Отговори
# 315
Аз се опитвам да обясня на детето си,преди да питам тук....но често не успявам,а и искам аз да схвана задачата.С по-малко дете съм и това също ми отнема от времето да помагам.Ето още една задача с повишена трудност,която незнам как да реша...
П.С.Математиката винаги ми е била слаба страна..
Дали решавам подточка а) правилно...
1/3+1/4=7/12 -2 дни=5/12...

# 316
Правоъгълен триъгълник с хипотенуза 1 и остър ъгъл @ се върти около единия от катетите си.Намерете обема на полученото ротационно тяло.

Може ли помощ с тази задача? Става въпрос за горен курс.

# 317
  • София
Напоследък и аз често ползвам помощ от тук, за което много благодаря!
Няма как по време на тест да пита дете/родител - и на база подсказаното в темата да даде отговор във времето, дадено за теста. То за 30 минути кога да изчетеш задачите, да разбереш с коя не може да се справиш и да я пуснеш тук. А и да остане време да препишеш отговора. По-скоро сниманите екрани са от момента след теста. При моята девойка е така - можеш да влезеш пак и да видиш от задачите кои са ти верни и кои грешни, заедно с броя точки. Но не виждаш решението.

# 318
  • София
Нищо подобно, Съни, застраховат се, пускайки на повече от едно място - в темата, на лични, на приятел, на бивш съученик, отишъл в МГ,  в други форуми.. И тогава мама е помощник, тя следи за отговори тук и там. И ако на теста не трябва да се записва решение, какъвто е масово случаят напоследък, снася отговора на отрочето и готово.

Това не е от сега, просто сега е по-видимо, защото пускат направо скийншотс от екрана. А преди, особено в един форум за мат, се пускаха постове за спешна помощ с 4-5 удивителни.. Тоест пак тест, но раздаден от госпожата на лист и сниман от ученика тайно с телефон в класната стая..

А и  съответно децата различен подход имат, едни пускат поне само затруднила ги задача, други - направо целия тест и чакат включване тук или там....

Тета, доста  неприято изказване.. Тази тема съществува вече години и е била полезна на немалко хора да си обяснят нещата. И е за тях всъщност - искащите да разберат какво  им е убягнало, не са разбрали, въпреки че са се опитали. Не е  фабрика за изкуствени шестици, още по-малко е място за фукане. Докъде сме го докарали в тоя живот, ако анонимно ще се фукаме с това, че сме решили някоя задача.

# 319
Не мисля. Тя темата може отдавна да се върти, но от последните постове лъхат някакви съмнения от списващите я 😉
Та не моето включване е неприятно, а вашето отношение. Нито знаете кой как, нито защо пише. Но обвинения хвърляте. Това ми е странно..не вярвате на питащите, ок, ваше право, защо тогава продължавате темата? Ми закривайте я като се е изродила /според вас/, и отклонила от идеята си.
Нестава ясно и как разцирате кой е искрен и кой злоупотребява?

За протокола...надникнах защото обичам математиката. Синът ми е 3 клас и се справя сам със задачите. Та не съм от онези😉

# 320
  • София
Нищо подобно, Съни, застраховат се, пускайки на повече от едно място - в темата, на лични, на приятел, на бивш съученик, отишъл в МГ,  в други форуми.. И тогава мама е помощник, тя следи за отговори тук и там. И ако на теста не трябва да се записва решение, какъвто е масово случаят напоследък, снася отговора на отрочето и готово.

Това не е от сега, просто сега е по-видимо, защото пускат направо скийншотс от екрана. А преди, особено в един форум за мат, се пускаха постове за спешна помощ с 4-5 удивителни.. Тоест пак тест, но раздаден от госпожата на лист и сниман от ученика тайно с телефон в класната стая..

Русалке, може и така да е - ама много е малко времето, как успяват.
А и нашата госпожа иска листа с решенията, сниман, да се прикачи - пак до 2 минути след теста. Да види пътя на решението.

# 321
Аз се опитвам да обясня на детето си,преди да питам тук....но често не успявам,а и искам аз да схвана задачата.С по-малко дете съм и това също ми отнема от времето да помагам.Ето още една задача с повишена трудност,която незнам как да реша...
П.С.Математиката винаги ми е била слаба страна..
Дали решавам подточка а) правилно...
1/3+1/4=7/12 -2 дни=5/12...

