Паническо разстройство - 47

• 35 316
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте и от мен!

Не съм писала тук сигурно от пролетта, но ето че тревожните мисли и депресия отново ме застигнаха.
Въпроса ми е някои от вас сблъсква ли се с проблеми с паметта и концентрацията? Четох, че нашите състояния много влияят на паметта.
Мисля си нещо и се разсея за 5 секунди и след това ми трябва време да се сетя какво съм щяла да кажа. Или някой ми е казал нещо преди няколко дена и понякога не мога да се сетя кога сме го говорили това, което прераства в цупене и сърдене, че съм разсеяна и не обръщам внимание на това, което ми се казва.
А това го забелязвам от скоро, не беше така лятото, но тогава и мислите ми не бяха обзети от страх и притеснения.

Като цяло когницията и паметта могат да бъдат засегнати от притеснения(anxiety). Това е абсолютно нормално. Аз имам същия проблем, трябва ми малко повече време да се сетя нещо, което примерно се е случило по-рано или преден ден. Ако знаете английски може да прочетете за brain fog. Концентрацията в дадени ситуации е на същото ниво. Може да се дължи също от прием на лекарства.

# 556
ADimitrov, благодаря за отговора!

От две седмици приемам хормонални противозачатъчни, изписани заради акне.
В листовката пише, че могат да предизвикат депресия или депресивно настроение наред с още куп странични ефекти, но гледам да се абстрахирам защото всяко лекарство си ги има.
И без това смятам да ги пия само няколко месеца.

# 557
ADimitrov, благодаря за отговора!

От две седмици приемам хормонални противозачатъчни, изписани заради акне.
В листовката пише, че могат да предизвикат депресия или депресивно настроение наред с още куп странични ефекти, но гледам да се абстрахирам защото всяко лекарство си ги има.
И без това смятам да ги пия само няколко месеца.
При спирането им съм сигурен, че ще ви се подобри паметта Simple Smile

# 558
При мен липсата на концентрация и краткосрочната памет са оле мале.
Постоянно съм замислен за нещо (в повечето случаи глупости) и всичко друго ми е на 2-3 план.
Най-редовния ми номер е да оставя нещо и буквално след 1 мин. не мога да го намеря.

# 559
Постоянно съм замислен за нещо (в повечето случаи глупости) и всичко друго ми е на 2-3 план.
Най-редовния ми номер е да оставя нещо и буквално след 1 мин. не мога да го намеря.
Същата съм, толкова съм потънала в моите си глупави мисли, че не мога изобщо да се съсредоточа и да запомня нищо.

# 560
Клонарексът съм го спирала с много воля за дълго но постепенно, там си е сериозно.
Сега точно не ми е моментът да го спра отново. Или така мисля.
Опелче, ти в момента как пиеш клонарекса? Имам предвид по кое време на деня и в каква доза, от колко време?

# 561
Привет!
А през летния сезон по същия начин ли се чувствате, или просто не обръщате толкова внимание?

# 562
Зависи колко съм разтревожен/притеснен. Като ме тресне хипохондрията съм като кон с капаци цял месец.
От дете съм си разсеян, но последните години особенно след като се роди дъщеря ми съм много отнесен.
Имам си и един порок (компютърните игри) който си ми пречи доста.

# 563
Аз пък с паметта и концентрацията нямам чак такъв проблем,поне засега.Разбира се случва ми се да се отплесна в моите си мисли,особено когато съм супер депресирана,но това си е изцяло от мен.В крайна сметка ние сами контролираме мислите си или в нашия случай като не можем- те контролират нас.
Иначе по-нагоре някой беше писал за физически оплаквания и прегледи.Аз съм по същия начин.Страдам от жестока хипохондрия.Появяват се симптоми от нищото,които аз разбира се веднага свързвам с тежко неизлечима болест. Едновременно с това изпитвам страх да отида на лекар,за да не се потвърдят страховете ми. Така се влача,докато вече не ми писне съвсем,отида на лекар и се окаже нещо безобидно или нищо,прибирам се и като с магическа пръчка всичко изчезва. До следващия ден,в който се почва нов симптом и така до безкрай вече година и нещо. Преди няколко дни например се реших най-накрая да посетя УНГ за едни лимфни възли,които стоят увеличени може би година и повече, изчела съм какво ли не за лимфоми,рак и съм се спукала от рев. Едвам успях да се завлека до кабинета.Прегледа мина точно за 10 мин,хвърлих 50 лв на частно,лекаря дори не ги опипа толкова добре,каза че не са повече от 1 см големи и се водят непатологични.Препоръча ми да си пусна ПКК профилактично и CRP,за да изключим някакво възпаление в носа или гърлото и това беше. Сега идва новата драма-как ще отида да си пусна ПКК като умирам от страх.Представям си какви ли не страшни резултати и филма е голям.Отложих го уж за след Коледа,но като гледам ще го отложа за другата година. За тези,които се оплакаха от изтръпвания и мравучкания не подценявайте някакви шипове или притиснати нерви по гръбначния стълб. Аз днес бях на масаж за пръв път и жената като ме видя колко съм схваната ме попита нямам ли световъртежи,замайвания. След масажа спря да ми изтръпва всичко,буквално се почувствах все едно съм с ново тяло. Понякога се изискват някакви минимални усилия,за да се почувства човек по-добре, но главата ми като ме откара в моята черна реалност ставам като сляпа за света и се затварям в моя си филм.

# 564
И аз съм така с хипохондрията. Хем искам да ида на лекар като имам симптоми, хем ме е страх. Ида ли, успокоявам се временно до появата на нещо ново и така един порочен кръг.Постоянно си мисля, че ми има нещо лошо и съм в някакъв филм.

# 565
И аз съм така с хипохондрията. Хем искам да ида на лекар като имам симптоми, хем ме е страх. Ида ли, успокоявам се временно до появата на нещо ново и така един порочен кръг.Постоянно си мисля, че ми има нещо лошо и съм в някакъв филм.
И аз така!

# 566
ADimitrov блокирал си си личните и не мога да отговоря.

# 567
ADimitrov блокирал си си личните и не мога да отговоря.
Оставих си мейла на лично.
Някой, който е спирал и дианскит би ли споделил какви странични ефекти е получил? Взеха да ме хващат симптомите при отнемане, но не знам вече от кое 😅

# 568
Здравейте и от мен. Постоянно ви чета, но отдавна не съм писала. Симптомите вече не ми правят впечатление, знам че е нещо което ще мине, казвам си че е от психиката и така, но определено има неща, които ме вкарват в джаза.
Едното е обвързано със зрението. Има моменти когато примерно чета нещо или гледам и там където съм се фокусирала , не виждам, като светлинка е. Изкуствено се получава като гледате към някоя крушка силна и после като погледнете другаде виждате странно и светло. Отминава след някакво време, но е неприятни и като започна да го мисля и знаете какво следва:) Иначе през година- две посещавам офталмолог, понеже нося лещи диоптрични и правя прегледи.
Купила съм си и Аудиспрей, водичка за почистване на ушите. Пръска се с леко наведена глава на страни,  задържа се ушето и пускам за да излезне. Всеки път като го правя и ппсле не мога да стана. Върти ми се свят, седя малко и отминава,  но преди години съм го правила и не ми се е случвало. Та някакви такива неща си ми правят впечатление. Не са типични май за ПР, затова явно:)

# 569
Някой, който е спирал и дианскит би ли споделил какви странични ефекти е получил? Взеха да ме хващат симптомите при отнемане, но не знам вече от кое 😅
Аз спирам в момента деанксит. Спирам го през половинка на една седмица. Засега нямам странични ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт