ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 105

• 42 781
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, как сте? Има ли нови минусчета?
При мен се показа 5-цата на кантара и още не мога да повярвам 😀 Не съм я виждала отдавна. Вярно 59.9, но бях доста облечена та сигурно е по-малко. Тези дни ще меря и снимам.
Иначе днес ми е ден за хапване. Имам си и прекрасен повод. Малката щерка става на две. Рождените дни на децата са ми най-любимите празници. Винаги ми става едно такова носталгично. Идват ми спомени от първата ни среща.
По този повод да ви почерпя.

Вкъщи тортата е значително по-грозна, нали аз съм я правила🤣 Дано вкуса си заслужава нарушаването на режима.
Честита рожденничка! И моята мечта е да вида 5ца на кантара, надявам се другия месец да се осъществи и ще докладвам. На 4ти януари почнах с режим и в края на седмицата бях -2 кг и -3 см от крачето,като съчетавам и с упражнения. Тази седмица няма да се тегля. На 4ти февруари пак ще докладвам хихи.

# 721
Рей, Чери, много ви благодаря ! Мотивирахте ме за движението. Оправям се и сега отивам в южния за 30 мин. разходка преди работа. Довечера пред Тв ще си пусна и клип от Ютуб. А какво пишете в търсачката Relaxed

# 722
Limonche, честит празник, и честит минус! Да ти е жива и здрава щерката!

Момичета, не се лъжете колко "горите" по време на движение. Ако беше вярно, досега да съм изчезнала многократно. И не, нямам метаболитни проблеми, и не е от старост.

Движението си има ползи, но с калорийния прием няма нищо общо.
Кардиото зависи от пулса, и ходенето рядко е кардио, да не казвам никога. Проверете се.
https://www.yulisgym.com/fitnes-kalkulator-kardio-zoni/

Пиците са безумия, но вие си знаете. Сандвич на обяд при наличието на овес за закуска  не е добра идея.

Като падна под 50кг ще се похваля. Засега не съм. Тялото не желае, и това е. Хляб не ям, ни пици, ни джънк. Дефицитът явно не е достатъчен.

Крачките ми са минимум 12 500, без да броя тичането. С него ми стават над 20 000.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 08:56 от Dez

# 723
Dez, ти с в добра физическа форма, ти няма да изгориш 700 калории с 2-3 часа разходка, но някой с доста наднормено тегло ще ги изгори и още как.
Точно движението има общо с калорийният прием, изгорените калории зависят от изминатото разстояние и от това колко усилия ще коства на човек (интезивноста).
Вдигането на тежести не гори почти никакви калории, то е за мускули, точно кардиото е за горене на калории, а ходенето е  кардио. Понеже не е достатъчно интензивно да го правиш за 20-30 минути само, се прави продължително.

# 724
Глоси, следя се от няколко години, и виждам много добре колко изгарям. Ако си дояждах, досега да съм тройна.
Въпреки изгорените около 700- 1200 калории (което ме съмнява да е вярно, въпреки електрониката) от тренировъчен ден, ако не внимавам какво ям, качвам.

А аз правя И продължително интензивно кардио, и монотонно, и силови.
Важни са тренировките да, но не може и пица, и овес, и хляб, и плодове, ако искаш да сваляш.

И профи маратонец си разделя 1 банан с дъщеря си. Сладко не яде, пица, джънк също не. Въпреки че тича по 240км на седмица (Меб Кефлезиги, "26 Маратона" е книгата)

Ходенето не е кардио. Не се излагай.

При тренировка крака горя 350кал, горна част 200, с тичане двойно, и тройно, според зависи.

# 725
Рей, Чери, много ви благодаря ! Мотивирахте ме за движението. Оправям се и сега отивам в южния за 30 мин. разходка преди работа. Довечера пред Тв ще си пусна и клип от Ютуб. А какво пишете в търсачката Relaxed
Пробвай Leslie Sanson: https://www.youtube.com/user/walkathomemedia

Walk at home се води канала ѝ. Но отвориш ли нейните, ще ти се покажат и много други подобни. При мен тези по 30 мин са добре, а от по 15-20 мин ми е твърде малко и от тях правя ако нещо не си организирам добре времето.

В търсачката можеш да пишеш: walking workout, walking at home, etc.

# 726
Сигурно зависи и от тялото на човек. Всичко си е индивидуално. Била съм в доста добра форма с тренировки 3 пъти седмично и сериозно движение през останалото време- пеша. Внимавала съм какво ям, но банан си изяждам цял. Също  картоф или ориз. Не съм имала разбира се плочки на корема. Ама си се харесвах доста. Може би с възраста се променят нещата.

# 727
Аз се излагам? Ти твърдиш че ходенето не гори калории. Всяко движение на тялото ти гори някакви калории, дори когато тялото ти е в почивка може да гори калории от неговите основни функции. Ако тялото ти не гори никакви калории ти няма как да ядеш каквото и да е било без да качиш килограми.
Едно пиене на чаша студена вода кара тялото ти да гори калории за да  направи тази вода в телесната ти температура.
Ходенето Е форма на кардиото / low intensity steady-state cardio /, това е нещо, което можеш да го правиш цял ден, буквално цял ден. Няма как да разкъсаш мускулни тъкани с него и да загубиш мускулите си, понеже не е натоварващо. Възстановяването след него е лесно, не си освирепял от глад и т.н. МИНУСА от него е че ти отнема ужасно много време за да изгориш достатъчно калории.
Това са елементарни неща, които човек може да провери и прочете навсякъде.

Edеn, благодаря за споделеният канал, много е интересен Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 09:48 от Glossycherry

# 728
За да се гори поне леко забележимо, ходенето трябва да е доста, дори много интензивно. Дори 30 мин задъхващо ходене са от полза. Но ходене просто така, за тонус, няма да промени нещо.

