Паническо разстройство - 47

• 35 291
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте и от мен. Постоянно ви чета, но отдавна не съм писала. Симптомите вече не ми правят впечатление, знам че е нещо което ще мине, казвам си че е от психиката и така, но определено има неща, които ме вкарват в джаза.
Едното е обвързано със зрението. Има моменти когато примерно чета нещо или гледам и там където съм се фокусирала , не виждам, като светлинка е. Изкуствено се получава като гледате към някоя крушка силна и после като погледнете другаде виждате странно и светло. Отминава след някакво време, но е неприятни и като започна да го мисля и знаете какво следва:) Иначе през година- две посещавам офталмолог, понеже нося лещи диоптрични и правя прегледи.
Купила съм си и Аудиспрей, водичка за почистване на ушите. Пръска се с леко наведена глава на страни,  задържа се ушето и пускам за да излезне. Всеки път като го правя и ппсле не мога да стана. Върти ми се свят, седя малко и отминава,  но преди години съм го правила и не ми се е случвало. Та някакви такива неща си ми правят впечатление. Не са типични май за ПР, затова явно:)
Ошипяване имате ли на врата? Това малко на него прилича, което описвате.

Деанксид рядко дава синдром на отнемане, в 2-3%, и то ако е приеман дълги години.

# 571
Здравейте и от мен. Постоянно ви чета, но отдавна не съм писала. Симптомите вече не ми правят впечатление, знам че е нещо което ще мине, казвам си че е от психиката и така, но определено има неща, които ме вкарват в джаза.
Едното е обвързано със зрението. Има моменти когато примерно чета нещо или гледам и там където съм се фокусирала , не виждам, като светлинка е. Изкуствено се получава като гледате към някоя крушка силна и после като погледнете другаде виждате странно и светло. Отминава след някакво време, но е неприятни и като започна да го мисля и знаете какво следва:) Иначе през година- две посещавам офталмолог, понеже нося лещи диоптрични и правя прегледи.
Купила съм си и Аудиспрей, водичка за почистване на ушите. Пръска се с леко наведена глава на страни,  задържа се ушето и пускам за да излезне. Всеки път като го правя и ппсле не мога да стана. Върти ми се свят, седя малко и отминава,  но преди години съм го правила и не ми се е случвало. Та някакви такива неща си ми правят впечатление. Не са типични май за ПР, затова явно:)
Ошипяване имате ли на врата? Това малко на него прилича, което описвате.

Деанксид рядко дава синдром на отнемане, в 2-3%, и то ако е приеман дълги години.
Мисля че не:)

# 572
Здравейте! Обръщам се към Вас за съвет. От юни месец тази година съм диагностицирана с паническо разстройство от психиатър. Зле ми се отрази карантината от коронавируса и взех да получавам тежки паник атаки, а без тях – силна отпадналост, замаяност на главата и сънливост. Преди това минах през ендокринолог, невролог и кардиолог плюс пълна кръвна картина. Всичко излезе, че е ок, тогава се обърнах към психиатър. Тя ми изписа лекарства – сероксат, флуанксол и тритико за сън. Помогнаха ми и няколко месеца се чувствах много добре, дори отлично. Но преди повече от 3 месеца изкарах COVID-19 с леки симптоми – загуба на вкус и мирис, умора, запушен нос. Пих два антибиотика – Азитрокс и Оспамокс плюс витамини и парацетамол. Няма да крия, че много се притеснявах да не се влоша и едвам заспивах. На 10-ия ден от карантината получих силен световъртеж и паднах. Ходих на невролог – след доплер заключението е намален кръвоток в дясно и по-слабо изразен вляво, а предишния път на доплера не показа нищо, според невролога е последица от короната. Пия кавинтон форте и вестибо. Но оттогава продължавам да не се чувствам съвсем добре и не знам вече на какво се дължи при условие, че неврологът казва, че няма нищо друго притеснително. Чувствам мозъкът си като в пелена, не е напълно бистра главата ми, понякога ми се замайва леко, замъглено виждане на моменти, нищо не ми се върши, все ми спи. Нещата сякаш ми се случват насън и едвам си върша професионалните задължения. Дали ПР се е върнало, но с малко по-различни симптоми, защото първия път ми беше значително по-зле ? Моля за съвет какво да направя? Да посетя отново психиатъра или първо да направя някакви допълнителни изследвания?

