Паническо разстройство - 47

• 35 286
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Спрях Флуанксола, оставам на 1 х Аритави (30мг) засега и 1/2 лексотан при нужда преди лягане. Започвам хранителни добавки и се надявам да свалям кг и да не се връщат симптомите.
Какво пиете преди лягане при нужда т.е. когато ви е нервно?

# 586
Спрях Флуанксола, оставам на 1 х Аритави (30мг) засега и 1/2 лексотан при нужда преди лягане. Започвам хранителни добавки и се надявам да свалям кг и да не се връщат симптомите.
Лично аз пия Магнезиев цитрат и L-theanine час преди лягане.

# 587
Скрит текст:
Помага ли? Замества ли лекарства от типа на лексотана?

# 588
Скрит текст:
Помага ли? Замества ли лекарства от типа на лексотана?
Ами аз преди 20 дена спрях друг бензодиазепин и в момента използвам тези неща. Препоръчвам да се консултирате с лекар преди да решите да спирате напълно лексотана. Този тип лекарства не се спират рязко. Ако имате възможност си направете кръвни изследвания за витамин Б12, цинк, магнезий и витамин Д. Те също играят голяма роля за състоянията. Надявам се да съм бил полезен. Хубава вечер Simple Smile

# 589
Да, пусках си изследвания. Имах ниски нива на вит Д и Б12. Скоро ми предстоят контролни изследвания след прием на въпросните витамини. ЩЗ ми е наред.
По преценка на лекар намалих лексотана на 1/2т. Засега е добре положението, макар и да имах силна хипохондрична криза (така ли се казва?).
Ще опитам с добавки преди да обсъждам пълното спиране на АД и бензодиазепина.

# 590
Да, пусках си изследвания. Имах ниски нива на вит Д и Б12. Скоро ми предстоят контролни изследвания след прием на въпросните витамини. ЩЗ ми е наред.
По преценка на лекар намалих лексотана на 1/2т. Засега е добре положението, макар и да имах силна хипохондрична криза (така ли се казва?).
Здравейте отново! Радвам се, че сте предприели действия. Надявам се до два-три месеца витамините ви да са в норма.
При спиране на такива лекарства първо се извежда бензодиазепин и след време антидепресанта, ако се чувствате добре и сте стабилна. Лексотанът се спира постепенно, не трябва да има рязко намаляне на лекарството. Косултирайте се с психиятър, който да ви направи схема за спирането му.
Малко по-назад публикувах интересни неща свързани с храненето. Може да ги имате на предвид и тях. Захар, кафе и алкохол няма да ги коментирам изобщо, те трябва да ги няма, когато спирате такива медикаменти.
Поздрави и бъдете здрави и щастливи Simple Smile)

# 591
Здравейте отново! Радвам се, че сте предприели действия. Надявам се до два-три месеца витамините ви да са в норма.
При спиране на такива лекарства първо се извежда бензодиазепин и след време антидепресанта, ако се чувствате добре и сте стабилна. Лексотанът се спира постепенно, не трябва да има рязко намаляне на лекарството. Косултирайте се с психиятър, който да ви направи схема за спирането му.
Малко по-назад публикувах интересни неща свързани с храненето. Може да ги имате на предвид и тях. Захар, кафе и алкохол няма да ги коментирам изобщо, те трябва да ги няма, когато спирате такива медикаменти.
Поздрави и бъдете здрави и щастливи Simple Smile)
По принцип е така, бензото може да се и замести с билкови алтернативи, макар и да е безмислено. Често в западната практика ги спират рязко, и пациентите заместват с алкохол, за да се успокоят. И в БГ скоро ще стане това.

# 592
Защото алкохолът и бензодиазепините действат на едни и същи рецептори.
Затова и те се спират бавно, за да може да няма синдром на отнемането им. Хубаво е ( да не кажа задължително ) изразходването на енергията, натрупана през деня. Глутенът и въглехидратите са най-опасни в случая. Избягвайте ги по-добре.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 14:10 от bubanka

# 593
Тъкмо щях да питам "Къде е Георги? И да не би да има нов профил като ADimitrov, но.. гледам диалог се заформи... 🤣🤣🤣🤣Не вярвам да е шизофрения😁😁😁. Шегувам се.

