Фермата сезон 6 Тема 7 /19.10-25.10/

• 63 295
  • 1 670
  •   1
Отговори
# 780
  • Другата България
Е, Митко всеки може да го викне на дуел, на битките за имунитет от дуел не е силен, гледам. Simple Smile
Нали само ратаите могат да са дуелисти?
Ами няма нито един мъж, с когото Ангел се е сприятелил или скарал, защото, за да се озъбиш на мъж се искат топки.
Не мисля че трябват някакви топки. /винаги съм го мразила този израз, от английския ли идва?/.
Какво му има да се озъби на мъж? Никой няма да тръгне да го бие, ако намекваш че Анго го е страх от физическата сила.
Не знам откъде идва, не е важно това, а това, което олицетворяват.
В случая, че трябва да имаш мъжка позиция не само относно поведение и държание на жени, а и на мъже.
Когато не си съгласен с нещо, казано или направено от тях.
Ангел пред камера коментира останалите мъже, но пред тях лично не смее да се обади. Защо - не знам, и през ум не ми е минало за физическа саморазправа, и не намеквам нищо. Казвам открито това, което мисля.

# 781
  • Варна
Е, Митко всеки може да го викне на дуел, на битките за имунитет от дуел не е силен, гледам. Simple Smile
Те са само първи дуелисти,  трябва да предизвикат някого и това може да е чичо Митко.
Той ще има предимството винаги да е втори дуелист.

# 782
  • при късмета

Втория дуелист не е задължително да е бил ратай. Ако никой не дръпне Митко (което е много малко вероятно да стане, чисто хипотетично), съвсем спокойно отива на финал без дуел. Всъщност няма правило, че финалистите е задължително да са минали през дуел. Както и няма правило дуелистите да са били ратаи

# 783
  • Другата България
Да, да, усетих се, мерси момичета. Hug

# 784
  • София
Това е голямо преимущество, защото като втори ще нарежда той битките и съответно алманах, затова смятам, че другите ги е страх да го викнат, сигурно ще е по-бавен на кардио, ама за цепене примерно би ги бил градските и ето две битки да вземе, стигат за победа.

# 785
  • София
Искам Петър дуелист и дуел с някого, различен от Стоян. Дано лудото Ванче не успее да настрои фермерката срещу  себе си за малкото оставащо време. Тази жена е толкова натоварваща и изтощаваща, изморявам се само като я гледам - изключително висок разход, изключително ниско КПД.
Не разбирам как на тази възраст може още да си толкова "девствен" в отношенията на/с/между хората.  Сякаш е расла в саксия, а не е обиколила света. Не разбирам как това кълбо от нерви може да работи една от най-трудните работи - тази с хора, като пали от четвърт. Как успява да запази самообладание и да се справи с претенциите, глупостите и дори нахалството понякога, като е толкова невъздържана.
Но може грешката да е в мен, аз не разбирам и как може след шест сезона и хиляди изписани страници някой все още да пише "дуАлист", ама нА - случва се. Disappointed

# 786
  • София
Хахах Рейне, пиши по-често 🤗

# 787
Аз харесвам Анго и даже ми е фаворит за наградата. Той отговаря на представите ми за фермер.Обича и се грижи за животните, меля брашното, мете обора, разбира от земеделие. Това за мен е фермер. Другите са строители, зидаро - мазачи. Даже си мисля, че Стоян затова е във Фермата, защото разбира от строителство. Почти не го показват, даже той се определя като незабележим. Но, пак казвам, това е мое мнение и засега харесвам Анго.
Не смятам, че е влюбен в Надя. Бих казала, че са еднакви, припознаха се един в друг, хора от село, сродни души.
А, Пешко, колкото и да плете интриги, има голям шанс да отиде на дуел. Обаче срещу кого?
Митака - не ми се вярва.Гласува за Калоян, а и Пешко ще се изложи, ако го избере - много лесен противник.
Анго - не знам, по - скоро не. Ще дойде '' голяма лъжица'' за Пешовите възможности.
Боби - абсурд!
Данчо - същото като за Анго и Боби.
Калчо - не! Приятел, съветник, довереник .........бла -  бла - бла ...
Остават Кустев и Стоян. На първия има да връща, но е малко рисково, Кустев не е за подценяване.
Може би, Стоян! Възможно е, ако послуша Калчо. Когато разбра, че няма да е фермер, Калоян коментираше,че ще каже на Пешо да  викне Стоян на дуел.
Ще видим какво ще реши Добровенска.