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 12:56 от Снежана Т

# 573
При мен пак се появи болката в предната част на бедрата и слабинната гънка. Магнезии си пия от месец ама ефект няма.

# 574
Не разбирам наистина защо при положение, че сте карали вируса съвсем леко - само със загуба на мирис, вкус и запушен нос, са ви изписали не един, а два антибиотика ?? Не знам какво да кажа по този въпрос, нашите лекари презастраховат ли се или какво ? Консултирайте се дали не е нещо от антибиотиците ? Може просто във вестибуларния апарат да ви е ударило и там да ви е слабото място, явно иска време, за да мине всичко. Но за мен по-скоро е фрапиращо как за лека хрема изписват два антибиотика, при положение, че все още няма лечение измислено за вируса.

Иване, когато при мен стомашните проблеми бяха много зле, имах болка и аз в слабинните гънки, не знам каква може да е връзката, че някой път и към бедрата отиваше болката...

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 14:38 от bubanka

# 575
Аз съм почти сигурен че е от постоянното напрежение. Ама пустата му хипохондрия само ме човърка.
Другото е че съм много обездвижен последната 1 година, а последните 2 месеца много.

# 576
Не разбирам наистина защо при положение, че сте карали вируса съвсем леко - само със загуба на мирис, вкус и запушен нос, са ви изписали не един, а два антибиотика ?? Не знам какво да кажа по този въпрос, нашите лекари презастраховат ли се или какво ? Консултирайте се дали не е нещо от антибиотиците ? Може просто във вестибуларния апарат да ви е ударило и там да ви е слабото място, явно иска време, за да мине всичко. Но за мен по-скоро е фрапиращо как за лека хрема изписват два антибиотика, при положение, че все още няма лечение измислено за вируса.

Нямам представа, следвах лекарските препоръки. Ще се консултирам, но вече се минаха повече от три месеца, откакто съм пила антибиотиците.

# 577
Вие не сте виновна, не ме разбирайте погрешно, просто ми е много странно как изписват антибиотик за вирусна инфекция при положение, че дори не е имало никакво усложнение. Иначе за световъртежите може и да е от стрес, сестра ми при силно напрежение получава такива световъртежи и е много неприятно. Не съм лекар, ама тоз кавинтон го изписват вече на възрастни хора с такива проблеми - баба ми например го пие. То вече човек не знае и на лекарите ли да се довери...

# 578
Здравейте! За много години! Надявам се всички да сте добре Simple Smile

Намерих малко информация, която може би ще ви бъде интересна. Как храната въздейства на психичното състояние на човека и нервната му система в състояния като нашите.
Понеже както знаете кофеинът, захарта(сладки неща), и чаят(повечето) са стимуланти и е хубаво (почти задължително) да бъдат изключени от дневните ни менюта.
Намерих още интересна информация, която в тази категория се включват и храни без глутен, храни с нисък хестамин и премахване ма млечни продукти.
Има ли някой от вас, който е изпробвал нещо подобно и е изключил всичките тези неща от менюто си и вижда някаква разлика в състоянието си?
Поздрави!

# 579

Намерих малко информация, която може би ще ви бъде интересна. Как храната въздейства на психичното състояние на човека и нервната му система в състояния като нашите.
Понеже както знаете кофеинът, захарта(сладки неща), и чаят(повечето) са стимуланти и е хубаво (почти задължително) да бъдат изключени от дневните ни менюта.
Намерих още интересна информация, която в тази категория се включват и храни без глутен, храни с нисък хестамин и премахване ма млечни продукти.
Има ли някой от вас, който е изпробвал нещо подобно и е изключил всичките тези неща от менюто си и вижда някаква разлика в състоянието си?
Поздрави!
Само като започна да ги изключвам и вече съм депресирана тежко. И не се шегувам.
Не мисля че е фатално да се консумира изобщо нещо - за мен няма напълно вредни храни, но трябва по малко.
Аз съм изключила напълно краве мляко и млечни продукти от краве мляко заради алергии, но ползваме овчи соеви, кокосови и др.
Има продукти от новите модерни храни, които ми влошават гастрита и не мога да ги ям особено сурови ядки, други приемам и са ми вкусни.
Но съм консервативна. За мен важното е да ям готвено и то домашно. Може да се махнат полуфабрикати, овкусени храни купешки неща и пак да похапваш сладко - примерно домашни мъфини или кекс. Но ако вярваш че храната помага, не вреди да спазваш режими. Само режимът обаче не ще те излекува!

