Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 756
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
Как сте мами ? Аз постоянно съм с някакви болежки..ужасно много ме боли кръстта преди няколко дни ходих на преглед всичко беше наред с бебето и шийката също. Но сега съм притеснена да не стане нещо..От днес имам и една болка точно 1 пръст над пъпа която е за секунди появява се от време на време

# 241
  • Варна
Много ме измаря къщната работа. Да наготвя, изчистя, измия чиниите и страшно ме боли кръста и гърба. Ама не ми се лежи изобщо и винаги си намирам нещо за правене. Сега съм се захванала с предколедно почистване и пренареждане Grinning. Пия си магнезия, имунолактона и ланзопрол /изписан от АГ срещу киселините/ и така.

# 242
А вие в болнични ли сте или още ходите на работа? Аз минах на работа от вкъщи, но усещам, че не се справям много добре, тежи ми, гърбът ме боли и много лесно се изморявам. Чудя се дали да приключвам с работата, но пък е рано още май.

# 243
Аз си работя от вкъщи от март. За мен няма значение къде съм. Имам десетина почивни дни и си мислех да ги взема преди болничния, но сега като виждам, че не ми тежи, май ще си ги прехвърля и ще си доработвам до към 20 декември (ако се чувствам все така добре).
Гърбът ме боли от време на време, но ми минава след като си направя упражненията за раздвижване - най-обикновени, за разтягане и отпускане на гърба.

# 244
Аз съм си вкъщи отдавна.
И мен адски ме измаря вече всичко, а сега съм на вълна разчистване и освобождаване на място за всички неща,които трябва да се накупят. Малко по малко, гледам да не си давам зор и като усетя, че доста се задъхвам спирам да почивам. Хвана ме вече сериозно кръстта и чиниите са ми зор понякога, но на почивки става 😂

# 245
  • Велико Търново
Аз съм от юни в болничен. Тогава ме приеха в болница и се оказа, че бебетата бяха две. Честно казано, много ми се работеше, но лекарите отказваха категорично, тъй като кървях до към 5 ти месец. След това спря и се видя че съм със скъсена шийка... Т.е. пак няма как.
С миналата бременност работих до 5 дни преди термин. Чувствах се пълноценно и определено въпреки кг и хормони бях мобилизирана и си работех с удоволствие.

# 246
От Септември спрях работата. Нямам опция да работя от вкъщи, работата ми е свързана с носене на тежко и клиенти, а риска в настоящия момент не си заслужава...

# 247
И аз от три дни съм в болничен. Няма как да продължа понеже работя в болница и риска е огромен. Половината около мен се оказаха с корона вирус.

# 248
  • East Coast
Аз също от март си работя от вкъщи. Най-вероятно да края ще съм така. Тук за съжаление намаме платен болничен преди раждане.

От съседната тема копирано, ако на някой му е в полза
https://www.facebook.com/mbalnadezhda/videos/392867855200719

Flowers Four Leaf Clover

# 249
Аз от началото на юли излязох в болничен, но работя в болница, в операционна и просто не си заслужаваше да се тровя с всичките изпарения от упойките и т.н.

# 250
Аз работя активно. Ако всичко е наред и се чувствам добре, нямам намерение да спирам засега. Домакинската работа винаги ми е била досадна и честно казано си ми тежеше още преди бременността. Викам чистачка когато имам нужда. С редовното прахосмукачка и парцал нямам проблем, не простирам - всичко слагам в сушилнята, гладенето ми е любимо и не ми тежи, но баня, кухненски уреди, тераса, прозорци, стълби - тия неща не пипам вече и препарати не ползвам. Гледам да се движа много, защото ако се залежа ме стяга кръста веднага. Някъде 4-6км на ден правя ходене и доста стълби. Вече не съм толкова бърза обаче, изморявам се по-лесно. Преди стигах до работа за 10мин, сега ми отнема 15-20 в зависимост от деня.

# 251
Аз съв болночен от средата на август. Преди 2г ме оперираха гинекологично и от тогава имам забрана да стоя дълго права. Но на работа ми беше позволено да сядам първите няколко месеца. След това започнаха да ми правят забележка. От началото на бремеността до към 4ти месец бях с почти непрестанни болко, които при продължително стоене права се засилваха. Официално никой не ми разреши да сядам. Аз обаче заявих, че няма да рискувам, особено, че тази бременност не е като първата. Отделно работата ми е сеързана с непрестанен контакт с хора. Постоянно дезинфекциране и много нерви. Не си заслужаваше. Сега се радвам на бремеността си, макар и основно от леглото. Имам време за дома си, за детето, за мъжа ми Simple Smile

# 252
Здравейте,
И аз да се отбележа
Термин 25.02.2021

Все още ходя на работа, като от 15 декември съм в отпуска и после в болничен. Но както повечето мами тук, аз си работя от вкъщи от Март месец и поне нямам ходенето до офиса.

# 253
Здравейте момичета, знаете ли личния ми доктор дали може да ми даде болнични за две седмици примерно, или трябва да си взема от доктора който ми следи ЖК (до сега не съм взимала болничен) ?

# 254
Лекарят, който ме следи по ЖК ми каза първите две седмица да си взема от личната лекарка. Това означава, че може и от нея.

Общи условия

Активация на акаунт