Дотук е вярно.
5х/12=50
Х=120
Колко е 1/3 И 1/4 От 120 вярвам  можете да сметнете.

# 322
  • София
Тета, за друг не отговарям, а за себе си... Когато на лични получа едни задачи, после видя същите в темата тук, а се оказва, че са пуснати и в още една, а  вероятно и на още потребители на лични - какво точно да си помисля, ти кажи? Че човекът търси помощ  с цел разбиране на нещата по принцип или просто иска някой да му реши домашното/теста? Много добре се разбира в повечето случаи кой какво иска. Wink

# 323
Бих помогнала, ако мога. Родителите не винаги успяват да следят какво се учи. А веднъж изпуснат ли нещо, после им е трудно. Идват си изморени от работа- кое по-напред? Който си мисли, че трудът му е напразно, има право да не отговаря.

# 324
  • София
Леле, да изпращаш задачи на лични Close

# 325
  • София
Дама, щом хората пишат, значи са преценили, че си струва. Но да решиш нечий тест, защото  родителите си идвали уморени и кое по-напред....това не е аргумент. Значи едно дете ще получи 6 без да е за толкова, а друго 4 или 5, защото се е борило самО и вероятно знае повече. А най- вероятно родителите на второто, също уморени,  при тази обстановка с ДО и произтичащите от нея затруднения са се опитали да помогнат (ако могат) след работа. Просто не е честно.

Охо, Съни, колко пъти...

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 18:22 от пенсионирана русалка

# 326
На същото мнение съм като русалката. Личи кой се нуждае от помощ и обяснение, кой иска да си препише готови решени задачи,че и спешно. Пролетта имаше една дама, която почти ежедневно пращаше по 2-3 задачи, без моля помогнете, без обяснете, без нищо. Е, решаваха и ги и после ни звук, ни стон.

# 327
Моля ви за помощ по 3 задача. Кое човече се оглежда в огледалото? Задачата е за 3 клас.

# 328
Правоъгълен триъгълник с хипотенуза 1 и остър ъгъл @ се върти около единия от катетите си.Намерете обема на полученото ротационно тяло.

Може ли помощ с тази задача? Става въпрос за горен курс.
Това аз бих го решила така...
Ако катетите са а и b, а хипотенузата c.

теореми:
a = c.sin(α)
b = c.cos(α)
Vконус = 1/3.П.r2.h

1. Ако за основата r = a = sin(α), то h = b = cos(α)
Просто заместваме, но нали с = 1.
V = П/3.sin2(α).cos(α)

2. Ако за основата r = b = cos(α), то h = a = sin(α)
V = П/3.sin(α).cos2(α)

Не мисля. Тя темата може отдавна да се върти, но от последните постове лъхат някакви съмнения от списващите я 😉
Та не моето включване е неприятно, а вашето отношение. Нито знаете кой как, нито защо пише. Но обвинения хвърляте. Това ми е странно..не вярвате на питащите, ок, ваше право, защо тогава продължавате темата? Ми закривайте я като се е изродила /според вас/, и отклонила от идеята си.
Нестава ясно и как разцирате кой е искрен и кой злоупотребява?

За протокола...надникнах защото обичам математиката. Синът ми е 3 клас и се справя сам със задачите. Та не съм от онези😉
Тета, съгласна съм с теб, че по принцип е арогантно да се изказва съмнение към честността на другите на общо основание. Няма доказателство кой пита и кой се пробва да преписва - така е. И аз се включих тук по случайност, понеже видях темата в "рекламираните" и понеже синът ми учи по друга система (в чужбина) и ми е много интересно да разгледам по-отблизо върху какви задачи се упражняват в България. Някои от потребителките са учителки и са далеч по-наясно с материала. Ако и ти се задържиш малко по-често в темата, може би ще забележиш разликата във включванията. Веднъж бях видяха профила на потребител със скорошна регистрация и единствено с изстреляни въпроси тъкмо в тази тема. 🤷

# 329
Тета75, ти, нещо за последна инстанция ли се имаш или за съдия?

Общи условия

Активация на акаунт