НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 193
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Аз лично имам неприятен спомен от преносването на племенника ми и какво се беше случило. После и една позната преноси и малкият беше на антибиотици. И освен това и в лекциите са показвали кожата на преносено бебе, която е много зле, защото естественото покритие, което я защитава от околоподните води е вече размито. Та не мисля, че е защото й е удобно на лекарката. Предполагам, че е по-добре за бебчо

# 466
  • София
Rainbow, и аз от няколко минути дишам по-леко, но и корема ми слезе надолу. И припкам като козичка, буквално. Разкритие никакво Simple Smile Не че това е някакъв критерий де. Това с лекотата и с припкането пък ми изиграва лоша шега, защото почна да ми тежи пък на кръста и сякаш връзките около таза съвсем сдават багажа.

Цвети, по принцип има как Simple Smile Ама е болезнено и понякога не им се занимава на лекарите - пробвай в нета потърси за упражнения с които да помогнеш на дребния поне да слезе надолу. По принцип у нас много се плашат от "преносването", не знам защо. По други държави обикновено ако всичко е наред (плацентата е ок, водите също) изчакват поне до 2 седмици след термин. Иначе, да, седмица, седмица и нещо обикновено изчакват....

# 467
Да са здрави и щастливи Дария и Димитър, всички родени бебчета и майките им!

Относно Надежда - днес лекарят на прегледа каза, че бащите могат да носят багаж, ако потрябва Simple Smile

# 468
Ами аз знам защо се плашат от преносването и има защо Simple Smile

# 469
Цвети, не се отчайвай, има случаи при които бебето се спуска за часове преди раждането.  Относно предизвикването, при положение,  че бебето е високо , аз ако съм не бих се съгласила, т.е бих избрала секцио, защото на няколко места прочетох, че в такива случаи (когато бебето е високо ) раждането приключва с форцепс или спешно секцио.
А ако искаш да се опиташ ти да пришпориш нещата, то пробвай с упражнения,  както по горе е споменато, с клякания, разходки, качване на стълби, правене на "кекс", Simple Smile а знам също, че яденето на ананас предизвиквало контракции Simple Smile

# 470
Днес, на Димитровден, в 37 г.с. се появиха нашите малки слънчица Дария и Димитър!
И тримата сме добре и надявам се скоро да бъдем изписани! Операцията мина бързо и леко, нямах време да се притеснявам. Кураж на мамите, които са в очакване! В рамките на две минути, видях две малки душички пред мен. Изживяването е уникално!

Честити слънчица да са много здрави и бързо възстановяване Blush

# 471
Krassyma, да са живи и здрави Дария и Димитър Simple Smile, св. Димитър да ги закриля и да им носи късмет. Специално за мен е много важен точно този празник, а сега вече и за вас явно Simple Smile
Re-Born, пожелавам да си гушнеш момиченцето вкъщи възможно най-скоро Simple Smile
Цвети, и аз съм била преносена около седмица, племенницата ми също - явно ни е такъв гена, никоя от нас не е имала проблеми с това, но има бебенца дето още ден-два след преносването трябва да се вадят. Трябва да се следят сърдечните тонове много често след термин, защото има опасност да се появи страдание на плода - не че искам да те плаша, но ти ако поровиш в нета сигурно ще прочетеш така или иначе какви са рисковете. Не проследих дали си първа бременност, но ако не си имала секцио досега, могат да ти индуцират естествено раждане с медикаменти - простагландини и окситоцин, но не знам има ли смисъл да се мъчиш, особено ако бебчо стане голям, а и съм чувала, че е по-болезнено в този случай раждането.  В този ред на мисли и аз бих избрала секцио - примерно бих говорила с доктора ако не тръгне раждане, да си имам уговорена дата за секцио на следващия ден примерно . Но също така може да говориш с лекарката си, ако държиш на естествено и няма пречки за това да се случи , да си отидеш на термин в болницата и да ти вържат системата. Вижте го и колко голям ще стане, това е важно.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 18:26 от vessy.k

# 472
Здравейте мами,
Аз съм с термин 22.11. В момента съм в 36 седмица. От София. Живи и здрави, очакваме момиченце.
Това ми е втора бременност. Имам син на 5г, роден на 01 Юни, при термин 26 Юни и планирано секцио за 12 Юни...така, че очаквам изненади.
Ще се радвам да ме приемете във вашата групичка.