# 580

Поздрави!
Само като започна да ги изключвам и вече съм депресирана тежко. И не се шегувам.
Не мисля че е фатално да се консумира изобщо нещо - за мен няма напълно вредни храни, но трябва по малко.
Аз съм изключила напълно краве мляко и млечни продукти от краве мляко заради алергии, но ползваме овчи соеви, кокосови и др.
Има продукти от новите модерни храни, които ми влошават гастрита и не мога да ги ям особено сурови ядки, други приемам и са ми вкусни.
Но съм консервативна. За мен важното е да ям готвено и то домашно. Може да се махнат полуфабрикати, овкусени храни купешки неща и пак да похапваш сладко - примерно домашни мъфини или кекс. Но ако вярваш че храната помага, не вреди да спазваш режими. Само режимът обаче не ще те излекува!
Със сигурност няма да се излекуваш само от храната, но кафето и захарта са стимуланти на нервната система, от което следва че повлияват на състоянията. От другата страна е алкохолът. Те повлияват ГАБА, така че както едните действат като стимулант, другите действат като седативи(както и бензодиазепините). Реално 80% от невротрансмитерите се намират в стомаха, така че има логика храната и напитките със захар да имат голямо влияние върху нервната система като цяло.

# 581
  • Цюрих
Аз се разтрепервах и изнервях силно от кафето. Даже от безкофеиновото. Спрях го и се почувствах по-добре.Освен че ми влияеше на нервите с раздразнение, не можех и да спя след това до две поредни нощи, сърцебиенето отделно.По същия начин ми действа черен шоколад,черен чай и прекаляването със захар.От прекомерна захар получавам еуфория с епизод на  депресия след това.И се отключват леки паники и треперене отвътре...понякога дереализация...
От друга страна чай с лайка ми действа успокояващо, също чай от мащерка, мента, лавандула,роза...всички ароматни треволяци ме приспиват.
Прясно мляко с мед преди сън,топло,също ме успокоява.

И Честита Нова Година на всички! Бъдете здрави и без тревоги! С повече вяра и мир в сърцата!

# 582
Честита нова година и от мен! Бъдете здрави!
Включвам се само да кажа, че кафето силно възбужда нервната система и хора като нас трябва да го изключат от менюто си, освен ако е твърде слабо или пък се приема във вид на капучино. На мен в един период дори капучиното ме разтреперваше леко и пиех само безкофеиново. Вярно че ободрява сутрин, но лично аз напоследък предпочитам да се чувствам леко сънлива отколкото да ми трепери. В достатъчно трудно време живеем, стресирани сме, за да приемаме и възбуждащи напитки. Може да се живее без кафе , а сладкото да се приема умерено.

# 583
Здравейте, пия по 2-3 кафета на ден и в момента не ми се отразяват. Ако съм в криза и имам тремор, избягвам. Храни не съм забелязала да ми се отразяват, а не е като да не ям сладко... Утре съм на психотерапия. Намалила съм си малко хапчетата, да видим докога. Ако получа криза и пак ги увеличавам и така.

# 584
Здравейте, пия по 2-3 кафета на ден и в момента не ми се отразяват. Ако съм в криза и имам тремор, избягвам. Храни не съм забелязала да ми се отразяват, а не е като да не ям сладко... Утре съм на психотерапия. Намалила съм си малко хапчетата, да видим докога. Ако получа криза и пак ги увеличавам и така.
Ако пиете антидепресанти и/или бензодиазепини е нормално, когато пиете кафе да не ви се отразява толкова. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт