имам само 2 скана по здравна каса за цялата бременност. Всичко ми е на частно общо взето. Луда работа.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 21:17 от Carambaa

# 248
Здравейте. И аз плахо се включвам. На 35 съм, първа бременност, инвитро. След почти 3 години, Господ ни дари с чудо. Все още не вярвам, че това се случва на мен.
В 13-та седмица съм, термин около 15.05. Засега нещата са ок, само където се чувствам зле почти всеки ден и доста си лежа. Имам непоносимост към доста миризми и храни, та карам на тестено главно. И аз минах през лек шок, когато комбинираният тест за синдромите не беше много убедителен, та се наложи да си правя прентал. Там резултатите бяха ок, оказа се също, че ще имаме момиченце.
Пожелавам ви много здраве и търпение, момичета. Аз лично изпитвам някакъв страх, който е винаги в съзнанието ми, и някак не мога да се отпусна все още. Надявам се, че всичко ще е наред, т.е вярвам го и че скоро ще гушкаме дечица.
Аз ще ви питам за много неща, защото съм в Англия, а както знаете, тук здравната система не е много детайлна и имам само 2 скана по здравна каса за цялата бременност. Всичко ми е на частно общо взето. Луда работа.
Добра дошла! И аз не мога да се отпусна, все си мисля че нещо ще се обърка като миналия път. Броя дните до следващия преглед и мисля че след това вече ще се отпусна защото ще сме в 14гс.
Ще се радваме да помагаме! Знам в Англия как е, здравната система доста отгоре-отгоре кара. Приятелките ми в Англия и те са масово по частни ултразвуци и прегледи.

# 249
Да не ви плаша, но ще се успокоите като родите и от другия ден други безпокойства ще имате 😉 Аз живея от преглед до преглед. Хубавото е, че имам 6г характер, дето не ми дава време да мисля лоши неща и вечер като легне съм уморена, и нямам много време за мисли Simple Smile Но все пак гледайте да се насладите на бременността, защото не се повтаря това време,особено когато сте с първо Simple Smile С второ много време за наслаждаване няма 😁

# 250
  • София
Въобще не мога да разбера как някои хора се прехласват по бременността ( вероятно всъщност им завиждам, хахах😀) за мен е стрес, стрес и само стрес. 😬 Иначе да, после има други грижи, но поне го виждаш това дете, може да го заведеш на лекар, ако се наложи и т.н. По-стресов период от бременността не съм имала аз 😀. За протокола моето бонбонче е на 4г. 😀

# 251
Въобще не мога да разбера как някои хора се прехласват по бременността ( вероятно всъщност им завиждам, хахах😀) за мен е стрес, стрес и само стрес. 😬 Иначе да, после има други грижи, но поне го виждаш това дете, може да го заведеш на лекар, ако се наложи и т.н. По-стресов период от бременността не съм имала аз 😀. За протокола моето бонбонче е на 4г. 😀

И аз съм като теб, Sea. Благородно завиждам на приятелки и познати, които казват, че са най-прекрасните 9 месеца на жената. ??? Не само, че е стрес, ами просто не съм аз. Променям се, спирам да говоря и живея от преглед за преглед. Не спира да ми се повтаря “почивай си сега, наслаждавай се на бременността, чети си, хапвай си”. Нито обичам да лежа, нито обичам да ям. Напротив, предпочитам да не спя, да кърмя, да сменям памперси, да съм с шевовете след раждането, но да си гледам бебето в креватчето, да го виждам как расте, а аз отново да бъда човек. Колкото и да е трудно, щастието е огромно. 9-те месеца аз ги наричам търпение и всичко си заслужава, но да са прекрасни, за мен не са. Нямам търпение всеки ден да излизам с количката, да имам движение и да се грижа за бебето. Затова, както бях споменала, най-хубавият месец е 9-ти. Виждаш края, знаеш, че ще ти олекне и най-важното - чакаш срещата с бебко ☺

# 252
Sanni27, Krasimira Peneva-Karpouzaki 666481, Carambaa  Добре дошли! Лека и безпроблемна бременност!

Привет и от мен отново. Аз пак малко ще пркъсна темата с един друг въпрос. Тъй като вече съм страшно нетърпелива да си купя някоя дрешка (боди, блузки или клинчета) за очакваното бебче, обаче имам следната дилема. Предвид, че терминът ми е в края на май какви дрешки би следвало да купувам повече с дълъг ръкав, с къс ръкав? Предполагам, че за самото изписване и първите дни може би бебчето ще трябва да се облича с дълги ракавчета или? Ами после през юни-юли, когато живот и здраве ще е на месец, два може би за тогава ще трябват някои къси ръкавчета. Може да е малко тъп въпрос Grinning но наистина ми е трудно да взема решение на какво да наблегна. Благодаря предварително!