# 473
Рози, аз имам предвид, че ми е леко, като вървя и изкачвам стълби да речем - там долу, а не горе. На мен коремът ми падна още преди 2 седмици, а от 6 дни пък съвсем. Но долу междукрачието си ме боли от 7я месец, а сега е добре през деня. Имам една тъпа болка вдясно долу, явно някоя връзка. Все от дясно всичко, сигурно защото е така обърнат и там идва по-голямата тежест. Иска ми се да отида някъде на преглед да видя как са водите и плацентата, нали моят д-р ме изпрати вече. Ще изчакам още 3 дни и може да отида някъде. Вече съм в 39та седмица. От вчера ме ядосват и съм нервна 2 дни и главата веднага ме заболя. 😠

# 474
Здравейте и от мен, не съм писала отдавна, но с напредването на времето и вълнението се увеличава. Аз съм вече 38+3 с термин 7.11.
Цвети, също като теб днес бях на преглед и индикации за излизане няма никакви и при моя младеж. Околоплодни води в норма, плацента 2ра степен зрялост, нямам болезнени контракции, главично разположен е и дотам. Аг ми обясни, че практиката им е да изчакват от 5 до 7 дни след термин, след което се предизвиква раждане със система с окситоцин(следя се и ще раждам в Щерев, желанието ми е да е нормално).
Също започвам да се притеснявам за преносване, макар че имам цели 12 дни до термин. Аг препоръча повечко разходки😉
Явно скорпиончето ще е своенравно и ще  се появи когато то си реши😉
С интерес следя как са нещата и при вас, момичета и стискам палци всичко да премине леко за всички ни!

# 475
Благодаря ви момичета на всички, не че не го знаех и аз това, но все пак исках да чуя и други мнения. Лекарката ми каза повече разходки, за сега не е казала категорично секцио, но започна още миналата седмица да ме подготвя, за това се замислих дали не ме плаши само. Знам, че след термин се следят тоновете на бебчо всеки ден, но ме изненада това, че ми каза до 5 дни след може да се чака - това не го знаех.
Иначе първо раждане ще ми е, още в началото ми казаха, че имам тесен таз, но днес пък акушерката каза, че съм добре и мога да си родя естествено и много се обърках. Дано само си тръгне когато е готово, но ако в понеделник положението е същото определено ще поговорим за дата за секцио.

# 476
  • Варна
Цвети, аз нямам опит, но споделям на сестра ми - 1 ден след като преноси, реши да прави упражнения за предизвикване на раждане (явно има такова нещо, но аз не съм гледала, май са някакви клекове и подобни). Още същия ден, буквално минути след упражненията, тръгна раждането и роди бързо - 2-3 часа, което е супер за първо раждане. Simple Smile Не знам дали е случайност, но това е нейната история. Blush Със сигурност ще пробвам и аз, ако се случи на мен.

# 477
Цвети, аз нямам опит, но споделям на сестра ми - 1 ден след като преноси, реши да прави упражнения за предизвикване на раждане (явно има такова нещо, но аз не съм гледала, май са някакви клекове и подобни). Още същия ден, буквално минути след упражненията, тръгна раждането и роди бързо - 2-3 часа, което е супер за първо раждане. Simple Smile Не знам дали е случайност, но това е нейната история. Blush Със сигурност ще пробвам и аз, ако се случи на мен.
Дали ще можеш повече информация от сестра ти да ни споделиш. Ако си спомня какво точно е правила. Благодаря за споделянето

# 478
  • Варна
Дали ще можеш повече информация от сестра ти да ни споделиш. Ако си спомня какво точно е правила. Благодаря за споделянето
Разбира се, ще я разпитам утре и ще пиша. Hug

P.S. Moже би нещо такова ще да е: https://www.youtube.com/watch?v=7SkbHdjPYho Това намирам на първо време. Simple Smile

# 479
Аз съм преносена от майка цели 13 дни. Доколкото знам от нея, това е максимума за първо раждане. Терминът й е бил на 3-то число, а аз съм родена на 17-то.

Общи условия

Активация на акаунт