осиновената ми дъщеря

• 17 068
  • 261
  •   1
Отговори
# 240
Cuckoo, явно сте пропуснали някои много съществени факти - Мама Ру каза, че двете й деца са осиновени на много различна възраст - едното от бебе, другото по-голямо. При това мисля, че ситуацията с каката е направо .... не намирам думата, но ... е буквално взето от биологичната майка, за да бъде дадено на нея. Старта при изграждането на връзка между тях няма нищо общо с това да вземеш бебе от родилното или било месеци в приемно семейство.
Освен това прословутото - 2 деца имам и ги гледам по един и същи начин и са коренно различни. Ми нали носят едни гени, как тогава си го обяснявате това прословуто вродено. Ми според мен не - не ги гледате еднакво, най-малко има огромна разлика да си само дете в началото или да имаш кака или батко когато се родиш. Имам наблюдения върху семейства с 3 и 4 деца - ми едни и същи родителите, ама видиш ли последното изглежда удивително спокойно. Едва ли това се дължи на факта, че майка се е сдобила с мнооого време да го гледа по-добре от предните. Просто наличието на батковци и каки дават една съвсем различна среда. Ми колко случаи знаете за прословутата ревност когато се появи бебето в къщата. Ревността е основа за много прояви в последствие докато се преодолее. И безброй други приемри сигурно има.

# 241
  • София
Ще се върна да прочета за възрастта на децата. Това определено има значение, но не е всичко.
"2 деца имам и ги гледам по един и същи начин и са коренно различни. Ми нали носят едни гени, как тогава си го обяснявате това прословуто вродено."
Как ли - с различната комбинация на гените. Но съм лаик в тази материя и спирам с един цитат от нета
"От години учените се опитват да разберат какво точно отличава хората от маймуните. Изследванията показват, че на ниво ДНК приликата е над 98 на сто."

# 242
точно това очаквах да мми отговорите - комбинация на гени. А какво ще кажете за комбинацията на житески ситуации, комбинацията на авторитети в живота им, комбинацията на чуства и емоции (освен ако не мислите, че и те се наследяват), защото според по-скоро са фактор на средата.

# 243
  • някъде в орбита...
точно това очаквах да мми отговорите - комбинация на гени. А какво ще кажете за комбинацията на житески ситуации, комбинацията на авторитети в живота им, комбинацията на чуства и емоции (освен ако не мислите, че и те се наследяват), защото според по-скоро са фактор на средата.
Не че споря, ама ти самата постави гените като основен фактор. Защо тогава те изненадва че точно гени се обсъждат?

# 244
  • София
Питате за гените - казвам за тях. А и чувства и емоции  са биология и химия.
Серотонинът е хормон. При ниски нива се чувстваш депресиран, колкото и любящи да са околните.
Много изместихме темата.

# 245
Не че споря, ама ти самата постави гените като основен фактор. Защо тогава те изненадва че точно гени се обсъждат?
Това да споменеш нещо първо, а след това да говориш за друго, означава ли че го поставяш като основно. Не знам как може да стане, след като аз самата отдавам на гените толкова незначително минимално влияние за развитието на човек, че ... просто е абсурдно това да пиша неща, които тотално не отговарят на схващанията ми.

# 246
С две ръце мога да се подпиша за различните деца гледани еднакво от еднакви родители. Пример от първа ръка - голямата сестра - изумително интелигентна, умна, сдържана, пълна отличничка, приета във всички уни-та, в които й хрумна да кандидатства, завършва със златен медал Софийския изключително трудна специалност с пълно отличие; невероятно предложение за работа и от чужбина и от един от доцентите, който настоява са му стане асистентка....И двете по-малки сестри - хулиганки, от които бяха пропищели всички дечурлига в квартала, видни двойкаджийки, които едва добутаха да завършат някакво средно с 3ки, като едната даже почти бяха на път да я изключат заради опит да поправи двойката си в дневника, учителките също бяха вдигнали ръце от тях; едва що завършиха и се изпожениха и работят като продавачки. Едно възпитание, свестни родители.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 17:17 от Анонимен

# 247
Дъщеря ми е взета от биологичната майка на 4-месечна възраст и вкарана в ДМСГ. От там изписана на 3 години и прехвърлена в ЦНСТ. Но, понеже е взета от социалните, няма отказ и майката я посещава по график в дома. И понеже тези посещения не са били спрени след вписването на детето в регистъра за осиновяване, не са били спрени след разглеждането на съвет, не са били спрени след като аз входирах искова молба да я осиновя, не бяха спрени и след делото, което реши тя да бъде моя дъщеря самото предаване на детето протече шоково за нея и затрудни адаптацията. Много неща не са били свършени от социалните, цената я платихме ние. Но тя не е взета от БМ, за да бъде дадена на мен. Дори беше вписана в международния регистър. Просто по веригата някои хора и институции не са си свършили работата, която е трябвало да свършат. Има съществена разлика. И понеже се водеше неосиномяема у нас заради здравословното й състояние са решили да ми я предложат на мен, понеже бях съгласна да взема дете със заболяване и по този начин "да й дадат шанс да остане в България".

# 248
http://baoo-bg.org/%d1%82%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-% … CJA9UqJvMwwsxT4lUпопаднах сучайно на това преди минути във фейса.

# 249
А различните близнаци с какво се обясняват? Дори еднояйчни пак са различни..... може би с това, че всеки човек е отделна вселена.

# 250
  • София
А различните близнаци с какво се обясняват? Дори еднояйчни пак са различни..... може би с това, че всеки човек е отделна вселена.

Да, разбира се!
В природата няма едно с едно еднакви живи същества.
Не само всеки човек е отделна вселена.

# 251
Даа, коментираме последната история.

# 252
  • София
Кой от кого преписа?  Не че друг път не са копирали от форума, но сега ми се вижда прекалено. При това цитират анонимна тема. Формално това може да е съчинена история.

# 253
БАОО са преписали от бг мама.
Формално всичко, което пишем и дискутираме тук е собственост на бг мама и дава основа за разни статии.
Странното е, че БАОО не дават възможности за коментар и комуникация по това, което публикуват.

# 254
  • София
То дава, ама е несериозно да сложиш за пример текст от анонимен потребител. Аз не бих го направила, ако държа на професионалния си авторитет. Със същия успех могат да сложат и откъс от Хари Потър, но поне там авторът е известен.

Общи условия

Активация на акаунт