# 729
Добро утро и от мен,

Харесвам сутришния ви ентусиазъм Simple Smile

Първо, Лимонче, честита рожненничка!!! Много е яко да си имаш още бебе вкъщи. Минава толкова бързо а всеки миг с тях е лекврство за всичко.
Малко торта си трябва и не е кой знае какъв грях Simple Smile
Също, честито 5!!! Наистина твоето постоянство и упоритост  е голяма мотивация за цялата група!
А аз ще чакам снимки и мерки Simple Smile също примери се без дрехи и сутрин Simple Smile

По повод движенията, миии трябва да са много интензивни и всеки ден, за да се отслабва с тях и аз мисля, че трябва да са предимно кардио.
Аз с моите 30мин тичане харча 250 кк, което е 1/2 салата... и не е всеки ден..
Сметките са следните, на 7000кк дефицит се сваля 1кг приблизително, но трябва да си знаете много точно точката в която не се качва и не се сваля и какъв ви е разхода..
Т.е., тези сметки са малко абсурдни да се мъчите да ги следите, но като ориентир помагат.

# 730
+1 за канала на Leslie Sansone, оттам правя клипчета и аз. Повече от 20 минути обаче ми дотягат. Някои са си доста интензивни.
Аз също не взимам предвид калориите, които гривната ми показва, че горя по време на тренировка, съответно не ги изяждам. Чисто информативно си ползвам устройството.
Не съм съгласна обаче със сравнението на кардио с тежести при цел отслабване. Да, кардиото гори супер много калории, но само докато го правиш, освен това с времето тялото се нагажда към натоварването и ако в началото човек гори Х калории за един час тичане (примерно), след няколко месеца ще трябва повече от час, за да изгори същите Х калории. При силовите тренировки обаче не е така - след тях се горят калории с часове, а прогресиите със сигурност не правят една тренировка по-дълга.

# 731
Glossy, мисля, че приемаш думите на Dez твърде буквално. Dez изхожда от популярната сентенция "You can't outrun a bad diet". И двете сте прави. Нейната теза се потвърждава точно от професионалните спортисти, които имат проблеми с теглото.
Ходенето ще помогне за отслабването на човек със свръх тегло и залежаване, но до определен момент. После тялото свиква с движението и оптимизира енергоразхода. При low-intensity това ще стане още по-бързо и много преди да е дало желания резултат.
Тялото на Дез е свикнало и с нейния режим на трениране, поради което се случва това, което описва. Ако аз си наложа нейната тренировъчна програма за 1 месец, ако не умра, ще отслабна драстично и още как.
И Ели е права за 7000ккал=1кг. Не знам с какъв дефицит си, coralisland, но повече от 0.250-0.500 мазнини на седмица е трудно постижимо да се сваля и те се губят често между варирането на задържана та вода. Дай си повече време и леко с пицата, защото аз лично до ден днешен не съм убедена как й се смятат калориите. Мериш ли грамажи и на останалото?

# 732

Не съм съгласна обаче със сравнението на кардио с тежести при цел отслабване. Да, кардиото гори супер много калории, но само докато го правиш, освен това с времето тялото се нагажда към натоварването и ако в началото човек гори Х калории за един час тичане (примерно), след няколко месеца ще трябва повече от час, за да изгори същите Х калории. При силовите тренировки обаче не е така - след тях се горят калории с часове, а прогресиите със сигурност не правят една тренировка по-дълга.

Не съм сравнявала, подчертах, че правя и двете. И пак не ям сандвич. Защо не четете с разбиране?

При високо интензивното кардио също се гори и след това (за справка- горния линк към Залата на Юли).
Но за час и половина силова крака съм смазана, а след час и половина кардио нищо ми няма.

Моят любим треньор по тичане си е написал в блога черно на бяло, че който има да сваля, и тича за да сваля., трябва да забрави за тестото изцяло.

И не на последно място, не тичам, за да отслабна. От тичането се огладнява, въпреки че далеч не така като при силовите.
В ден крака стой та гледай, а те са 2 седмично, бяха 3.

Глоси, цитирай ме, не си измисляй, ако обичаш. Ходенето обикновено не е кардио казах.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 11:17 от Dez

# 733

Не съм сравнявала, подчертах, че правя и двете. И пак не ям сандвич.
При високо интензивното кардио също се гори и след това. Но за час и половина силова крака съм смазана, а след час и половина кардио нищо ми няма.

Моят любим треньор по тичане си е написал в блога черно на бяло, че който има да сваля, и тича за да сваля., трябва да забрави за тестото изцяло.

И не на последно място, не тичам, за да отслабна. От тичането се огладнява, въпреки че далеч не така като при силовите.
В ден крака стой та гледай, а те са 2 седмично, бяха 3.

Глоси, цитирай ме, не си измисляй, ако обичаш. Ходенето не е кардио казах.

Нене, това беше към Glossycherry и Eli по повод твърдението, че се отслабва с кардио, не към теб, объркахме се нещо.
Аз от силови не огладнявам повече от обичайното, но след 20 мин кростренажор стомахът ми вие на умряло.

# 734
Аз не отбирам кой знае колко от спорт, да не кажа хич, обаче.....последните години гледам ежедневно Евроспорт, всякакви спортове.Сега например зимните спортове.И ми прави осезаемо впечатление, че повечето спортисти са си бая закръгленки, въпреки ежедневните им тренировки, специално хранене и т.н.
Скоро гледах и гудожествената гимнастика в Киев...ами, едно 40-50 % от момичетата си бяха не точно с фигура на гимнастички.
Та, явно и тренировките не вършат винаги работа.....не знам къде е причината, ако не е неправилната храна, но факт.

Общи условия

Активация на акаунт