# 788
  • София
Според мен Ванчето е жертва на собствената си професия. Да, тя наистина е "девствена" в отношенията си с хората, защото живее в паралелен свят, в някакъв вид изолация. Да си стюардеса на яхта за богати туристи означава в нито един момент да не можеш да бъдеш себе си. Винаги трябва да си усмихнат и любезен, денонощно практически, и да си на разположение. Ти нямаш реални отношения с клиентите, защото те не те забелязват, не си им равен. Това означава, че трябва постоянно да потискаш егото си, чувствата си, настроенията си и т.н., и т.н. Нищо чудно, че е толкова изнервена. Тук за пръв път се сблъсква с реална ситуация в рамките на дълга изолация, ситуация, в която (за разлика на яхтата) няма ясни правила във взаимоотношенията. Това я прави уязвима. Все едно да пуснеш питомно животно в дивата природа.

# 789
И утре Петърчо вика Калоян на дуел. Обяснението: "Виждам, че си хлътнал здраво по мене, по-добре да та изкарам сега, да не страдаш повече да ма гледаш как ми виси Ванчето на врата и спинка до мене, да ма пази от мишките. Ша та пратя сега у Кокаляне, да ма забравиш по-лесно."
Шегата настрана, но приятелства във фермата реално няма, и да се сближиш с някого, утре може да се наложи да идеш на дуел с него - пример - Силвето и Макето във втори сезон. При Лили и Александра в четвърти беше по-различно положението, но пак водещо беше желанието да продължиш напред в играта.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 15:40 от Ензимче

# 790
  • Стара Загора
Втория дуелист не е задължително да е бил ратай. Ако никой не дръпне Митко (което е много малко вероятно да стане, чисто хипотетично), съвсем спокойно отива на финал без дуел. Всъщност няма правило, че финалистите е задължително да са минали през дуел. Както и няма правило дуелистите да са били ратаи
[/quote]

Митко беше на дуел с Асен и го победи, но оставиха Асен. Така че Митко има и дуел и победа!

# 791
Цитат
Ензимче
Шегата настрана, но приятелства във фермата реално няма.
Да, така е. То в живота приятелството вече е рядкост, а какво остава за една игра, в която наградата е 100 000 лв.
Абе, ще влиза ли Данчовата годеница?Thinking

# 792
  • Другата България
Цитат
Ензимче
Шегата настрана, но приятелства във фермата реално няма.
Да, така е. То в живота приятелството вече е рядкост, а какво остава за една игра, в която наградата е 100 000 лв.
Абе, ще влиза ли Данчовата годеница?Thinking
Относно горното, много ми се иска бившата участничка да го коментира.
Ако чете, когато може.
Има ли приятелство след "Фермата", колко трайно е то, или всичко е заради условията вътре и изолираността, а навън вече всеки си поема по пътя със старите другари?

# 793
Дали се е сприятелил с мъж няма как да видим, защото ги дават винаги общо мъжете.
Но ако се замислиш, освен Петър и Калоян нито един друг мъж не се е сприятелил открито с нито един друг мъж.
Абсолютно всички са свободни електрони и индивидуалисти - Боби, Кустев, Данчо /за мъже говоря/, Митко /той също е най-близък с Надка/. Мъжко приятелство там няма.
Но и няма такова отношение към жени, каквото демонстрира селския тарикат постоянно.
Този сезон наистина няма кой знае какви приятелства между участниците. Като се замисля и между жените също. Антония и Жанета се бяха сприятелили. Уж Надежда и Мария, ама там нещо пропаднаха нещата май.

Клер, много добър анализ на Ваня. А според мен, освен това, което си изброила, точно защото когато е на работа и се налага да толерира най-различни прищявки, когато не е на работа изобщо не търпи да се изисква нещо от нея. Иска лежерна почивка.

# 794
  • при късмета
Сериозно ли мислите, че Ваня е такава заради професията си? каквото и да работи някой, не е на работа 24/7, 365 дена в годината, това е абсурдно. Не на яхта, а на корабите, на които курсовете са с месеци, персонала почива, не е на разположение през цялото време. зълвата е работила на такива кораби. Не може тази жена за 37 години да не е имала абсолютно никакви контакти извън работата си. Разказваше какво е правила при баба си на село. Аз бях склонна да си обясня липсата на сериозна връзка със заетостта заради професията, но не можем да приписваме всичко на нея. Няма човек на който целия му свят да е работата му, та чак нормалния, останал такъв с роднини, съседи, приятели да се измести на заден план.  Просто е лигава, незряла и инфантилна, всичко обичайно има просто обяснение. Или психологичен проблем
Митко беше на дуел с Асен и го победи, но оставиха Асен. Така че Митко има и дуел и победа!
За друго беше примера. както и да е, разбрахме се

Общи условия

Активация на акаунт