ADimitrov, добре дошъл.. От къде тези познания? Нов ли сте или аз не съм Ви забелязала досега?

# 594
Демон и аз си го помислих тва.
Георги къде ходиш, зачезна ни нещо...

# 595
Демон и аз си го помислих тва.
Георги къде ходиш, зачезна ни нещо...
Никъде, оборудвах си един домашен фитнес за 5 бона и се захванах сериозно с това, не се сещам да пиша много.

# 596
Тъкмо щях да питам "Къде е Георги? И да не би да има нов профил като ADimitrov, но.. гледам диалог се заформи... 🤣🤣🤣🤣Не вярвам да е шизофрения😁😁😁. Шегувам се.

ADimitrov, добре дошъл.. От къде тези познания? Нов ли сте или аз не съм Ви забелязала досега?
Хаха, здравейте!
Сравнително отскоро публикувам тук, понеже и аз съм с вашите проблеми, но се ровя много да чета и знам, че има доста хора, които са отчаяни и търсят решения на проблемите, но не знаят английски. Опитвам се да бъда полезен, защото ако се чете информация, която е предоставена на български може единствено да те наплаши и да те обърка допълнително, а понякога и "лекарите" просто ти казват вземи това хапче, а после какво ще правиш не важно. Реално психо-соматиката е нещо доста интересно и колкото и да не вярваме елементарни неща като храненето може да имат влияние върху тези състояния. Както споменах малко по-горе 80% някъде от рецепторите на човешкото тяло са в стомаха Simple Smile)

# 597
Обсъждали сме го това с рецепторите в стомаха преди време. Много често вредните храни с преработени захари, трансмазнини и синтетика (90% от храните масовите) провокират ПА. Интензивните физически натоварвания  при който се увеличава пулса доста също провокират постоянни паник атаки. С времето и адаптацията се свиква. Аз винаги съм препоръчвал като се докараме до тая тема, да минаваме на НВД хранене и тренировки кардио и тежести поне 90 минути , като кардиото да е 40 най малко. И така 5 дена седмично. Просто състоянието ми иска време и свикване. Много време искаше при мен да отмине, но и в момента като тренирам здраво имам редуващи се атаки, на които не обръщам внимание, явно все още не е отминало всичко, и няма никога да отмине. Но пък не е кой знае какво.

# 598
Много сте полезен даже (заедно с Георги). Прочетох поста Ви за храните. Ще избягвам захар и въглехидрати. В момента съм в чуденка как да намаля глутена или изцяло да спра консумацията му. Зачетох се в  кето храненето. Имам и килограми да свалям от АД, боря се с ускорен пулс и хипохондрия. Изобщо "красота".

# 599
Обсъждали сме го това с рецепторите в стомаха преди време. Много често вредните храни с преработени захари, трансмазнини и синтетика (90% от храните масовите) провокират ПА. Интензивните физически натоварвания  при който се увеличава пулса доста също провокират постоянни паник атаки. С времето и адаптацията се свиква. Аз винаги съм препоръчвал като се докараме до тая тема, да минаваме на НВД хранене и тренировки кардио и тежести поне 90 минути , като кардиото да е 40 най малко. И така 5 дена седмично. Просто състоянието ми иска време и свикване. Много време искаше при мен да отмине, но и в момента като тренирам здраво имам редуващи се атаки, на които не обръщам внимание, явно все още не е отминало всичко, и няма никога да отмине. Но пък не е кой знае какво.
Реално погледнато глутаматът в нашите случаи са на по-високо ниво, няма защо с глутаминовите храни да "добавяме масло в огъня".
Относно тренировките - моето лично мнение е, че физическото натоварване помага доста в справянето с ежедневния стрес.

Повече въглехидрати - повече енергия
Повече енергия - повече тренировки

Общи условия

Активация на акаунт