Моята голяма дъщеря вече накупи няколко неща, кито бяха намалени в края на септември - летни остатъци Wink
А аз нали съм човека списък ...... ще си кажа! Понеже май е все още хладно по нашите ширини планирам да си купя 4-5 бодита с дълъг ръкав (поне 3 бр 50 р-р) и още толкова с къс, като с късия ще са 56 р-р. Купили сме и с къс ръкав страхотни бодита за 6-9 месеца (3 бр бяха за 5 лв, а материята е супер мекичък памук!), вече има две ромпърчета и поларено одеалце. Планирам няколко жилетки и елечета, по-топлички за началото и ..... май  ще е това началния пазар.... После ще довършим като се роди. Каката вече се ориентира какво е удобно за обличане и какво не (всички дрехи бяха пробвани на една плюшена панда!) обаче и цените гледа и успява да прецени кое е ок и кое - не!
Отделно от голямата има останали одеалца, няколко дрешки, якенца ...... запазила съм някои от най-малките и няколко от най-любимите ми дрешки през бебешкия период.
Хубаво е да имаш готовност с едно топло одеало, защото не се знае какви ще са температурите.
Понеже в началото терморегулацията при бебетата е несъвършенна се налага да ги обличате малко повече. Ако на теб ти е добре с тънка блуза с дълъг ръкав, на него слагаш и тънко елече (без ръкав например) и одеалцето. Формулата, доколкото помня,  е моите дрехи +1. От друга страна бодита с къс ръкав могат да се носят под блузките цяла зима. Обаче пък бебе родено през юли няма как да го облечеш с дълги ръкави, освен ако не е някой студен ден или много рано сутрин/късно вечер на хладно място (брега на морето, високо в планината).

Ще си намеря списъците от предишната бременност и ще ги кача, ако искате. Имайте предвид, че са хипер пествливи, с оглед на това, че беше криза и изплащахме апартамент и почти нямахме средства....

Аз съм от тия! Много добре се чуствам, като изключим прилошаването! Харесва ми да съм бременна! Пазаруването, суетенето..... А и тогава и сега уча. Даже юни ми предстои държавен изпит (теория и практика). 
Този път ми липсват многото бременни приятелки около мен и ходенето по лекции, кафета, обикалянето на магазините заедно ..... Просто на тези години повечето са приключили с децата!

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 10:07 от MoonDream

# 253
Знаете, че аз съм с две загуби - едната в седмицата в която съм в момента. Преди първата загуба за мен бременността беше нещо, което започва с оплождане и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО свършва с живо бебе.
Честно казано това нещо ми беше най-трудно да приема - че изобщо не е задължително горното. Даже още се боря с него.

От друга страна съм една от сигурно малкото жени, които обожават да са бременни. За мен това е най-прекрасният период от живота ми. Период, в който съм изцяло жива и знам за какво съм на тази земя.
Тази бременност, ако е успешна - ще е последната ми. И честно казано не искам да я помня с лошите неща. Знам, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но момичета - страхът няма да промени нещата. Ако нещо ще се случва, то ще се случи без значение дали ви е страх или не.
Страхът не ви пази, пречи ви. Защото всяка молекула страх в тялото ви изгражда хормони, които отиват директно при бебето и то знае, че ви е страх. Също тези хормони оказват влияние върху психическото му развитие в утробата и след това за цял живот.
Така че се опитайте да се преборвате със страховете си до ниво да не стигат те до бебето.

Аз например се хващам, че съм супер пазеща спрямо дъщеря ми, откакто минах през първата загуба. Катерят се децата по пързалката и познайте коя е единствената майка, която тича и крещи като откачена - Внимавай! Пази се! Ще паднеш! И това на дете на детска катерушка. Откачена работа. Но се опитвам да се боря с това, защото тя няма никаква вина, че аз имам психически товар от определени събития случили се в живота ми.
Абсолютно същото е и с бебето. Само че там е малко по-зле, защото от външно дете (имам предвид вече родило се) може да скриете частично страховете си, но през вътрешното дете минава всяка капка кръв, която циркулира във вашето тяло. А там както знаете е закодирано всичко, което се случва в тялото ви.

Има йога, медитация, четене, разходки. Вариантите за отпускане са много. Та дори и етерични масла.
Аз например ако имам страх правя две неща. Започвам усилено да си представям точно обратното на страхът. Например най-честият ми страх е, че сърцето на бебето е спряло. В момента, в който си го помисля и започвам да си го визуализирам как бие силно. Виждам клапи, аорти, всичко.
Или другото е да изкарам страхът извън тялото си като го кажа. Не на някого, а просто го пускам във въздуха.
Та опитайте. Ако ви заболи глава, не е от опитите, а от бременността Grinning

# 254
Напълно съгласна съм, много  е важно емоционалното ни състояние за бъдещето на детето. За жалост обаче то не винаги зависи напълно от нас самите. С бремеността със сина ми, почина баба ми, очаквах го почти от теста. Приеха я тогава в болница и се знаеше, че няма какво да се направи. И така няколко месеца през които аз плачех всяка вечер в банята, че да не разбере мъжът ми, а от там и майка ми. В последствие разбрах, че те са знаели и дори мъжа ми няколко пъти тайно е ходил при АГ, да пита какво ще правим като тя почине. Родих здраво, но много емоционално дете. Има много мнения по темата "влияние на вътреутробния период върху децата в последствие". Знам,че е лесно на думи, но на мен ми е 5 бременост и знам емоционално колко е сложно, но каквото е писано ще стане. Имам близка която забременява, отива на преглед и нищо не се вижда, решават, че е извънматочна. Отварят я. Нищо, извън матката няма абсолютно нищо. Затварят я и вдигат рамене, че не знаят какво и има. 9 месеца по-късно ражда живо и здраво дете. Позитивни мисли ви пожелавам!

Ако някой се следи в МБАЛ Надежда - има график за ЖК за декември. Отне ми 1 ч и 30 мин да ме вкл на изчакване и 25 мин слушах музика, но успях да запазя час Simple Smile И 2013 г беше същото и сега пак е ад запазването на часовете....

Общи условия

Активация на акаунт